cine a luat rivotril si cum l-a suportat?

28-10-2010
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
buna seara.
Am fost ieri la psihiatrie la controlul lunar si mi s-a schimbat tratamentul pentru faptul ca nu imi cedeaza frica la xanax. Am primit in locul lui rivotril. Mie imi este frica sa schimb medicatia, mi-este teama de efectele adverse car epot aparea. Doctorita mi-a spus ca s-ar putea sa fiu mai somnolenta din el.
In afara de rivotril, mi-a dat in continuare zyprexa pe care o iau de 9 ani.
Astept cu nerabdare orice raspuns. Multumesc.
6 comentarii
0
28-10-2010, ora 21:54
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Nu as opta pentru rivotril deoarece da dependenta urata si trebuie mereu crescuta doza cand nu isi mai face efectul. Pentru anxietate si tulburare de panica putai cere sertralina sau paroxetine.antidepresive SSRI cu efecte excelente in tulburari de panica.
0
29-10-2010, ora 16:19
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
Multumesc mult, doctor T!
Cred ca am sa raman pe xanax, oricum mi-era frica sa schimb cu ceva nou.
0
29-10-2010, ora 21:01
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Nu sunt medic, insa eu stiam ca e tocmai invers, Xanaxul are timpul de injumatatire foarte scurt si rivotrilul il are mai mare, adica ramane mai multa vreme in organism si de aici eficienta mai mere.
Dupa cum poti vedea ai capatat rezistenta la xanax si trebuie schimbat asa cum ti-a recomandat medicul curant.
Ia legatura cu el si stabiliti impreuna o schema de tratament eficienta importiva anxietatii.
0
29-10-2010, ora 22:06
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@prozac: nu e gresit ce afirmi, insa rivotrilul da dependenta urata si cand va ajunge sa nu mai reactioneze la el, o sa dea niste sevraje urate de tot.
0
30-05-2011, ora 00:48
involver
Nu este medic/terapeut
involver
DrT, buna seara in primul rand. Remarc o greseala pe care o fac des medicii din Romania : prescrierea de antidepresive, anxiosilor. Am testat-o pe pielea mea. Si nu sint singurul. Un anxios nu are nevoie de idei care ii sunt straine, nici de reactii ciudate. El vrea doar sa fie linistit si relaxat, si sa nu mai aiba atacuri de panica. Am avut o noapte de cosmar in urma primei pastile de Paxetin ( paroxetine, SSRI ). Rivotrilul in schimb a facut minuni. Si sincer, prefer somnolenta si eventuala dependenta severa data de benzodiazepine, decat nebunia data de SSRIºuri.
0
30-05-2011, ora 00:54
involver
Nu este medic/terapeut
involver
Buna si dvs., aristia. Puteti trece fara frica de la xanax la rivotril, ba chiar va veti simti mai bine, zic eu. Amandoua sunt benzodiazepine, doar ca rivotrilul actioneaza putin diferit. Exista tari care au interzis xanax. Am luat si eu ceva timp, pot sa spun ca m-a ajutat, pana am incercat Rivotril. Ma simt mult mai bine de la el, doar un 0.5 seara. Cateva zile la inceput e mai *greu*, pana reuseste organismul sa isi construiasca o toleranta, dupa care totul e ok. Am incercat mai multe medicamente, avand atacuri de panica din 1996. Rivotril mi se pare cel mai ok pana acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul