Ce fac oamenii care nu se pot vindeca sau ameliora de o boala psihica ?!

152 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›
0
12-05-2015, ora 20:01
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
pai cam asta e amara ironie, de fapt. ca-ti ia o viata-ntreaga sa incerci "n-spe" scheme si medicamente, pt ca intr-un final sa constati ca de fapt nici una nu e "miraculoasa".
bineninteles, sub rezerva ca totul difera de la un caz la altul.
0
12-05-2015, ora 22:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Combinatie de 2, 5 mg Zyprexa seara cu un ad dimineata si un ad la pranz sau seara.
0
12-05-2015, ora 23:41
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Marian, David nu si-a revenit, am scris de trei ori si poate nu ai citit, el este intr-o anhedonie totala, deci nu are emotii, nu are bucurii, nu traieste practic, iar ce are el nu prea e tratabil, a ajuns aici ca si mine cu simptomele mele, ca nu s-a tratat cum trebuie cand trebuia.
El acuma nu mai are viata, traieste ca un robot, a acceptat asta pe motive religioase si are pretentia sa faca toti la fel, se mira cand altii nu accepta.

Adevarat ca pana acum cativa ani nu stiam ca am depresie si deci nu m-am tratat la timp, depresia mea a inceput pe la 12 ani jumate chiar daca dupa aia a remis 2-3 ani, iar eu n-am stiut, am mers asa din ce in ce mai rau pana ce abia in 2011 deci la 33 ani jumate, am incercat sa o tratez afland de fapt ce am !
Ce pot face mai mult ?! Dar nu ma lua iara cu religia, ce pot face in afara sa ma fi dus la psiholog, sa fi incercat medicatie ?!
M-am dus la facultate crezand ca schimband mediu e bine, a fost pe dracu, am socializat, am prieteni f buni, am facut si sport, m-am plimbat la aer, nu mi-a lipsit nimic pe axa financiara deci am avut un trai decent, degeaba.
Am dat mii de lei pe medicamente, dau acuma bani si pe TMS (stimularea transmagnetica), bun nu merge, ce propui ? Dar repet, respecta si anume faptul ca nu am treaba cu religia asa cum si eu respect la voi credinta, ce sa fac ? Sa stau de dimineata pana seara sa imi fie rau ? Si iar si iar si din nou ?
Adica ce solutie vezi tu ? Ca de acceptat asta in nici un caz, sa accept sa o duc in halul asta la infinit, ca mai incolo sa raman si singur pe lume deci si mai rau si boli, batranete si un rahat.
Adica tot ce am facut pana acuma in viziunea ta nu e nimic ?! Esti culmea, mai mult de atat nu puteam face. Chiar f multi au zis ca am rezistat inca prea mult si ca am facut peste ce ar fi facut altii, erau uimiti ca nu m-am lasat in timp ce altii de mult au acceptat si stau asa in rahat permanent desi culmea, ei poate pot scapa.
Si daca ma droghez cu Suboxona cum s-ar zice, imi ia disconfortul ala urat general si anxietatea insa tristetea tot ramane in anumita masura, in plus nu merge mereu, dupa 2-3 zile deja nu-si mai face efectul, trebe pauza de 3-4 zile. Ptr sevraj de heroina se da 8-16 mg/zi, ptr depresie se poate da si 0, 25-0, 5 mg/zi deci infim, se da in SUA ptr depresii, pe unii i-a scos total din depresie 1 mg/zi timp de 8 ani nu au avut treaba.
Acum 22 ani eram vesel, binedispus, sperator, optimist, chef de de toate, nu aveam gand de suicid, starea era stabila continuu, nu aveam anxietate sau fobie, aveam o stare de confort general permanent, traiam pur si simplu, ma bucuram de fiecare zi.
Si da, tratamentul corect e singura solutie, faptul ca la tine n-a mers sau ca nu te-ai tratat la timp si ca acuma nu te ajuta nimic, nu generaliza, nu inseamna ca si la ceilalti nu merge !

Fata aia a facut o prostie intrucat a murit degeaba la 27 ani, avea studii, putea lucra, putea avea o viata frumoasa daca se desprindea de ma-sa, arata cat de cat fizic, deci avea sanse multe dar ea nu le vedea, era cu totul alt caz, incercasem eu sa o conving cu argumente, dar nu am mai apucat ca deja urmatoarea saptamana nu mai era.
Vroiam sa-i cer prietenie desi eu aveam 22 ani doar, dar tot asa nu am mai apucat, ca poate o scapam, dar sigur ca-mi cam placea de ea si la o adica o luam la mine daca ne-am fi inteles si tot scapa de ma-sa. Nu cred ca ar fi refuzat.

Nu venim aici sa ne plangem, prezentam cazurile si atat, daca exista solutii bine, daca nu, suntem de fapt material bun ptr a se acumula experienta in domeniu dar si ca si curiozitate ptr oricine ar dori, fie si ca delectare ca atunci cand citesti cartea cuiva unde spune viata lui.
Ti-am zis am citit multe cazuri cu alte boli decat am eu si mi-a placut sa cunosc, sa aflu ce are ala, alalalt, istoricul cum a inceput, cum s-a terminat, daca vedeam eu o solutie la problema aia, daca nu vedeam.

Clara, nu merge Zyprexa, am incercat de mult asta.
0
13-05-2015, ora 07:23
david90
Nu este medic/terapeut
david90
In primul rand, tristetea nu are cum sa treaca cu niciun medicament pt ca e strict simptom psihic, nu degeaba se spune ca depresia e boala sufletului(mai ales cea care are cauza strict psihica).
Iar in al doilea rand, tu nu esti in stare sa te salvezi pe tine insuti si te mai gandesti ca ai fi salvat-o tu pe acea fata...Esti cam patetic, sincer.

Iti pot da o sumedenie de exemple de persoane care au ajuns la anhedonie cu tot tratamentul luat din timp, ba chiar, unii dau vina pe tratament, spun ca el i-a adus in anhedonie.Cateva cazuri de genul sunt chiar aici, pe forumul romedic.
0
13-05-2015, ora 08:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
David,

Esti profund nedocumentat pe tema depresiei (care e si boala ta).
Nu stii ce modificari chimice au loc in organism dupa x ani de anhedonie. De ce nu iti scoti capul din nisip sa incepi si tu sa te documentezi in al 9-lea ceas ?
0
13-05-2015, ora 08:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Costy,

Iata un articol despre depresie publicat pe un site de medicina spaniol, pe care nu am avut timp sa il citesc. Cred ca intelegeti. Mai bagati-l in Google Translator.

Depresia lasa o marca in materialul genetic

LA DEPRESIÓN DEJA UNA MARCA EN EL MATERIAL GENÉTICO EL 24 ABRIL 2015. Ratio: / 6 MaloBueno La depresión mayor viene con una firma metabólica inesperada que ofrece una nueva visión de la naturalez
May 6
Clara Petrescu
To Teodor Rebegel Clara Petrescu
May 6
LA DEPRESIÓN DEJA UNA MARCA EN EL MATERIAL GENÉTICO
EL 24 ABRIL 2015.
Ratio: / 6
MaloBueno
La depresión mayor viene con una firma metabólica inesperada que ofrece una nueva visión de la naturaleza de este trastorno del estado de ánimo tanto en humanos como en ratones. Y esa huella puede ofrecer una forma objetiva de medir y monitorear la salud mental en el nivel molecular, según una investigación, publicada en el último número de Current Biology.
Mientras se centraban en la búsqueda de genes que aumentan el riesgo de depresión en mujeres, un equipo de investigadores de Oxford encontró que muchas de las féminas afectadas por esta enfermedad también tenían detrás experiencia adversa en la infancia, incluido el abuso sexual.
Y además vieron algo bastante inusual en el ADN. Las muestras tomadas de las mujeres con antecedentes de depresión relacionada con el estrés contenían más ADN mitocondrial que los controles, resalta Jonathan Flint, que lidera la investigación. "Nuestro hallazgo más notable es que la cantidad de ADN mitocondrial variaba en respuesta al estrés".
Las mitocondrias son las centrales de energía de las células. Y un aumento en el ADN mitocondrial sugiere un cambio en la mitocondria y en la producción de energía celular, aclara Flint. "Vimos un vínculo inesperado entre la producción de energía celular y la depresión mayor".
"Nos sorprendió la observación de que había una diferencia en el ADN mitocondrial. Hasta el punto de que nos llevó mucho tiempo convencernos a nosotros mismos de que ese hallazgo era real, y no un artefacto de la investigación", señala Flint.
La huella en los telómeros
El hallazgo impulsó a Flint y su equipo a evaluar otro fenómeno asociado con la depresión en los estudios anteriores. Los telómeros, secuencias de ADN repetidas que "rematan" los extremos de los cromosomas, se acortan con cada división celular (y por tanto su longitud está relacionada con la edad). Los cambios en el metabolismo se han asociado con alteraciones en la tasa de envejecimiento, por lo que los investigadores se preguntaron si podrían ver un cambio en el desgaste de los telómeros también.
Para probar estas hipótesis, el equipo de Flint se sirvió de ratones de laboratorio que fueron sometidos a cuatro semanas de estrés. Los estudios en ratones demostraron que el estrés causaba ambos cambios (en la tasa de envejecimiento y el acortamiento de los telómeros. Pero además, comprobaron que esos cambios eran parcialmente reversibles y estaban provocados por la hormona del estrés corticosterona.
Flint dice que los cambios moleculares que observaron podrían reflejar la manera en que el organismo hace frente a los principales factores de estrés ambiental. Cuando el cerebro percibe una amenaza -ya sea la escasez de alimento o una historia de abuso, por ejemplo- puede iniciar una serie de cambios metabólicos de protección. "La depresión podría en cierto sentido considerarse una reacción metabólica al estrés percibido", argumenta Flint.
Biomarcadores de la depresión
Los investigadores también esperan que los cambios moleculares pueden servir como biomarcadores de estrés y sus consecuencias. Y apuntan, por ejemplo, a que una disminución en los niveles de ADN mitocondrial se podría utilizar como un indicador de éxito de un tratamiento psicológico o farmacológico.
Sin embargo, advierten que de momento su hallazgo no pasa de ser "sólo una instantánea de la relación entre los marcadores moleculares y la depresión". El siguiente paso, "averiguar cómo cambian esos marcadores antes, durante y después de la depresión. Esa información nos dirá mucho acerca de su utilidad clínica."
La depresión mayor se caracteriza por la presencia de cinco (o más) de los siguientes síntomas durante un período de 2 semanas, que representan un cambio respecto a la actividad previa: estado de ánimo triste; pérdida de interés o de la capacidad para el placer; reducción importante de peso sin régimen o aumento del mismo; insomnio o hipersomnia casi a diario; agitación o enlentecimiento psicomotores; fatiga o pérdida de energía; sentimientos de inutilidad o de culpa excesivos o inapropiados (que pueden ser delirantes); disminución de la capacidad para pensar o concentrarse, o indecisión; pensamientos recurrentes de muerte (no sólo temor a la muerte) o ideación suicida recurrente.
Fuente: ABC España / Pilar Quijada
0
13-05-2015, ora 08:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Costy

Cymbalta sau Rivotril dau arsuri pe piele ca efect secundar ?

Este o doamna pe Forum care are arsuri mai ales pe spate, picioare. Uneori trec, uneori migreaza in alte locuri din corp.
0
13-05-2015, ora 08:55
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Clara, crede-ma ca sunt mai documentat decat orice medic psihiatru la care ai fost tu vreodata.Teoria dezechilibrelor chimice din creier in tulburarile psihice este doar atat, o simpla teorie care nu a fost probata niciodata.When something is too good to be true then it's probably because it is...

Am mai spus, cand va documentati in legatura cu un subiect, cautati surse in limba engleza.Deocamdata, americanii sunt cei care aloca cele mai multe fonduri pt cercetare, in orice domeniu.Nu degeaba, majoritatea mintilor luminate ale lumii au ajuns in SUA...

Iar cel mai bun vin romanesc este 'vin americanii'.:))
0
13-05-2015, ora 11:07
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Clara, tu daca esti asa documentata, stiai de exemplu ca TAB-ul seamana foarte mult ca simptomatologie cu Sindromul de Oboseala Cronica? Adica, instabilitatea psihica (virgula)cum este cea in cazul tab-ului, poate fi data indirect de o boala fizica precum sindromul de oboseala cronica, daca psihicul celui in cauza nu este educat sa faca fata situatiei, sa o accepte.In sindromul de oboseala cronica, ai zile in care te simti mai bine si zile in care nu te poti ridica din pat, automat si psihicul are de suferit, este cand maniac cand depresiv.Dar inca odata spun, un psihic educat corespunzator, poate face fata oricarei situatii ca cea de mai sus, poate fi intotdeauna in echilibru.De ce credeti ca practica unii oameni meditatia, in toate formele ei?!Tocmai pt a-si educa psihicul.
0
13-05-2015, ora 12:00
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Adevarat ca unii au dat in anhedonie de la tratament cum am dat si eu de la Rivotril in 2011 dar de care am mai scapat ca dovada ca-s mai bine ca atunci, insa asta nu are legatura cu cazul tau.
Aia care au dat in anhedonie luand tratament inseamna ca tratamentul nu a fost bun, fie ca de la el au dat in aia fie ca fara nici o legatura si boala a avansat.
Se spune ca SSRI-urile pot da apatie, sindromul AAS (Antidepressant Apathy syndrome) si au fost cazuri, am citit destule.
De documentat stiu ca esti si tu documentat ca si mine despre medicatie si stii destule.

Oricum ai da-o nu ai fost tratat corect, sau ai avut nenorocul ca si mine sa fi printre aia care nu-s tratabili ca-s o gramada.
Ce educatie mai, orice om normal nu face nimic si de la sine rezista la tot, ori ai sanatatea ori nu o ai, ce ne mai amagim atat.
In rest ai o solutie mai reala ?! De fapt n-ai, ca daca aveai o aplicai la tine prima data si nu te mai laudai ca esti okey cand tu nu mai ai emotii de nici un fel ca ai dat in apatie si anhedonie, iar ceilalti nici nu citesc atent si chiar cred ca ti-ai revenit !
Ce nu am inteles eu, este de ce va place sa va mintiti singuri multi dintre voi ?!
Astia care nu ne mai revenim hai sa recunoastem ca am pus-o, ce sa mai, macar eu recunosc asta ca si daca ma mint nu ma ajuta, tot se vede ca nu ma fac bine.

Este adevarat ca am si motive serioase de mediu care cred eu ca ma tine in depresie si nu le pot rezolva, insa totusi eu si medicul meu ne intrebam, e normal sau si asta e capcana depresiei si in mod normal trebuia sa ma simt okey orice ar fi ca si ceilalti oameni ?!
Am o amica de aici de pe forum care n-are nici prieten, nici copil, nici parinti ca i-au murit pe rand, are 39 ani si n-are nimic, se duce la munca, se distreaza cu prietenii, are doar atacuri de panica dar alea le tine sub control cu tratament, deci chestia cu mediu e suspecta.
Ma uitam la un film de razboi mai acum 2 saptamani si imi ziceam 'mama daca eram acolo ce bine era ca imi trageau aia un glont in cap si scapam', deci ceva nu e okey, ma simt neimplinit, nefericit si nu mai vreau sa merg mai departe, asta e simptomul care nu trece oricat m-as simti ceva mai ok sau nu, si nu-s implinit ca...nu am ce am eu nevoie chipurile, adica asta ar fi cauza aparent pe care o simt, si simt cum ca daca s-ar intampla ce am eu nevoie, m-as simti bine.
Se mai intampla ca daca apare o foarte slaba speranta ca s-ar putea intampla ce vreau eu, urca starea instant in bine, dar coboara brusc cand constat ca nu se poate intampla.
0
13-05-2015, ora 12:33
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cymbalta da, cred ca poate da arsuri pe piele ! Sa opreasca sau sa inlocuiasca acest ad si sa observe daca ii trece simptomul !
0
13-05-2015, ora 12:35
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Costy: Pai din ce inteleg eu, problema ta persista mai degraba pt ca nu ai dat un sens vietii.Ia gaseste-ti un loc de munca, gaseste-ti o iubita, si sa vezi cum se rezolva lucrurile de la sine.Din cate am inteles, poti munci, nu suferi de oboseala cronica precum clara.Deci, ce te retine?!
0
13-05-2015, ora 14:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
David

Ti-a zis cineva vreodata ca traiesti intr-u univers paralel ?
Tu ce serviciu ai, cate ore pe zi lucrezi, ai familie, ai copii ?
0
13-05-2015, ora 15:03
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Clara, eu lucrez cam 10-12 ore pe zi(nu lucrez cu carte de munca, lucrez la negru :)) ), nu am familie si nu am copii.Diferenta dintre mine si Costi consta in faptul ca eu nu ma simt neimplinit, nu ma simt nefericit, si spre deosebire de el, eu vreau sa merg mai departe, sa lupt, sa dau un sens vietii.
0
13-05-2015, ora 16:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ar fi bine sa iti cauti ceva cu carte de munca sau sa iti platesti pensia din mana. Nu sta asa.
0
13-05-2015, ora 21:30
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
E foarte bine ca nu te simti neimplinit, cam asa ar trebui sa fim toti, sau poate la tine este de la anhedonie desi nu cred, este tot bine ca vrei sa lupti si sa dai sens vietii.
Cu iubita este mai complicat, fiind asa ceva mai feminin nu ma place nici una, femeile m-au catalogat barbatul soft, inteligent, putin neincrezator, cu frumusete feminina, asa ca ele nu prea vor asa ceva ci vor barbati :))).
Chestia este ca atunci cand aratam bine facand sport, ma placeau barbatii, insa ghinionul meu este ca mie nu-mi plac deloc, altfel era bine.
Il vor pe prietenul meu care este agresiv, aspru, inteligent si rau (dupa cum il descriu femeile din poza si din real), din 10 femei, 7 il plac, pe mine din 10000 nici una, de 12 ani tot incerc si nu merge, nici pe net, nici in realitate nici nimic din cauza de mai sus.

Cu locul de munca este iar complicat, tu de fapt nu imi stii problemele de dinainte de depresie, in primul rand niciodata in viata mea nu am simtit o inclinatie catre ceva serios si nu am avut nici o dorinta de a intreprinde ceva, ca si de la depresie nu am putut invata mai nimic ca lumea e altceva dar nici mare atractie n-am avut, iar cand am incercat ori ma plictisea, ma irita, ma deprima si trebuia sa renunt ca sa nu-mi fac mai rau, simteam ca locul meu nu e sa fac ceva ore intregi zilnic mereu si mereu, m-am simtit bine fiind liber facand ce-mi place si cand imi place.
Ma uit la Tv la documentare sau filme, mai stau pe calculator jocuri, net documentare sau stat de vorba, mai ma joc pe smartphone, mai stau de vorba cu prietenii ca vin foarte des pe la mine, mai joc o tabla, o carte cu ei, mai am niste masini cu telecomanda din alea de oameni mari si ma mai joc si cu alea, mai ieseam si trageam cu pistolul cu bine in sticle de 0, 5 L, ma mai plimb cu unul din prieteni, ma mai duceam la piscina, deci am gramada de pasiuni si nu mi-ar ajunge ziua sa le fac, le rotesc si este f bine cand depresia remite, repet, asa eram inainte.
Asta evident cand depresia mai remite ca asa eram inainte, cand vine, e nenorocire nu mai imi place nimic si stau in pat avand o stare urata.

Deci si personalitatea mea este mai ciudatica fata de a voastra, eu nici inainte de depresie nu eram sanatos si de fapt aia e boala mea cea mai grava, eram un inadaptat imatur probabil avand o personalitate de tip schizotipal cum spunea un medic, nu ma intelegeam cu copiii de varsta mea, traiam in fantasmele mele, aveam preocupari altele decat ei, ei ma vedeau ciudat dar nu stiu de ce, ei se jucau in parc, eu ma jucam cu becuri acasa si instalatii, nu am avut gand de nimic serios, nu am vrut copii, si mai multe sunt.
Imi adusese prietenul meu pe una in 2001 cand aveam 23 ani si aia tragea de mine sa fac sex cu ea si eu nimic pe motiv ca...m-ar fi vrut ptr o eventuala afacere care as face-o cu prietenul, era adevarat asta dar aiurea...n-am simtit nimic, m-a chemat aia in pat, se baga in mine si eu nimic, am plecat dupa 15 minute.
Asa ca...e complicat. Nu sunt ca depresivii care inainte erau oameni normali de au o pregatire, un servici, partener, copii, deci mare atentie.

Dar de multe ori si ceilalti normali nu le poate place sa fie liberi, de aia zicea undeva pe forum Clara ca uneori boala e o binecuvantare ca nu se duce la servici, altora le place si n-ar putea sta fara, deci e relativ.
0
13-05-2015, ora 21:48
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Imposibil sa nu gasesti si tu o fata tot asa mai ciudatica, cu care sa te intelegi.Cred ca nu ai cautat suficient, sau poate nu iti doresti cu adevarat un partener de viata.
1
13-05-2015, ora 21:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Costy

Problema nu e sa te placa femeile ca nu esti star de cinema.
Problema e sa te placa cineva pe care sa iubesti, care sa te iubeasca si cu care sa te potrivesti mai din toate punctele de vedere.

De ex: una careia sa ii place sa se joace cu masinutele.

: )
0
14-05-2015, ora 04:17
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ce zici tu David si Clara e corect, insa n-a fost asa sa stiti !
De dorit chiar imi doresc, uite ca mai ciudatica n-am gasit ca si alea tot acelasi tip de barbat vor.
E mai greu sa gasesti pe una care are dat peste cap si asta, ca si la barbati e la fel, daca nu-ti place cat de cat cum arata femeia, poate sa aiba ea toate ca iar nu merge ca nu e atractia aia, asa e si la ele, noi daca avem depresie sau nu, tot cam acelasi lucru dorim, asa si femeile indiferent ce probleme au.
Trebuie sa te atraga putin si fizic si sa ai si ceva in comun acolo.
Tu David ai avut prietena pana acum ?

Sa vedeti ce am patit cu una..vorbeam cu mai acum un an pe messenger, avea si ea nu stiu ce psihic, tot discutam, mai ii dadeam o floare, ba o cafea virtuala, vorbeam frumos si asa mai departe..trece o saptamana, zice "esti dragalash", maaa sa mor de ras si nu alta ! Ma vazuse cam ca pe un copil care se purta frumos, evident ca-mi vazuse pozele inainte.
Ca si aia cat de dusa era, tot un barbat din ala bad guy dorea si eu nu corespundeam deloc, iar daca nu o lua nimeni asta nu inseamna sa ma ia pe mine, mai bine fara decat cu cineva care nu te atrage, si-s perfect deacord ca si eu procedez la fel daca ar fi, dar totusi intrebarea e de ce nu e nici una care sa ma vada okey.
Se pare ca, creierul nostru e inca ala din pleistocen unde femeia vroia barbatii aia buni de lupta, rai, puternici, acuma avand acelasi creier, te citeste ca nu corespunzi si gata.
Fara atractia aia sexuala, nu te baga in seama, nici nu cont cat de destept esti, cum te comporti si asa mai departe.
Intai te place si apoi iti vede tot ce faci ca amuzant sau okey, nu te place direct ptr ce faci si ce gandesti sub nici o forma.

Ii zici uneia care nu te place asa:
draga mie nu prea imi place sa ma duc la servici...imi place sa ma joc cu masinile, ea raspunde "esti un nesimtit, cum sa nu te duci la servici ? Cum sa te joci cu masinile, ce mai ai 5 ani ? (Desi stie ca cu alea se joaca si ala de 60 ani, sportul asta numindu-se modelism si e cunoscut in toata lumea).
Ii zici uneia care te place acelas lucru, zice:
"lasa draga n-are nimica ca nu te duci, te plac asa cum esti, nu toata lumea e la fel, imi da si mie parintii, iti da si tie, vedem noi deocamdata e bine, iar cu masinile nu e nimica draga, fiecare cu pasiunile lui, deci esti okey".
Vezi diferenta de abordare ?!

Aia care nu te place, cand te vede ca mananci 10 gogosi cu Nutella se uita la tine dispretuitor, aia care te place zambeste frumos vazand asta ca pe ceva amuzant tare, asta e doar un alt exemplu.
0
14-05-2015, ora 17:51
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Da Costi, evident.Eu mi-as face si in momentul asta iubita daca as scapa de blestemul asta numit apatie+anhedonie, pt. ca o relatie se bazeaza pe sentimente, iar daca sentimentele vin doar dintr-o parte, atunci relatia nu poate fi viabila.Pana la urma, daca tot nu scap de anhedonie, poate imi gasesc si eu pe cineva care sa ma accepte asa cum sunt, 'rece ca o piatra', dar asta sunt.:)

p.s. Dar si pietrele se mai incalzesc la Soare... :))
0
14-05-2015, ora 19:25
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Mda, ai dreptate, pai te va accepta rece ca o piatra una tot rece ca o piatra insa este f complicat la tine, ca fara emotii nici nu poti face lucruri placute, sa razi, ca..daca nu simti nimic, ca singura solutie ar fi sa va intelegeti si sa aveti ceva in comun.
La randul ei, nici aia nu vrea pe nimeni daca n-are emotii, concluzia e ca nu prea poti face relatie asa.
Eu macar am pasiuni, am emotii, simt dorinta de afectiune, stiu sa si ofer ce cer, e altceva, si tot nu gasesc ca nu ma place, am depresie in sens ca simt durere sufleteasca, medicul a zis ca e bine ca sistemul hedonic nu e stricat.
Tu invers, ca sa vezi ce chestie, ai gasi ptr ca te-ar place daca ai fi viu.
Iar una cu emotii fie si depresiva nu te accepta, ca vrea si ea de la tine un pupic, o imbratisare, comportament frumos si sa simta ca i le dai ca asa simti, nu mecanic.

Totusi nu pricep de ce anhedonia asta nu e tratabila, ca pe toate forumurile am citit asta din toata lumea.
Eu am avut asta dar a mai trecut ca era de la Rivotril, era groaznic ! Insa la EEG cu mapping a iesit zona frontala hipoactiva, iar dupa ce a mai trecut, zona era normala dupa un an.
Dopamina e low la tine, nu merge nimic ? Nici Concerta (Methylphenidat), nici Bubropiona, Pramipexol (dopamine agonist), Valdoxan (stimuleaza dopamina in cortex prefronal), Aderall, Modafinil, Moclobemida, Selegiline ? Ai incercat toate astea ?
Modafinil nu ai incercat sigur ca nu ai avut de unde-l lua, Aderall la fel, Moclobemida la fel care e un IMAO si care lucra bine si pe Dopamina, deci...
Pe sistemul opioid, ai luat Suboxona sa urce endorfinele sa vezi daca o ia ? Nici din aia n-ai luat.
Eu am luat modafinil si mi-a facut f rau, la alt amic i-am dat si chiar l-a scos 80 % din depresie.
Cum stai cu energia ? Ai energie ? Ca low Dopamine inseamna si low energy in general.
Deci mai ai de testat !
La mine low dopamina se manifesta prin indiferenta, lentoare motorie, o tristete din aia ciudata, fara durere sufleteasca, fara anxietate, fara nervi adica iritabilitate.
Low serot se manifesta prin iritare adica draci, rau urat din creier, tristete, durere sufleteasca ca n-am aia sau aia sau ptr ce mi s-a intamplat rau in trecut, pofta de dulciuri.
Inca la mine anhedonia plus apatia nu e remisa ca lumea, chiar daca urca tonusul de multe ori cheful de una si alta este mai redus ca inainte de faza cu Rivotrilul.

Deci dupa mine ai mai avea sanse sa scapi ! Poate nu merg nici alea insa nu stim pana nu vedem.
In loc sa te amagesti ca medicatia nu ajuta, mai bine ai testa si pe celelalte ca sa vezi cum reactioneaza, si asa altceva nu ai de pierdut in cazul de fatza.
0
14-05-2015, ora 20:06
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Costi, de medicatie psihiatrica nici sa nu mai aud.Anhedonia nu trece pt ca e o problema mult prea complexa ca sa o putem intelege si trata.Toti cei care sufera de anhedonie, ca si mine, se simt mai bine fara medicatie, medicatia le face mai rau, le ia si ultima farama de emotie, placere, ramasa in ei.

Ca fapt divers, era un tip pe un forum strain care spunea ca sufera de anhedonie din cauza consumului indelungat de marijuana.Am adus vorba fiindca ti-o recomanda stevens pe Maria Ioana.:)) Anhedonia e un simptom foarte intalnit in randul consumatorilor de droguri, chiar si in randul alcoolicilor, care nu fac altceva decat sa isi distruga creierele, incet dar sigur si permanent.
0
14-05-2015, ora 21:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai stai asa, de ce sa nu intelegem ? Hai sa incercam sa intelegem, ca pana la urma Dopamina e cheia.
Ma batea gandul sa incerc si eu odata Marijuana sa vad cum este, insa am retineri, am discutat cu cineva de aici care luat si daduse anxietate care o avea in fundal deja si a zis ca nu e bine deloc, la inceput e asa si asa, apoi e mai nasoala starea, se scria ca in doze mici e antidepresiv, nu cred insa odata nu strica.
Dopaminergicele este adevarat ca pot da anhedonie adica agonistii de dopamina insa dupa ce ti-a mers initial !!! De exemplu de la pramipexol a dat unul in asta insa dupa 3 luni si-a revenit, dar ii si mersese bine un timp.
Restul din ce ti-am zis nu prea dau, insa tu si asa ai, ce mai conteaza ? Cum sa se simta bine fara emotii ? Insasi lipsa lor nu e o suferinta ca nu se bucura de nimic ?!
Daca-ti merge vreunul macar un timp ?! Daca nu incerci rezulta ca nu prea ai vrea asa mult sa devii viu.
Aia cu drogurile e altceva, forteaza sistemul desi ei sunt bine si le pica apoi prin efectul de toleranta care le reduc nr de receptori.
Gandeste-te ca doar la abuz se strica totul, cand esti okey nu ai de ce sa iei droguri.
De exemplu daca iei cocaina infim ca si cantitate, s-ar putea sa urce dopamina la un nivel aproape de normal la unul cu depresie si deci creierul nu considera abuz, deci nu-si retrage receptorii si vei avea mereu acelasi efect, asta teoretic, ca tine 30 min si nu se merita, e alta faza.
E usor sa vb de dependenta, toleranta, anhedonie fara sa vedem mai adanc ce inseamna ele si de ce apar de fapt.
0
14-05-2015, ora 22:18
david90
Nu este medic/terapeut
david90
In primul rand, cand se vorbeste ca un anumit drog/medicament creste dopamina, serotonina, noradrenalina, gaba, sau mai stiu eu ce neurotransmitator, trebuie sa stii ca astea sunt pur speculatii, teorii care nu au fost niciodata demonstrate.
In al doilea rand, daca un medicament iti da o stare de euforie, nu inseamna ca actioneaza asupra cauzei.De exemplu, pe mine alcoolul ma face euforic, dar de simtit tot nu simt nimic, sunt la fel de plat din punct de vedere emotional.Am incercat-o si pe Maria Ioana si tot nimic, ba ma simteam mai rau.Cu bupropionul la fel, cu cabergolina la fel.(la fel, adica mai rau)
0
14-05-2015, ora 22:50
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Trebuie RMN sau CT cu substanta de contrast (cu izotopi radioactivi) iar acolo se vede tot ce exista sau ce este lipsa ! In FUNCTIONALITATE nu in morfologie ! Sau dozarea neurotransmitatorilor din lichidul cefalo-rahidian ! Dar fiindca astea sunt scumpe si nu se fac oriunde, e la fel de corect sa incerci diferite medicatii pt posibilele probleme si se ajunge tot cam pe acolo, insa gradul de nesiguranta exista !

Cititi toti cartea doctorului Daniel G. Amen 'Schimba-ti mintea ca sa te vindeci de tulburarile emotionale' (titlul induce in eroare, e fiziologie si farmacologie pura) si o sa vedeti acolo cum pt fiecare pacient si caz in parte este documentat cu analiza SPECT inainte si dupa tratament, iar in cazuri de depresie (cortex prefrontal inhibat) dr Amen prescrie inclusiv amfetamine (Adderall) sau metamfetamina medicament (imi scapa numele), doze de 10-50 de ori mai mici decat cele care se iau 'recreativ' !
0
14-05-2015, ora 23:05
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Stevens, lasa-ma omule cu dr. Amen al tau! Toata lumea medicala stie ca e un escroc.Daca ar fi revolutionat ceva, ar fi primit premiul Nobel.

Ca fapt divers, ia spune-mi, tipul din clipul urmator sufera de depresie?!

-*

(*modificat de admin)
0
14-05-2015, ora 23:23
david90
Nu este medic/terapeut
david90
-*

Asta ca raspuns la afirmatia ignoranta a prezentatorului.
Explicatia logica ar fi ca mintea si creierul sunt entitati separate, interconectate dar separate.Creierul e decat receptorul, modulatorul, componenta hardware.:))

(*modificat de admin)
0
15-05-2015, ora 00:29
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ca orice schizofrenic care se respecta ai si tu ruperile tale de logica si limbaj ! Ceva ce este 'inter'conectat nu poate fi in acelasi timp separat, putem spune ca POATE exista separat, insa NU in acelasi plan ! Asa cum si hardul este o piesa separata dar nefolositoare fara soft - care este de alta natura, informationala !

Deci atata timp cat suntem 'conectati', adica in viata nu poti scapa de depresie cata vreme nu repari hardul adica creierul, fie chimic fie prin alte metode care pot duce la o ameliorare a chimiei cerebrale ! Dar cu mintea simpla, stand si repetand lozinci sau lucrand numai asupra mintii nu poti repara nimic, pt ca insasi mintea este in mare masura o reflectare a activitatii creierului, nu poti induce decat stari de bine temporare, aleatorii pt minute sau ore !
0
15-05-2015, ora 00:37
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Dar totusi nu mi-ai raspuns la intrebarea legata de clipul de mai sus.De ce nu sufera respectivul de depresie, anxietate, schizofrenie, tab, etc?! Doar are hard-ul defect... Sau de ce nu e retardat mintal?!

p.s. In cazul tau, hard-ul desi e intact, lucreaza cam sacadat.
Daca ti-ai propus sa mori un needucat, un ratat, un frustrat, e problema ta.Parerea mea e sa incerci sa mai faci niste schimbari, cat inca mai ai timp.
0
15-05-2015, ora 00:52
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Foarte simplu ! Pt ca la el nu e modificata decat forma creierului nu si chimia lui intima, neurotransmisia ! Nu conteaza ca un calc e orizontal sau vertical, fac acelasi lucru !

Iar Dr Amen n-avea pt ce sa ia vreun premiu pt ca n-a inventat nimic, el doar popularizeaza analiza SPECT in tulburarile mentale sau de comportament, lucru pe care l-a invatat de la un specialist in radio-imagistica ! In rest isi trateaza pacientii cat poate mai bine, dupa ce face tomografia creierului, conform cu ce vede si interpreteaza de acolo !

Ps Nu sunt perfect si nici nu mi-am propus ! Te las pe tine sa fii taranoiul perfect ! :)
Adaugă un comentariu / răspuns
152 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul