Nutriție

893 articole 1 2 ..... 101112 ..... 17 18 Înainte ›
Dieta occidentală bogată în grăsimi poate cauza dureri cronice, potrivit unui nou studiu

Potrivit unui studiu publicat de către Centrul de Științe Sanitare al Universității din Texas, dieta tipică occidentală bogată în grăsimi poate crește riscul de tulburări dureroase la persoanele cu afecțiuni precum diabet sau obezitate. Acest studiu a fost publicat și în revista Nature Metabolism, având o durată de c...

Secretina - hormonul responsabil de inducerea sațietății prin activarea grăsimii brune

Potrivit unui studiu publicat recent în jurnalul Nature Metabolism, există un mecanism de control al sațietății care implică hormonul numit secretină. Cercetătorii de la Turku PET Centre și de la Technical University of Munich au descoperit că acest hormon induce senzația de sațietate prin intermediul țesutului adipos brun. &bdquo...

Trecerea de la o dietă de tip vestic la o dietă echilibrată ar putea reduce inflamația pielii și a articulațiilor

O dietă bogată în zaharuri și grăsimi perturbă microbiomul intestinal și contribuie la apariția bolilor inflamatorii ale pielii, precum psoriazisul. Cercetările arată că schimbarea dietei cu una mai echilibrată restabilește sănătatea intestinului și suprimă inflamația. Profesorul Sam T. Hwang de la UC Davis Health afirmă: &b...

Înțelegerea nanoparticulelor din alimente

În timp ce culturile au cunoscut un adevărat progres cu ajutorul nanotehnologiei, în ultimii ani, îngrijorările privind riscurile pentru sănătate pe care le prezintă nanoparticulele din produsele proaspete și din cereale au crescut, de asemenea. Aceste îngrijorări vizează îndeosebi nanoparticulele care pătrund...

Dieta pe bază de plante protejează de hipertensiune și preeclampsie

Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Colegiul Medical din Georgia pe șobolani de laborator arată că o dietă pe bază de plante pare să ofere o protecție semnificativă șobolanilor crescuți anterior cu o dietă bogată în sare. În plus, un al doilea studiu, condus de aceeași echipă de cercetători, arată că, atunc...

Factorii dietetici și sănătatea mintală: diferențele dintre bărbați și femei

Factorii dietetici influențează într-o măsură mai mare sănătatea mintală a femeilor, comparativ cu cea a bărbaților, potrivit unor noi cercetări. Exercițiile fizice ar putea reduce asocierea negativă a anumitor alimente și suferințe mentale la femeile mature. Cercetarea actuala, condusă de Lina Begdache, profesor la Universitat...

Cercetătorii au identificat în laptele de vacă o toxină din arțar

Conform unui studiu realizat la Universitatea Martin Luther Jalle-Wittenberg (MLU) și Institutul Leibniz de Biochimie a Plantelor (IPB), vacile pot transmite prin intermediul laptelui toxina hipogligină A. Aceasta poate provoca simptome severe atât la oameni, cât și la animale. Cantități mici de toxină au fost detectate în ...

Consumul crescut de zahăr în copilărie are un impact negativ pe termen lung

Copiii care consumă prea mult zahăr ar putea avea un risc mai mare de a deveni obezi, hiperactivi și cu deficiențe cognitive, ca adulți, conform rezultatelor unui nou studiu efectuat pe șoareci, condus de cercetători de la Universitatea de Tehnologie din Queensland și publicat de recent în revista Frontiers in Neuroscience. Dovezile r...

Consumul de legume și fructe a fost asociat cu mai puțin stres, conform unui nou studiu

Potrivit noilor cercetări realizate de oamenii de știință de la Universitatea Edith Cowan (ECU), consumul unei diete bogate în fructe și legume este asociat cu mai puțin stres. Studiul a fost numit „Aportul de fructe și legume este invers asociat cu stresul perceput de-a lungul duratei de viață a adulților” și a fost pu...

Consumul regulat de lapte nu crește nivelul colesterolului

Un studiu publicat recent în jurnalul științific International Journal of Obesity a demonstrat că laptele nu crește nivelul colesterolului. Cercetătorii au analizat o plajă largă de băutori de lapte, peste 1,9 milioane. Se pare că persoanele care consumă regulat cantități mari de lapte au un nivel mai mic al colesterolului „...

Lupta împotriva obezității, condusă de o proteină produsă de stomac

O proteină specifică stomacului joacă un rol major în progresia obezității, potrivit unor noi cercetări. Descoperirile actuale ar putea ajuta la dezvoltarea unor terapii pentru persoanele care se luptă pentru menținerea pierderii în greutate. Cercetătorii s-au concentrat asupra unei proteine produsă exclusiv și abundent &icir...

Avocado ar putea fi utilizat în tratarea leucemiei mieloide acute, sugerează un nou studiu

Un compus din avocado poate oferi în cele din urmă o cale spre un tratament mai bun pentru leucemie, spune un nou studiu. Compusul vizează o enzimă pe care oamenii de știință au identificat-o pentru prima dată ca fiind critică pentru creșterea celulelor canceroase, a declarat unul dintre autorii studiului, Paul Spagnuolo, profesor &i...

Alimentele procesate ar promova infecţii cronice care pot duce la afecţiuni precum diabetul

Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţe Biomediale din Georgia afirmă că mâncarea procesată cu conţinut scăzut de fibre ar putea reduce incidenţa infecţiilor alimentare precum cele produse de E. Coli, dar pe de altă parte ar creşte incidenţa bolilor ce presupun infecţii cronice latente şi inflamaţie, cum se întâmp...

Legumele cu frunze verzi - secretul unui sistem muscular puternic și eficient

Cercetătorii de la Edith Cowan University (ECU) din Australia au realizat un studiu referitor la efectele benefice ale legumelor cu frunze verzi asupra organismului uman. Rezultatele au arătat cum funcția musculară este îmbunătățită în urma unui consum regulat de legume cu frunze verzi, persoanele cu o dietă bogată în ac...

Consumul de somon, limitat pe coasta Pacificului în perioada preistorică, în ciuda dovezilor existente anterior

Antropologii susțin că o dietă bogată în proteine ​​ar fi nedurabilă și documentează numeroasele soluții dietetice pe care oamenii preistorici de pe coasta Pacificului din America de Nord le-au folosit probabil pentru a evita o afecțiune toxică și potențial fatală cauzată de consumul de prea multe proteine ​​slabe. &Icir...

De ce îți este foame tot timpul?

Un studiu recent publicat în Nature Metabolism, de către PREDICT, fiind considerat cel mai mare program de cercetare nutrițională la momentul actual, au descoperit de ce unii oameni nu reușesc să slăbească foarte ușor, chiar și cei ce țin diete cu un număr de calorii controlat.   Noile cercetări scot în evidență fap...

Cum decid oamenii ce alimente să consume, când au multe opțiuni?

Timpul pe care oamenii îl petrec examinând articole individuale disponibile într-un automat de gustări îi poate ajuta de fapt să decidă asupra articolului dorit, sugerează un nou studiu. Rezultatele au arătat că oamenii au avut tendința de a alege gustări la care s-au uitat pentru o perioadă de timp mai lungă, uneo...

Zahărul afectează dezvoltarea creierului adolescenților

Consumul zilnic de băuturi îndulcite cu zahăr în timpul adolescenței afectează performanța unei sarcini de învățare și de memorie în timpul maturității, arată o cercetare recentă. Analize suplimentare au determinat că consumul ridicat de zahăr a dus la niveluri ridicate de Parabacteroides în microbiomul i...

Flavanolii, moleculele care dau culoarea fructelor și legumelor, ar putea proteja oamenii de bolile cardiovasculare induse de stres

Consumul crescut de flavanoli, un grup de molecule care apar în mod natural în fructe și legume, ar putea proteja oamenii de evenimente cardiovasculare induse de stresul mental, cum ar fi accidentul vascular cerebral, bolile de inimă și tromboza, potrivit unor noi studii. Cercetătorii au descoperit că vasele de sânge au reuș...

Creșterea aportului de proteine ​​nu determină creșterea masei musculare

Un program alimentar de zece săptămâni, susținut de exerciții de forță, care a implicat 50 de adulți de vârstă mijlocie, nu a găsit dovezi că o dietă bogată în proteine poate crește masa musculară mai mult decât o dietă în care consumul de proteine este unul moderat. Publicat în Jurnalul American d...

O nouă metodă de preparare a semințelor de chia, cu numeroase beneficii

O echipă de cercetători din cadrul Purdue University a dezvoltat o nouă metodă de procesare a semințelor de chia, obținând o făină de semințe de chia bogată în proteine, cu bioactivitate și funcționalitate îmbunătățite în comparație cu metodele convenționale. Lucrarea cercetătorilor a fost susținută de US...

Consumul de zahăr adăugat dublează producția de grăsimi

Zahărul este adăugat în multe alimente obișnuite, iar elvețienii consumă peste 100 de grame în fiecare zi. Conținutul ridicat de calorii al zahărului duce la greutate excesivă și obezitate, precum și la apariția bolilor asociate. Dar consumată regulat, o cantitate mare de zahăr are și alte efecte dăunătoare? Și dacă da...

Microbii non-bacterieni din intestinele umane influențează metabolismul alimentelor procesate

Studiile asupra microbiomului din intestinul uman au neglijat în mare măsură microbii non-bacterieni: viruși, protiști, arhee și ciuperci, fiind adesea axate exclusiv pe bacterii. Noi cercetări, efectuate pe șoareci, indică un rol semnificativ pentru ciuperci (comunitățile de mucegaiuri și drojdii cunoscute sub numele de micobiom) ...

Grăsimile dietetice pot influența gustul vinului

Iubitorii de vin recunosc că un vin perfect poate face ca o masă delicioasă să aibă un gust și mai bun, dar și inversul este adevărat: anumite alimente pot influența aromele vinurilor. Cercetătorii de la Societatea Americană de Chimie au explorat modul în care lipidele interacționează cu taninurile din struguri, mascând aro...

Dietele bogate în fructoză determină funcționarea deficitară a sistemului imunitar

Consumul unei diete bogate în fructoză ar putea împiedica buna funcționare a sistemului imunitar al oamenilor în moduri care, până acum, au fost în mare parte necunoscute. Noi cercetări aprofundează înțelegerea modului în care fructoza afectează sănătatea. Fructoza, utilizată cu regularitate &icir...

Dieta în stil mediteranean, asociată cu abilități de gândire mai bune în viața de adult

Persoanele care adoptă o dietă în stil mediteranean, bogată în legume și săracă în carne, sunt mai predispuse să dezvolte abilități de gândire mai bune la bătrânețe, arată un studiu. Aderarea la o dietă mediteraneană a fost asociată cu scoruri mai mari la o serie de teste de memorie și gândire &ic...

Dieta vegană remodelează metabolismul la copiii mici (studiu)

Copiii mici care consumă exclusiv alimente vegetariene prezintă niveluri ale biomarkerilor serici pentru vitamina A și vitamina D mai mici decât copiii fără o dietă specială, conform unui studiu recent, condus de cercetătorii de la Universitatea din Helsinki. Studiul actual arată că dieta vegană are un efect larg asupra metabolismu...

Efectele dietelor asupra aportului de calorii sau al nivelului hormonal (studiu comparativ)

Persoanele care urmează o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, bazată pe consumul de plante, au un aport mai redus de calorii zilnice, dar un nivel mai ridicat de insulină și glucoză în sânge, comparativ cu persoanele consumatoare de carne, care au o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, potrivit unui studiu recent. Stu...

Consumul de mâncare prăjită predispune la boală cardiovasculară și atac vascular cerebral

Conform unui studiu de tip meta-analiză, publicat în jurnalul Heart, alimentele prăjite cresc riscul de boli cardiovasculare severe și atac vascular cerebral. Cu fiecare săptămână în care consumăm 114 grame de mâncare prăjită, riscul de afecțiuni cardiace si cerebrale crește și mai mult. Dieta occidentală, bazat...

Dieta occidentală în combinație cu cea mediteraneană: o alegere nepotrivită

O nutriție sănătoasă, cum ar fi cea bazată pe dieta mediteraneană, are beneficii numeroase asupra calității vieții. Cu toate acestea, cercetătorii din cadrul Rush University Medical Center au analizat efectul negativ pe care anumite alimente nesănătoase îl pot avea atunci când sunt introduse într-o dietă adecvată.Stu...

Noi studii arată că ghimbirul combate anumite boli autoimune la șoareci

Medicina naturistă sau medicina bazată pe plante este acum la modă, în special în rândul tinerilor. Însă cât de mult este ea susținută de știință? Este cunoscut faptul că ghimbirul prezintă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind un supliment pe bază de plante popular pentru tratarea bolilor ...

La adulții tineri, glucoza și sucroza influențează diferit hormonii implicați în reglarea apetitului

Potrivit unui nou studiu, în comparație cu băuturile cu glucoză, cele cu sucroză ar putea duce la scăderea nivelelor de hormoni implicați în reglarea apetitului, la adulții tineri.Rezultatele au fost publicate în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Consumul unei cantități prea mari de zahăr contribuie la ap...

Vorbind cu copiii despre greutate: ce spune internetul și de ce cercetătorii sunt îngrijorați

Părinții, profesorii și specialiștii din domeniul sănătății sunt din ce în ce mai preocupați de obezitatea în rândul copiilor. Ei se tem de riscul de a le crea acestora o alimentație dezordonată. Având în vedere complexitatea preocupărilor lor, grupurile majore de susținere a sănătății au publicat inst...

Studiu. Un singur avocado pe zi, efecte benefice asupra microbiotei gastrointestinale persoanelor obeze sau supraponderale

Consumul de avocado ca parte a dietei zilnice poate ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinului, se arată într-un nou studiu. Persoanele care consumă zilnic avocado prezintă o abundență mai mare de microbi intestinali care descompun fibrele și produc metaboliți care susțin sănătatea intestinului. Studiul confirmă fap...

O enzimă activă ar putea ajuta la maximizarea beneficiilor morcovilor

Este bine cunoscut că morcovii conțin beta-caroten, un compus bioactiv precursor al vitaminei A care le determină culoarea portocalie. Totuși, pentru a beneficia de toate avantajele acestor legume, este necesară o enzimă activă care să producă vitamina A. Potrivit studiilor, transformarea beta-carotenului în vitamina A scade nivelul ...

Dieta mediteraneană poate reduce nivelul de stres

Stilul de viață pe care îl adoptăm este un factor determinant al stării de sănătate. În rândul populației americane, datele statistice au înregistrat o creștere a numărului de persoane care duc un stil de viață stresant, iar oamenii de știință au analizat relația dintre acest stil de viață și efectele asupr...

Consumul majorității caloriilor în prima parte a zilei nu influențează scăderea în greutate

Potrivit unui studiu al Asociației Americane a Inimii, la adulții obezi cu prediabet sau diabet, restricționarea mâncatului la un anumit interval orar specific nu influențează greutatea.Studiul a durat 12 săptămâni iar participanții au trebuit să mănânce aceeași mâncare sănătoasă, semipreparată. Totuși, un g...

Vitamina A stimulează arderea grăsimilor în condiții de frig

Potrivit unui nou studiu din Viena, temperaturile reci cresc nivelele de vitamina A la oameni și la cobai, iar acest lucru stimulează transformarea țesutului adipos alb (‘’rău’’) în țesut adipos brun (‘’bun’’), ceea ce crește arderea grăsimilor și generarea de căldură. Rezultatele au f...

Studiu: alimentele bogate în flavanoli ajută la reducerea hipertensiunii arteriale

Un studiu publicat recent arată că alimentele bogate în flavanoli (ceai, mere, fructe de pădure) ajută la reducerea hipertensiunii arteriale. (1) Cercetătorii au studiat dieta a peste 25. 000 de oameni din orașul Norfolk din Marea Britanie și au căutat o legătură între ceea ce consumau și tensiunea arterială. Spre deosebire ...

Ingineria genetică a plantelor ar putea lupta împotriva „foamei ascunse”

Peste două miliarde de oameni din întreaga lume suferă de malnutriție cu micronutrienți, cauzată de deficiențe de minerale și vitamine. Persoanele sărace din țările aflate în curs de dezvoltare sunt cele mai afectate, deoarce dieta lor este dominată de alimente pe bază de amidon, care sunt surse ieftine de calorii, dar care ...

Cafeaua, înainte sau după micul dejun?

Cafeaua, deși unele persoane o preferă pentru gust, iar altele o văd ca pe o soluție după o noapte nedormită are o multitudine de efecte benefice. Cafeaua este acum cea mai populară băutură din lume, cu aproximativ două miliarde de cești consumate în fiecare zi.Cu toate acestea, oamenii de știință din Marea Britanie subliniază ...

Introducerea timpurie a glutenului ar putea preveni boala celiacă

Potrivit unui studiu, introducerea dozelor crescute de gluten de la 4 luni de zile ar putea preveni dezvoltarea bolii celiace la nou-născuți. Totuși, sunt necesare mai multe studii pentru a transpune această descoperire în practica clinică. Rezultatele au fost publicate în JAMA Pediatrics. Boala celiacă reprezintă o boală autoim...

Proteinele din rapiță au beneficii superioare celor din soia

Un nou studiu publicat în revista Nutrients face cunoscut rolul superior al consumului proteinelor din rapiță comparativ cu cel al proteinelor din soia. Oamenii de știință de la Universitatea din Halle-Wittemberg au realizat un studiu cu privire la beneficiile consumului de rapiță asupra corpului uman. Având în vedere neces...

Adoptarea dietelor mediteraneene ar putea reprezenta un factor protectiv împotriva artreitei reumatoide

Dietele mediteraneene sunt recunoscute pentru beneficiile lor. Bazate pe produse precum uleiul de măsline, cereale, legume și fructe, pește. carne, produse lactate și vin, acestea pot aduce îmbunătățiri asupra stării de sănătate. Pe lângă efectele benefice aduse de acest tip de dietă, studii recente sugerează că ar putea a...

Postul intermitent nu interferează cu ceasul biologic intern

Un studiu publicat recent arată că hrănirea într-un anumit interval de timp - postul intermitent - afectează metabolismul de la nivelul mușchilor și are un impact asupra metaboliților, produșii intermediari ai metabolismului, din sânge.Dacă dorești să slăbești contează și când mănânci nu doar ce mănânc...

Consumul excesiv de fructoză ar putea crește permeabilitatea intestinală, ducând la apariția steatozei hepatice

Fructoza este un îndulcitor frecvent utilizat în SUA, iar consumul excesiv poate cauza steatoză hepatică non-alcoolică, o boală de care suferă 1 din 3 americani. Cercetătorii de la University of California San Diego School of Medicine au publicat recent un studiu în Nature Metabolism în care susțin că fructoza dăune...

Adăugarea arahidelor și a zațului de cafea face ca ciocolata cu lapte să fie mai sănătoasă

Datorită texturii cremoase și a gustului dulce, ciocolata cu lapte este printre dulciurile preferate ale oamenilor. La polul opus, ciocolata neagră este mai puțin populară dar ea conține cantități crescute de compuși fenolici, cu proprietăți antioxidante. Pentru a stimula proprietățile antioxidante, cercetătorii au creat o soluție ca...

Turmericul ar putea avea proprietăți antivirale

Conform unui studiu publicat în Journal of General Virology, curcuminul, un compus natural regăsit în turmeric ar putea preveni infectarea celulelor cu Virusul Transmisibil al Gastroenteritei (TGEV) - un coronavirus din grupul alpha care infectează porcii. În doze mari, acest compus poate omorî particulele virale. Infecți...

Noi descoperiri despre substanța care dă cafelei gustul amar

Un studiu publicat recent în revista științifică Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că există și alte elemente chimice pe lângă cafeină care dau gustul amar specific băuturii preferate a milioane de oameni din întreaga lume.Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume în...

Persoanele vegetariene sunt mai introvertite decât cele consumatoare de carne

Alimentația vegetariană este asociată cu un indice de masă corporală mai mic şi cu personalitatea introvertită, conform rezultatelor unui studiu realizat la scară largă de către oamenii de știință de la Institutul Max Planck, în colaborare cu cercetători de la Spitalul Universitar din Leipzig. Anchetatorii au examinat datele ob...

893 articole 1 2 ..... 101112 ..... 17 18 Înainte ›

Data actualizare: 02-09-2014 | creare: 02-09-2014 | Vizite: 49317
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!