in campul vizual apar: flocoane sub forma de puncte, linii, bastonase, mai opace sau transparente

06-10-2008
ioanau22
Nu este medic/terapeut
ioanau22
Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am 29 de ani. Si de aproximativ 1-2 luni experimentez prezenta "inmultita" a unor flocoane in campul meu vizual. La ambii ochi, sub forma de puncte, linii, bastonase, mai opace sau transparente care se misca deodata cu ochiul. marturisesc ca pe la vreo 16 ani am observat primele doua astfel de aparitii dar nu m-au mai deranjat pana de curand cand, nu pot preciza exact ziua, le-am observat aparitia intr-un numar f mare. Nu le pot numara cu precizie, dar sa tot fie 30.
Am facut un control oftalmologic anul trecut in iunie si mi s-a spus ca am miopie -2 cu astigmatism si mi s-au prescris ochelari -1, 5. Nu vedeam bine cu ei asa ca in aprilie, manata de o conjunctivita alergica urata am ajuns din nou la oftalmolog. Mi s-au prescris ochelari -2 si opatanol cu flumetol 2 saptamani, apoi opatanol cu indocollyre. Si tot atunci am fost diagnosticata cu sindrom de ochi uscat. Pana si acum dupa 6 luni, tot am acele mancarimi la ochi si deseori sunt rosii. Ma dureau muschii globilor oculari cand miscam ochii intr-o parte sau alta, cand la unul, cand la ambii ochi.
In iunie am efectuat un control in Budapesta, si mi s-a spus ca dioptriile mele sunt -4 nicidecum -2. Am primit alta pereche de ochelari cu care nu m-am putut obisnui intrucat aveam ameteli. Pentru mai mare siguranta in septembrie am ajuns din nou la un specialist din strainatate venit la Oradea. Mi s-a facut tensiune oculara - care a iesit 21 - cam mare, dar mi s-a spus ca este acceptata - aveam ochii extrem de oboositi, la dioptrii -4 foloseam ochelari de -1, 5 si -2 de aproape un an si mai sunt si anxioasa, asa ca doctorul a considerat acceptabila aceasta dat fiind faptul ca a fost masurata non contact si aparatul nu masura cu exactitate. Mi s-a facut fund de ochi fara dilatare pupilara si rezultatul a fost nerv optic normal, fund de ochi normal. Ochelarii primiti au fost identici cu cei primit la Budapesta si erau -4 cil, iar la un ochi combiant cu _0, 5 sph. Marturisesc ca acel ochi m-a durut pana cand ochii s-au obisnuit cu ochelarii si ma mai doare si acuma cateodata.
Pentru flocoanele mele, mi s-a spus sa incerc sa ma obisnuiesc cu ele pt ca nu se recomanda vitrectomia.
Ma innebunesc aceste flocoane, roi d emusculite ce zburda in jurul meu la lumina. Ce ma sfatuiti? Mie imi e teama -avand si o tulburare anxioasa - sa nu am ceva mai grav si sa nu fi fost descoperit.
Nu stiu daca are vreo importanta, dar am observat ca din cauza ramelor de la ochelari, acolo unde acestea ating pielea, mi s-au foprmat niste iritatii destul de urate. In plus, am efectuat si teste de depistare a alergiei si din 36 de alergeni mi-a iesit ca sunt alergica moderat, tare si f tare la 34 din acestia.
Va rog un sfat! Pot avea aceste flocoane legatura cu alergia? Nu am diabet sau alte boli.
Va multumesc anticipat!
6 comentarii
0
07-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Fa niste imunizari la alergenii "tari si f. tari" la cabinetul de alergologie > elimina/micsoreaza macar alergiile !!!- cu inaintarea in varsta, datorita "uzurii" sistemului imunitar aceste alergii netratate poti sa-ti creeze serioase probleme.
0
08-10-2008, ora 00:00
ioanau22
Nu este medic/terapeut
ioanau22
Multumesc pentru sfat!Am sa caut un alergolog.
Alergia poate fi cauza acestor flocoane? a durerilor de ochi sau a nasului iritat, uscat si a senzatiei de nas infundat?
0
17-01-2009, ora 23:17
gabri.ella
Nu este medic/terapeut
gabri.ella
Buna,
Pentru flocoane, incearca suc de fructe si legume (morcovi, mere, portocale, mango, grefe, kiwi etc). Eu beau cel putin 250 ml de suc dimineata pe stomacul gol. Am inceput cura asta de vreo doua luni si se vede diferenta...ochii nu mai obosesc f repede, iar flocoanele sunt mai usor de ignorat. Comparativ cu pastilele recomandate de diferiti medici, sucul asta a dat ceva rezultate.
Sper sa dea si mai multe rezultate pe termen lung (poate ajuta si in miopie...voi vedea!
Sanatate multa!
0
16-05-2012, ora 21:34
nina_c
Nu este medic/terapeut
nina_c
Cu aceeasi problma ma confrunt si eu, sunt curioasa sa aflu daca ati rezolvat problema cu flocoanele.
0
22-08-2014, ora 20:50
arenius
Nu este medic/terapeut
arenius
nu exista tratament ptr asa ceva, doar cu laserul mai scapi de ele sau macar le injumatatesti, dar in romania nu se face asa ceva ca dr nostri habar nu au de asta si iti spun sa le ignori sau obisnuiestete cu ele
0
15-03-2019, ora 13:30
CioKynezu
Nu este medic/terapeut
CioKynezu
Buna am și eu 19 ani, și am miopie -0, 50 ambii ochi și o tratez cu exerciții cu sfoara cu noduri.

Am și eu flocoane și negre, dar am unele transparente care se scurg ( transparente Băd niște punctulețe și niște liniuțe ) iar negru văd niște punctulețe și ca o paranteza. Seara in casa la tv când întorc privirea la o sursa de lumina mai puternica mi se pare ca văd și ceva ca un fum dar dispare imediat.

Am renunțat la cola/cafea/nes, calculator petrec cam 1h pe zi uneori și 30minute...

Dimineata la prima ora fac exercițiul cu sfoara 10 minute fac de 3 ori pe zi, la prima pra beau un ou de găina crud, și după 5minute manac sfecla roșie.

Tu cum te mai simți?
Vitreoxigen nu am încercat îmi recomandat și mie cineva cum sa îl iau și cât timp?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: