Ma simt captiv in trecut!

28-05-2014
OmulPierdut
Nu este medic/terapeut
OmulPierdut
Sunt un tanar in varsta de 20 de ani, treaba este ca uneori seara inainte de culcare, nu ma pot impaca cu ideea ca in viitor vor pierii bunicii mei, cateii de la tara, parintii mei etc. Nu ma pot impaca cu, cursul vietii, tanjesc dupa perioada dintre 16-18, cea mai frumoasa perioada din viata mea, parca totul era la locul lui. Intre timp am inceput sa citesc lucruri care zic eu, nu sunt la indemna oricui, carti in engleza majoritatea, despre istorii secrete, religii, Dumnezeu / satana si simt ca tot ce se afla in jurul nostru este o mare minciuna. Ma uit la cei din jur cum se uita la televizor si incep sa-mi spuna ei ca uite ce au vazut ce au auzit acolo. Mi se pare cea mai mare magarie televiziunea. Plus ca in datile cand mai ma uit si eu sunt difuzate doar prostii si neadevaruri. Ca sa revin la subiectul principal, tanjesc dupa momentul acela al vietii mele cand eram copil si fara griji. Cei din jur ma considera o persoana foarte matura, dar eu inauntrul meu ma simt ca in trecut. Cum as putea trece peste, ca sa ma pot adapta la faptul ca asta e viata si ca totul se intampla cu un scop? Multumesc!
5 comentarii
1
28-05-2014, ora 23:03
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
IN primul rand nu tot ce este la televizor, in ziare ESTE SI ADEVARAT, DE FOARTE MULTE ORI CU TELEVIZORUL SA MINTIT POPORUL ATATA TIMP CAT ARE RETING, nai avut niciodata ocazia sa traiesti ceva la tine in oras si pe urma sa vezi la televizor ca sa dat altceva?
eu am vazut asta de foarte multe ori inclusiv la mineriade, accidente de circulatie, incendii etc..
si nu in ultimul rand sa stii ca si biserica si alte institutii sunt doar pt manipularea maselor, daca te gandesti putin cate razboaie au fost si cati oameni omarati in numele bisericii indiferent de denumirea ei tear pune pe ganduri nu???????????
Stii ce ziceau AMERICANII pe timpul lui CEAUSESCU??????????? voi o duceti rau?atata timp cat majoritatea aveti o casa, aveti salariu si va permiteti concedii? la noi nu multi isi permit sa fie proprietari pe casele lor si stau toata viata cu chirie, si uite cum in anul 2014 tot mai putini Romani mai sunt proprietari, si tot mai multi chiriasi.
0
31-05-2014, ora 11:22
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
La asata lucrez si eu acum. Mi-a crescut Egoismul foarte mult pentru ca ai mei niciodata nu m-au invatat cu responsabilitati(cand eram mica, altii de varsta mea duceau gunoiul, cumparau ceva de la magazin pt acasa, aduceau apa,...) si m-au si rasfatat. Acuma sufar din cauza asta. Ajunsa la camin intr-un oras la 60 km de al meu ca sa fac facultatea, mi-a fost foarte greu, eram nefericita pt ca trebuia sa ma ocup singura de mine, sa am ceva responsabilitati. Mi-a crescut Egoismul pt ca el suferea(suferinta este dorinta neimplinita)-sufeream pt ca(si asta mi-am dat seama meditand asupra mea) asteptam altii sa faca pt mine nu eu sa-mi fac mie(mama acasa facea totul: calcat, gatit, spalat vase, tata cumparaturile, la bunica cand mergeam ma astepta cu masa pusa,...).

"tanjesc dupa perioada dintre 16-18"-deci sa nu ai responsabilitati.
"Cei din jur ma considera o persoana foarte matura, dar eu inauntrul meu ma simt ca in trecut"-vrei sa ramai ca inainte cu aceeasi lipsa de responsabilitati sau poate cu mai putine(poate tu, fata de mine ai avut resp., dar mai putine decat ai la varsta asta).

Aseaza-te pe ceva comod, relaxat, relaxeaza-ti cu imaginatia corpul, relax.mintea(sa nu mai palavrageasca), emotionalul; Apoi mediteaza la cum se manifesta dorinta ta: observa-te pe tine ce simti, ce gandesti, situatii in care te-ai manifestat ca si cum inca ai avea 16-18 ani si vezi ce pagube iti produce tie si celor din jur; regreta sincer ca produci aceste pagube
0
02-06-2014, ora 10:12
OmulPierdut
Nu este medic/terapeut
OmulPierdut
Nu am fost lipsit de responsabilitati in perioada aceea si nici mai devreme de ea. Si eu sunt la o distanta de 300 Km fata de casa. Si nu imi este greu si nu mi-a fost greu sa ma ocup de mine: curatenie, mancare, facturi, cumparaturi etc. Doar ca in perioada aia ma simteam spiritual in siguranta, aveam prieteni care nu erau pe interes, si poate cel mai important atunci ma simteam mai sigur pe mine.
0
02-06-2014, ora 14:07
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sau captiv intr-un viitor sumbru?
Observ ca esti preocupat de tine, de cei din jur, de lume asa cum o vezi acum, filtrat prin interiorul tau. E un punct bun de pornire, dar fii atent spre ce pornesti, ce construiesti, ce devii prin ceea ce alegi sa gandesti.
Cresterea spirituala este inevitabila pentru orice fiinta umana, indiferent daca se preocupa de acest fapt sau nu, insa nu se poate indeplini in salturi si excluzand dezvoltarea psihologica echilibrata, tradusa prin starea interioara de bine, flexibilitate, adaptabilitate la schimbarile vietii.
Ocupa-te mai intai de problemele de la baza (anxietate, atasament, relationare) si lasa-le pe cele de la varful piramidei sa mearga in paralel.
Recomandarea mea ar fi sa analizezi bine cu ce informatii iti hranesti mintea, pentru ca acestea iti vor contura perceptii stabile si actiuni congruente cu acestea.

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
24-07-2017, ora 23:30
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
scrie-mi un mail daca vrei pe sunsolaris2000@yahoo.com
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •