Cum pot sa ajut o persoana dependenta de alcool

11-10-2009
iulia_i
Nu este medic/terapeut
iulia_i
Buna ziua.
Am rugamintea, daca se poate, sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz.
Mama mea are probleme cu alcoolul si nu stiu cum sa procedez pentru a o ajuta.
Refuza sa recunoasca ca bea, desi am surprins-o asupra faptului si neaga posibilitatea internarii intr-o clinica pentru investigatii si pentru a-si trata dependenta.
De cativa ani buni consuma alcool cu regularitate, iar cantitatile consumate au crescut in timp. Consumul de alcool ii induce o stare de abandon propriu, nu mai este responsabila pentru actiunile proprii, nu isi mai controleaza comportamentul si nici miscarile fizice.
Problema este ca ea are si probleme de sanatate: tensiune si probleme cu tiroida, aflandu-se si in perioada menopauzei. Ma gandesc ca aceste afectiuni probabil s-au agravat sun incidenta consumului de alcool, dar ea refuza sa isi faca un control medical general.
Cred ca a inceput sa bea din cauza insatisfactiilor din viata personala, iar acum situatia s-a inrautatit.
M-ar interesa ce as putea sa fac, ce ar trebui sa fac mai intai si daca exista in tara o clinica buna specializata in tratarea alcoolismului si a problemelor psihice ce il determina.
36 comentarii 12 Înainte ›
0
12-10-2009, ora 01:27
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
O puteti ajuta dand-ui un remediu homeopat care actioneaza f. bine in astfel de cazuri.
Remediul trebuie gasit de un medic homeopat si necesita o descriere amanuntita a simptomelor si phihicului ei. Cu ajutotul remediului vointa de a-si recunoaste problema, de face o terapie, sau de a se lasa de baut este mult mai mare si daca i se gaseste remediul adecvat si se da cum trebuie aceasta o poate face sa renunte la baut de la sine. Alcoolismul este o boala ca orice alta si nimeni nu bea fara motiv.

Am dat acum 2 saptamani un remediu homeopat unui alcoolic de 87 de ani (lipovean) care bea zilnic de decenii intregi (culmea este ca este perfect sanatos) si efectul a fost ca 3 zile nu a mai baut nimic...de la sine. Cura continua, remediul a fost deci potrivit si si-a facut efectul in mod neasteptat si poate sa-l vindece sau cel putin sa amelioreze dorinta de a bea.
0
12-10-2009, ora 02:03
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
La alcoolici este destul de usor de gasit remediul caci nu sunt multe pt. astfel de cazuri. Daca nu aveti cum sa mergeti la un medic homeopat completati formularul de aici: home.arcor.de/scarface7/anamnesa.doc
si trimiteti-l prin mail inapoi (adresa este in formular).
Daca imi dau seama de remediul evident vi-l numesc. El deja reiese din relatarile de mai sus.
Il puteti cumpara de la o farmacie homeopata, un tub costa 6 lei si ajunge. pt mult catva ani. Remediul o va ajuta si la problemele cu sanatatea.
0
18-10-2009, ora 15:34
eutu
Nu este medic/terapeut
eutu
sal
am nevoie de ajutor cred ca sunt alcoolic am 23 de ani si nu ma pot opri din baut. Simt nevoia sa beau in continu orice bautura alcolica. De multe nu ma intereseaza ce beau atata timp ma imbata si ma face sa uit de toate problemele care le am. Am ajuns sa beau tot alcolul din casa ( ma referr la tuica de casa) si sa simt ca cu cat beau mai mult simt nevoia de mai mult. am nevoie de ajutor ziceti mi ce sa ma fac.
0
18-10-2009, ora 16:29
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
of, credeam ca numai cu fumatul ai probleme.
Vorbeste cu psihiatrul care te poate indruma ce sa faci.
0
19-11-2009, ora 19:03
anuca
Nu este medic/terapeut
anuca
Buna seara. As avea mare nevoie de ajutorul dvs. mama mea este dependenta de alcool de ani buni, a incercat in nenumarate randuri sa renunte insa firea slaba si situatia din familia ns au rapuso ea refugiinduse in alcool. Azi s-a intors in tara fiind plecata in Spania, si din cate mi s-a spus a facut o criza de epilepsie pe drum, era si bauta, au chemat salvarea si i s-a administrat Diazepam probabil I.V. Criza de epilepsie e confirmata de un fel de reteta eliberata de medicul slovean care a tratato. Problema este insa ca ea se crede in Spania, ne-a recunoscut pe mine si pe fratele meu insa se credea in Spania.Nici nu stiu cum sa va explic ca sa intelegeti...e ca si cum ar amesteca personajele din Romania cu realitatea din Spania...vrea tot timpul sa plece zicand ca trebuie sa fie undeva.ca ea nu mai sta aici(acasa in Ro).nu stiu cum sa va explic, parca si-a pierdut mintile.Va rog din suflet dati-mi un sfat.as vrea sa o duc la Cluj la psihiatrie dar mi-e teama ca o vor trata ca pe un betiv si o vor trimite acasa si chiar cred ca acum e vorba de mult mai mult decat alcoolism. Va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti, va multumesc anticipat si imi cer mii de scuze ca indraznesc sa va cer sa va grabiti dar suntem disperati.
0
24-02-2010, ora 22:57
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna seara,
Ma numesc Gabriel, am varsta de 41 ani si sunt alcoolic.
Sunt consumator de alcool de 24 ani, timp in care am avut prilejul sa ranesc inimi, sa distrug idealuri, sa-mi ratez studiile si nu in ultimul rand sa-mi pierd permisul de conducere si implicit serviciul. Am trecut prin toate fazele de asa zise motivatii, nu mai pot, nu ma mai suport, am avut si ganduri negre, dar faptul ca am 2 copii minunati si o sotie eroina as putea spune, m-au facut sa-mi dau seama ca nu e bine, si ar cam fi cazul sa fac ceva bun si pt ei si pt mine si de aceea rog pe toti cei ce ma pot ajuta sa-mi spuna si mie care sunt pasii care trebuie sa-i urmez, unde trebuie sa merg pt dezalcoolizare ? Mentionez ca de 2 ani nu mai lucrez si nu am mai platit c.a.s. In speranta ca nu veti ocoli comentariul meu, va multumesc si va astept sugestiile. Cu stima,
Gabriel
0
25-02-2010, ora 12:18
mire245
Nu este medic/terapeut
mire245
Buna ziua,
Este mare lucru ca realizari cat de mult rau ti-a putut face alcoolul si niciodata nu este prea tarziu. Eu sunt cat de cat in tema deoarece ma interesez pentru sotul meu care, zic eu ca are astfel de probleme. Ca sfat - pot sa-ti pun ca sunt grupuri de alcoolici anonimi care organizeaza intalniri - si totul este gratuit, nu are importanta ca nu ai mai platit CAS-ul de 2 ani.
Iti trimit in continuare niste adrese si nr. de telefon:

Localitate : Bucuresti
Nume grup : Grup "Pioneer"
Adresa : Str Pescarus nr 124
Persoana de contact : Viorel
Program : MARTI; JOI ora 18.00
Telefoane : 0724 632 094

Localitate : Bucuresti
Nume grup : Grup "Unu"
Adresa : Sos. Berceni, nr.8, Spital.""Al. Obregia"" Pavilion 17
Persoana de contact : Gheorghe; Florian;
Program : LUNI, MIERCURI, VINERI ora 18.00
Telefoane : 0314.208.298; 0747.016.118; 0743.521.558; 0752.106.503;

Localitate : Bucuresti
Nume grup : Grup "Radu Voda"
Adresa : Manastirea Radu Voda, str. Radu Voda nr. 24A sala Paraclis
Persoana de contact : Cristian; Vicentiu
Program : LUNI, VINERI ora 18.00
Telefoane : 0740 041 071; 0743 188 712;

Localitate : Bucuresti
Nume grup : Grup "Cristiana"
Adresa : Str. Pescarus nr. 9
Persoana de contact : Cristian
Program : SAMBATA ora 18, 00
Telefoane : 0729 173 837

Localitate : Bucuresti
Nume grup : Grup "Titan"
Adresa : B-dul Liviu Rebreanu nr 27A Biserica Temporar suspendat
Persoana de contact : Vasile
Program :
Telefoane : 0727 373 600

Eu am vorbit cu unul dintre cei de mai sus si mi-a spus ca si el are aceeasi problema dar si-a rezolvat-o acum 10 ani, deci sunt oameni care au trecut prin aceleasi probleme si stiu ce inseamna.
Sper sa reusesti pentru ca este pacat sa ne traim viata in "intuneric".
Succes!
0
25-02-2010, ora 16:43
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru indrumare, dar si pentru urare, asa sa ne ajute dumnezeu !
Cu stima,
Gabriel
0
16-03-2010, ora 23:19
miki78
Nu este medic/terapeut
miki78
Buna seara, am 28 ani si tatal meu e alcolic sau nebun ca nu mai stiu ce sa cred.El bea de mult timp, dar in ultimii doi ani a devenit de nerecunoscut.Cand intra in casa, daca se uita cineva la el gata incepe scandalul.Si ne ia pe rand la injurat, la blestemat si tot ce-i vine la gura, are un limbaj de iti vine sa plangi cand il auzi.Noi am incercat cu bune, am plans, ne-am rugat de el, pare sa inteleaga o perioada scurta apoi o ia din loc.Am incercat si cu rele, nu am mai vb cu el nici unul din familie dar pare sa-i placa.Am ajuns sa ne sune lumea sa-l luam de pe strada ca e beat mort, cu sange, ba ca a cazut, nu mai stim ce sa-i facem.Avem momente eu si fratii mei cand ne vine sa-l omoram, imi pare rau sa zic da parca preferam sa nu am tata decat sa am unul ca el.Eu sunt cea care mereu i-am luat apararea, am dat vina pe fratii mei, pe mama, pe viata noastra, pe tot numai sa reusesc sa-l inteleg, sa-l ajut, da sincer nu mai am putere.El mie mereu imi reproseaza ca sunt cea mai adracului, ca niciodata nu am avut prieteni, dar de cat sa am prieteni ca el numai betivi mai bine ca mine putini si buni.Ce sa fac cu el cum sa il ajut? Noi suntem in italia si aici nu stiu unde sa gasesc ajutor.
0
17-03-2010, ora 19:11
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna seara miki78,


Nu stiu daca ti-ai aruncat ochii si mai sus un pic de comentariul tau...
E foarte greu sa-l ajuti atat timp cat el nu constientizeaza sau nu accepta faptul ca are nevoie de ajutor. Greu am acceptat si eu la randul meu, probabil ca daca nu faceam accident de circulatie deosebit de grav(noroc ca nu a fost nimeni ranit inafara de mine)nu cautam ajutor. Pentru inceput trebuie sa nu mai bea decat acasa, si sa nu bea bauturi spirtoase, si nici cantitati industriale. Trebuie sa fie un fel de bautura controlata, sa nu bea pe stomacul gol ca atunci e jale mare...intervine asa zisul apetit si o va tine langa pana il ia somnul, si cand se va trezi o sa spuna ca trebuie sa se dreaga...si uite asa o va tine lant pana cand intr-o zi ceva se va intampla si atunci nu se stie daca se va mai putea face ceva...
Sambata trecuta am fost la inmormantarea unui prieten din copilarie, a condus baut si s-a rasturnat cu masina in conditii inca neelucidate de politie.
As fi de parere sa-i aratati si lui aceste comentarii daca se poate, poate realizeaza totusi ca nu e bine, mai ales ca o spune unul care a trecut si el prin fazele astea...
Va doresc sa aveti succes si multa, foarte multa rabdare cu el pentru ca daca familia nu-l ajuta, altcineva nici atat.
Sanatate si sauzim de bine !
Cu stima,
Gabriel
0
17-03-2010, ora 20:31
miki78
Nu este medic/terapeut
miki78
Iti multumesc pt raspuns gabriel.Stiu ca noi familia trebuie sa-l ajutam, dar e greu.Azi cineva m-a sfatuit sa-l jignim, sa-i zicem adevarul in fata cand e treaz, in speranta ca poate asa reactioneaza si reusim pe urma sa stam de vb ca o familie.Zis si facut am venit acasa, l-am gasit treaz spre mirarea mea si i-am spus ca m-a oprit lumea la bar sa-mi zica ca are sa le dea bani.A reactionat f violent, m-a jignit si a ridicat mana sa dea in mine, el care in 28 de ani nu m-a lovit o data.Am incercat sa-i mai zic cate ceva, dar vazand ca e pornit sa dea in mine am preferat sa plec.Parintii mei locuiesc sub mine si din pacate trebuie sa il vad mereu, sa aud ce-i iese din gura.Dupa cum zici tu ca in urma unei intamplari nefericite unii din ei se trezesc, cu riscul ca ma aude Dumnezeu, sper sa i se intample si lui ceva, poate asa mai avem o sansa.Imi pare atat de rau ca este un om bun, dar ffffffff prost cand bea.
0
14-04-2010, ora 05:55
clauditzaa
Nu este medic/terapeut
clauditzaa
buna ziua tuturor.:(( sunt cu prietenul meu 3 ani si am hotarat sa ne mutam impreuna.ne-am mutat la el acasa.are niste parinti super de treaba, dar problema este urmatoare :(((( tatal lui este alcoolic.deci, cand e treaz e painea lui dumnezeu. nici nu iti vine sa crezi ca e el atunci and bea.daca bea.jaleee face scandaluri peste scandaluri injura pe toata lumea sparge prin casa m-a injurat pana si pe mine.deci e sub orice critica.nu vrea sa mearga la spital.cand se trezeste nu isi mai aminteste nimic si sustine ca el nu este alcoolic.in cazul asta va rog din suflet.daca este un medicament un somnifer ceva care se ia fara prescriptie medicala.atunci cand il ia nebuneala sa il administram sa doarma.dar sa nu aibe efecte negative asupra alcoolului. va multumesc din tot sufletul astept raspuns.
0
14-04-2010, ora 10:33
mire245
Nu este medic/terapeut
mire245
Draga clauditzaa, eu am reusit sa-l conving pe sotul meu sa inceapa sa ia un tratament antialcool. Am fost la un magazin naturist si domnul de acolo mi-a dat un cei de Pedicuta in care sa dizolv o lingurita de tinctura si mai sunt niste capsule care trebuiesc luate (3-6 buc / zi). Aceste capsule se pot desface si continutul se poate pune in orice lichid inclusiv in batura. La fel si tinctura. Efectul este ca persoana i cauza cand va bea alcool va avea o senzatie de greata si rau pe care o va asocia cu alcoolul si in mod normal va reduce consumul pana la zero. Nu stiu deocamdata cat timp trebuie urmat un astfel de tratament (orium, de ordinul lunilor) si nu stiu exact care este reactia pentru ca sotul meu a inceput abia astazi sa ia.
Oricum, merita incercat. De alte efecte nu am auzit sa apara. Oricum acestea au si efect de energizare si antidepresiv ceea ce ajuta moralul foarte mult la o persoana dependenta de alcool sau droguri sau de orice alte substante. Sper sa te fi ajutat.
Gabriel: sunt curioasa cum te simti. Ce ai mai facut ca sa te menti pe linia de plutire? Ai reusit sa ajungi la acele intalniri AA. Eu nu am reusit sa-l conving pe sotul meu sa mearga dar deocamdata sunt bucuroasa ca a acceptat tratamentul naturist. Sa ne mai ti la curent cu evolutia ta. Bafta!
0
20-04-2010, ora 17:34
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Bun gasit,
Mirela draga trebuie sa recunosc ca nu am ajuns la grupurile alea pt ca sunt f departe de mine si cum eu nu mai am servici de 2 ani si ceva nu prea pot sa tai Bucurestiul in doua zi de zi, iar daca merg 1-2 ori pe luna cred ca e egal 0. Altfel am lasat-o mai moale, mai beau asa la 6-10 zile, dar beau pana "mi se stinge lumina"si asta nu e bine ca pot sa patesc fel si fel...
Am sa te rog sa-mi spui si mie despre ce tinctura si capsule e vorba, ca ceai de pedicuta am luat ca am citit ca e f bun pt ficat, si cum betivii au un ficat precum schwaitzer-ul iti dai seama ca e bine venit :)) (fac si eu haz de necaz)
Iti multumesc ca ai intrebat de mine :-) Bafta si tie cu sotul !
0
20-04-2010, ora 17:43
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Ciao miki,
Tu ce faci, care mai e situatia tatalui tau ?
Observ ca n-ai mai intrat nici tu demult pe aici.
Sper sa fiti bine cu totii, bafta si tie cu taticu !
0
21-04-2010, ora 12:15
mire245
Nu este medic/terapeut
mire245
Buna Gabriel, la intalnirile acelea se merge o data pe saptamana, in ziua pe care ti-o fixezi tu si cu grupul respectiv (cel putin asa ma gandesc eu). Nu este nevoie sa mergi zilnic. O data pe saptamana nu cred ca este prea mult, mai ales ca nu ai servici. Mai iesi din casa, mai socializezi... altfel decat la "un pahar de vorba". Sunt convinsa ca nu distanta este problema. Nici eu nu am reusit sa ajung cu sotul desi ne despart 3 statii de tramvai de cea mai apropiata locatie. Si inca ceva: totul este gratis, nu trebuie sa platesti nimic. Banuiesc ca este ca o terapie in grup in care cei care au reusit incearca sa-i indrume pe cei care se afla la inceput. Faptul ca bei la o anumita perioada de timp si nu te opresti la degustat nu este bine. Parerea mea este ca persoanele care au astfel de probleme nu mai trebuie nici sa guste, NICIODATA. Asta incerc sa-i explic si sotului meu care este de acord cu mine dar tot nu poate sa stea fara sa guste cate ceva. Nu exagereaza in fiecare zi, dar undeva pe la 1 litru de vin consuma zilnic (in zilele lucratoare cand ajunge seara acasa).
In ceea ce priveste tratamentul, eu am luat totul de la un magazin naturist, poti intreba si la un plafar pentru ca totul este facut din plante. Sincera sa fiu, a trecut cam o saptamana de cand a inceput sa ia tratamentul si inca eu nu simt ca ar fi inceput sa-l deranjeze ceva atunci cand bea. Probabil dupa mai mult timp va aparea efectul acela de rau atunci cand bea. Oricum, nu are ce sa-i cauzeze.
Deci, intr-o cana de ceai de pedicuta se pune cam o lingurita de tinctura antialcool (exact asa se numeste) si mai ia cate 2 capsule antialcool dimineata si seara. Ar trebui sa ia si la pranz dar nu vreau sa aiba probleme la munca, sa-l vada cineva.
Sunt mai multi producatori care fac aceste tincturi si capsule. Acum nu stiu de la ce producator am luat eu dar cred ca mai toate sunt la fel. Important este sa vrei si sa nu lasi totul in seama tratamentului. Trebuie sa incerci sa te abti.
Si inca ceva: ia-ti un sevici! Iti va distrage atentia, vei contribui la venitul casei, te vei simti folositor. Sotia te va privi altfel, copii (daca ai), parintii, prietenii.
Crede-ma!
Daca te pot ajuta cu ceva, scrie-mi. Eu nu o sa incetez sa caut solutii pentru aceasta boala (pentru ca este o boala) pana voi reusi sa rezolv problema pentru sotul meu.
Bafta!
0
21-04-2010, ora 15:04
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna Mirela,
Sa stii ca n-am mintit cand am zis ca stau departe de adresele acelea, mai precis locuiesc in Damaroaia daca stii pe unde vine, cat despre servici e cam complicat ca eu sunt sofer de meserie si nu mai am permis de 2 ani si 3 luni, de cand am avut un accident nasol (fara victime si daune) m-au trecut in dosar pe mine ca victima, iar masina era a mea, in rest ce sa fac sa platesc copacul care l-am zgariat un pic...sa vedem luna viitoare am un nou termen la tribunal, poate totusi o sa-l redobandesc. In ce priveste bautul, am hotarat ca daca totusi "trebuie" sa beau sa beau numai acasa si niciodata nu ma mai urc nici pt 2m la volan, iar apropo de medicamentele acelea, eu cred ca ar trebui sa stea si sotul tau nebaut macar 3-5 zile iar intre timp sa ia medicatia respectiva, parerea mea...
Ai dreptate, este o boala, pt ca cel putin la mine e mai mare presiunea psihica decat cea fizica. Daca m-as jura rau, (dar n-o fac ca nu sunt tigan) as sta nebaut pe o perioada determinata, 1-3-5 luni, ironia soartei este ca toti prietenii mei beau, dar culmea e ca ei beau si mai mult ca mine si raman si mai trezi ca mine, cum nu stiu ? De exemplu eu sunt lucid pana la 7 beri de 0.5l iar la vin cam aproape 3 sticle de 3/4, si la tarie (mai rar) pana pe la 500 ml (tarie de 40o) si aici e chestia de care nu pot sa scap, atunci imi vine sa beau si mai mult si e clar, ma rup de realitate, dispare starea de veghe, deci eu mai bine nu beau decat sa ma pui sa ma opresc atunci in clipa aia... e ca atunci cand faci dragoste si esti intrerupt brusc din anumite motive...
Pana una alta raman la ideea ca daca nu pot sa o las de tot, sa o raresc cat pot de mult si sa beau numai acasa, si pt protectia mea dar si pt a nu mai pune familia in alerta, rusine, etc...
Asta e, deocamdata atat. Sper ca nu te-am plictisit :-) vad ca miki nu ne mai spune ce-a mai facut cu taica-su acolo in italia unde sunt ei...
Hai ca mai vbm, sa stii ca ma simt mult mai bine dupa ce mai vb cu cineva, chiar daca nu e online.
Bafta, doamne ajuta !
0
21-04-2010, ora 17:20
mire245
Nu este medic/terapeut
mire245
Da, Damaroaia este la celalalt capat al Bucurestiului decat sunt centrele AA.
Ai dreptate prin alegerea facuta in ceea ce priveste bautul acasa si mai rar. Este un pas important. Poate in timp dispare obisnuinta. Oricum, faptul ca tu constientizezi ca ai o problema si incerci sa faci ceva este mare lucru. Sotul meu ma aproba dar in minutele urmatoare cauta sticla de vin. Faptul ca bea si ia tratament nu este contraindicat, atat pastilele cat si tinctura se pot lua si cu bautura. Problema este ca el nu face nimic sa se abtina. Asta ma deranjeaza pe mine si de aceea am fost mai devreme putin mai dura. Pentru ca uneori am impresia ca ma zbat singura. Iti spun toate astea pentru ca si sotia ta cu siguranta se simte ca si mine.
Oricum, bafta la proces, succes in lupta cu tine si sper sa ne ti la curent.
O seara buna!
0
23-04-2010, ora 15:07
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Buna Mirela,
Da ai dreptate, si sotia mea se simtea la fel pana sa recunosc intr-un tarziu ca am probleme mari cu bautura.
Pe undeva accidentul care l-am avut mi-a prins si-un pic de bine, ca cine stie unde ajungeam...
Am si copii, doi, fata de 21 ani, si baiat de 20 ani, sunt studenti amandoi.
Probabil ca te intrebi cum de am copii asa mari, pai m-am insurat la 19 ani, iar sotia avea 17 ani, eram copii amandoi :-)
Tu ai copii ?
Uite n-am baut de dumunica, si ma simt foarte bine, am fumat doar 5 tigari pana azi, dar in schimb am mancat de am rupt usa de la frigider, eu asa patesc cand nu beau, mananc foarte mult, si beau la apa...3l pe zi, sa stii ca e cea mai buna apa plata, spala tot...
Atat pt azi, iti doresc weekend placut, si ms pt urari, vbm luni.
Bafta !
0
26-04-2010, ora 16:11
mire245
Nu este medic/terapeut
mire245
Foarte bine! Nici tigarile nu fac bine. In ceea ce priveste apa plata... cat mai multa ca nu ingrasa. Ajuta foarte mult la detoxifiere.
In ceea ce-ti priveste copii - sa va traiasca!
Noi nu avem copii inca, ne-am casatorit in noiembrie 2009, ne dorim foarte tare insa de ceva timp imi pun intrebari daca sa fac acest pas sau sa mai astept. Imi este teama in primul rand sa nu se nasca cu probleme avand in vedere consumul de alcool si tutun ridicat al sotului meu, apoi stau si ma intreb daca nu cumva se va ajunge la situatia in care el sa isi cumpere alcool si tigari iar eu sa am nevoie de bani pentru copil. Nu credeam ca-mi voi pune vreodata problema asa pentru ca in primii 2 - 3 ani totul a fost ok. Mai bea seara acasa bere, foarte rar vin iar tarie deloc. Aveam tuica sau palinca de parintii mei si el nici nu stia ce gust are pentru ca nu bea asa ceva. De aproximativ 1 an si jumatate - 2 ani lucrurile s-au schimbat. A devenit foarte inrait, putin invidios pe altii... iar in ultima vreme am stat si cam prost cu banii si cu toate astea el isi cumpara vin sau coniac seara cand vine acasa de la munca si nu intelege de ce ma supar pentru ca "are si el dreptul sa bea un sprit". Cand ia coniac se ascunde pentru ca stie ca ma supar mai tare. Vorbesc cu el, incerc sa-i spun cum il schimba bautura din ce in ce in mai rau pe zi ce trece... Cateodata ma aprba si ma roaga sa-l ajut pentru ca numai eu pot sa-l ajut, alta data... nu intelege cu ce a gresit, ca doar nu m-a jignit, nu mi-a facut nimic rau. A inceput sa ia tratamentul dar apoi seara nu a mai vrut sa ia pastilele, daca nu-i fac eu ceaiul el nu si-l face... Eu nu mai stiu ce sa ma fac cu el. Nu vreau sa i se intample ceva rau ca sa realizeze cat de mare este problema dar nici sa stau sa astept ... nu pot si nici sa traiesc asa nu pot. As vrea sa-l duc la psiholog dar nu vrea. Tu cum crezi ca trebuie sa pun problema ca sa ma asculte?
0
26-04-2010, ora 17:12
gabriel1968
Nu este medic/terapeut
gabriel1968
Pai daca zici ca te roaga cateodata sa-l ajuti inseamna ca isi da seama cat de cat ca nu e pe drumul cel bun, chiar daca pana acum nu te-a jignit si nu ti-a facut nimic...daca o tine tot asa va veni si ziua cand nu se va mai controla si nu va fi bine deloc. Trebuie sa realizeze ca pe masura ce trece vremea consumul va creste, iar organismul va slabi. Eu sa stii ca singur imi caut solutii de iesire din patima asta a alcoolului, caut toata ziua pe internet fel de fel, si am gasit un site special pt oameni ca mine... www.alcolhelp.ro, sunt niste oameni deosebiti acolo care sunt mai in masura decat mine sa te sfatuiasca cum sa procedezi cu sotul tau, o sa vezi ca le-am cerut si eu ajutor, tot pe forum la rubrica PREZENTATI-VA
Eu am inceput programul de 24 ore care se numeste AZI NU BEAU, si vreau sa-ti spun ca merge.
Hai te astept acolo, nu ezita ! :-)
0
27-04-2010, ora 11:31
mire245
Nu este medic/terapeut
mire245
Multumesc frumos! "Ne vedem acolo!"
0
19-11-2010, ora 14:31
NicoNicole
Nu este medic/terapeut
NicoNicole
Buna.Offf m-am intristat f tare cand am citit cate cazuri sunt expuse, numai pe acest forum.Bineinteles ca am si eu o problema legata tot de alcoolism.Logodnicul meu cu care locuiesc are 35 de ani, de 8 ani bea foarte mult, numai in anumite perioade, cam o luna, in care zi si noapte sta cu sticla in mana, nu conteaza, votca, vin, bere.El spune ca in urma divortului de fosta lui sotie a facut o depresie, si ca pe fondul acesteia el bea atat.Eu am 24 de ani si de 2 ani locuim impreuna.In acesti 2 ani, a fost internat la dezalcoolizare, a luat tratament dar aceste lucruri nu durau decat doua luni, apoi iar se apuca de baut cate o luna intr-una.Mentionez ca isi ia tratamentul foarte constiincios, nu bea deloc in timpul acesta, dar cand pune gura nu se mai poate opri.De multe ori a baut spirtul din casa si facea orice pt o picatura de alcool.Devine violent cu mine cand il opresc, sau chem politia sau salvarea.Din aceasta cauza nu am putut sa ne prezentam la starea civila, desi dusesem actele si trebuiau sa ne iasa in 14 zile, el s-a apucat de baut si m-am dus sa le anulez ca certificatele erau scoase, doar trebuia sa mergem sa le ridicam.Nu mai stiu ce sa mai fac, am plecat de acasa, in Italia la sora mea, dar el a facut si mai rau si m-am intors la el.Acum si-a revenit tot cu ajutorul medicului de la psihiatrie, dar nu stiu cat il va mai tine.Va urez succes si multa rabdare si voua tuturor femeilor care mai aveti puterea de a-i ajuta pe acesti oameni bolnavi, ca alcoolismul este tot o boala.
0
19-11-2010, ora 14:41
NicoNicole
Nu este medic/terapeut
NicoNicole
Buna Scarface, vreau sa spun ca si eu am l-am dus pe logodnicul meu la un medic homeopat, si am primit multe tuburi si picaturi si un grafic cum sa i le administrez, pentru ca el era prea inconstient sa mai creada ca va scapa de alcoolism vreodata.Bineinteles ca l-am supravegheat pe tot parcursul tratamentului, dar nu au avut absolut niciun efect!!! Pur si simplu m-au dezamagit, stiu ca tratamentul dureaza kiar si ani, dar eu sincer nu am mai avut rabdare. poate la alte persoane functioneaza
0
29-01-2011, ora 18:56
l@vinia
Nu este medic/terapeut
l@vinia
buna sera aceeasi problema am avut-o si eu cu a mea mama.a inceput cam acum 16 ani si pot spune ca de vreun an si ceva n-a mai consumat alcool, defapt ea avea bautura sa preferata care era votka din cauza asta am avut si multe certuri in familie era groaznic pot spune ca am avut o copilarie de groaza si pt asta ii multumesc ei, a fost internata in 5 clinici de dezalcoolizare si degeaba de tratament numai vorbesc, nici un alcolic nu cred k va avea taria sa recunoasca ca e alcolic, pur si simplu se complac in situatia in care sunt in ideea ca nimeni nu-si da seama.si cel mai greu e sa te zbati sa-l faci sa inteleaga ce e mai bn pt sanatatea lui.eu cu tata am dus foarte multa munca de lamurire cu mama si desi de 1 an si ceva n-a mai consumat alcool nu sunt nici acum 100% sigura ca nu o va mai face si pe viitor.
0
06-03-2011, ora 00:42
rezolva_problemele
Nu este medic/terapeut
rezolva_problemele
@ Nico
Iti pierzi vremea inutil cu logodnicul. Cel mai bine ii dai papucii si-l lasi sa-si bea mintile linistit.
Cel mai bine iti cauti un barbat cu care sa te intelegi si cu care sa te impaci. Mi-e mila de tine, dar tu singura te supui inutil acestui chin. Daca el nu se poate lasa de bautura, macar lasa-te tu de aceasta poveste, care iti va aduce numai nenorociri.
Te previn ca ceea ce ai parte acum este cel mult o mostra din ce va veni cat de curand, cand va incepe sa vina in fiecare zi beat mort si va incepe cu scandaluri si poate chiar cu cafteala. Asa ca baga de seama ce-ti zic ca ai sa ma pomenesti!!! Slava Domnului sunt destui baieti tineri.
0
20-01-2012, ora 16:37
rviorel23
Nu este medic/terapeut
rviorel23
In Bucuresti si Targoviste exista cate un centru al Asociatiei Aliat care ofera gratuit tratament specializat atat pentru persoane cu probleme legate de consum cat si pentru partenerii de viata/rude si chiar copii acestora. Au un spatiu de joaca special amenajat unde copii pot fi lasati in grija unui psihopedagog care poate si evalua daca, consumul de alcool din familie le afecteaza psihicul si dezvoltarea normala. De asemenea ofera si cursuri de formare profesionala gratuite. Au psihiatrii, psihologi, psihoterapeuti, asistenti sociali, chiar si consilieri juridici. Ofera si servicii juridice gen infiintare PFA, SRL, consiliere juridica etc. Grupuri de suport pentru partenerii de viata etc
0
01-01-2013, ora 17:35
unsuflet
Nu este medic/terapeut
unsuflet
Buna ziua si la multi ani! va rog mult ajutatima si pe mine cu un sfat, prietenul meu are probleme cu alcool-ul, nu bea des dar cand bea uita sa se mai trezeasca 2-3 saptamanii zi noapte, problema e ca vb urat ma jigneste, il iubesc nu vreau sa-l pierd o posibila despartire, vreau sa-l ajut in acelasi timp sa ma ajut si pe mine sa scape de acest viciu sau boala cu se numeste, il rog, il implor sa nu mai bea dar nu ma asculta, refuza orice ajutor in acele momente, va multumesc!
0
05-01-2013, ora 07:24
radugabriellucian
Nu este medic/terapeut
radugabriellucian
Dragi femei cu soti alcoolici. Sa stiti ca alcoolismul este o boala atat fizica cat si psihica si chiar sufleteasca. E atat de complexa boala asta si atat de parsova incat nu va dati seama. Pentru un alcoolic nu exista vindecare cum exista la alte boli. Un om ajuns alcoolic ramane alcoolic toata viata lui. E ca diabetul. Odata ce l ai luat il tii toata viata. Acum sunt doua lucruri separate. Daca va informati pe pagina www.dependent.ro sau pe pagina www.alcoolici-anonimi.ro o sa gasiti mai multe informatii legate de alcoolism. Sunt 6 tipuri de alcoolici. Nu descriu aici ca va puteti informa la paginile de mai sus. Totusi ca alcoolic eu inca ma zbat ca sa ajun un alcoolic "uscat" adica un alcoolic abstinent. Exista si remedii naturiste de a te dezintoxica de alcool (gasiti pe net ). DAR un alcoolic cand are crize trebuie dus la spital si dezointoxicat sub supraveghere medicala!!!! Daca ramane acasa atunci ori va bea din nou ori exista riscvul aparitiei unor simptome cum ar fi : stare de rau tremuraturi ale tuturor muschilor, crize de epilepsie, ppierderea cunostintei sau chiar deces. Multi nu recunosc ca sunt alcoolici si aici este mai greu de lucrat cu ei. Totusi am citi pe net (dati pe google: tratamente naturiste impotriva alcoolului si o sa gasiti ) ca exista o varianta: se ia un corn de vita si se pilesc din el 2 centimetri. Acest praf rezultat se pune intr un litru de tuica sau bautura tare. Dzpa consumul unei cantitati din aceasta bautura apare repulsia la alcool. SINCER eu nu am testat o pentru ca nu sunt in tara si nu am cum si unde sa ma duc sa pilesc 2 cm din cornul unei vaci, dar credeti ma ca as fi facut o si as fi incercat aceasta metoda. Tinand cont ca e si o problema spirituala, (multi alcoolici devin agresivi injura, pur si simpolu nu mai sunt ei ci sunt stapaniti de demoni ) exista si o metoda de scapare. Acum daca pacientul nu crede in Dumnezeu si nu vrea sa mearga la Sf. Maslu totusi cineva din familie poate sa se roage pentru persoana respectiva citind Acatistul Potirul Nesecat catre Fecioara Maria. Daca o sa va interesati o sa vedeti cum multi s au vindecat astfel. Si daca omul totusi vrea si el sa se lase e bine sa incerce cat mai des sa discute cu un psiholog si sa ia parte la cercul alcoolicilor anonimi. O spovedanie si o curatire a sufletului este intotdeauna binevenita. Odetoxifiere a organismului este de asemenea binevenita. Mare atentie si foarte important : unele studii au demonstrat ca cei cu deficiente de de potasiu au tendinta de a bea mai mult. Deci recomand produse care au mult potasiu : adica mierea, morcov si telina etc cautati pe net. Iar foarte important pentru buna functionare a inimii recomand sa se consume cat mai multa vitamina B1-B12 si asta o luati din cartofi cruzi, etc Si cum nimeni nu prea vrrea sa manance cartofi cruzi e recomandabil sa fie facuti suc intr un storcator de legume fructe. Cat mai natural e cel mai bine. Indiciu coaja de cartofi contine cea mai mare cantitate de vitamina B. Ea se foloseste astfel : se spala cartofu l si se scobesc acei bulbi care ies din cartof, pentru ca aceia nu sunt buni, iar cartoful se taie si se mananca asa crud. Sau storcator. Va recomand de asemenea sa cautati pe net si sa va informati in ce consta sevrajul alcoolic. Acolo gasiti informatii destule si metode cum sa rezolvati anumite situatii de criza. In rest ma rog ca si pe voi sa va ajute bunul Dumnezeu. Cu respect un alcoolic.
0
14-01-2013, ora 19:47
mirelatrif
Nu este medic/terapeut
mirelatrif
vreau sa ajut o persoana sa renunte la alcool.el este foarte violent cand bea si bea frecvent, iar cand incepe sa bea nu se mai opreste.nu recunoasye ca e alcoolic, spune ca poate sa renunte la bautura cand vrea, dar nu se poate sa se abtina.desi sunt doar cumnata lui vreau sa il ajut sa renunte la bautura desi nu vrea voluntar.va rog sa ma ajutati cu un sfat sau sa-mi recomandati ceva naturist sa-i pot da fara sa stie.varog din suflet sa ma ajutati ptr ca este o fire foarte volenta si nu vreau sa se intample o tragedie atata timp cat se poate evita
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  •