Care este cauza științifică exacta a depresiei?

24-09-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Daca cauza depresiei ar fi dezechilibrul sau deficitul neurotransmitatorii serotonina atunci de ce când noi ăștia care luăm antidepresive SSRI zilnic nu dam in mama fericirii?Dacă ar fi asta cauza cum tot ne zic oamenii de știință în sănătate mentală și toată big Pharma de ce nu suntem cei care luăm antidepresive foarte foarte fericiți când noi luam zilnic pastila de serotonina?Ar trebui sa fim toba de fericire dar nu suntem cel puțin eu nu.Inseamna că nu deficitul de serotonina e cauza depresiei ?

Statisticile mondiale arată că depresia este o boala invalidanta și va fi a doua boala invalidanta până în 2025.Boala secolului și încă nu știm sigur cauza depresiei, unii zic că depresia e dezechilibru sau deficit de serotonina și alți neurotransmitatori și se tratează cu tratament alții că e pe fond psihologic și se tratează la psiholog.Nu se știe în anul 2019 cauza exacta a depresiei.
2 comentarii
0
08-10-2019, ora 07:32
Trolleru
Nu este medic/terapeut
Trolleru
Cauza este chimia degradata domnule care apare din cauza vulnerabilitatilor genetice, deci se cunoaste destul de bine dar mint multi ca nu ar fi asa ca sa-si justifice veridicitatea minciunilor lor bazandu-se ca oamenii nu cunosc si nu le verifica afirmatiile. Dumneata nu esti fericit pentru ca nu ai tratamentul potrivit, mai ales daca ai si schizofrenie lucrurile se complica destul de mult. Fericit este mult spus si figurat, antidepresivele fac pe omul depresiv sa se simta normal. Iar un om normal se bucura de orice chestie, are tonusul sus, se simte bine, la acea fericire se refera si nu la un high nejustificat si nedorit de fapt. Factorii psihologici afecteaza oamenii diferit in functie de chimia creierului iar asta este dovada cea mai buna ca este de la chimie treaba. Sa luam un exemplu: cineva pierde locul de munca, are datorii, se deprima, e trist, are probleme mai ales ca nu gaseste curand loc de munca. Altcineva in aceiasi situatie este optimist, nu dispera, merge inainte si ce o fi o fi. Pe unul il paraseste iubita si intra in colaps, altul nu are nici o treaba, gaseste alta, altuia ii moare copilul, sufera cateva luni dar viata merge inainte, isi revine, deci cum stam cu factorii psihologici ? Concluzia o tragi dumneata.Atat timp cat la acelasi factor se reactioneaza total diferit, ar rezulta cum este oarecum evident si logic ca nu acel factor e cauza. Medicatia repara de foarte multe ori chimia si omul se simte bine in acelasi situatii in care inainte era jos de tot, adica devine un om normal care trece peste probleme asa cum trebuie sa treaca. Asa suntem adaptati, daca nu eram adaptati asa si picam cum pica unii, nu am mai fi supravietuit la cat de grea este viata, deci am fost facuti sa trecem ramanand sanatosi cam peste orice chiar daca temporar suntem suparati, nu atingem un nivel sub pragul de suportabilitate adica nu intram in depresie. Deci pentru un om sanatos nu exista depresie orice ar fi, decat suparare, tristete temporara si la un nivel de trecut.
0
10-12-2019, ora 03:15
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Omule, la psiholog tratezi depresia natural, astfel încât endorfinele, Doamna, serotonina si alti neuromediatori sa se regleze singuri. La psihiatru mergi sa le reglezi cu pastile. Din păcate, nu toti psihologii reușesc să te ajute si nu toate pastilele la ora actuală pot vindeca pe oricine. Sunt oameni pentru care pastila potrivita nu s a găsit încă. Noi oricum aici in Ro nu avem access la multe medicamente psihotrope
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul