debilitate mintala

10-01-2011
cucurigu
Nu este medic/terapeut
cucurigu
buna ziua la toti!acest diagnostic ia fost pus fratelui meu in adolescenta.acum e trecut de 35 ani.in toti acesti ani a avut multe episoade violene, ultimile 2 (3 ani in urma si luna aceasta)au devenit ff periculoase deoarece ameninta propria mama ca o omoara.drept urmare mama a plecat de acasa iar tata se mai duce la el si cu el nu e agresiv.cu toate ca mama sa chinuit cel mai mult cu el.ce pot ei sa faca in situatia aceasta.?
3 comentarii
0
27-01-2011, ora 23:21
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
In acest caz reprezinta un pericol pentru comunitate (chiar si pt familie) se poate interna cu forta.
Problema e ce veti face dupa ce il externeaza-pentru ca la noi programele de "mentinere" si prevenire pe psihiarie lasa de dorit.
0
03-02-2011, ora 10:59
cucurigu
Nu este medic/terapeut
cucurigu
multumesc pt raspuns draga katyella.asta ne inspaiminta si ne face sa nu actionam in nici un fel.ne dam seama ca este un pericol familial dar si public.de aceea, din disperare caut in toate modurile sa ma documentez inainte de a face un pas pentru ca daca fac acest pas, de a-l interna cu forta pericolul de dupa ar fi mult mai mare.credeti-ma ca sunt disperata si chiar nu stiu ce sa fac.acum parintii mei stau la mine, dar munca lor de o viata sta in miinile unui bolnav psihic necontrolat.fac apel, cu mult respect, la persoanele autorizate in acest domeniu sa se concentreze asupra acestui subiect deoarece toate familiile care traiesc aceasta drama nu au nici un ajutor.ar putea fi o solutie sa platim lunar costurile de gazduire intr-un centru de specialitate.cu stima va multumesc!
0
03-02-2011, ora 12:43
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Stii zicala "fa-te frate cu dracu pana treci lacu"? Daca nu aveti alta solutie, incercati unul dintre voi- care a avut relatii mai cooperante cu el de-a lungul anilor, sa il convingeti sa accepte un tratament care l-ar face sa se simta mai bine. Daca ar accepta o medicatie psihiatrica sunt sanse mari sa dispara simptomele (si chiar ar fi de dorit sa devina o leguma in aceste conditii )
Incercati sa discutati cu un psihiatru si vedeti ce e de facut.

Cucurigu- daca nu merge scoateti-l din casa pur si simplu. Schimbati iala. Daca incearca sa intre in casa, chemati politia. Dupa cateva alternative ar trebui sa se lase pagubas si sa va lase in pace.
Banuiesc ca si bea...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •