Sfaturi sa raman insarcinata...va rog din suflet
Bine ai venit pe forum Diana. Din pacate, eu nu te pot ajuta cu un sfat, asta e prima luna in care nu am folosit protectie deci nu stiu prea multe despre tratamente hormonale. Ar trebui sa mergi totusi la un medic, tu zici ca ai ovulatie, sa nu fie problema la grosimea endometrului si sa nu poata sustine embrionul. Daca el considera necesar, iti va da progesteron. Dar nimeni nu poate stii pana nu iti faci niste analize de sange.
Iti tin pumnii, poate luna asta e cu noroc :)
Iti tin pumnii, poate luna asta e cu noroc :)
Buna diana cum a zis si carla mai bn ai merge la un medic pentru a vedea care este problema.eu am acceasi problema nu reusesc sa raman insarcinata am facut toate analizele si au iesit ok doar ca la controlul ginecologic a descoperit ca ovarul meu nu se pregatea de ovulat si facand si eu teste de ovulatie acasa am vazut ca asa era.abea luna asta mi sa pozitivat testul de ovulatie.asa ca nu mai sta pe ganduri si mergi la medic daca nu ai reusit sa ramai pana acum.eu la recomandarea doctorului iau profecund dar vad ca nu am nici un rezultat decat ca am reusit sa am ovulatie.multa bafta !
Multumesc fetelor...
Astept sa vad daca si luna viitoare se intampla la fel cu ovulatia, si voi merge si la control... Imi pare rau lolipop, poate inca se regleaza organismul, fii increzatoare e bine ca ai descoperit si tratat cauza.
Astept sa vad daca si luna viitoare se intampla la fel cu ovulatia, si voi merge si la control... Imi pare rau lolipop, poate inca se regleaza organismul, fii increzatoare e bine ca ai descoperit si tratat cauza.
Asa este dar iti dai seama asa ca noi toate de aici astept sa se intample minunea care nu prea vrea sa apara
Mie mi s-a pozitivat in sfarsit testul de ovulatie
Bafta Diana! Tinem pumnii.
Fetelor, eu cred ca important este ca si sotul sa faca analize, nu doar noi. Spun asta pentru ca am vazut ca Lolip a scris mai sus ca a facut toate analizele. eu stiu ca si eu am tot facut la analize. Dar intr-un cuplu 50% din cauzele infertilitatii sunt la barbati. si la ei se face ( initial ) doar o spermograma, care este destul de ieftina. Eu ma gandesc ca aceea ar trebui sa fie prima analiza facuta, doar apoi trebuie investigata cauza feminina. la noi sunt o gramaaaaada de analize costisitoare care poate nici nu sunt necesare. Aceasta este parerea mea.
Fetelor, eu cred ca important este ca si sotul sa faca analize, nu doar noi. Spun asta pentru ca am vazut ca Lolip a scris mai sus ca a facut toate analizele. eu stiu ca si eu am tot facut la analize. Dar intr-un cuplu 50% din cauzele infertilitatii sunt la barbati. si la ei se face ( initial ) doar o spermograma, care este destul de ieftina. Eu ma gandesc ca aceea ar trebui sa fie prima analiza facuta, doar apoi trebuie investigata cauza feminina. la noi sunt o gramaaaaada de analize costisitoare care poate nici nu sunt necesare. Aceasta este parerea mea.
Eva Ana ai dreptate. Eu totusi m-am hotarat sa incercam primele 6 luni normal fara teste, analize etc si daca vedem ca nu reusim incepem analize mai amanunțite. Daca incep direct cu analize, tratamente etc o sa incep sa ma stresez pt ca ma cunosc :P
Diana, bafta la treaba :)
Lolip nicio noutate?
Eva Ana tu cum te mai simti? Ai greturi?
Pupici :*
Diana, bafta la treaba :)
Lolip nicio noutate?
Eva Ana tu cum te mai simti? Ai greturi?
Pupici :*
Asa e Eva, apropo sarcina usoara si sanatoasa. Asta voiam sa sugerez si eu insa hai sa nu ne mai gandim ca avem probleme... Carla, bafta sper sa reusesti fara teste. Eu abia de cand am inceput sa le folosesc am vazut ca nu faceam niciodata in ziua 16 pentru ca stiam ca am ovulatia mai repede...dar uite ca ma inselam...
Nu cred ca avem probleme. Oricum mi se pare super greu sa concepi un copil in ziua de astazi. Pe vremea bunicilor nu existau atatea informatii si culmea, reuseau sa faca si 5-8 copii, fara teste fara atatea analize.
Cred ca stresul e principala cauza de “indertilitate” nu va ganditi ca aveti probleme daca nu sunt cazuri in familie sau daca nu aveti probleme de dereglare a ciclului ( in sensul ca nu vine o luna sau doua ). Pana la sfarsitul anulu 2018 toate o sa avem bebelusi. Gandirea pozitiva, cheia succesului.
Nu cred ca avem probleme. Oricum mi se pare super greu sa concepi un copil in ziua de astazi. Pe vremea bunicilor nu existau atatea informatii si culmea, reuseau sa faca si 5-8 copii, fara teste fara atatea analize.
Cred ca stresul e principala cauza de “indertilitate” nu va ganditi ca aveti probleme daca nu sunt cazuri in familie sau daca nu aveti probleme de dereglare a ciclului ( in sensul ca nu vine o luna sau doua ). Pana la sfarsitul anulu 2018 toate o sa avem bebelusi. Gandirea pozitiva, cheia succesului.
Daaaa, clar noi ne stresam prea tare. Chiar ziceam si eu intr-un comentariu mai sus ca mama a fost la doctor pe timpul sarcinii doar atunci cand a trebuit sa nasca. ;)))))
Eu am avut o sarcina oprita in evolutie cand aveam 23 ani ( acum am 30 :/ ) de atunci nici nu am mai incercat. aceea nu a fost o sarcina planificata, dar foarte dorita. explicatia doctorului a fost : selectie naturala. daaaar de data aceasta simt ca este bine. incerc sa fiu cat mai pozitiva !!!!!! Si stiu ca va fi bine :)
Eu am avut o sarcina oprita in evolutie cand aveam 23 ani ( acum am 30 :/ ) de atunci nici nu am mai incercat. aceea nu a fost o sarcina planificata, dar foarte dorita. explicatia doctorului a fost : selectie naturala. daaaar de data aceasta simt ca este bine. incerc sa fiu cat mai pozitiva !!!!!! Si stiu ca va fi bine :)
Sper din suflet sa fie bine !
Sa asculti sfaturile medicului si sa iei acid folic in continuare. Asteptam sa aflam ce este fetita sau baietel !! Pupici
Sa asculti sfaturile medicului si sa iei acid folic in continuare. Asteptam sa aflam ce este fetita sau baietel !! Pupici
Diana, am zis ca nu o sa folosesc teste de ovulatie pt ca eu cam stiu cand ovulez (sau cel putin asa cred hehe). Am tipicele simptome: durere in ovarul din care ovulez, mucusul care e foarte schimbat zilele alea, usoare crampe etc. Sper ca nu ma insel si chiar ovulez :)). Tu in ziua 16 cand s-a pozitivat testul nu aveai niciun simptom de ovulatie?
Am usoare crampe din ziua 14, insa in ziua 16 s-au accentuat teribil, iar astazi (17) sunt putin mai usoare..cred ca ovulatia la mine se produce in 16-17...sper sa fie considerata normala avand in vedere ca am ciclu 26-28 zile
----------*
Am gasit acest articol foarte interesant despre Eroarea celor 14 zile ale ovulatiei in caz ca e cineva care vrea sa citeasca...mi-a spus astazi doctorita mea ca nu este ok ca ovulatia sa se produca in ziua 16 si nu in 14 ca aia e jumatatea ciclului...Eu nu stiu ce sa mai cred ! Pe net scrie una ea imi spune altceva... :(
(*modificat de admin)
Am gasit acest articol foarte interesant despre Eroarea celor 14 zile ale ovulatiei in caz ca e cineva care vrea sa citeasca...mi-a spus astazi doctorita mea ca nu este ok ca ovulatia sa se produca in ziua 16 si nu in 14 ca aia e jumatatea ciclului...Eu nu stiu ce sa mai cred ! Pe net scrie una ea imi spune altceva... :(
(*modificat de admin)
Buna fetele vad ca discutiile curg a primit si sotul sa faca spermograma dar nu am reusit sa o facem, ne-am pus in gand sa o facem, in decursul timpului eu am avut probleme cu CM adica am avut o perioada de 3 luni in care nu am avut si am facut tratament dar mi-am pus in gand sa merg la medic din nou sa vedem pe mai departe ce mai este de facut.eu sunt increzatoare si voi lupta pentru ceea ce imi doresc.
Apropo la mine a venit azi CM asa ca mai incercam si luna asta si vreau sa ajung ai la dr.va pup
Apropo la mine a venit azi CM asa ca mai incercam si luna asta si vreau sa ajung ai la dr.va pup
Hello fetelor. Eu ovulatia o aveam cam la 16 zile-17 zile. Dar am un ciclu menstrual de 30-32 zile. nu pot sa zic exact, am verificat cu teste in ultimele 3 luni, si in primele 2 nici nu am avut un test cu a doua liniuta la fel de puternica sau mai puternica decat prima. deci probabil au fost cicluri fara ovulatie. in a 3a luna am avut, dupa 3 teste de ovulatie slab pozitive, 1 test clar pozitiv... si atunci s-a si intamplat.
Lolip, si sotul meu a facut spermograma, si nu a iesit perfecta, dar nici cu probleme grave. Doctorul i-a recomandat un antibiotic ( nu i-am inteles rostul !!!!! Eu sunt clar anti antibiotic, doar cand este ABSOLUT necesar ), nu a luat antibioticul. I-a recomandat si lui profecund...
Carla, eu nu prea aveam niciun simptom la ovulatie. sau nu am bagat eu in seama ;)))
Lolip, si sotul meu a facut spermograma, si nu a iesit perfecta, dar nici cu probleme grave. Doctorul i-a recomandat un antibiotic ( nu i-am inteles rostul !!!!! Eu sunt clar anti antibiotic, doar cand este ABSOLUT necesar ), nu a luat antibioticul. I-a recomandat si lui profecund...
Carla, eu nu prea aveam niciun simptom la ovulatie. sau nu am bagat eu in seama ;)))
Hmmmmmm, scrisesem un comentariu foarte lung, dar a disparut mai mult de jumatate din el :)))))))) probabil exista o limita :)))))
Diana, scrisesem in comentariu meu care a disparut ca pe net sunt o gramada de info contradictorii. Dar un doctor foarte bun mi-a spus ca cel mai indicat si sigur este sa ai contacte pe toata durata ciclului, de 3 ori pe saptamana. Asa nu ai cum sa ratezi. Dar pentru asta eu imi cumparam teste de ovulatie cu pumnul ;))))))))))
Eu azi am mai facut un test beta HCG, stiu ca nu ar mai trebui sa le fac, dar ma linisteste pe mine sa stiu ca valorile cresc cum trebuie la 48-72 ore ;) luni ma duc la doctor, am facut o programare cat am putut de repede la un doctor pe care l-am gasit disponibil, dar in 24 septembrie am o programare la doctorul care vreau sa imi urmareasca sarcina. ( programare pe care am facut-o in iulie inainte sa raman gravita, just in case ;)))))) ) in 24 o sa ii aud si inimioara ;) si poate dupa o sa ma mai linistesc. Momentan iau elevit 1 si incerc sa mananc cat de sanatos.
Va pup si abia astept vesti bune si de la voi
Eu azi am mai facut un test beta HCG, stiu ca nu ar mai trebui sa le fac, dar ma linisteste pe mine sa stiu ca valorile cresc cum trebuie la 48-72 ore ;) luni ma duc la doctor, am facut o programare cat am putut de repede la un doctor pe care l-am gasit disponibil, dar in 24 septembrie am o programare la doctorul care vreau sa imi urmareasca sarcina. ( programare pe care am facut-o in iulie inainte sa raman gravita, just in case ;)))))) ) in 24 o sa ii aud si inimioara ;) si poate dupa o sa ma mai linistesc. Momentan iau elevit 1 si incerc sa mananc cat de sanatos.
Va pup si abia astept vesti bune si de la voi
Buna din nou fetelor ;)
La mine astazi a fost ultima etapa de FIV, mai urmeaza testul de sarcina in 17.sept...si testul de sange.
Este normal ca toate sa ne dorim sa facem copii, dar cu cat ne, , stresam, , mai mult, cu atata situatia devine mai dificila.
Eu de 7 ani incerc, si nu m-am lasat si nici nu am sa ma las. Ma bucur ca mai am 2 ovule puse la gheata pe care le pot folosi in decurs de 5 ani. ( am mai avut 3 anul trecut...dar nu au prins :( din pacate )
Sunt sigura ca voi o sa veniti cu vesti pozitive foarte curand ( tine-ti minte, si stresul este un factor in a nu ramane gravida ).
Abia astept sa aud vesti bune de la voi :), sa aveti un weekend placut ;)
La mine astazi a fost ultima etapa de FIV, mai urmeaza testul de sarcina in 17.sept...si testul de sange.
Este normal ca toate sa ne dorim sa facem copii, dar cu cat ne, , stresam, , mai mult, cu atata situatia devine mai dificila.
Eu de 7 ani incerc, si nu m-am lasat si nici nu am sa ma las. Ma bucur ca mai am 2 ovule puse la gheata pe care le pot folosi in decurs de 5 ani. ( am mai avut 3 anul trecut...dar nu au prins :( din pacate )
Sunt sigura ca voi o sa veniti cu vesti pozitive foarte curand ( tine-ti minte, si stresul este un factor in a nu ramane gravida ).
Abia astept sa aud vesti bune de la voi :), sa aveti un weekend placut ;)
Buna sorana esti un exemplu de urmat sa dea Dumnezeu sa fie bn de data asta si dorinta ta sa devina realitate.eu una ma chinui sa raman insarcinata de cateva luni si deja am mici episoade de, deprimare de cate ori vad ca nu reusesc dar sincer acum cand te vad pe tine la cat esti de pozitiva ma ajuta si pe mn sa ma ridic si sa merg mai departe si sa sper ca o data voi fi si eu mama.te asteptam cu vesti bune.!!!
Buna fetelor,
De cateva luni incercam sa avem un bebe dar din pacate nu s-a concretizat. luna trecuta am ajuns la spital cu dureri puternice abdominale si in partea ovarului drept.mi s-a spus ca a fost vorba de un chist folicular ovarian care s-a spart si lichidul acela imi provoca dureri dar si ca am ovarele usor inflamate; mi-au dat antibiotice si durerile au disparut. sapt asta am facut o noua ecografie si mi-au spyus ca totul arata bine si normal dar dupa ce am avut contact sexual( la 2 zile de la eco) in perioada fertila zic eu am avut niste dureri insuportabile de burta si de ovare.
imi doresc f tare un copil si chiar nu stiu ce sa mai cred sau de la ce ar putea fii aceste dureri
De cateva luni incercam sa avem un bebe dar din pacate nu s-a concretizat. luna trecuta am ajuns la spital cu dureri puternice abdominale si in partea ovarului drept.mi s-a spus ca a fost vorba de un chist folicular ovarian care s-a spart si lichidul acela imi provoca dureri dar si ca am ovarele usor inflamate; mi-au dat antibiotice si durerile au disparut. sapt asta am facut o noua ecografie si mi-au spyus ca totul arata bine si normal dar dupa ce am avut contact sexual( la 2 zile de la eco) in perioada fertila zic eu am avut niste dureri insuportabile de burta si de ovare.
imi doresc f tare un copil si chiar nu stiu ce sa mai cred sau de la ce ar putea fii aceste dureri
Buna Ioni
1.In primul rand pentru a putea concepe un copil aparatul tau reproducator trebuie sa fie sanatos. Daca ai aceste dureri si nu sunt din cauza ovulatiei ( oricum alea nu is asa puternice), trebui sa mergi la un doctor ginecolog sa ii povestesti aceasta intamplare si sa iti faci consultatie.
2. Trebuie sa iti monitorizezi ovulatia / sau sa folosesti un calendar online insa nu este concludent la cicluri neregulate, ovulatii intarziate, faze luteale scurte/lungi
3. Daca nici dupa 3 luni de incercari cu testele de ovulatie conceptia nu are loc, trebuie sa iti faci atat tu cat si partenerul/sotul analize : el spermograma, tu analizele hormonale LH, FSH, progesteron in zilele specificate de doctorul tau ginecolog, in finctie de ciclul menstrual, sa nu ai infectii, anexite, candidoza sau probleme cu glanda tiroida, sa mananci sanatos... etc...
Si noi suntem din pacate in aceeasi situatie. Ti-am impartasit cateva informatii cu care si eu m-am familarizat de curand si am descoperit ca am ovulatia tarzie, cu o faza luteala scurta.
Sper ca te-ai mai lamurit.
1.In primul rand pentru a putea concepe un copil aparatul tau reproducator trebuie sa fie sanatos. Daca ai aceste dureri si nu sunt din cauza ovulatiei ( oricum alea nu is asa puternice), trebui sa mergi la un doctor ginecolog sa ii povestesti aceasta intamplare si sa iti faci consultatie.
2. Trebuie sa iti monitorizezi ovulatia / sau sa folosesti un calendar online insa nu este concludent la cicluri neregulate, ovulatii intarziate, faze luteale scurte/lungi
3. Daca nici dupa 3 luni de incercari cu testele de ovulatie conceptia nu are loc, trebuie sa iti faci atat tu cat si partenerul/sotul analize : el spermograma, tu analizele hormonale LH, FSH, progesteron in zilele specificate de doctorul tau ginecolog, in finctie de ciclul menstrual, sa nu ai infectii, anexite, candidoza sau probleme cu glanda tiroida, sa mananci sanatos... etc...
Si noi suntem din pacate in aceeasi situatie. Ti-am impartasit cateva informatii cu care si eu m-am familarizat de curand si am descoperit ca am ovulatia tarzie, cu o faza luteala scurta.
Sper ca te-ai mai lamurit.
Multumesc frumos pt raspunsuri.
Probl este ca eu stau in uk si aici doctorii iti dau sa faci analize/teste abia dupa un an de incercari. Am fst testata pt infectii sau ciuperci, am fct si eco abdominala si transvaginala si mi.ai zis ca totul este ok. Ma tot gandesc ca este posibil sa fie o ovulatie tarzie dureroasa pt ca luna trecuta cand a aparit durerea prima data a fst in ziua 21 de la cm si luna asta istpria s.a repetat. Ziua 21 fiind duminica cand durerile au reaparut.
De dim am prog la doct sper totusi sa ma lamureasca..
Sper sa avem toate vesti bune si sa vina barza cat mai repede
Probl este ca eu stau in uk si aici doctorii iti dau sa faci analize/teste abia dupa un an de incercari. Am fst testata pt infectii sau ciuperci, am fct si eco abdominala si transvaginala si mi.ai zis ca totul este ok. Ma tot gandesc ca este posibil sa fie o ovulatie tarzie dureroasa pt ca luna trecuta cand a aparit durerea prima data a fst in ziua 21 de la cm si luna asta istpria s.a repetat. Ziua 21 fiind duminica cand durerile au reaparut.
De dim am prog la doct sper totusi sa ma lamureasca..
Sper sa avem toate vesti bune si sa vina barza cat mai repede
Diana ERIC 30-31 de zile, dar am luni cat imi vine mai devreme sau imi intarzie cate o sapt.Am fst de dimi la doct mi-a spus ca e posibil sa am 'boala inflamatorie pelvina' si de aceea imi este greu sa concept si mi-a trimitere catre ginecolog.. :(
Buna Ioni, cel mai bine ar fi sa mergi la ginecolog. Cum bine zice Diana daca aparatul reproducator nu e sanatos, nu prea sunt sanse de sarcina. Durerile pe care le-ai descris tu, nu prea cred ca sunt de la ovulatie/sarcina (sau poate ma insel).Nu poti sa iti faci o asigurare de sanatate privata in UK? Cred ca asa vei putea face toate consultatiile/analizele mult mai repede.
Hello fetelor, revin si eu cu vesti. Am fost la ginecolog luni, la 2 defapt. aveam cu mine niste analize genetice ce le facusem acum mai multi ani, dupa ce am pierdut sarcina. Dar analizele le-am facut si atat. nu mi le-a interpretat nimeni. Am aflat acum ca am trombofilie majora, cu o mutatie a sangelui destul de rara. oricum nu puteam face ceva dinainte... o am dintotdeauna. sunt bucuroasa totusi ca stiu de la inceput si pot sa fac tratament pentru a putea sustine sarcina. Maine ma duc sa refac toate testele genetice si luni ma duc iar la doctorul hematolog si cel mai probabil o sa incep tratamentul injectabil, tratament care va dura toata sarcina + 6 saptamani dupa nastere. Sunt foarte pozitiva si optimista oricum, bine ca am facut acele analize acum multi ani si de data asta le-am avut cu mine la ginecolog.
apropo, am vazut inimioara bebelui batand :)))))))))))
Sincer va recomand si voua sa faceti cat mai multe analize chiar inainte sa ramaneti, sau in primele saptamani dupa. eu le-am facut dupa ce am avut o sarcina oprita in evolutie, desi doctorii mi-au zis ca dupa o sarcina pierduta nu se face nicio investigatie. si ce sa facem. sa stam sa asteptam sa pierdem 3-4...? Pfffff
Va tin pumnii in continuare fetelor. Va pup
apropo, am vazut inimioara bebelui batand :)))))))))))
Sincer va recomand si voua sa faceti cat mai multe analize chiar inainte sa ramaneti, sau in primele saptamani dupa. eu le-am facut dupa ce am avut o sarcina oprita in evolutie, desi doctorii mi-au zis ca dupa o sarcina pierduta nu se face nicio investigatie. si ce sa facem. sa stam sa asteptam sa pierdem 3-4...? Pfffff
Va tin pumnii in continuare fetelor. Va pup
Eva Ana, aceste analize genetice trebuiesc facute doar de catre femeie sau si de barbat ? Si cum se numesc ?
Ce faaain...Ma bucur ca este totul in regula in sarcina ta.
Ce faaain...Ma bucur ca este totul in regula in sarcina ta.
Diana, testele genetice sunt recomandate femeilor insarcinate, care au pierdut deja 3-4 sarcini... dar mie recomandarea aceasta a medicilor nu mi se pare ok, adica este destul de traumatizant sa pierzi 1.de ce ai astepta sa pierzi mai multe sa le faci. Testele acestea evidentiaza unele mutatii ale sangelui care, fara tratament, sunt incompatibile cu sarcina. Cu tratament, se poate, fara nicio problema, duce o sarcina sanatoasa. Ieri am fost la o doamna doctor hematolog extraordinara, care si-a luat o ora din timpul ei si mi-a explicat amanuntit care sunt toate motivele pentru care se poate pierde o sarcina. Mutatiile acestea ale sangelui sunt doar 1 din cele 6 motive. Totusi 1 din cele mai frecvente. Eu azidimineata am refacut toate analizele. Si probabil de luni incep injectiile :/
Aaaaa, si Diana, acum am recitit ce ai scris mai sus. Si eu am avut ovulatia in ziua 16 (in cateva luni cred ca nu am avut deloc) si acum sunt insarcinata. Deci se poate si cu o ovulatie haotica ;))))))))
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4pot fi gravida sub efectul anticonceptionalelor?
- 3nisip la rinichi si sarcina
- 3Cine ma poate ajuta si pe mine?
- 14Ovare micropolichistice-urgent pentru domnul doctor
- 5sarcina cu cytomegalovirus
- 9ingrijorare: am intrerupt anticonceptionalele; vreau un copil!
- 6A ramas cineva insarcinata avand ovare micropolichistice?
- 3vrem un bebe
- 19Pot avea un copil daca am o afectiune psihica?
- 6Sunt insarcinata? Testul de sarcina imi arata ca nu...
- 98Sa ma ingrijorez?
- 3vreau un bebe
- 2Implanturile mamare inainte sau dupa sarcina?
- 42frica de sarcina..ajutor
- 0alergii sezoniere in sarcina
- 0E posibil sa fie vreo problema cu sarcina?
- 3nu raman insarcinata
- 1Care sunt sansele sa pot avea o sarcina pe cale naturala?
- 3sarcina si problemele ei
- 1Muşcătura de pisica in sarcina
Mai multe informații despre: Schimbarea metodei contraceptive Pregatirea pentru sarcina sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Herpesul gestational (pemfigoidul)
- Hemoragia(metroragia) in sarcina
- Insomnia la gravide
- Sarcina heterotopică
- Afectiuni neuromusculare in sarcina
- Dieta in sarcina