Reducerea totalului caloric consumat poate fi mai eficientă pentru pierderea în greutate decât postul intermitent

©

Autor:

Reducerea totalului caloric consumat poate fi mai eficientă pentru pierderea în greutate decât postul intermitent

Un nou studiu publicat în Journal of the American Heart Association sugerează că reducerea totalului de calorii poate fi mai eficientă pentru pierderea în greutate decât postul intermitent. Studiul a evaluat asocierea dintre timpul de la prima masă la ultima masă și schimbarea în greutate.

Aproape 550 de adulți din trei sisteme de sănătate din Maryland și Pennsylvania cu înregistrări electronice de sănătate au fost incluși în studiu.

Majoritatea participanților (80%) au raportat că sunt adulți albi, vârsta medie a fost de 51 de ani și indicele de masă corporală mediu a fost de 30.8, care este considerat obez.

Timpul mediu de urmărire pentru greutate înregistrat în înregistrarea electronică de sănătate a fost de 6,3 ani.

Cercetătorii au creat o aplicație mobilă, Daily24, pentru ca participanții să înregistreze timpul de somn, mese și trezire pentru fiecare fereastră de 24 de ore în timp real. E-mail-urile, mesajele text și notificările din aplicație au încurajat participanții să utilizeze aplicația cât mai mult posibil în prima lună și din nou în timpul "săptămânilor puternice" - o săptămână pe lună pentru perioada de intervenție de șase luni a studiului.

Pe baza timpului de somn și masă din fiecare zi înregistrat în aplicația mobilă, cercetătorii au putut măsura:

  • timpul de la prima masă la ultima masă din fiecare zi;
  • intervalul dintre trezire și prima masă; și
  • intervalul dintre ultima masă și somn.

Ei au calculat o medie pentru toate datele din zilele completate pentru fiecare participant.

Analiza datelor a constatat că:

  • Momentul mesei nu a fost asociat cu schimbarea în greutate în perioada de urmărire de șase ani. Acest lucru include intervalul dintre prima și ultima masă, de la trezire la masa de dimineață și de la ultima masă la culcare și durata totală de somn.
  • Numărul total de mese mari (estimate la peste 1000 de calorii) și mese medii (estimate la 500-1000 de calorii) au fost fiecare asociate cu creșterea în greutate în următorii șase ani, în timp ce mesele mici (estimate la mai puțin de 500 de calorii) au fost asociate cu scăderea în greutate.
  • Timpul mediu de la prima la ultima masă a fost de 11,5 ore; timpul mediu de la trezire la prima masă a fost de 1,6 ore; intervalul mediu de la ultima masă la culcare a fost de 4 ore; și durata medie de somn a fost calculată la 7,5 ore.
  • Studiul nu a detectat o asociere între momentul mesei și schimbarea în greutate într-o populație cu o gamă largă de greutate corporală.

Conform autorului, chiar dacă studiile anterioare au sugerat că postul intermitent poate îmbunătăți ritmurile organismului și poate reglementa metabolismul, acest studiu într-un grup mare cu o gamă largă de greutăți corporale nu a detectat această legătură. Studiile clinice mari și riguroase privind postul intermitent asupra schimbării în greutate pe termen lung sunt extrem de dificil de efectuat.

Conform acestui studiu, reducerea totalului de calorii poate fi mai eficientă pentru pierderea în greutate decât postul intermitent. Aceasta se datorează faptului că frecvența și mărimea meselor au fost un determinant mai puternic al pierderii sau creșterii în greutate decât intervalul dintre prima și ultima masă.

Studiul a arătat că numărul total de mese mari și medii au fost asociate cu creșterea în greutate, în timp ce mesele mici au fost asociate cu scăderea în greutate. De asemenea, studiul nu a detectat o asociere între momentul mesei și schimbarea în greutate într-o populație cu o gamă largă de greutate corporală.

Deși postul intermitent este o practică populară, acest studiu sugerează că este mai important să se ia în considerare numărul și mărimea meselor decât intervalul dintre primele și ultimele mese pentru a controla greutatea. Este important ca oamenii să fie atenți la ceea ce mănâncă și să-și monitorizeze aportul caloric, în loc să se concentreze doar pe momentul în care mănâncă.

Data actualizare: 19-01-2023 | creare: 19-01-2023 | Vizite: 303
Bibliografie
Association of Eating and Sleeping Intervals With Weight Change Over Time: The Daily24 Cohort.
Journal of the American Heart Association, 2023;
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/JAHA.122.026484
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce nu e suficient sportul pentru a slăbi?
  • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
  • Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum