Introducerea peștelui gras în dietă poate reduce episoadele de migrene și intensitatea durerilor

©

Autor:

Introducerea peștelui gras în dietă poate reduce episoadele de migrene și intensitatea durerilor
Consumul unei diete cu mai multe grăsimi din pește și mai puține uleiuri vegetale poate reduce migrenele, constată un studiul publicat în revista BMJ. Frecvența și intensitatea migrenelor lunare au scăzut în rândul celor care au urmat o dietă în care uleiul de pește a constituit un aliment de bază.
Studiul actual a investigat impactul acidului linoleic, un acid gras polinesaturat derivat în mod obișnuit din porumb, soia și alte uleiuri similare, precum și din unele nuci și semințe, asupra durerii cronice de cap la 182 de adulți cu migrene frecvente. Studiile anterioare ale aceleași echipe de cercetători au explorat dacă acidul linoleic a inflamat țesuturile și căile de procesare a durerii legate de migrenă în nervul trigemen, cel mai mare și mai complex dintre cei 12 nervi cranieni ai corpului. Cercetătorii au descoperit că o dietă mai scăzută în acid linoleic și mai mare în niveluri de acizi grași omega-3 (cum ar fi cei găsiți la pești și crustacee) ar putea calma această inflamație a căii durerii.

Într-o intervenție dietetică de 16 săptămâni, participanții la studiu au fost repartizați la întâmplare la unul dintre cele trei planuri de dietă sănătoasă. Participanții au primit, în funcție de grupul din care au făcut parte, mese care au avut un nivel ridicat de pește gras sau uleiuri de pește gras (care scad cantitatea de acid linoleic), mese care au avut un nivel ridicat de pește gras și acid linoleic sau mese cu acid linoleic ridicat și niveluri mai scăzute de pește gras. În timpul perioadei de intervenție, participanții și-au monitorizat numărul de zile de migrenă, durata și intensitatea, împreună cu modul în care durerile de cap le-au afectat abilitățile de a funcționa la locul de muncă, la școală și în viața lor socială și cât de des au avut nevoie să ia medicamente pentru durere.

Dieta mai scăzută în ulei vegetal și mai mare în pești grași a produs reduceri între 30% și 40% a numărului total de ore de durere de cap pe zi, dureri de cap severe pe zi și zile totale de durere de cap pe lună, comparativ cu grupul de control. „Această cercetare a găsit dovezi interesante că schimbările dietetice au potențialul de a îmbunătăți o afecțiune cronică foarte debilitantă, cum ar fi migrena, fără dezavantajele legate de medicamentele deseori prescrise”, a declarat Luigi Ferrucci, director științific al Institutului Național pentru Îmbătrânire din SUA.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-07-2021 | creare: 04-07-2021 | Vizite: 104
Bibliografie
Consuming a diet with more fish fats, less vegetable oils can reduce migraine headaches, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210630213035.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de pește pentru prevenția bolii Parkinson
  • Asociația Americană a Inimii recomandă 2 porții de pește pe săptămână pentru sănătatea cardiovasculară
  • De ce este important sa mananci pește
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.