Cocktail - depresie, TOC, fobie sociala

06-09-2021
Emi8
Nu este medic/terapeut
Emi8
Saptamana trecuta am avut un episod de nervozitate foarte mare.  Incercam sa o conving pe maicamea (caci locuiesc cu ea) sa mai eliberam casa de anumite obiecte inutile si vechi gen mobilier, covorase, vesela etc care incarca inutil casa.  Deoarece maicamea nu prea vroia sa renunte la ele am avut o criza nervoasa urata in care i-am vorbit urat si faceam ca un disperat de parca viata mea depindea de aruncarea acelor obiecte.

Mentionez ca acum cativa ani am mai avut episoade de nervozitate extrema. Ma certam urat rau cu colegii de munca si uneori cu vecinii din nimicuri. Ma enerva orice. Dupa certurile urate imi parea rau si imi ceream scuze.

In afara de episoadele astea de nervozitate urata am si o Depresie destul de puternica dezvoltata dupa anii adolescentei, TOC ( tulburare obsesiv compulsiva), Fobie Sociala si bineinteles o foarte proasta parere despre mine insumi.

Obsesiile le-am avut pt anumite obiecte. Cumpararea impulsiva, obsesiva fara vreo nevoie stringenta. Pe vremuri CD Playere si mai curand aparate foto. Dupa ce cumparam realizam ca am facut-o impulsiv si imi parea rau.

Toate astea m-au dus catre un AVC (accident vascular cerebral) acum 7 ani pe fondul consumului interior, sufletesc. Din fericire mi-am revenit complet.

In prezent am doua joburi care cred ca sunt singurele care ma ajuta sa ma mentin oarecum pe linia de plutire, avand fiecare zi ocupata cu mersul la job. Fara ele poate ca m-as simti mult mai rau. (mentionez ca nu am mai avut o zi libera de 1 an si jumatate)

Obsesiile, nervozitatea, depresia, TOC si mai presus de toate fobia sociala caci nu reusesc sa socializez decat foarte formal cu vecinii sau colegii de munca. In discutiile face to face  de unul singur cu cineva nu fac fata deloc. Nu reusesc sa comunic decat extrem de formal si putin in ultima vreme parca nici nu mai vreau. Cand termin programul de la servici gasesc scuze ca sa nu plec impreuna cu vreun coleg sau colega pt ca nu as putea comunica.

Treaba e ca ma simt la acum 7 ani inainte sa fac AVC-ul pe fondul consumului interior si ma gandesc sa nu il fac pe al doilea ( acum fie ce-o fi)

Din cauza acestor probleme nici nu reusesc sa-mi fac vreo relatie si nici nu prea incerc cei drept.

Medicatie am luat dupa anii adolescentei pt depresie dar nu cred ca ma ajutat prea mult viata mea ramand cam aceeasi. Acum nu prea as mai vrea sa iau medicatie.
In psihoterapie nu prea am incredere si nu cred ca as putea dialoga si sa ma destainui psihologului datorita fobiei sociale. Nu prea am abilitati de comunicare cam deloc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: