Nutriție
Expunerea la cadmiu, un metal greu cu toxicitate crescută, irită stomacul și plămânii și poate provoca boli renale. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, leagă o altă problemă de sănătate cu ingerarea din neatenție a unor doze mici de poluant: activarea ridicată a anticorpilor care provoacă ...
Înlocuirea a jumătate din alimentele consumate de către un copil cu fructe și legume ar putea ajuta la creșterea cantității de legume și fructe consumată, arată un nou studiu. Descoperirile sugerează o nouă modalitate prin care părinții, îngrijitorii și școlile pot ajuta la încurajarea alimentației sănătoase. &Ic...
O echipă științifică de la Facultatea de Științe și Politici Nutritive din cadrul Universității Tufts a dezvoltat un nou instrument de evaluare a sănătății alimentelor, pentru a ajuta consumatorii, companiile alimentare, restaurantele și cafenelele să aleagă și să producă alimente mai sănătoase și oficialii să facă o politic...
O dietă bazată pe un aport redus de calorii ce nu este însoțită de o perioadă de post nu oferă suficiente beneficii pentru sănătate, sugerează un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Wisconsin. În mod surprinzător, șoarecii care au mâncat mai puține calorii, dar care nu au ținut post niciodată, au mu...
O dietă de 4 săptămâni bazată pe alimente ultraprocesate a condus la un răspuns inflamator puternic la nivelul creierului șoarecilor. Studiul a descoperit că inflamația a fost însoțită de comportamente ce sugerează pierderi de memorie.Cercetătorii au descoperit că o suplimentare a acestei diete cu acidul gras docosahexaenoi...
Secara reprezintă o alternativă mai sănătoasă decât grâul, cât și o opțiune mai bună pentru persoanele care își doresc să slăbească. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Chalmers, arată că persoanele care au consumat produse bogate în fibre din secară au pierdut mai mu...
Postul intermitent poate produce pierderi de greutate semnificative din punct de vedere clinic și poate contribui la îmbunătățirea sănătății metabolice la persoanele cu obezitate, rezultatele obținute fiind similare cu cele ale dietelor tradiționale, potrivit unui nou studiu. Conform analizei, toate formele de post intermitent reviz...
Un nou studiu a constatat că laptele integral cu grăsimi este la fel de bun pentru copii ca și cel cu conținut scăzut de grăsimi. Cercetarea, publicată în Jurnalul American de Nutriție Clinică, sugerează revizuirea sfaturilor actuale de sănătate publică, care recomandă copiilor cu vârsta peste doi ani să consume produse l...
A trăi cu o alergie alimentară poate avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi a unui copil, de la limitarea participării la activități sociale până la tratarea diferită de către colegi. În timp ce cercetările anterioare indică faptul că mulți copii se confruntă cu hărțuirea legată de alergii alimentare, un ...
Semințele de germeni sau micro-legumele nu mai sunt doar legume la modă, ci alimente funcționale, care au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale, sugerează un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Penn. În ultimii ani, micro-legumele au câștigat popularitate în rândul ...
Copiii care adoptă o dietă bazată pe un consum crescut de fructe și legume, au o sănătate mintală mai bună, potrivit unor cercetări recente ale oamenilor de știință de la Universitatea din Anglia de Est (UEA). Studiul este primul care a investigat asocierea dintre aporturile de fructe și legume, alegerile pentru micul dejun și pr&acir...
Analiza datelor privind aproape 20.000 de adulți americani a arătat o legătură între nerespectarea recomandărilor de somn și consumul unei cantități mai mari de carbohidrați din gustări. Conform analizei, deși categoriile preferate de gustări sunt aceleași la adulți, indiferent de obiceiurile de somn, cei care dorm mai puțin ti...
Cercetări recente oferă o mai bună înțelegere a factorilor care influențează consumatorii mofturoși și a ceea ce este mai probabil să crească sau să scadă pretențiile copiilor cu vârsta de sub 10 ani cu privire la alimentele consumate. Revizuind 80 de studii din industria sănătății, cercetătorii de la Universitatea din...
Legumele brassicaceae, precum broccoli, conopida sau varza, nu sunt agreate de mulți copii, precum și de adulți. În gură, enzimele conținute de legumele brassicaceae, în contact cu bacteriile din salivă, pot produce mirosuri neplăcute, sulfuroase. O nouă cercetare arată că nivelurile compușilor volatili sunt similare în...
Consumul de alimente sau băuturi calorice într-un interval bine definit de 8-10 ore constituie o strategie optimă pentru prevenirea și gestionarea bolilor cronice, potrivit unui nou studiu publicat în revista Endocrine Society. Limitarea aportului de alimente la un anumit număr de ore în fiecare zi, o tendință dietetică act...
Adulții în vârstă pot beneficia de beneficiile oferite de dieta MIND, chiar și atunci când dezvoltă plăci de aterom, depozite de proteine ce se dezvoltă în creier și care interferează de obicei cu abilitățile de gândire și rezolvare a problemelor, demonstrează o cercetare recentă. Dieta MIND, un hibrid &ic...
Microbiota intestinală influențează capacitatea de a pierde în greutate la oameni, potrivit noilor cercetări publicate în mSystems, un jurnal cu acces deschis al Societății Americane de Microbiologie.„Microbiomul intestinal poate ajuta oamenii să piardă în greutate, astfel că există posibilitatea de a încerca...
Un avocado pe zi ar putea ajuta la redistribuirea grăsimii abdominale la femei către un profil mai sănătos, potrivit unui nou studiu.Femeile care au consumat avocado ca parte a mesei zilnice în cadrul unui studiu controlat desfășurat pe perioada a 12 săptămâni au avut o reducere a grăsimii abdominale viscerale profunde. Î...
Înlocuirea sării cu o alternativă cu conținut scăzut de sodiu scade riscul de accident vascular cerebral la persoanele cu tensiune arterială crescută sau accident vascular cerebral anterior, potrivit unor cercetări recente. Aportul crescut de sodiu, cât și aportul scăzut de potasiu, sunt asociate cu hipertensiune arterială și...
Adulții în vârstă sănătoși care au mâncat o mână de nuci (aproximativ jumătate de cană) pe zi timp de doi ani și-au redus modest nivelul de lipoproteine cu densitate scăzută. Consumul zilnic de nuci a redus, de asemenea, numărul de particule LDL, un predictor al riscului bolilor cardiovasculare. Studiul, pu...
Factorii genetici pot afecta consumul de alimente al indivizilor, sugerează o cercetare recentă. Analizele genetice ample au identificat numeroase variante genetice legate de diferențe în aportul de alimente. Creierul este influențat de diferite semnale care afectează comportamentele alimentare ale oamenilor și reglează echilibrul ener...
Un regim alimentar care restricționează consumul la anumite ore conferă beneficii multiple pentru sănătate, beneficii influențate de sex și vârstă, sugerează un studiu al cercetătorilor de la Institutul Salk. Majoritatea studiilor anterioare cu privire la regimul alimentar ce restricționează consumul la anumite ore (dieta TRE) se ...
O dietă bogată în grăsimi perturbă activitatea mucoasei intestinale și a comunităților sale microbiene și promovează producția unui metabolit care poate contribui la apariția bolilor cardiovasculare, potrivit unui nou studiu. Cercetările, conduse de Mariana Byndloss, profesor asistent de patologie, microbiologie și imunologie la ...
Consumul zilnic de cafea reprezintă un obicei pentru mulți dintre noi, motiv pentru care cunoașterea efectelor adverse a devenit subiectul multor studii în ultima vreme. Recent, o echipă de cercetători de la UC San Francisco (UCSF) a investigat relația posibilă dintre consumul moderat de cafea și riscul de aritmii cardiace. Studiul a...
Consumul de proteine la micul dejun mărește dimensiunea și funcția mușchilor la șoareci și oameni, oferind informații esențiale cu privire la conceptul de „crononutriție” (n. r metodă de reechilibrare alimentară prin hrănirea la ore potrivite), indică un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Waseda din Tokyo....
Un studiu publicat în revista BMJ susţine că un aport mai mare de alimente ultra-procesate este asociat cu un risc mai mare de boli inflamatorii intestinale (IBD). În categoria alimentelor ultra-procesate întră alimente precum gustări ambalate, produse de patiserie, băuturi gazoase, cereale zaharate, produse reconst...
Muștele își petrec o mare parte din viață căutând calorii nutritive dulci și evitând mâncarea amară, potențial toxică. Dar ce se întâmplă în creierul lor atunci când fac alegerile alimentare? Cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit un mod interesant de a afla, dar și o modalita...
Consumul de cereale integrale este asociat cu o creștere mai redusă a dimensiunii taliei, tensiunii arteriale și a nivelului zahărului din sânge, indică un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Tufts. Publicat în Journal of Nutrition, studiul a examinat modul în care aportul de cereale integrale și rafinate a ...
O dietă bogată în alimente fermentate amplifică diversitatea de microorganisme intestinale și scade semnele moleculare asociate cu inflamația. Într-un studiu clinic realizat la Facultatea de Medicină Stanford, 36 de adulți sănătoși au urmat timp de ...
O echipă de cercetători de la Duke University a examinat în detaliu conținutul nutrițional al substitutelor de carne pe bază de plante, folosind ca tehnică metabolomica (studiul proceselor chimice care implică produse ale metabolismului celular)....
Consumul unei diete cu mai multe grăsimi din pește și mai puține uleiuri vegetale poate reduce migrenele, constată un studiul publicat în revista BMJ. Frecvența și intensitatea migrenelor lunare au scăzut în rândul celor care au urmat o dietă în care uleiul de pește a constituit un aliment de bază. Studiul actual ...
O cupă de înghețată alături de o felie de plăcintă cu afine este un deliciu al verii. Pe lângă aroma plăcută, combinația ar putea ajuta persoanele să absoarbă din afine mai mulți nutrienți, precum antocianinele.Cercetătorii au prezentat în publicația ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry că α-cazein...
Un studiu realizat de către Universitatea din Westminster a constatat că shake-urile proteice pe bază de plante, pot fi alternative viabile la shake-urile proteice din zer pe bază de lapte, în special la persoanele care au nevoie de o monitorizare atentă a nivelului de glucoză.Studiul publicat în revista Nutrients, este primul stu...
Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Berlin au reușit să demonstreze că o dietă cu conținut redus de calorii modifică semnificativ compoziția microbiotei intestinale. Cercetătorii raportează, de asemenea, că regimul alimentar are ca rezultat o creștere a bacteriilor specifice, în special Clostridioides difficile, asoc...
Potrivit unui studiu publicat de către Centrul de Științe Sanitare al Universității din Texas, dieta tipică occidentală bogată în grăsimi poate crește riscul de tulburări dureroase la persoanele cu afecțiuni precum diabet sau obezitate. Acest studiu a fost publicat și în revista Nature Metabolism, având o durată de c...
Potrivit unui studiu publicat recent în jurnalul Nature Metabolism, există un mecanism de control al sațietății care implică hormonul numit secretină. Cercetătorii de la Turku PET Centre și de la Technical University of Munich au descoperit că acest hormon induce senzația de sațietate prin intermediul țesutului adipos brun. &bdquo...
O dietă bogată în zaharuri și grăsimi perturbă microbiomul intestinal și contribuie la apariția bolilor inflamatorii ale pielii, precum psoriazisul. Cercetările arată că schimbarea dietei cu una mai echilibrată restabilește sănătatea intestinului și suprimă inflamația. Profesorul Sam T. Hwang de la UC Davis Health afirmă: &b...
În timp ce culturile au cunoscut un adevărat progres cu ajutorul nanotehnologiei, în ultimii ani, îngrijorările privind riscurile pentru sănătate pe care le prezintă nanoparticulele din produsele proaspete și din cereale au crescut, de asemenea. Aceste îngrijorări vizează îndeosebi nanoparticulele care pătrund...
Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Colegiul Medical din Georgia pe șobolani de laborator arată că o dietă pe bază de plante pare să ofere o protecție semnificativă șobolanilor crescuți anterior cu o dietă bogată în sare. În plus, un al doilea studiu, condus de aceeași echipă de cercetători, arată că, atunc...
Factorii dietetici influențează într-o măsură mai mare sănătatea mintală a femeilor, comparativ cu cea a bărbaților, potrivit unor noi cercetări. Exercițiile fizice ar putea reduce asocierea negativă a anumitor alimente și suferințe mentale la femeile mature. Cercetarea actuala, condusă de Lina Begdache, profesor la Universitat...
Conform unui studiu realizat la Universitatea Martin Luther Jalle-Wittenberg (MLU) și Institutul Leibniz de Biochimie a Plantelor (IPB), vacile pot transmite prin intermediul laptelui toxina hipogligină A. Aceasta poate provoca simptome severe atât la oameni, cât și la animale. Cantități mici de toxină au fost detectate în ...
Copiii care consumă prea mult zahăr ar putea avea un risc mai mare de a deveni obezi, hiperactivi și cu deficiențe cognitive, ca adulți, conform rezultatelor unui nou studiu efectuat pe șoareci, condus de cercetători de la Universitatea de Tehnologie din Queensland și publicat de recent în revista Frontiers in Neuroscience. Dovezile r...
Potrivit noilor cercetări realizate de oamenii de știință de la Universitatea Edith Cowan (ECU), consumul unei diete bogate în fructe și legume este asociat cu mai puțin stres. Studiul a fost numit „Aportul de fructe și legume este invers asociat cu stresul perceput de-a lungul duratei de viață a adulților” și a fost pu...
Un studiu publicat recent în jurnalul științific International Journal of Obesity a demonstrat că laptele nu crește nivelul colesterolului. Cercetătorii au analizat o plajă largă de băutori de lapte, peste 1,9 milioane. Se pare că persoanele care consumă regulat cantități mari de lapte au un nivel mai mic al colesterolului „...
O proteină specifică stomacului joacă un rol major în progresia obezității, potrivit unor noi cercetări. Descoperirile actuale ar putea ajuta la dezvoltarea unor terapii pentru persoanele care se luptă pentru menținerea pierderii în greutate. Cercetătorii s-au concentrat asupra unei proteine produsă exclusiv și abundent &icir...
Un compus din avocado poate oferi în cele din urmă o cale spre un tratament mai bun pentru leucemie, spune un nou studiu. Compusul vizează o enzimă pe care oamenii de știință au identificat-o pentru prima dată ca fiind critică pentru creșterea celulelor canceroase, a declarat unul dintre autorii studiului, Paul Spagnuolo, profesor &i...
Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţe Biomediale din Georgia afirmă că mâncarea procesată cu conţinut scăzut de fibre ar putea reduce incidenţa infecţiilor alimentare precum cele produse de E. Coli, dar pe de altă parte ar creşte incidenţa bolilor ce presupun infecţii cronice latente şi inflamaţie, cum se întâmp...
Cercetătorii de la Edith Cowan University (ECU) din Australia au realizat un studiu referitor la efectele benefice ale legumelor cu frunze verzi asupra organismului uman. Rezultatele au arătat cum funcția musculară este îmbunătățită în urma unui consum regulat de legume cu frunze verzi, persoanele cu o dietă bogată în ac...
Antropologii susțin că o dietă bogată în proteine ar fi nedurabilă și documentează numeroasele soluții dietetice pe care oamenii preistorici de pe coasta Pacificului din America de Nord le-au folosit probabil pentru a evita o afecțiune toxică și potențial fatală cauzată de consumul de prea multe proteine slabe. &Icir...
Un studiu recent publicat în Nature Metabolism, de către PREDICT, fiind considerat cel mai mare program de cercetare nutrițională la momentul actual, au descoperit de ce unii oameni nu reușesc să slăbească foarte ușor, chiar și cei ce țin diete cu un număr de calorii controlat. Noile cercetări scot în evidență fap...
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni