Anxietate cu atacuri de panica si depersonalizare. | Forumul Medical ROmedic

Anxietate cu atacuri de panica si depersonalizare.

2153 comentarii 1 2 ..... 707172 ÃŽnainte ›
0
04-05-2015, ora 12:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
da aleksander, simptomele tale fac parte din grupul tulburarilor de anxietate si la o prima impresie par sa poate fi tratate cu ajutor psihoterapiei.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
04-05-2015, ora 12:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
mentionati ca testele sunt normale (deci probabil si glicemia care e o analiza de baza). Observati eventual ce se intampla in acele situatii daca luati o muscatura dintr-un baton de ciocolata...va reveniti?
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
04-05-2015, ora 14:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca starile dateaza de mai mult de 2 saptamani, atunci ati facut o afectiune care se numeste anxietate.

Faceti Test Anxietate pe net.

Mergeti la medicul psihiatru cu trimitere de la medicul de familie si faceti tratament ca starile se pot agrava.
0
05-09-2015, ora 00:10
guritza86
Nu este medic/terapeut
guritza86
Buna, sunt Gaby si din 2011 de cand am aflat ca trebuie sa ma operez de cancer tiroidian am început sa fac atacuri de panica.De fiecare data cand ma durea ceva ma speriat, nu mai puteam respira, imi bătea inima foarte tare, ma durea in piept si fugeam Repede la spital.Un an de zile am stat numai in casa, ieşeam afara doar ocazional( pentru analize, consultaţii).In 2013 am început un tratament dat de un doctor psihiatru (cu venlaflaxina, rivotril, anafranil ) pana acuma 3 luni.In timpul medicamentaţiei am mai facut atacuri de panica, foarte rare dar am început sa merg afara, Cu trenul, la facultate si toate astea singura. Fiecare medicament l-am intrerupt brusc dupa interval de câteva zile unul de celălalt.Dupa întrerupere am inceput Iara sa fac atacuri de panica, nu am mai iesit din casa doar însoţită. De 3 saptamâni am facut o criza de stomac ( am esofagita de reflux ) cu stări de rău, ameţeala, slăbiciune in corp, insomnie, si de atunci imi este frica sa stau singura in casa.Am fost la urgente de vreo 4 ori in timpul acesta.mi-am facut analizele si am magneziu foarte mic.Am vb cu familia mea dar ei nu cred in atacurile de panica...mi-au zis ca trebuie sa ma descurc singura si ca nu imi trebuie medicamentaţie sau psihoterapiesi daca încep sa iau tratamentul medicamentos nu mai vorbesc cu mine.As vrea sa stiu daca este cineva care a putut lupta cu atatacurile de panica fără medicamentaţie ?eu iau acuma Magnerotsi Lanzul pentru stomac.starile de panica încep daca ma doare ceva, imi amorţeşte mâna sau ma înţeapă la inima, de fiecare data intru in panica nu pot respira, mi se face rău, ma doare gâtul..etc.
0
05-09-2015, ora 00:17
guritza86
Nu este medic/terapeut
guritza86
Am inteles ca stările astea le poti avea si cand ai lipsa de magneziu.De vreo trei ore simt un junghi la inima si parca mi se încălzeşte locul, gura imi arde si ma ustura, gâtul ma strânge si simt un deranj continuu... Aceste stări pot fi tot un atac de panica.
0
05-09-2015, ora 23:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De astfel de medicamente nu trebuie sa va lasati brusc ci treptat, dupa o schema data de medic. Aveti anxietate cu atacuri de panica, o afectiune de lunga durata. Nu conteaza ce spune familia. Familia se simte bine si nu are experienta unei astfel de boli ca sa stie cat de pacatoasa e. Reluati tratamentul si mergeti la control regulat. Cand medicul considera ca puteti reduce si va simtiti perfect cu medicatie, reduceti dupa schema data de el. Numai si numai daca va simtiti perfect cu ele reduse, puteti sa le intrerupeti. Daca totul e ok inseamna ca aveti remisie.
0
05-09-2015, ora 23:44
guritza86
Nu este medic/terapeut
guritza86
Mulţumesc pentru răspuns.Am intrerupt medicamentaţia dupa recomandarea medicului..Venlaflexina am întrerupta brusc, anafranilul si rivotrilul treptat asa cum mi-a spus medicul.Am încercat sa reiau tratamentul acuma 3 saptamâni ( am vb cu doctorul ) dar nu mai m-am simţit bine...mi-a fost foarte rău..nu am putut sta nici in picioare.
0
16-09-2015, ora 00:26
AleexM
Nu este medic/terapeut
AleexM
Buna seara. ( Am 14 ani)Am avut un atac de panica in seara de joi pe la 3. Tremuram, imi era frica de moarte si imi veneau toate gandurile oribile in minte. M.am culcat pe la 5 dimineata si m.am trezit a doua zi la 12. Ma simteam oribil, ca si cum nu o sa ma mai fac bine niciodata.Am fost la medic( ma simteam mai ok). Aveam si un fel de raceala, mi.a dat Sedatif PC, nurofen+ paracetamol. Mi.a zis ca s.ar putea sa am lipsa de magneziu. Nu puteam nici sa dorm din cauza starilor. Aveam febra in primele 2 zile de 37, 5. Am luat Sedatif PC cam 2 pastilute de 3 ori pe zi(imi mai trecea frica aia). Vreau sa va spun ca aveam moment cand imi trecea, dar tot ma simteam urat( ma durea capul). Azi, am fost cu mama la spital sa.mi fac analizele( frica aceea disparuse).Am dormit si m.am trezit cu o frica in mine. Nu ma pot concentra, ma doare capul si simt ca nu sunt eu. Am senzatia ca nu ma mai fac bine, zici ca mi.an pierdut si ultima speranta. Ma tot gandesc la cum am ajuns in situatia asta, ca nu mai sunt cum eram inainte. Ce pot face?Sa merg la un psiholog? Vreau sa fiu iar ca inainte.
0
16-09-2015, ora 14:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Lipsa de concentrare si durerile de cap pot fi si de la ochi. Faceti inainte un consult oftalmologic. Daca totul e ok si va mai confruntati cu frica, mergeti la psiholog si incercati si 5 htp care e un medicament naturist. O sa va faceti bine.
0
16-09-2015, ora 17:30
AleexM
Nu este medic/terapeut
AleexM
Frica mi.a disparut in mare parte, dar inca ma confrunt cu starile alea ciudate cum ca nu ma concentrez pe un lucru anume, azi la scoala(primul meu an scolar de gimnaziu cand sunt dimineata) m.a luat un somn...daca ma ridicam in picioare cred ca, cadeam(ora 9 cam asa), ma doare si capul si am ochii putini sensibili. Mi.au venit si rezultatele analizelor si chiar magneziul il aveam un pic peste normal.Am luat 2 pastile de magneziu 200 mg, sa incetez sa mai iau magneziu? Am fost depistat si in materiile fecale cu chisturi de giardia, se poate ca si asta sa.mi dea starile astea?
0
16-09-2015, ora 18:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
DA. Pina nu scapati de geardia, nu luati medicamente psihiatrice. Asta se hraneste cu substantele nutritive din corpul nostru si ce sa mai ajunga la creier? Faceti tratamentul pt geardia si repetati analizele ca la carte. Cititi articol Cum se face examenul coproparazitologic corect.
0
16-09-2015, ora 19:33
AleexM
Nu este medic/terapeut
AleexM
Dar de la ce sunt starile acelea? Nu am avut nici un eveniment traumatizant sau ceva de genul
0
17-09-2015, ora 14:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Un usor dezechilibru chimic al neurotransmitatorilor. Cauta sa nu faci eforturi mari, sa nu bei, sa nu iei droguri.
Deocamdata faci Pasul 1. Scapi de geardia. Au fost persoane tratate de medicul naturist Pável Chirila cu stari psihice mai grave ca ale tale, au luat tratament pt geardia si le-au trecut problemele psihice cu care se confruntau de ani intregi.
0
05-11-2015, ora 19:24
mache30
Nu este medic/terapeut
mache30
buna Clara
stiu ca citesti cam tot ce se posteaza de aceea scriu aici si nu pe privat, mai ales ca poate e de folos si la altcineva.
stiu ca o perioada ai luat Seroxat si ti-a facut bine...ai scapat de?..depresie sau anxietate...
de 10 zile am trecut si eu la acest medicament dupa ce cam doi ani si jumatate am luat anafranil si nu am trecut nici de depresie si nici de anxietate.
este adevarat ca am avut si perioade mai bunicele, nu am facut atac de panica decit cam o data pe an...dar per ansamblu nu am scapat de depresie condimentata cu o stare teama.
de cite ori am imcercat sa schimb ad -ul eram sfatuit de psihiatru sa mai astept putin.
consider ca am asteptat destul si convins ca mai bine de atit nu se poate cu anafranilul...asa ca am cerut seroxat.
acum, am luat 8 zile 10 mg si ieri am luat doza recomandata de 20 mg.dimimeata.
seara am crezut ca o iau razna:agitatie interioara, ginduri haotice, fara sens, topaiam de la unul la altul, clar nu reuseam sa ma controlez mental.evident am luat un anxiolitic (anxiar ) in speranta ca ma linistesc si dorm.
nu s-a intimplat asta, am avut o noapte crunta, dimineata am mai luat un anxiar si am reusit sa dorm putin.
acum sint zombi...
ma asteptam la reacti adverse la schimbarea ad dar.poate nu mai am rabdare.
sint convins ca daca o perioada as merge cu 2 sau 3 anxiolitice pe zi ar o tranzitie mai usoara care seroxat.
sau sa merg o perioada mai lunga cu seroxat de 10 mg ?
iti mai aduci aminte cum ai gestionat tu tranzitia ?
multumesc.
0
05-11-2015, ora 20:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mine cu Seroxat mi-a trecut anxietatea intr-un an jumate. Nu am avut nici un fel de efect advers. Am luat din prima zi 20 de mg.
Parerea mea e sa iti adauge doctorul o benzodiazepina gen anxiar 2-3 saptamani pina treci de perioada critica. In maxim o luna organismul ar trebui sa se obisnuiasca cu el si sa nu iti mai dea deloc reactii adverse. Esti sigur ca erau de la Seroxat ? Ai baut cumva alcool sau te-a emotionat ceva in mod deosebit? Ma gandesc ca daca era de la Seroxat reactiile ar fi inceput sa apara imediat dupe center l-ai luat, nu seara.
0
05-11-2015, ora 20:54
mache30
Nu este medic/terapeut
mache30
clara
alcool nu beau
.emotii posibil sa fi avut dar reduse, nu am avut nimic special.
dar cred ca voi lua o perioda cite un anxiar dimineata si seara.
0
05-11-2015, ora 21:01
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca nu a mers nu mai insista, treci direct la altul Mache !
0
05-11-2015, ora 21:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mache

Daca the simti ok cu 10 mg de de nu iei doar 10 mg ?
Indiferent de cantitatile prescrise de medic, sa stii ca daca te duci la ei si le zici ca ai facut nu stiu ce alta boala de la medicamente ridica din umeri. Iar boala urmeaza sa o porti tu. Nu ei care nu au rabdare sa iti stabileasca doza minima posibila.

2

Daca 10 e prea putin ai mai putea face trecerea cu 15 alte 10 zile si apoi sarit la 20. Repet. Numai daca e cazul.
Va mai aduceti aminte cum striga Ciorapel pe Forum ca medicamentele imbolnavesc? Avea dreptate. Eu acum regret ca am ascultat multi ani de doctori si am luat dozele prescrise standard. Functionam bine si cu doze mai mici.
Nu vreau sa te sperii, ci doar sa trag un semnal de alarma. Medicamentele astea luate ani intregi cu adevarat imbolnavesc. Fixati-va doza minima cu care functionati bine si nu luati cantitati mari. E valabil in special pt antipsihotice, stabilizatoare de dispozitie.
0
06-11-2015, ora 20:10
Lore12
Nu este medic/terapeut
Lore12
Buna seara! Am tulburare de depersonalizare de vreo 4 luni de zile... am mai avut un episod acum 4 ani care a durat 3 saptamani, dar a aparut din nou in august si de atunci nu stiu ce sa mai fac, am un tratament cu anxiar care cateodata merge cateodata nu. sunt disperata...nu ma pot angaja, sunt ca o leguma, sunt foarte confuza si nu prea simt emotie.. atunci cand nu am aceste stari am ca o "ameteala" a ochilor si nuu stiu de la ce e, daca de la starea respectiva sau de la efectele adverse ale anxiarului. va rog mult de tot imi poate recomanda cineva un tratament mai eficient? multumesc..
0
07-11-2015, ora 06:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati luat mai mult decat trebuie Anxiar. Mai nou pe prospectul de la Anxiar scribe ca se ia maxim 4 saptamani. Dupa 2 saptamani medicul va reduce doza. Inainte pe prospect scria ca se ia 3 luni.
In fine.
Pasul urmator este sa mergeti la medic sa va dea un alt medicament ca sa inlocuiasca anxiarul si sa nu capatati dependenta de el.
0
17-11-2015, ora 19:48
Balaur
Nu este medic/terapeut
Balaur
Salut,

Mi-a fost prescris lysanxia (ca substanta activa) si mi s-a dat de la farmacie Prazepam... pentru depresie si anxietate.
Am incercat sa caut un prospect in romana (eu sunt in Belgia momentan) si nu am gasit.

Stie cineva de ce nu exista substanta/medicamentul asta si in Romania si care ar fi cel mai apropiat produs (am gasit ca Diazepamul, dar nu e ceva confirmat).
As fi recunoscator si pentru vreun feedback daca a incercat cineva asa ceva :)

Mersi,
0
17-11-2015, ora 20:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De cat timp luati acest medicament ?
0
17-11-2015, ora 23:15
Balaur
Nu este medic/terapeut
Balaur
2 zile. Abia am primit tratamentul.
De ce mă întrebaţi ?
0
18-11-2015, ora 11:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa il luati dupa cum scrie pe prospect. Nu mult. E benzodiazepina si da dependenta.
0
18-11-2015, ora 12:31
Balaur
Nu este medic/terapeut
Balaur
Da, nu sunt un fan al medicamentelor :)
Il iau doar cat este necesar.
0
18-11-2015, ora 23:01
Lore12
Nu este medic/terapeut
Lore12
Buna seara! De aproape 2 saptamani nu am mai avut starile de depersonalizare, dar in seara asta mi-a aparut din nou..in schimb "ameteala" aceea a ochilor o am incontinuu. Doamna psihiatru mi-a spus ca aceste ameteli nu sunt de la anxiar si ca il pot lua in continuare, eu nu iau in fiecare zi decat daca acea stare apare. nu stiu ce sa mai fac...vreau sa scap definitiv de ea si nu stiu cum sa fac sa numai apara? stie cineva un medicament bun cu care a scapat de aceste stari de depersonalizare + anxietate? multumesc
0
05-12-2015, ora 14:48
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Lore12, uneori anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale, de care, de multe ori, nu suntem constienti. In asemenea situatii, pastilele, ceaiurile etc, nu modifca stilul de gandire si convingerile noastre eronate. Prin urmare, nu actioneaza asupra cauzelor ci, cel mult asupra efectelor. De aceea este posibil sa te simti un pic mai bine cand ei ceaiuri sau pastille, dar, cum reduci doza sau renunti la ele, starile de anxietate sa reapara cu si mai multa intensitate.
Stilul de gandire si convingerile disfunctionale pot fi modificate cu ajutorul psihologului in cadrul sedintelor de psihoterapie. Acestea se pot tine si online, efectele fiind la fel de bune:

Sper ca aceste informatii sa iti fie utile!
Cu bine,
0
09-12-2015, ora 11:59
gabriel12345
Nu este medic/terapeut
gabriel12345
Pentru Leon : Aceleasi stari le am si eu dupa un consum de droguri si de alcool.. nu mai ies din starea asta ma speri la ori ce lucru cred ca am sa mor, daca ti-a revenit spunemi si mie cum ! Astept raspunsul
0
09-12-2015, ora 13:51
gabriel12345
Nu este medic/terapeut
gabriel12345
Ba frate ma-m saturat jur povestea mea inceput tot dupa un consum cu legale am fumat 8 jointuri de leagale cand ma-m rupt de realitate am vazut o masina de diicot si atunci mi-am loat cel mai puternic atac de panica transpiram tremuram naveam stare parca eream intr-o alta lume, cand am fost la spital pentru analize "cand ma uitam pe sus stanga dreapta ziceam in mintea mea ce vor astea de la mn oare ce-mi fac acuma mama cred ca lesin aici " dupa acea miau iesit toate analizele bune si il intrebam pe un prieten de al meu cand am iesit din spital ba vere tie nu ti-e ameteala ? el raspunde ca nu eu tot ma simteam ametit aveam starea de "ireal" o am si acuma vreau sa ma duc acuma la un psihiatru si din ce am citit ce postati pe aici mie tare frica sa nu aibe si la mn medicamentele reactii adverse sa o iau razna sa inebunesc sau alte chestii nustiu, da-timi un sfat ceva ce sa fac sa ma trezesc la "realitate" simt intepaturi prin maini prin astea inainte credeam ca mor dar acum am inceput sa ma stapanesc sa nu imi fac probleme nici cand imi bate inima rpd sau astea. Astept raspunsu vostru !
0
31-12-2015, ora 18:07
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Noul an să vă aducă speranţă, sănătate şi fericire!
La mulţi ani!

Gabriel PÈ‹rvan psihoterapeut
Adaugă un comentariu / răspuns
2153 comentarii 1 2 ..... 707172 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul