Pareri despre anxietate

04-11-2023
Giu110
Nu este medic/terapeut
Giu110
Hello dragilor, in urma cu 6luni am avut primul atac de panica, care a durat in jur de 30 min( cu toate acele stari cumplite pe care le cunoasteti), a doua zi altul scurt de durata a 5min. Am cautat oe net, am discutat cu persoane, m am documentat despre atacurile de panica, am inteles cu ce ma confrunt, iar cateva saptamani nu am mai facut niciun atac stiind despre ce e vorba, doar acea agitatie in corp si neliniste in continuu. Ceea ce ma doboara este anxietatea, gandurile, am citit si despre asta, am avut la inceput acele stari cunoscute iarasi de toti, daca innebunesc, daca fac avc, daca daca, am inteles ca acest daca este un cuvant “specific” celor anxiosi, si am trecut si peste acestea stiind ca la fel sunt in capul meu, altele urate au fost cand am vazut o stire de la tv cu unul de a decis el sa faca “ce poate mai bine cu viata lui”, si bineinteles ca mi am indus si cateva zile simteam sa mi fac si eu ceva, am inteles si aceasta etapa, am stat in acele stari urate si dubioase intelegand intr un final ca nu erau ale mele, ci
Induse de stirea vazuta, s au redus si au trecut, insa ACUM un subiect si o intrebare banala ma chinuie in fiecare zi, si ma face sa fiu cam necomunicariva-ma intreb tot timpul cum vorbim noi oamenii, cum de ne ies cuvintele pe gura, cum reusim noi sa legam fraze.. o sa radeti, dar mintea mea zici ca si a luat o obsesie cu asta-am citit despre anxietate si am luat o pe toate partile, am acceptat-o, dupa care imi spun mereu”vorbesti si raspunzi ca asa ai fost toata viata, timp de 30 de ani”:)) chiar este un lucru banal insa exact acesta ma opreste din a ma bucura asa cum este normal de viata, ies, muncesc..dar fara chef. Alteori, incerc cealalta tehnica-imi spun mintii”haide, alta intrebare mai ai? Ce mai avem pe azi” insa tot blocata acolo sunt. Se mai trece cumva de dubioseniile astea? Nu am avut niciodata pana la primele atacuri de panica stari de genu si nici intrebari proaste
5 comentarii
0
05-11-2023, ora 09:42
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața! Mergeți la o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență și pe baza evaluării veți urma psihoterapie, sau dacă e nevoie psihoterapie combinat cu medicație. Pot fi niște scheme cognitive disfuncționale care stimulate de anumite situații sa va creeze probleme. E nevoie să învățați să gestionați.rational fiecare situație întâlnită și să câștigați competențe în a face față.
0
18-11-2023, ora 03:36
Psiholog Dr. Mihaela Voicu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Dr. Mihaela Voicu
E important ca te-ai documentat si ai reusit sa intelegi cu ce te confrunti. Gandurile intruzive obsesive ( "cum ies cuvintele" ) sunt tot in contextul anxietatii, la mijloc fiind un dezechilibru chimic. Incearca psihoterapie sa intelegi cum au aparut si sa inveti strategii care sa iti schimbe gandurile si comportamentul. De asemenea, un tratament te poate ajuta in paralel cu psihoterapia, medicatia este foarte moderna si cu rezultate bune.
1
21-11-2023, ora 10:02
Dr. GHINEA ROXANA
Psihiatrie, BRASOV
Dr. GHINEA ROXANA
Buna ziua,
Incercati sa mergeti la un psiholog si sa vorbiti deschis depre problemele dumneavoastra. In cazul in care anxietatea este mai mare si atacurile de panica apar mai frecvent, recomandarea este sa mergeti la un consult de specialitate.
0
26-11-2023, ora 08:04
Psiholog Predan Valentina
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Predan Valentina
Buna dimineata,

Din relatarea dvs., cu ajutorul unei terapii puteti depasi aceste stari si sa opriti ruminatiile obsesive, stimulate de nevoia de control si preventie. O evaluare psihologica va poate ajuta sa vedeti nivelul anxietatii, lucru care l-ar ajuta si pe medicul psihiatru pentru dozarea medicatiei. Evaluarea psihiatrica va poate ajuta daca aveti nevoie de medicatie, de ce fel si in ce doze, pentru cat timp.
Un lucru care l-am remarcat in relatarea dvs este ca sunteti dispusa de a lucra la imbunatatirea starii dvs de sanatate prin autoeducatie, ceea ce este un factor important pentru obtinerea de rezultate pozitive intr-o terapie.

Multa sanatate si o zi frumoasa,
0
27-11-2023, ora 13:30
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca e dificil Giu cand te viziteaza toate intrebarile de care spui. E important insa felul in care te raportezi la ele.

Tehnica ”haide, alta intrebare mai ai? poate fi benefica insa conteaza pe ce ton o spui.
Ca daca o spui ca un repros e una si daca o spui pe un ton hazliu e alta.
Si dat fiiind ca spui ca intrebarile tale sunt proaste banuiesc ca e mai degraba vorba de un repros.
Aici te poate ajuta psihoterapia... sa nu te mai raportezi asa la gandurile tale.

Dr Rares Ignat
Psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul