Durere in zona inimii si in piept, degete amortite, senzatie de frig, somnolenta, etc.

22-12-2013
RALLYMAN
Nu este medic/terapeut
RALLYMAN
Am 41 de ani, 178 cm, 96 kg, fost fumator de 23 de ani pana acum o luna in urma (nu exagerat... 1 pachet la 2-3 zile), serviciu stresant in special ultimii 3 ani, hipertensiv (tratament permanent Tarka 180/2 mg si Tertensif 1, 5 mg, cate una pe zi, de aproximativ un an si jumatate), analize in parametri mai putin colesterolul 220 mg/dl (limite 0-200 mg/dl), LDL colesterol 154 mg/dl (limite 0-130 mg/dl), ALT-TGP 43 Ul/l (limita 40 Ul/l ) si Volum mediu eritrocitar MCV 82 fl ( limite 84-100 fl ), sedentar, iarna stau prost cu circulatia periferica a membrelor inferioare (ingheata relativ repede picioarele in incaltaminte daca nu fac miscare).
Sforai destul de tare noaptea (in special cand sant obosit tare sau dupa o petrecere cu abuz de tutun si alcool - acum nu mai consum deloc)... uneori (fara sa fi petrecut) ma trezesc dimineata cu dureri mari de cap si usoara ameteala...
Problema mea a inceput prima data acum vreo 8 ani pe 1 ianuarie dupa un revelion, apoi se repeta cam o data pe an, in ultimii 2 ani se repeta cam lunar, in ultimele luni relativ des, la cateva zile si uneori a fost si 3 zile la rand... dar nu continuu...
In timpul zilei indiferent ca-i dimineata, pranz sau seara, din senin si fara nicio regula se instaleaza o stare de rau cu urmatoarele simptome, toate in acelasi timp:
- durere in zona inimii
- durere/apasare in piept in zona tesutului cartilaginos care uneste coastele
- stare de somnolenta destul de pronuntata
- uneori stare de voma cu convulsii dar fara a putea voma ceva
- senzatie de a merge la toaleta pentru treaba mare/scaun si chiar ajuta la imbunatatirea starii daca se merge
- uneori senzatie de frig care incepe de la maini si picioare, apoi un fior pe coloana vertebrala si terminand cu dardait, chiar daca in casa sant 28-30 de grade.
- uneori dupa senzatia de frig apare brusc o senzatie de caldura intensa in tot corpul si o transpiratie abundenta pe tot corpul (de multe ori dupa aceasta senzatie, la 10-15 minute starea de rau incepe sa se amelioreze destul de rapid)
- primele doua degete mici de la ambele maini amortite, mai mult in stanga ( care persista uneori chiar si cand nu mi-e rau )
- uneori senzatie de usoara arsura pe lobul drept al creierului inspre spate, care se manifesta in tot creierul si cand nu mi-e rau, atunci cand fac oarece efort pe vreme rece (mers mai alert, etc.)
In perioada cand mi-e rau, dupa ce merg la toaleta pentru scaun, ma ajuta foarte mult daca inchid ochii si stau dormitand (chiar si in pozitia sezut pe scaun fiind) sau chiar sa adorm (cu greu dealtfel) in pat pur si simplu.
Am ajuns de vreo 4-5 ori la urgenta spitalului cand senzatia de rau s-a manifestat mai puternic... nu s-a gasit nicio explicatie desi:
- Am consultat mai multi medici cardiologi, facut ekg de mai multe ori si ajuns la concluzia ca-i neurologica.
- Mers la neurolog, facut Computer Tomograf, ajuns la concluzia ca nu-i accident vascular cerebral.
- Facut radiografie plamani - nimic

Unul din cardiologi mi-a recomandat sa iau in plus urmatoarele:
- Betaserc 24 mg 3/zi
- Pentoxiretard (pentoxifilina) 400 mg 2/zi
- Aspenter 75 mg 1/zi ptr. intretinere
- Crestor 10 mg 1/zi ptr. reducerea colesterolului
Rezultatele sant multumitoare dar mi-e frica sa fac efort prelungit ca sa evit sa se instaleze iarasi acea stare de rau... dealtfel am inceput sa fac miscare (mers usor alert pentru ca altfel mi-e greu sa merg incet - obisnuinta din armata) iar, dupa o ora de mers seara in frig si putina ceata, cand am intrat in casa la caldura mi s-a facut rau dupa aprox. 30-40 minute...
Poate sa-mi spuna cineva, dupa cele relatate, cam ce investigatii sa mai fac pentru a depista cauza problemei ?
3 comentarii
0
22-12-2013, ora 06:34
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va rog sa-mi spuneti daca ati facut un set cat mai complet de analize medicale de laborator pentru tiroida, paratiroide, hipofiza ? De asemenea cred ca ar fi necesar un doppler de carotide si artere vertebrale, o examinare a coloanei cervicale. Multe simptome pot veni de la coloana cervicala. Ati avut dureri in zona cervicala ? Astept vesti de la dumneavoastra pentru a va putea da mai multe lamuriri. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
22-12-2013, ora 19:46
RALLYMAN
Nu este medic/terapeut
RALLYMAN
Nu am facut investigatiile despre care spuneti... urmeaza sa ma interesez si sa le fac...
Despre coloana cervicala nu am crezut ca este cazul sa scriu... nu vedeam legatura...
Am dureri de coloana vertebrala in zona rinichilor si in zona cervicala (ceafa), uneori mai puternice, alteori mai slabe... in special dupa ce stau mai mult pe scaun la computer intr-o pozitie mai cocosata.
Anul trecut la sfarsitul lui noiembrie, dupa ce avusesem durere de mijloc timp de vreo 2 luni la serviciu, in concediu fiind, stand intins in pat a pornit o durere de mijloc cu mult mai intensa decat cele dinainte... crezand ca este din cauza frigului suferit la serviciu am folosit unguent Puterea Ursului si un brau pentru ameliorare dar nu a dat rezultate... aceasta durere aproape de limita suportabilului a durat 3 zile dupa care a incetat si s-a mutat pe piciorul drept manifestandu-se cu crisparea muschilor, dificultati de mers (aproape de imposibil), dificultati de a dormi intins in pat, fiind nevoit sa stau 3 zile si 3 nopti intr-un fotoliu chiar si in timpul somnului.
Am facut o radiografie si am fost la dl. doctor fizioterapeut Lucescu Viorel ( http://www.doctorbun.ro/doctor-viorel-lucescu_10914.html ) care in urma examinarii m-a diagnosticat cu, , DISCOPATIE LOMBARA CU RADICULOPATIE L5-S1", mi-a prescris tratament injectabil cu 10 buc. Voltaren 1/zi si o alta injectie (nu-mi mai amintesc numele - se gaseste foarte greu in farmacii) 4 buc. una la 3 zile si 10 sedinte de fizioterapie a cate 5 proceduri zilnic ( 2 cu curenti galvanici, laserterapie, perna cu parafina calda pe mijloc si 30 min. masaj de relaxare)
Dupa 2-3 zile, deoarece durerea pe picior nu a cedat, mi-a facut o infiltratie in coloana.
Durerea pe picior a cedat abia la sfarsitul perioadei de tratament de 10 zile (de fapt 14 zile socotind si weekendurile).
De atunci am ramas cu durerea de mijloc zilnica dar suportabila si durerea in zona cervicala cand stau pe scaun la computer pe care o combat cu masaj si rotatii ale capului periodic.
0
22-12-2013, ora 23:02
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Din ceea ce spuneti este clar ca aveti probleme importante de coloana vertebrala. Eu cred ca tratand bine coloana, starea dumneavoastra se va imbunatati treptat. Mergeti la medicul dumneavoastra de familie si cereti trimitere pentru noi investigatii. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare somnolența când suntem bolnavi?
  • Tratamentul timpuriu al durerii în piept poate salva vieți
  • Somnolența din timpul zilei ar putea constitui un predictor pentru procesele neurodegenerative
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.