GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
Kolya voi citi comentariile cand voi avea niste timp la dispozitie. Si David eu sunt moldoveanca, insa ma trag din ardeal ca am rude pe acolo, am trasaturi bine conturate de ardeleanca :))
Deci, suntem in formatie completa.:) Daca spui ca ai origini ardelenesti, dar esti moldoveanca, parca merg cu gandul ca ai fi de la Piatra Neamt.Poate ma insel.:)
@Jones: E o idee faina. Poate ar trebui sa ne punem toti pozele noastre la avatar, poate am relationa mai bine in felul asta.
@Casyo: Sincer imi pare rau pentru felul cum te-ai simtit.
Dar, foarte important, priveste partea plina a paharului. Ce s-ar fi intamplat daca tu i-ai fi trantit in nas telefonul sefului si ai fi mers la petrecere? Ai fi ramas cu buza umflata pe de o parte, si mai important, ai fi ramas si fara sursa ta principala de venit. Mai mult, toti oamenii cu care lucrezi te-ar fi desconsiderat, pe buna dreptate, ca nu esti un team-player.
In viata trebuie sa faci sacrificii, la tot pasul, dar important este sa ai intelepciunea sa iei decizia corecta, ceea ce tu ai facut. N-ai niciun motiv sa te simti ca o carpa, cum spuneai tu, dimpotriva, fii mandru ca ti-ai ajutat colegii la nevoie, ca nu ti-ai lasat seful cu curu-n balta. Orice-ai zice, el o sa tina cont de sacrificiul pe care la-i facut, o sa vezi.
Apoi, in legatura cu domnisoara in cauza, daca chiar i-ar fi pasat de soarta ta, te-ar fi trimis ea le serviciu, ti-ar fi spus chiar ea ca nu merita sa-ti pierzi serviciul si imaginea de coleg bun pentru o petrecere care se poate repeta oricand (ceea ce s-a si-ntamplat ulterior). Deci, fie nu-i pasa de tine suficient, fie e doar o pustoaica fara minte care a dorit sa te provoace (asta face parte din instinctul lor, sa te provoace, sa te testeze, sa se convinga pana unde poti merge pentru a fi favoritul lor :))
Deci, fii bucuros, fii recunoscator, si multumeste-I lui Dumnezeu ca ti-a aratat calea cea buna. Si fii multumit de tine ca om, ca ai ales decizia potrivita. Astfel de experiente te ajuta sa-ti modelezi caracterul si sa devii un om mai bun, mai iertator, mai ingaduitor, mai OM.
Ei, acum nu mai pare dracul chiar asa de negru, nu?
Dar, foarte important, priveste partea plina a paharului. Ce s-ar fi intamplat daca tu i-ai fi trantit in nas telefonul sefului si ai fi mers la petrecere? Ai fi ramas cu buza umflata pe de o parte, si mai important, ai fi ramas si fara sursa ta principala de venit. Mai mult, toti oamenii cu care lucrezi te-ar fi desconsiderat, pe buna dreptate, ca nu esti un team-player.
In viata trebuie sa faci sacrificii, la tot pasul, dar important este sa ai intelepciunea sa iei decizia corecta, ceea ce tu ai facut. N-ai niciun motiv sa te simti ca o carpa, cum spuneai tu, dimpotriva, fii mandru ca ti-ai ajutat colegii la nevoie, ca nu ti-ai lasat seful cu curu-n balta. Orice-ai zice, el o sa tina cont de sacrificiul pe care la-i facut, o sa vezi.
Apoi, in legatura cu domnisoara in cauza, daca chiar i-ar fi pasat de soarta ta, te-ar fi trimis ea le serviciu, ti-ar fi spus chiar ea ca nu merita sa-ti pierzi serviciul si imaginea de coleg bun pentru o petrecere care se poate repeta oricand (ceea ce s-a si-ntamplat ulterior). Deci, fie nu-i pasa de tine suficient, fie e doar o pustoaica fara minte care a dorit sa te provoace (asta face parte din instinctul lor, sa te provoace, sa te testeze, sa se convinga pana unde poti merge pentru a fi favoritul lor :))
Deci, fii bucuros, fii recunoscator, si multumeste-I lui Dumnezeu ca ti-a aratat calea cea buna. Si fii multumit de tine ca om, ca ai ales decizia potrivita. Astfel de experiente te ajuta sa-ti modelezi caracterul si sa devii un om mai bun, mai iertator, mai ingaduitor, mai OM.
Ei, acum nu mai pare dracul chiar asa de negru, nu?
David, corect!
Sunt independenta, castig oricum mai bine ca sotul meu, financiar nu depind de el.
Am ramas cu el pt ca inca mai tin la el, dar si pt copil.
Acum insa cand vad ca nu il mai intereseaza copilul incep sa am dubii in privinta statului impreuna.
Nu e normal sa stea departe de fata si nici macar sa nu intrebe de ea.
Steve, eu consider ca intr-un cuplu (legal sau nu) ambii parteneri trebuie sa aiba drepturi egale, iar daca exista si copii, ambii trebuie sa se implice in cresterea si educarea lor.
Nu e normal unu sa stea la tv si altul sa faca tot.
O idee interesanta cu pozele la avatar, la un moment dat am pus si eu poza mea, dar am renuntat repede la idee.
Andreea, ce mai faci?
Sunt independenta, castig oricum mai bine ca sotul meu, financiar nu depind de el.
Am ramas cu el pt ca inca mai tin la el, dar si pt copil.
Acum insa cand vad ca nu il mai intereseaza copilul incep sa am dubii in privinta statului impreuna.
Nu e normal sa stea departe de fata si nici macar sa nu intrebe de ea.
Steve, eu consider ca intr-un cuplu (legal sau nu) ambii parteneri trebuie sa aiba drepturi egale, iar daca exista si copii, ambii trebuie sa se implice in cresterea si educarea lor.
Nu e normal unu sa stea la tv si altul sa faca tot.
O idee interesanta cu pozele la avatar, la un moment dat am pus si eu poza mea, dar am renuntat repede la idee.
Andreea, ce mai faci?
Katy, poate de asta e sotul mai irascibil, fiindca nu poate suporta gandul ca sotia lui castiga mai mult ca el...e chestie ce tine de orgoliul masculin.:))
Deh, am cu 4 ani de studii mai mult ca el.
Stiu, si eu m-am gandit la asta.
Stiu, si eu m-am gandit la asta.
Dupa munca si rasplata... :))
El unde lucreaza?
El unde lucreaza?
Dar nu intotdeauna.
Uite primul exemplu care imi vine in minte: am cumparat garsoniera de la doi dezvoltatori frati, rromi fiind ei. Pot baga mana in foc ca nici liceul nu il au, stii cum scoteau teancurile de euro din buzunare?! Era fleac pt ei, iar noi muncim o viata sa ii avem.
De asta zic, nu prea conteaza cate clase ai facut, daca ai noroc o poti duce foarte bine.
Uite primul exemplu care imi vine in minte: am cumparat garsoniera de la doi dezvoltatori frati, rromi fiind ei. Pot baga mana in foc ca nici liceul nu il au, stii cum scoteau teancurile de euro din buzunare?! Era fleac pt ei, iar noi muncim o viata sa ii avem.
De asta zic, nu prea conteaza cate clase ai facut, daca ai noroc o poti duce foarte bine.
Daca ai noroc, sau daca ai gena H(a hotiei) foarte bine exprimata? :)) Sunt putini cei care castiga foarte bine din munca cinstita, adica fara sa evazioneze, fara sa faca afaceri dubioase cu statul.
Da asta e clar.
Cei mai multi fradudeaza.
Insa nu toti sunt prinsi.
Oricum, e un risc pe care eu una nu mi l-as asuma.
Cei mai multi fradudeaza.
Insa nu toti sunt prinsi.
Oricum, e un risc pe care eu una nu mi l-as asuma.
Mai bine sarac si cinstit, decat bogat dar negru pe dinauntru.Fie ca e vorba de Dzeu, fie ca e vorba de Karma, roata oricum se invarte... :) E un risc cam mare pe care si-l asuma unii.
Cam asa se-ntampla peste tot. Si mama era destepata, apreciata de toata lumea, tata era prost rau pe langa ea (cred ca a fost printre putinii oameni refuzati de partidul comunist). Mama avea program normal, tata avea program de 6 ore, uneori chiar mai putin si tot el se plangea ca da pe branci. Mama era destul de frumoasa, iar tata, din cauza bauturii (de tanar a fost frumos, ca d-aia l-al luat mama)ajunsese o pocitanie de om, fara par in cap, fara dinti in gura, era varza.
Dar asa se-ntampla cu barbatii astia complexati in general.
Femeile sunt mult mai puternice pe plan psihic, social, relational decat barbatii. La barbatii de genul tatei si de genul sotului Catalinei se aplica regula "cine zbiara mai tare ala are dreptate" Sunt genul de oameni desconsiderati de societate, prin urmare strang in ei atatea complexe, atata ura, atata neputinta, incat singura modalitate (in mintea lor bolnava) este de a refula in familie, da a-i rani pe sotia si pe copiii sai, care sunt slabi, depind de el, si nu au cum sa-i tina piept.
Urasc fiintele astea din tot sufletul.
Mai au si o fateta perversa, pe langa rautatea lor. Incearca sa-si castige anturajul de partea lor, facandu-le tot felul de concesii, de favoruri, de cadouri scumpe, in timp ce eu si mama (vorbim de cazul meu) serveam supa "alba", fiindca n-aveam bani de bulion, de carne nici nu mai vorbesc.
Concluzia: genul asta de indivizi, pe care eu ii consider cu toata taria mamifere bipede, nu au ce cauta intr-o societate civilizata.
Poate vom avea noroc cu genetica si in viitor acest gen de creaturi nici macar nu se vor mai naste, daramite sa se dezvolte si sa cladeasca o familie pe care ulterior sa o distruga.
Dar asa se-ntampla cu barbatii astia complexati in general.
Femeile sunt mult mai puternice pe plan psihic, social, relational decat barbatii. La barbatii de genul tatei si de genul sotului Catalinei se aplica regula "cine zbiara mai tare ala are dreptate" Sunt genul de oameni desconsiderati de societate, prin urmare strang in ei atatea complexe, atata ura, atata neputinta, incat singura modalitate (in mintea lor bolnava) este de a refula in familie, da a-i rani pe sotia si pe copiii sai, care sunt slabi, depind de el, si nu au cum sa-i tina piept.
Urasc fiintele astea din tot sufletul.
Mai au si o fateta perversa, pe langa rautatea lor. Incearca sa-si castige anturajul de partea lor, facandu-le tot felul de concesii, de favoruri, de cadouri scumpe, in timp ce eu si mama (vorbim de cazul meu) serveam supa "alba", fiindca n-aveam bani de bulion, de carne nici nu mai vorbesc.
Concluzia: genul asta de indivizi, pe care eu ii consider cu toata taria mamifere bipede, nu au ce cauta intr-o societate civilizata.
Poate vom avea noroc cu genetica si in viitor acest gen de creaturi nici macar nu se vor mai naste, daramite sa se dezvolte si sa cladeasca o familie pe care ulterior sa o distruga.
Kolya, indiferent cat de urat s-a purtat tatal tau cu tine si cu mama ta, trebuie sa gasesti puterea sa il ierti, macar acum cand nu mai e printre voi.Eu simt ca tu inca porti acea ura fata de tatal tau, in suflet.Stii de ce e esential sa iertam?Pt. ca si noi, la randul nostru, sa fim iertati de cel care guverneaza Universul.
Kolya, in mare parte sa stii ca se potriveste, si sotul meu prefera sa arate alta fata anturajului, si sa ii castige de partea lui, vrea sa faca cadouri scumpe in timp ce el roade oase, asta ma omoara..
@David: Nu e chiar asa simplu. Am mai vorbit de chestia asta, noi nu suntem facuti sa alegem extremele alb sau negru, lumina sau intuneric.
Tocmai pentru ca mi-am renegat ura, mi-am interiorizat-o, am ajuns la un moment dat o fiinta plina de amaraciune, de rautate, de dorinta de razbunare. Intr-un cuvant, am devenit pentru o scurta perioada tatal meu.
Inaintand in varsta, cu ajutorul unor oameni care ma iubesc fara tagada mai presus de orice, am invatat sa-mi recunosc ura, s-o scot la suprafata, s-o imbratisez in unele cazuri, sa incerc pe cat posibil s-o stapanesc sau macar s-o tin in frau, astfel incat sa nu provoc suferinta cuiva in mod voit.
Gasesc ca iubirea fara margini sau ura fara margini nu sunt sentimente de care noi oamenii sa fim demni sau capabili. Noi suntem undeva la mijloc si trebuie sa gasim acel echilibru in care sa cunoastem si iubirea si ura deopotriva, si sa avem libertatea de a ne alege calea. Asta se mai numeste si discernamant si consider ca estt ceam mai importanta trasatura care ne diferentiaza de restul mamiferelor, capacitatea de a constientiza si binele si raul, implicit Libertatea de a ne alege calea.
Nu exista iubire fara de ura si/sau reciproca, materie fara de antimaterie si/sau reciproca.
Il iubesac din tot sufletul si cu toata sinceritatea pe Dumnezau, dar deopotriva ii port un mare respect, reverenta fata de Stapanul Satan.
Cred ca pentru oameni ca mine s-a inventat purgatoriul :))
Tocmai pentru ca mi-am renegat ura, mi-am interiorizat-o, am ajuns la un moment dat o fiinta plina de amaraciune, de rautate, de dorinta de razbunare. Intr-un cuvant, am devenit pentru o scurta perioada tatal meu.
Inaintand in varsta, cu ajutorul unor oameni care ma iubesc fara tagada mai presus de orice, am invatat sa-mi recunosc ura, s-o scot la suprafata, s-o imbratisez in unele cazuri, sa incerc pe cat posibil s-o stapanesc sau macar s-o tin in frau, astfel incat sa nu provoc suferinta cuiva in mod voit.
Gasesc ca iubirea fara margini sau ura fara margini nu sunt sentimente de care noi oamenii sa fim demni sau capabili. Noi suntem undeva la mijloc si trebuie sa gasim acel echilibru in care sa cunoastem si iubirea si ura deopotriva, si sa avem libertatea de a ne alege calea. Asta se mai numeste si discernamant si consider ca estt ceam mai importanta trasatura care ne diferentiaza de restul mamiferelor, capacitatea de a constientiza si binele si raul, implicit Libertatea de a ne alege calea.
Nu exista iubire fara de ura si/sau reciproca, materie fara de antimaterie si/sau reciproca.
Il iubesac din tot sufletul si cu toata sinceritatea pe Dumnezau, dar deopotriva ii port un mare respect, reverenta fata de Stapanul Satan.
Cred ca pentru oameni ca mine s-a inventat purgatoriul :))
@Catalina: E greu pentru un om sincer sa vezi cum partenerul tau se inconjoara de ignoranta, de invidie, de calitati si virtuti false, doar pentru a-ti demonstra o superioritate care nu i se cuvine. Si el stie asta la nivel de subconstient, de-aici nevoia apriga de a te domina fizic, fiindca psihic nu e capabil, desi isi da toata silinta saracul de el :))
https://www.youtube.com/watch?v=cK7z9uq3DZ8
:)))))))))
:)))))))))
@kolya: Interesanta viziunea ta, dar nu prea pot fi de acord cu ea.Eu sunt de parere ca oamenii sunt capabili sa iubeasca fara margini.Un om care a iubit fara margini a fost Iisus.De ce nu putem fi si noi ca el? El spunea urmatorul lucru: 'Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pt. cei ce va asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri;caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati?Nu fac asa si vamesii?Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti?Oare paganii nu fac la fel? Voi fiti dar desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit.'
Interesanta si remarca ta cu purgatoriul.Probabil vi se acorda o 'portita' de scapare.:))
Interesanta si remarca ta cu purgatoriul.Probabil vi se acorda o 'portita' de scapare.:))
Nu suntem ca El pentru ca suntem oameni, si dupa primul pacat savarsit in Rai, am devenit imperfecti.
Facem pacate pe banda rulanta, si devenim din ce in ce mai rai si mai preocupati de bunurile materiale in detrimentul celor spirituale.
Ori pe cele materiale sigur nu le vom lua in groapa, dupa noi.
Suntem trecatori prin viata...si mai rau ca nu intelegem asta.
Facem pacate pe banda rulanta, si devenim din ce in ce mai rai si mai preocupati de bunurile materiale in detrimentul celor spirituale.
Ori pe cele materiale sigur nu le vom lua in groapa, dupa noi.
Suntem trecatori prin viata...si mai rau ca nu intelegem asta.
@katy: Si el tot om era.Era fiul lui Dzeu, la fel cum si noi suntem fiii lui Dzeu, doar ca el a fost cel ales, a primit intelepciunea necesara ca sa ne ghideze si pe noi spre cel ce ne-a creat, ca incepusem sa cam deviem de la traseu.Si multi dintre noi, marea majoritate, inca plutim in deriva...
Chestia cu pacatul savarsit in Rai, mie mi se pare cam ceva desprins din basm, si mai ales ca Raiul ar fi fost pe Pamant, iar Dzeu umbla prin Rai in carne si oase...:)) Asta a scris Moise.Dar Iisus l-a contrazis pe Moise in multe privinte(a contrazis scrierile atribuite lui Moise), tocmai de asta a fost rastignit.Evreii nici in ziua de astazi nu il considera pe Iisus adevaratul Mesia, in principal din cauza ideilor lui eretice.:)
Chestia cu pacatul savarsit in Rai, mie mi se pare cam ceva desprins din basm, si mai ales ca Raiul ar fi fost pe Pamant, iar Dzeu umbla prin Rai in carne si oase...:)) Asta a scris Moise.Dar Iisus l-a contrazis pe Moise in multe privinte(a contrazis scrierile atribuite lui Moise), tocmai de asta a fost rastignit.Evreii nici in ziua de astazi nu il considera pe Iisus adevaratul Mesia, in principal din cauza ideilor lui eretice.:)
@David: Ceea ce propovaduieste Iisus este Iubirea Absoluta, de care doar El poate fi capabil si nici un alt muritor, nici macar sfintii, nici macar Dumnezeu, devreme ce a izgonit din rai prototipurile omenesti.
Religiile crestine au doaga asta de a propovaduie absolutisme, sentimente ce tind catre infinit, catre absolut, catre perfect, noi fiind de fire profund imperfecti, perfect incapabili de a intelege si de a atinge perfectiunea.
Aici intervine Biserica Sfanta a lui Satan. Arhanghelii sai propovaduiesc normalitatea, imperfectiunea, sincera fire a noastra. Propovaduiesc necesitatea sentimentelor contradictorii ca o masura a definirii propriei fiinte. Nu stii ce inseamna, nu poti cuantifica, nu poti masura iubirea daca nu ai urat candva, chia si pentru o secunda.
Noi oamenii suntem construti ca fiinte echilibre, care merg pe o linie subtire, nevazuta de-a lungul vietii. Orice adiere de vant, din orice parte, te impinge fie catre bine, fie catre rau. Stapanul Satan e la fel de liber arbitru ca si Dumnezeu. Iti arata fata raului, dar nu te impinge catre ea, la fel cum si Dumnezeu iti arata calea cea buna, dar nu te forteaza sa o urmezi. Iar la sfarsitul vietii vine rasplata, fie vei putrezi in iad, fie vei canta cu ingerii, fie ramai in purgatoriu, contemplandu-ti mai departe destinul de dupa viata.
Religiile crestine au doaga asta de a propovaduie absolutisme, sentimente ce tind catre infinit, catre absolut, catre perfect, noi fiind de fire profund imperfecti, perfect incapabili de a intelege si de a atinge perfectiunea.
Aici intervine Biserica Sfanta a lui Satan. Arhanghelii sai propovaduiesc normalitatea, imperfectiunea, sincera fire a noastra. Propovaduiesc necesitatea sentimentelor contradictorii ca o masura a definirii propriei fiinte. Nu stii ce inseamna, nu poti cuantifica, nu poti masura iubirea daca nu ai urat candva, chia si pentru o secunda.
Noi oamenii suntem construti ca fiinte echilibre, care merg pe o linie subtire, nevazuta de-a lungul vietii. Orice adiere de vant, din orice parte, te impinge fie catre bine, fie catre rau. Stapanul Satan e la fel de liber arbitru ca si Dumnezeu. Iti arata fata raului, dar nu te impinge catre ea, la fel cum si Dumnezeu iti arata calea cea buna, dar nu te forteaza sa o urmezi. Iar la sfarsitul vietii vine rasplata, fie vei putrezi in iad, fie vei canta cu ingerii, fie ramai in purgatoriu, contemplandu-ti mai departe destinul de dupa viata.
Da, daca citesti Biblia Satanista esti de acord cu multe chestii scrise acolo..
Eu nu cred ca omul a fost de la inceput in Rai.Asta spuneam si mai sus.Omul trebuie sa isi castige locul in Rai, iar pt. asta trebuie sa incerce permanent sa se perfectioneze spiritual.Asta e de fapt viata, un examen de perfectionare spirituala.Iar in Rai, oamenii "nici nu se vor insura, nici nu se vor marita, ci vor straluci ca ingerii, in imparatia lui Dzeu".
@Catalina: Cartea de Capatai a Bisericii Sfinte a lui Satan n-are nicio treaba, nicio legatura, cu porcariile scrise de lavey, zodiec, imhotep, si alti dobitoci relativ contemporani noua. Genezele Binelui si Raului au luat forma si scriere concomitent, punct.
David, nu ai cum sa stii, abia dupa ce murim aflam adevarul, iar dupa rencarnare uitam totul.
Kolya, am citit pasaje dintr-o bilbie satanista, dar nu pot sa spun cu certitudine din care.
Ce mi se pare mie aiurea e sa spui ca biserica lui satan e "sfanta", aia numai sfanta nu e..
Kolya, am citit pasaje dintr-o bilbie satanista, dar nu pot sa spun cu certitudine din care.
Ce mi se pare mie aiurea e sa spui ca biserica lui satan e "sfanta", aia numai sfanta nu e..
@David: Toata viata noastra fugim de singuratate, doar ca sa o gasim in Rai?
Oamenii sunt conceputi sa fie impreuna, sa vietuiasca impreuna, sa interactioneze constant, nu sa devina entitati efemera cu o existenta vesnica si scop incert. Barbatul e facut sa fie alaturi de femeie, sau de barbat sau de iapa, sau de scroafa, sau de vitelusa, la fel cum femeia e facuta sa fie alaturi de barbat, sau de femeie, sau de catel, sau de purcel, endless possibilities :))Mai mult, stelutele si ingerii si luminitele au farmec doar de Craciun si de Anul Nou, in rest...
Oamenii sunt conceputi sa fie impreuna, sa vietuiasca impreuna, sa interactioneze constant, nu sa devina entitati efemera cu o existenta vesnica si scop incert. Barbatul e facut sa fie alaturi de femeie, sau de barbat sau de iapa, sau de scroafa, sau de vitelusa, la fel cum femeia e facuta sa fie alaturi de barbat, sau de femeie, sau de catel, sau de purcel, endless possibilities :))Mai mult, stelutele si ingerii si luminitele au farmec doar de Craciun si de Anul Nou, in rest...
Kolya, si as mai spune ca Satan, sau raul in general, are si el rolul lui in tot procesul asta de selectie, putem spune intr-un fel ca raul e tot creatia lui Dzeu, a Universului.Fara existenta raului, nu ar fi existat libertatea de a alege(free will).
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4cum sa renunt la efectin si serlift? ma simt foarte bine!
- 12tulburarea obsesiv compulsiva se mosteneste?
- 113Tulburare obsesiv-compulsiva - partea a VI-a
- 23TOC si religia
- 16ganduri obsesive
- 9imi este frica.help
- 311Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a XI-a
- 190Grup de suport pentru cei cu TOC-CAP 14
- 30Caracteristiile unei persoane nevrotice
- 4maladia obsesiv compulsiva
- 7Tulburare comportamentala
- 6fobie, anxietate, obsesie.. din cauza somajului
- 8Copil de 14 ani - probleme in special dimineata
- 2Medicamente pentru gandurile eronate/parazite/false?Ajutor
- 2OCD/TOC
- 0Fenomen senzorial si tulburare obsesiv compulsiva
- 1Probleme de memorie Tulburarea Obsesiv Compulsiva
- 1Cărți care ajuta la vindecarea de TOC?
- 2Care este diferenta intre tulburarea obsesiv-compulsiva si tulburari de control al impulsurilor?
- 2La ce ajuta Depakine în principal atunci când ti-e prescris?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: