Aminoacizii produși de către organism pot suprima pofta de mâncare
©
Autor: Domșa Dariana

Aminoacizii, atât cei esențiali (care pot fi produși doar din alimentație), cât și cei neesențiali, pot suprima pofta de mâncare. Dacă în cazul aminoacizilor esențiali modul de acțiune a fost demonstrat pe organisme vii, nu același lucru se poate spune și despre aminoacizii neesențiali. Studiul actual, efectuat pe șoareci de laborator și condus de cercetătorii de la ETH Zurich, arată că aminoacizii neesențiali influențează creierul într-un mod care reduce pofta de mâncare și promovează exercițiile fizice.
În cadrul studiului, cercetătorii au hrănit la început șoarecii fie cu un amestec de diverși aminoacizi neesențiali, fie cu o soluție de zahăr cu aceeași cantitate de calorii. Ambelor grupuri de șoareci li s-a permis apoi să bea un milkshake, o bautură pe care în mod normal nu o refuză. Comparativ cu șoarecii hrăniți cu aminoacizi, care au evitat băutura și au cautat în spațiul în care au fost plasați alte alimente, șoarecii din grupul de control, hrăniți cu zahăr, au consumat cantități mari din bautură.
Experimente ulterioare au ajutat cercetătorii să decodeze mecanismul de bază care explică tentința șoarecilor hrăniți cu aminoacizi de a evita consumul băuturii. Astfel, experimentele au arătat cum neuronii orexinei, celulele nervoase specializate din hipotalamus, identifică în mod specific aminoacizii neesențiali și ulterior inițiază un circuit neuronal care produce modificările comportamentale descrise.
sursa: science Daily
foto: Colourbox
Data actualizare: 29-04-2022 | creare: 29-04-2022 | Vizite: 1036
Bibliografie
Ubiquitous nutrients suppress appetite and promote movement, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220420101903.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Alimentele picante ar putea diminua pofta de a mânca „ceva sărat”
- Aromele gustoase ale ciocolatei ar putea reprezenta un risc în alte deserturi
- Un nou studiu evidențiază beneficiile consumului de carne de porc pentru adulții în vârstă din Coreea de Sud
- Etichetele negative pot influența deciziile consumatorilor de a achiziționa un anumit produs alimentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Buna ziua va rog dacă ma puteți ajuta !!! Lipsa pofta mâncare de o luna
- Mereu ma gandesc sa mananc - cum ma opresc?
- Oboseala cronica, lipsa poftei de mancare, stres
- Ce sunt "aplecatele"?
- De un an, cand mi se face foame ametesc ff rau..
- Dependenta de mancare
- Gastrita sau probleme cu fierea?
- Nu ma simt bine...nu am pofta de mancare
- Dureri abdominale si pofta crescuta de mancare
- Cum sa diminuez pofta de mincare..