Se poate scapa de anxietate (eu sunt unul care a reusit). | Forumul Medical ROmedic

Se poate scapa de anxietate (eu sunt unul care a reusit).

05-08-2016
Gabriel.Manea
Nu este medic/terapeut
Gabriel.Manea
Buna ziua, timp de app 1 an am avut atacuri de panica si anxietate mai tot timpul, eram terminat, aveam impresia ca mor, ca o sa imi las parinti sa ma vada murind. Dupa 10 de analize la sange, 4 consultatii cardiologice, am fost diagnosticat cu anxietate si atacuri de panica. Dupa multe lupte cu mama am decis sa merg la psihiatru, unde m i s a dat anxiar si serlift, am urmat exact tratamentul cum mi a fost prescris, am continuat sa merg la munca( lucrez cu oamenii tot timpul), am tras de mine sa ies din aceste stari, am inceput sa accept ca sunt doar in mintea mea, si am ajuns oarecum sa le controlez, am fost la psiholog, cateva sedinte. Am tras de mine, acum am ajuns sa renunt la medicamente, sunt normal, ca inainte, renunt si la tigari cat de curand si ma apuc de sport. Am ajuns la concluzia ca am lucruri mai importante de facut vu timpul si viata mea decat sa stau ingandurat si sa imi plang de mila.
acest mesaj este pentru cei care si au pierdut speranta, si cred ca nu or sa se faca bine. Nu disperati, se poate iesi din asta oarte usor, si nu uitati toate starile sunt doar in mintea voastra. Sper sa va fie de ajutor acest mesaj, si daca aveti intrebari ceva ma gasiti pe aici.Voi cobtrolati anxietatea, nu invers. NU UITATI ASTA!!
8 comentarii
0
05-08-2016, ora 14:52
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Este bine ca sunt si astfel de comentarii pozitive cu oameni care au reusit sa scape de anxietate, deoarece anxietatea este intr-adevar tratabila si se poate scapa de ea.
0
05-08-2016, ora 18:19
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Gabriel, felicitari! Esti o persoana puternica si ti-ai demonstrat in primul rand tie acest lucru. Iti multumim pentru faptul ca ne-ai impartasit din experienta ta. Sanatate multa!
1
05-08-2016, ora 19:51
Gabriel.Manea
Nu este medic/terapeut
Gabriel.Manea
Multumesc, sper ca mesajul meu sa inspire si pe cei care cred ca nu exista scapare, credeti-ma stiu cum este, am fost acolo, doar ca nu am renuntat niciodata. Si toata treaba este sa nu renuntam sa avem incredere in noi. Nu mai cititi pe net tot felul de prostii sau tot felul de chestii, ca ajungeti sa credeti ca aveti 5-6 boli grave si 2, 3 care le fac doar cainii si pisicile. Merge la terapie, voi cu lumea, mergeti la medic, urmati o schema data de medicul psihiatru(ca stiu ei ce stiu), si nu in ultimul rand nu uitati sa va distrati si sa va traiti viata. Imaginati-va ca aveti un rucsac in spate cu toate fricile si starile care le simtiti si cand iesiti din casa, lasati ghiozdanul la usa cu griji si probleme cu tot. Inca odata va spun ca se poate iesi din asta foarte usor( trebuie doar sa credeti in voi ) indiferent de varsta, eu am 25 de ani, si nu mai ieseam in oras, cu prietenii(in prima faza), dupa am zis: CE MA ASTA E MAI TARE CA MINE?! si am iesit, am facut in oras atacuri de panica, la munca, la mall, dar incet incet, le am dovedit. Sper ca si voi puteti sa faceti asta, doar ca trebuie sa luptati, si sa plecati cu premiza ca o sa scapati de asta.
0
06-08-2016, ora 10:24
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Buna dimineta.nu ai idee ce bine faci ca totusi itri pe acest forum si ne impartasesti desi ai gasit rezolvarea.multi dupa ce depasesc anxietatea nu mai intra de frica sa nu treaca iar prin asa ceva.
Eu nu sunt chiar o luptatoare desi ma descurc, zic eu, destul de bine cu anxietatea.nu imi afecteaza activitatile zilnice dar o data la cateva luni mai apare cate un atac care ma demoralizeaza cateva zile dar trece de fiecare data.nu sunt adepta pastilelor desi apelez la ele cand atacul de panica este prea puternic, dar o singura pastila luata la cateva luni e ok.
In schimb terapia bowen si psihoterapia m-a pus pe picioare.la inceput aveam atacuri de panica 4 zile pe sapt si in restul 3 intram in depresie(nu stiam ce e cu mine, eram foarte speriata si obosita) dar cand am inceput terapia au inceput sa scada progesiv astfel incat dupa 1 am ajuns sa nu mai am nici un atac de panica, fara ganduri depresive, eram vesela, entuziasmata, tot in aceeasi perioada m-am si angajat, m-am casatorit, am calatorit,.
Acum am doi ani de cand nu am mai fost la psiholog si la terapia bowen si intradevar s-au mai inmultit atacurile dar nu la mai mult de 4 pe an.parerea mea este ca daca s-ar gasi un tratament care sa il luam doar la nevoie si am urma cateva sedinte de psihoterapie ar fi totul ok.multi dintre noi suntem tineri, altii au copii mici, ce sa facem?sa ne intoxicam organismul cu pastile zi de zi?or fie ele bune, isi au si ele rostul dar daca exista si alte variante, de ce nu.
O sa avem timp la batranete sa ne indopam cu medicamente, ca asa sunt timpurile...suntem inconjurati de chimicale, dar macar acum la tinerete, cat suntem in putere sa avem grija de corpul si de mintea noastra.
Multumiri domnilor doctori care sunt alaturi de noi pe acest forum, stim ca sunteti ocupati si totusi ne ajutati, si gratis, cu sfaturi si pareri.eu sunt din alt oras, nu am posibilitatea de a ajunge la Bucuresti, dar cu sfaturile de pe forum sa stiti ca ajutati oameni din toata tara.
0
06-08-2016, ora 13:15
Gabriel.Manea
Nu este medic/terapeut
Gabriel.Manea
Ma bucur ca ai scapat de aceasta stare, si ca viata ta a redevenit la normal. Trebuie sa facem toate analizele poaibile, sa eliminam calea biologica, si dupa sa va iasa din cap ca aveti probleme la inima, sau la altceva. Ma repet, totul este doar in mintea voastra. Si atat! Faceti miscare, distrati-va, iesiti in oras, mergeti la medic, stati de vb cu un psiholog, daca mergem la psiholog asta nu inseamna ca sunteti nebuni, renuntati la parerile celor din jur." Gura lumi nici pamantul nu o astupa". Asa ca traiti-va viata ca inainte, fara frica. Daca aveti starile astea de mai mult timp, trebuie sa stiti ca ati mai trecut prin asta, si nu ati patit nimic, deci nu va mai speriati fara sens, ca ati mai trecut prin asa ceva
0
15-08-2016, ora 22:44
Aly1993
Nu este medic/terapeut
Aly1993
Salut Gabriel, felicitari ca ai depasit toate starile si esti ok acum.Vreau sa te intreb ceva, ai zis ca ai luat serlift, ce stari ti-a dat ? efecte adverse mai degraba...
0
17-08-2016, ora 13:47
Gabriel.Manea
Nu este medic/terapeut
Gabriel.Manea
Nici o stare, initial putina stare de somnolenta si oboseala, dad stari ciudate sau de rau, niciodata.
0
09-05-2022, ora 17:51
Adrianb.
Nu este medic/terapeut
Adrianb.
Salut Gabriel.
Tu puteai dormi noaptea, cum te simtei ziua? care erau simptomele?
Ce dozaj aveai la Serlift?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •