V-a dat medicul sa faceti dopamina inainte de a da neuroleptice/antipsihotice ?

04-10-2016
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Salut,

Oare daca ati avut tulburare psihotica sau schizofrenie v-a dat medicul inainte de a incepe tratmentul sa faceti analiza de dopamina?
Daca da, oare cum v-a iesit analiza ?

Multumesc.
5 comentarii
1
05-10-2016, ora 02:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu exista analiza sa te taie pe sinapsa sa vada concentratia dopaminei intre 2 neuroni.
1
05-10-2016, ora 09:43
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu am vazut ca este analiza. Uite: https://bioclinica.ro/analize/imunologie/dopamina
1
05-10-2016, ora 14:59
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din cate stiu eu Lena testarea nivelului de dopamina nu prea are relevanta in aceste cazuri deoarece problema e de fapt o suprasenzitivitate a receptorilor de dopamina si nu atat un exces de dopamina. Unele studii au mai aratat si o crestere a numarului de receptori pentru dopamina, ca explicatie pentru declansarea bolii in conditii de stress - nici in acest caz nu ar fi utila evaluarea dopaminei. Ce e insa foarte util, e sa ajungi sa ai incredere in specialistii ce te trateaza.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
05-10-2016, ora 16:52
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Cum sa am incredere cand eu mi-am descoperit singura afectiunea de tiroida dupa ce mersesem la medicu lde familie si ii spusesem ca eu dorm in weekend si 14 ore si nu ma simt odihnita si el mi-a dat sa faca analiza de Calciu si magneziu si mi-a zis ca n-am nimic !? :| Am avut insa o colega care avea probleme cu tiroida si am constatat ca suntem la fel de incete si somnoroase si cu tendita de ingrasare si ea mi-a zis ca ea stie ca la ea e de la tiroida. Asa ca mi-a indicat analiza banala de tsh si guess what!? Mi-a iesit 25!

Alt exemplu: dupa ce am fost diagnosticata am gasit pe internet ca dieta fara gluten ajuta la scaderea anticorpilor atpo. 3 endocrinoloage au zis ca asta este fals. Am tinut dieta si dupa un an mi-au scazut anticorpi ide la 1400 la 150! ;) Si intre timp am gasit un imunolog care mi-a confirmat ca dieta fara gluten ajuta.

Asa ca.. scuza-ma dar aleg ca in paraelel cu tratamentul medicului sa incerc sa caut si eu si sa verific daca ceea ce iau e tratamentul corect si ce implicatii are, ce alte analize as putea face sau care sunt ultimele descoperiri in domeniu gen site-uri specializate ca http://www.ncbi.nlm.nih.gov/.

Multumesc totusi pt explicatia cu receptorii de dopamina. Citisem ceva si de receptori dar trebuie sa aprofundez. :)

Cu bine.
1
16-08-2021, ora 20:37
Un visator
Nu este medic/terapeut
Un visator
Ai reusit sa intrerupt antipsihoticul si eu beau si simt ca il beau degeaba altele sunt afecțiunile la mine medicul psihiatru spune că am schizofrenie paranoida dar eu ma vad mai mult in anxierate si stări de panica generalizate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul