Anxietate | Forumul Medical ROmedic

Anxietate

04-11-2016
Roseyelow
Nu este medic/terapeut
Roseyelow
De 9 luni sufăr de anxietate...6 luni am luat tratament. La sfatul medicului psihiatru am redus tratamentul progresiv pana am renunțat.am luat rivotril de 0, 5 și mirzaten. Am continuat cu psihoterapia dar am redus ședințele ca mă simțeam bine.de câteva zile am ieri stări de rău, bătăi de inima puternice, greata, oboseala, lipsa de concentrare. Totul din cauza unei cerți stupide cu soțul meu. Nu vreau sa reiau tratamentul, am aproape 3 luni de când nu îl mai iau.sunt foarte conștientă ca totul e în mintea mea, grijile sunt absurde, fără sens și mă afectează foarte tare.încerc sa gandesc pozitiv sa fac lucruri constructive, sa îmi ocup mintea cu altceva. DAR nu prea îmi iasă.mă copleșesc grijile...Am slăbit în timp record câteva kg...vreau din tot sufletul sa îmi revin dar e foarte greu, as avea nevoie de niște sfaturi. Mulțumesc
4 comentarii
0
04-11-2016, ora 14:46
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua, Roseyelow!

Din ceea ce descrieti pare a fi o recadere. Recaderea este cauzata de conflictul cu sotul si mai ales de stilul anxiogen de gandire pe care nu l-ati schimbat cu unul mai functional. Inteleg ca va ingrijoreaza reaparitia palpitatiilor, a starii de greata, oboseala accentuata etc.
Puteti relua sedintele de psihoterapie si sa lucrati pe schimbarea grijilor patologice cu unele mai adaptative, sa invatati metode eficiente de relaxare, sa va imbuntatiti stilul de comunicare, sa va dezvoltati emotiile pozitive si sa va regasiti echilibrul emotional.
0
04-11-2016, ora 15:58
Roseyelow
Nu este medic/terapeut
Roseyelow
Mulțumesc pentru răspuns. E destul de greu...îmi doresc din tot sufletul sa îmi revin. Cred ca e o recădere cum spuneți. De foarte mult timp nu am mai avut așa sentiment...Sapt viitoare am programare la terapeut. Nu știu ce voi face pana atunci...e foarte greu...nici nu vreau sa le spun la ai mei ca nu mă simt bine. Ei cred ca am depășit momentele grele. Nu vreau să creda ca o iau razna...artrebui oare sa merg și la un medic specialist.?
0
04-11-2016, ora 20:43
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Roseyelow, de cele mai multe ori vindecarea incepe cu aparitia unor stari de bine sau de mai putin rau. De la o luna la alta se pot observa diferentele in bine. Starile de rau devin din ce in ce mai rare, incep sa dureze din ce in ce mai putin, iar intensitatea lor scade vizibil.
Aproape orice vindecare, echilibrare psihica implica si recaderi, adica momente sau perioade in care simptomele, problemele revin, insa acest lucru ar trebui sa se intample din ce in ce mai rar daca aplici cu perseverenta metodele pe care ti le prezinta psihoterapeutul.
In legatura cu alti medici specialisiti pe care sa-i consulti, poti discuta cu psihoteraeutul tau. In acest caz te poate indruma sa reiei legatura si cu psihiatrul.

Multa rabdare, perseverenta si incredere!
0
05-11-2016, ora 16:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Reluati tratamentul psihiatric. Bolile acestea sunt boli de durata. Nu se vindeca in 6 luni, ci au perioade de remisie si perioade in care revin. In perioadele in care revin, nu trebuie sa va chinuiti. Reluati tratamentul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •