Cineva care reușește să țină frâu anxietății?!? | Forumul Medical ROmedic

Cineva care reușește să țină frâu anxietății?!?

27-11-2021
Aqua26rian
Nu este medic/terapeut
Aqua26rian
De 6 luni am amețeli, dureri în piept, stare de oboseală, uitare, nu mă pot concentra și cel mai intens simptom este că nu pot respira bine. Am senzația că nu îmi intră suficient aer în plămâni. A fost o perioadă cand simteam nevoia să casc și efectiv nu puteam. După câteva luni mi-a trecut acel sentiment în schimb parcă simt o presiune în gât și uneori în urechi.
Cu tensiunea sunt ok, mi-am făcut analizele de sânge și sunt bune, ecografie la inimă și e ok, spirometrie globală și sunt ok. A rămas doar anxietatea ca și diagnostic. Iau niște picături date de medic, dar nu își fac efectul.
Cineva care a avut simptomele astea?!? (parte din ele). Sunt disperată, îmi afectează efectiv viața.
Nu am atacuri de panică, nu am tahicardie, nu îmi oscilează respirația. Nu îmi e frică de nimic, nu am gânduri negative. Este doar o senzațiedde apăsare pe piept, acum văd că s-a mutat în gât pe care o simt non stop. Ca o apăsare de care nu scap.
11 comentarii
0
27-11-2021, ora 18:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce picaturi luati si se medic vi le-a dat? Psihiatrul?
Aveti somatizari de anxietate.
Cu un antidepresiv bun trebuia sa depasiti aceste stari in 2-4 saptamani.
1
27-11-2021, ora 20:46
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Încercați psihoterapie
0
27-11-2021, ora 20:53
Aqua26rian
Nu este medic/terapeut
Aqua26rian
Dar astea sunt semnele clare de stres /anxietate? Am fost la un psiholog și mi-a dat Bromazepam, dar cum spuneam fără rezultat.
0
27-11-2021, ora 23:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie tratament corect cu antidepresiv (=medicament care trateaza anxietatea) dat de psihiatru, nu de psiholog.
Bromazepamul e o benzodiazepina care poate produce dependenta. Mai bine ca nu ati reactionat la ea.
0
28-11-2021, ora 00:13
Aqua26rian
Nu este medic/terapeut
Aqua26rian
Tocmai. Mi-a prescris să îl folosesc la nevoie. Ideea e că nu simt o nevoie anume. Adică eu nu am oscilații de respirație sau de schimbări de dispoziție. Nu sunt nervoasă, agitată, nu am gânduri depresive. La mine starea de presiune toracică, amețeală și lipsa unei ușoare inspirări, sunt permanente. În urma evaluării mi-a recomandat să continui cu investigațiile medicale tocmai de asta mă simt de parcă am tot alergat din medic în medic degeaba.
0
28-11-2021, ora 10:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Acestea sunt somatizari de anxietate. Tot la antidepresiv cedeaza.
1
02-12-2021, ora 18:50
daniel33
Nu este medic/terapeut
daniel33
Partea buna este ca nu aveti absolut nimic organic. 100% Sunteti o persoana perfectionista, nu stiti sa spuneti nu !, cand nu doriti sa faceti un lucru, acumulati mult stres cu diferite persoane iar in timp astea se aduna si creierul acumuleaza multe, teama, stres, ganduri si subconstientul va da semnale, interpretandule va tensionati toracele care este ca si un al 2 lea creier! Invatandule subconstient se declanseaza, dumneavoastră simtindule va monitorizati permanent si normal ca se intretin ! Partea buna ii ca totusi doar cateva luni aveti si se pot elimina ! Acceptatile, incercati psihoterapia, daca aduceti de la medicul de familie trimitere ii gratis ! Eu le experimentez de 20 ani, fac psihoterapie care ma ajuta enorm, stiu ca fizic sunt tun, chiar am mai multe simtome decat dumneavoastră, dar apar cand sunt sub presiune in rest nu exista, adica nu este o problema de sanatate doar un mod de interpretare! Sanatate!
0
19-12-2021, ora 00:05
universum
Nu este medic/terapeut
universum
Cine este interesat sa cunoasca mai multe persoane cu aceasta afectiune va invit pe un grup de whatsapp unde incercam sa ne sustinemn si sa impartasim experiete personale legate de anxiatate. --------*

(*modificat de admin)
1
22-01-2022, ora 00:06
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Incearca si sport, ceva cardio, pilates, alergare, saritura cu coarda, poate esti o fire mai activa si nu poti sa stai prea mult in repaus si de aceea ai nevoie de actiune si miscare. Nu ar strica si cateva exercitii de respiratie pentru a iti obisnuii plamanii si muschii din cutia toracica sa elimine acea apasare si sa te eliberezi mai mult.
0
26-01-2022, ora 10:56
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Sesiunile de psihoterapie ajuta de cele mai multe ori ca anxietatea sa fie « tinuta in frau »
Chiar daca spui ca nu exista ganduri negative pe care sa le asociezi cu declansarea acestor stari, gandurile negative pot fi legate de existenta acestor simptome, ce pot sa apara uneori.
Asa ca daca evaluarea medicala nu a descoperit o afectiune cardiaca, respiratorie (ex astm) sau una gástrica (ex boala de refluz gastroesofagian) iti sugerez si eu sa apelezi la psihoterapie

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
27-01-2022, ora 18:33
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Identitate neconfirmată
Therapy Sessions by Psihoterapeut Zsolt Orban
Buna seara. Puteți tine frâu anxietății cu ajutorul psihoterapiei - in special psihoterapia cognitiv comportamentala. Trebuie sa găsiți terapeutul potrivit pentru Dvs., sa aveți chimie, sa simtiti ca puteți discuta despre tot cu acea persoana pentru ca dacă doriți sa reușiți, trebuie sa fiți 100% sinceră cu terapeutul, însemnând ca sunteți sinceră cu Dvs.

Zsolt Orban
Psihoterapeut Therapy Sessions
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul