Depresie sau anxietate?Sau ambele combinate?Afecteaza sanatatea? | Forumul Medical ROmedic

Depresie sau anxietate?Sau ambele combinate?Afecteaza sanatatea?

26-09-2017
IulianaIuli
Nu este medic/terapeut
IulianaIuli
Buna seara !Sunt confuza din toate punctele de vedere, mi se schimba starile mereu.Sunt asa de cam un an jumatate!Am mai avut un fel de depresie cand eram copil...Ma urau toti copii si ma ocoleau, stateam numai singura mereu, trista, parintii imi interziceau multe, nu ma intelegeau!Acum de doi ani am terminat liceul si in ultimul an au aparut iar starile trecute dar mai puternice.Imi este frica de tot ce intalnesc in cale, angajare (pentru ca mi-e frica ca se schimba ritmul vietii mele si o sa apara ceva nou), teama de nou, teama de schimbare, de esec, de oameni, de singuratate.Imi e teama de cam tot.Ma simt ca un robot si tot timpul astept sa imi spuna cineva ce trebuie sa fac.Nu pot hotara nimic, nu stiu ce sa fac cu viata mea, nu stiu ce ma va astepta mi-e frica de viitor, nu stiu daca e bine ce fac...Mi-e teama sa pierd pentru ca am avut parte numai de esecuri de-a lungul timpului...Imi vine sa plang incontinuu.Noaptea nu pot dormii, tresar, adorm, tresar dinnou.Simt ca vreau sa stau mereu cu mama langa mine.Nu mai suport sa dorm singura.Am bataile inimii necontrolate, ba chiar am facut si atac de panica.Am avut si certuri rele cu parintii mei.Acum am inceput niste cursuri si nu stiu daca e bine ce fac!Si cand sunt acasa gandesc negativ mi-e teama tremur imi bate inima neconstrolat si cand plec la curs sunt mai ok adica cand ajung acolo cand ajung iar acasa iar ma simt aiurea, probabil pentru ca s-au intamplat multe lucruri negative aici sau pentru ca am schimbat programul pe care il aveam!.Mereu gandesc ca mi se poate intampla ceva negativ.Si da sunt constienta ca chestiile astea mi le formez singura in cap si ca depinde de mine sa ma schimb dar e grea lupta cu mintea si mi-e foarte greu singura.Nu pot fi fericita.Am multee intrebari in cap dar nici un raspuns si trag de mine nonstop.
7 comentarii
0
26-09-2017, ora 20:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Posibil un sindrom anxios depresiv. Mergeti la psihiatru pentru evaluare si medicatie si la psihoterapie sa va schimbati modul de a gandi. Nu e bine sa stati asa o viata intreaga. Trebuie sa actionati.
0
26-09-2017, ora 20:07
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Clara_p are dreptate. Mergeti la medic si la psihoterapeut, este pacat sa suferiti asa, mai ales ca anxietatea si depresia se trateaza! Nu va temeti de noutate, s-ar putea sa va placa viata fara probleme anxios-depresive, chiar se poate trai si cu liniste si cu bucurie/amuzament si puteti gasi oameni cu care sa va simtiti "acasa".
0
27-09-2017, ora 18:26
IulianaIuli
Nu este medic/terapeut
IulianaIuli
Va multumesc mult!Stiu ca viata este frumoasa.Poate ca sunt asa in urma dezamagirilor din trecut iar eu poate ca sunt mai sensibila sau foarte sensibila.A trecut mare parte din copilarie si din adolescenta pe langa mine...nu am stiut ce este distractia, parintii nu mi-au dat libertate am stat foarte legata de ei...nu am interactionat cu alte persoane...probabil ca si asta este o cauza.
0
27-09-2017, ora 19:17
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Din fericire, in psihologie nu e musai sa cunosti cauzele sa schimbi ceva. Adesea, e suficient sa afli mecanismul/mele care intretin problema in prezent.
Pas cu pas, cu prudenta, aflati in cine puteti avea incredere. Unii oameni au suflet bun si poate gasiti puncte comune.
Va doresc numai bine!
1
27-09-2017, ora 21:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Din cele prezentate pare un sindrom anxios-depresiv, dar e foarte important să mergeți într-un cabinet psihologic pentru evaluare. În urma psihodiagnosticului se vor stabili următorii pași: intervenție psihologică sau intervenție psihologică + tratament psihiatric.
E bine că ați conștientizat că este o problemă, pentru că ăsta este primul pas în rezolvarea acesteia.
Evaluarea psihologică e foarte importantă, pentru că poți realiza dacă sunt anumite scheme cognitive disfuncționale și poți fi atentă la ce anume le stimulează, vezi dacă sunt probleme cu percepția și modul de gândire și atunci e nevoie să înveți să interpretezi orice situație într-un mod rațional, astfel încât să nu te mai deranjeze. Pe lângă factorii declanșatori sunt importanți și cei care mențin tulburarea, așa că odată depistați poți interveni asupra lor. Medicația rezolvă stările pe moment, dar pentru rezultate rapide și durabile, e nevoie de psihoterapie.
Sănătate și curaj, pentru că nu e o problemă nerezolvabilă!
1
29-09-2017, ora 17:38
IulianaIuli
Nu este medic/terapeut
IulianaIuli
Va multumesc din suflet!Sper ca si timpul sa ma ajute incet incet sa prind mai mult curaj si sa fiu mai optimista! Va multumesc inca odata pentru sfaturi! :*
0
03-04-2018, ora 11:46
IulianaIuli
Nu este medic/terapeut
IulianaIuli
Revin cu noutati despre mine!Sunt mult mai bine si nu am avut nevoie de psiholog.Pur si simplu eu si timpul ne-am ajutat!Inca lucrez la "vindecarea"asta, dar sunt oricum mai limpede si mai linistita!Probabil ca trebuia sa trec prin astea ca sa ma cunosc mai bine !Nu stiu, dar cert este ca aleg sa fiu bine in defavoarea depresiei, asa ca nu mai pun atat de mult pret pe problemele din viata mea, si incerc sa fiu mai relaxata!Multa sanatate va doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •