Lumina becurilor se vede in raze (pete), etc.

12-01-2010
anton_george
Nu este medic/terapeut
anton_george
De 2 ani vederea mi s-a alterat

Cand ma uit la un bec vad numai raze si nu pot focaliza lumina.

Ex: http://img62.imageshack.us/i/captur.jpg/ (copiati si inserati adresa in browser)

Asa vad farurile de la masini, becurile, ledurile ( ex. beculetul rosu de la televizor).
Uneori am impresia ca ma uit prin apa.

Vad si niste pete care par ca plutesc intr-un lichid. Daca ma uit mai atent vad niste dungi curbate semitransparente. Pe langa dungi se observa puncte transparente care formeaza o perdea. Majoritatea dungilor sunt grupate ca un ciorchine in orizontala (probabil de la miscarea ochiului)
Ciudat mi se pare faptul ca in urma cu aprox. 12 ani cand m-am uitam la soare (sau o lumina mai puternica) cu ochii intredeschisi (o metoda prin care pot focaliza dungile) am observat pe un ochi o dunga din care se ramificau 2 dungi. Arata ca o dunga (curbata sau serpuita) cu doua coarne. Poate se intersecteaza 2 dungi. Nu pot sa vad toata structura. Pot sa vad doar anumite portiuni care sunt pe campul vizual, restul partilor se observa ca si cum m-as uita cu coada ochiului.

Din cate pot observa sunt grupe de cate 2 dungi incolacite care formeaza ciorchinele. Sau doar o dunga din care se ramifica 2 dungi ( ca niste coarne ) care sunt in numar mai mare si care formeaza circhinele. Nu pot sa observ prea bine pentru ca este o conglomerare de dungulite curbate si serpuite.

Intrebarea este daca poate fi vreun virus care sa fie in ochi.

O alta ciudatenie este ca in momentul in care ma uit la cer se observa niste chestii mici care se misca in toate directiile. Miscarea o observ ca fiind serpuita.

Poate fi vreun virus?
Unde pot afla ce virusi pot trai in ochi? ( Romania si Africa )

Multumesc
8 comentarii
0
12-01-2010, ora 15:05
anton_george
Nu este medic/terapeut
anton_george
Update.

Am gasit pe internet si arata ca intr-o poza unde zice ca sunt flocoane

Am un link unde apare exact ce vad pe retina:

http://img41.imageshack.us/img41/3827/candidaalbicansen.jpg

PROBLEMA ramane acum sa vad ce e cu chestiile mici care se misca foarte rapid pe retina. Miscarea este serpuita si dispare intr-o fractiune de secunda. Nu imi pot da seama daca forma lor este ca un punct sau ca niste mici mici mici mici "viermisori". Miscarea lor serpuita si rapida impiedica focalizarea structurii pe care o au. E ceva dar nu stiu ce. Culoarea lor pare a fi alba, uneori tinde catre un alb stralucitor daca privesc pe suprafata alba a frigiderului (cred ca se reflecta lumina de afara in frigider si.nu stiu ce se dar asa pot vedea foarte clar ca se misca ceva). Se pot observa si daca ma uit inspre cer (evident ziua) sau la lumina.
0
12-01-2010, ora 15:21
anton_george
Nu este medic/terapeut
anton_george
Este grav? Defapt ce vad eu este candida albicans si nu flocoane

Am gasit un comentariu:
"Nu sint specialist, asa ca aveti voie sa nu fiti de acord cu ce spun. E vorba de observatii strict personale.


Specific de la inceput ca nu cred ca flocoanele au o cauza unica, asa ca e foarte posibil sa fie si clustere de celule moarte, si cheaguri de singe, si cine stie ce altceva. Evident, tratamentele, daca exista, trebuie sa se adreseze fiecarei cauze in parte.


O cauza foarte posibila este insa candidoza sistemica. Pentru cei care nu stiu, candida albicans (cea mai raspindita specie de candida, dar nu singura)traieste ingura si in intestinele noastre si, in general, nu ne deranjeaza.Rostul acestei"simbioze" nu este inca foarte clar -estefolosita ca sursa de hrana pentru flora intestinala si ajuta la controlul glicemiei (sehraneste cu glucoza din singe). Problemele apar atunci cind echilibrul acesta simbiotic este distrusfie de antibiotice (care, eliminind bacteriile, o fac sa nu mai aiba"dusmani"), fie de excesul de zahar din alimentatie, fie de scaderea imunitatii din diverse cauze. Atunci, incepe sa se inmulteasca anormal de mult si sa se modifice - incepe sa dezvolte pseudohife, niste filamente asemanatoare unui miceliu, cu care perforeaza peretele intestinal, ceea ce ii permite sa ajunga in singe. Sindromul se numeste leaky gut si este cauza a numeroase alergii, infectii etc. Odata ajunsi in singe, sporii de candida (daca nu sint distrusi de mecanismele de aparare) se raspindesc in organism si se fixeaza in diverse organe. Faza aceasta se numeste candidoza sau candidiaza sistemica si este insotita de manifestari diverse, in functie de localizarea infectiei - oboseala cronica, pofta obsesiva de dulciuri, pierderi de memorie etc.


Ochiul, se pare, este una dindestinatiile ei predilecte. Sindromul se numeste candidoza endoftalmica. In cazuri extreme, retina, capilarele si celelalte tesuturi intraoculare sint invadate de candida, cu consecinte grave. In cazurile "normale" insa, candida este tinuta in friu de sistemul imunitar si singurele manifestari sint hifele care plutesc prin corpul vitros. Aspectul este de filamente transparente, cu mici sfere perlate din loc in loc (hlamidosporii candidei - v. si foto mai jos). Cind sint de dimensiuni mici, pot trece neobservate, dar devin vizibile atunci cind formeaza ghemuri opace. Daca sint flotante, dispar dupa o vreme sub efectul gravitatiei, dar multe sint legate intre ele sau fixate de vreun perete sau organ intraocular, asa ca dispar mai greu.


Din cauza transparentei si a dimensiunilor mici, hifele nu pot fi depistate la controalele oftalmologice obisnuite, ceea ce explica lipsa de interesa doctorilor, care recunosc numai cazurile severe, cu efect vizibil distructiv asupra retinei. Puteti incerca sa le vedeti cu o metoda foarte simpla. Uitati-va intr-un microscop (eventual, de jucarie) in care nu ati pus nici un preparat, in asa fel incit sa aveti un cimp alb, bine iluminat. Primul lucru pe care il vedeti sint propriile dv. gene. Dar, daca va uitati mai bine la imaginile parazite ale microscopului (cu cit e mai prost, cu atit mai bine), veti incepe sa distingeti flocoanele. Ca sa fiti siguri ca nu sint particule de praf pe ocularul sau obiectivul microscopului, rotiti aparatul - daca se rotesc si ele, inseamna ca sint praf; daca nu, si daca se misca odata cu ochiul, inseamna ca sint pe sau in ochi. Cele de pe cornee le puteti indeparta clipind. Cele din interiorul ochiului sint insa dispuse tridimensional si veti observa ca distingeti fire de grosimi diferite, care se misca cu viteze diferite si se vad mai clar sau mai difuz in functie de focalizarea cristalinului."
0
13-01-2010, ora 14:50
anton_george
Nu este medic/terapeut
anton_george
Update. [URL=http://img197.imageshack.us/i/exemplue.jpg/][IMG]http://img197.imageshack.us/img197/7815/exemplue.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img197.imageshack.us/i/exemplue.jpg/][IMG=http://img197.imageshack.us/img197/7815/exemplue.jpg][/IMG][/URL]

Am desenat acele raze de lumina si puteti sa vedeti imaginea la adresa:

http://img197.imageshack.us/img197/7815/exemplue.jpg

Razele isi modifica lungimea si numarul dupa clipire si dupa cateva momente de la clipire se "stabilizeaza" si razele ramase nu se mai schimba pana la urmatoarea clipire. Dupa stabilizarea razelor daca rotesc capul spre dreapta razele se orienteaza in directia respectiva. La adresa de mai sus am si o imagine ca exemplu
0
13-01-2010, ora 14:52
anton_george
Nu este medic/terapeut
anton_george
Am gresit postul cu comentariul anterior
0
13-01-2010, ora 14:57
anton_george
Nu este medic/terapeut
anton_george
Ba nu am gresit. Ce inseamna sa nu verifici de 2 ori.
0
12-10-2011, ora 21:30
Djpant3ra
Nu este medic/terapeut
Djpant3ra
Aceasi problema o am si eu odata mi-a aparut la 8 ani dupa ma lasat 6 ani si acum la ochiu stang imi apare un punct mare, si la cel drept multe chesti curbate...:( nu stiu ce sa fac.
0
25-05-2012, ora 13:16
catalin_35
Nu este medic/terapeut
catalin_35
Aceleasi probleme le am si eu dar santem prea putini pt a prezenta interes.
La mine dureaza de cativa ani si nu gasesc nici o rezolvare, voi ati mai gasit ceva?Stima..
0
01-11-2012, ora 20:56
williamB
Nu este medic/terapeut
williamB
acelasi simptom il am si eu de 2 luni, am mers la un medic oftalmolog, mi s-a spus ca din cauza presiunii intraoculare mari (s23, dr 25) mi s-a spus ca sa monitorizez si peste ceva timp sa revin. As dori sa stiu despre ce e vorba exact si cum poate fi tratat. Multumesc anticipat celor care vor incerca sa ne ajute
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.