Febra 37-37,5 de o saptamana - de la ce?

26-04-2020
alexandra199
Nu este medic/terapeut
alexandra199
Buna ziua! As dori un sfat in legatura cu o problema pe care o am de aproximativ o saptamana si care nu imi da pace. Fac febra 37-37, 5 maxim in fiecare zi, in special dupa amiaza si seara, dimineata nu prea am. De asemenea, ma doare si capul aproape zilnic, in zona tamplelor sau in spatele ochilor. Acum vreo 2-3 saptamani am facut o otita, insa nu am mers la doctor datorita situatiei cu noul coronavirus, asa ca am cumparat de la farmacie niste picaturi si mi-a trecut In cateva zile durerea intensa de ureche, insa inca mai am uneori niste intepaturi in ureche. Mentionez ca am si o tuse seaca de vreo 2 luni de zile, de cand am fost racita, insa nu mai tusesc atat de rau. Am fost la spital acum cateva zile, am facut radiografie la plamani si analize la sange, iar la ambele rezultatele au fost bune, mi-au spus ca nu am nicio infectie din cate se vede la analize. Mi-au dat paracetamol 5 zile, montelukast si Ventolin spray 2 pufuri/8 h desi acesta este pentru astm, habar nu am de ce mi-au dat. Nu stiu la cine sa mai apelez, am intrebat aproape 10 doctori, si nimeni nu mi-a zis de unde poate veni febra. Ma nelinisteste teribil, deoarece simt ca ard in fiecare seara. Va rog foarte mult daca puteti sa imi dati un raspuns. Multumesc!
3 comentarii
0
01-05-2020, ora 15:56
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Uneori, pneumologii prescriu spray cu Ventolin, pe termen scurt, și pentru bronșite etc., nu numai pentru astm.
Pot fi multe cauze pentru temperatura crescută (în cazul dumneavoastră este subfebrilitate, nu chiar febră). Am înțele că încă mai aveți simptome respiratorii sau ORL. Dacă febra persistă și după ce trec acestea, se numește ”febră de origine necunoscută”, și este evaluată în primul rând de infecționist, apoi de alte specialități - interne etc. Depinde ce alte simptome se asociază, este greu de spus de la distanță. Când nu se găsește nici o cauză, este posibil să treacă de la sine.

Aveți probleme de stomatologie?
Ați avut mai demult sinuzită (cronică)? - mergeți la ORL, chiar dacă otita a trecut.


Multă sănătate!
Haplea Ioan Stefan.
0
22-06-2020, ora 20:14
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Buna Alexandra, eu am problema asta de 3 luni aproximativ, si mi-am facut multe analize, si intradevar mi-a iesit sinuzita cronica a maxilarului, ma doare putin capul, dar fac febra 5 din 7 zile pe saptamana... Eu sufar si de anxietate obsesiv convulsiva... Si probleme cu maselele.. Nici eu nu fac frbra mare 37.4 a aratat cel mai mult termometrul. Se activeaza tot asa in timpul zilei mai ales ziua spre seară. Daca vrei putem vorbi in privat poate te ajuta cu ceva. Sanatate multa si sper sa aud ca ai rezolvat.
0
19-03-2021, ora 20:43
Diana2002
Nu este medic/terapeut
Diana2002
Buna, Valentin, am intrat pe forum pentru o subfebrilitate de care nu pot scapa.. Daca nu te deranjez prea mult, poti te rog sa-mi spui daca s-a rezolvat la tine? Si eu ma suspectez de o sinuzita. Multumesc pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  • Subfebrilitatea (febra 37-38°C)
  •