Schizofrenie - am nevoie de ajutor și de sfaturi!

22-07-2022
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Bună seara!
Vreau sa cer un sfat de la cei în măsura sa mi-l dea:care considerați voi ca ar fi cel mai bun antipsihotic/cea mai bună combinație de antipsihotice care s-ar potrivi pentru următoarele simptome?:

1.Dezorganizarea personalității/lipsa de personalitate/eul depersonalizat;
2. Dezorganizarea comportamentului și a gândirii;
3. Gândire cu numeroase contradicții/de tip paradoxal;
4. Labilitate/Instabilitate psiho-afectiva(schimbări de dispoziție, gândire, percepție etc.);
5. Situație de limită, tendința spre extreme(gândire, personalitate, comportament etc);
6. Pierderea simțului distinctiv al muzicii+anhedonie muzicală severă (nu mai fac diferența dintre muzica care-mi place și cea care nu, nu mai simt muzica, nu mai fac dependență de muzica, ma forțez sa-mi placă anumite melodii și nu reușesc sa le simt etc.).
7. Gândire foarte încetinita, rigiditate în gândire, simt critic, analitic și executiv încetinit;
8. Simptome de tulburare obsesiv-compulsiva(gânduri și amintiri repetitive, comportamente de tip obsesiv-compulsiv, obsesii, dependente de idei, subiecte abstracte etc.);
9. Funcții executive incetinite, răspuns la stimuli cognitivi și ideativi incetinit;
10. Funcția mnezica sever afectata(uit foarte mult, nu rețin nimic, creierul meu nu stochează absolut nicio informație pe termen lung);
11. Funcțiile cognitive(de concentrare, atenție, memorie, procesare, inteligenta etc) foarte incetinite și afectate;
12. Dureri de cap, inclusiv emisfera dreapta (simt ca-mi trec curenți electrici prin frunte, senzația de cap umflat, ma strânge de cap, senzația de presiune, îmi amorțește partea dreapta a capului etc.);
13. Simptome depresive și anxioase(crize de plâns, stres cronic, sentimentul de disperare, de supărare, de insuficiență, gol sufletesc etc.);

Apoi, pentru următoarele simptome negative(antipsihotic în doze mici, de exemplu Solian, Abilify, Olanzapina etc):

1. Lipsa totală a igienei corporale, orale;
2.Anhedonie severa, adinamie, fatigabilitate(oboseala cronica), avoliție;
3. Lipsa randamentului cotidian, lipsa de activități casnice, gospodărești, sociale etc.;
4. Program dezorganizat(stau toată ziua în pat, nu am energie);
5. Nu mai găsesc bucurie și interes în absolut nimic.

Concluzie:nu am viața! Va rog sa ma ajutați cu un sfat!

M-am gândit la următoarele scheme de tratament:

1.Rispolept Consta+Abilify in doze mici;
2. Rispolept Consta+Solian(în doze mici);
3. Olanzapina combinata cu Abilify, Rispolept etc.

Exclus Abilify sau Abilify Maintena(prea slab pentru nevoile mele).

Va mulțumesc! :)
64 comentarii 12 3 Înainte ›
1
22-07-2022, ora 21:28
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu putem zice care e cel mai bun antipsihotic pentru tine, ca ptr tine poate fi unul, ptr altul sa fie alt antipsihotic bun, testeaza cu medicul pana dai de unul okey.
2
22-07-2022, ora 23:05
360
Nu este medic/terapeut
360
Olanzapina injectabila e cea mai buna pt schizofrenii la general
dar numai un doctor care te-a evaluat poate sa stie ce e bun mai exact pt tine. descrierea facuta de tine, nu tine de schizofrenie neaparat. alea NU sunt elemente care se gasesc numai in schizofrenie. de aceea doctorul stie cel mai bine ce-i de facut

care iti sunt simptomele la Dezorganizarea comportamentului și a gândirii?
0
23-07-2022, ora 08:34
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Sunt diagnosticată cu schizofrenie nediferentiata din 2017. De 6 ani fac tratament încontinuu cu Xeplion injectabil.
Nu vreau sa încerc cu olanzapina injectabil, deoarece medicul meu nu e de acord, a avut niște experiente urâte cu câțiva pacienți. De asemenea, e o injecție periculoasa, după cum mi-a descris ea, deoarece ești predispus la sindromul post-injectie. Au fost care au murit după injecția asta. Pastilele sunt mai puternice decât injecțiile, am experimentat treaba asta cu Rispolept soluție vs Rispolept Consta, respectiv Invega vs Xeplion.
Îmi cunosc bine simptomele de schizofrenie, la fel le cunoaște și medicul meu, dar nu am încredere totala în el la partea de medicație.
0
23-07-2022, ora 08:40
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Pentru ce am eu nevoie, cred ca Rispoleptul în combinație cu alt antipsihotic ar fi cel mai indicat. Rispoleptul merge cel mai bine pe probleme cognitive dintre toate antipsihoticele. Eu am întrebat ca sa-mi spuneți după experiența voastră, din punct de vedere teoretic-medical, cam care ar fi medicamentul/combinația de medicamente câte se pliază cel mai bine pe simptomatologia mea.
1
23-07-2022, ora 09:31
360
Nu este medic/terapeut
360
dpdv cognitiv, toate reduc capacitatea de functionare. sunt persoane aici pe forum care si-ar fi dorit sa nu fi trecut pe rispolept pt ca sedeaza foarte tare.
experienta mea cu olanzapina injectabil e urmatoarea. am facut injectia pe o perioada de 3 ani si nu am avut probleme. in toata aceasta perioada faceam la fiecare 2 spatamani injectie de 300mg. care e riscul de a pati ceva de la injectie, nu stiu. poate am avut noroc...
0
23-07-2022, ora 12:09
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Eu am luat Rispolept Consta în clasa a 12-a și pe cognitie m-a ajutat foarte mult. Mi-a redus semnificativ fluxul de gânduri și haosul pe care îl aveam în cap(gânduri repetitive, flashback-uri cu amintiri urâte, gânduri obsesiv-intruzive delirante, gânduri iraționale etc.). Când am fost în episod psihotic si mi s-a făcut IQ-ul(asta înainte de a intra pe tratament), acesta mi-a ieșit 95. După un an de injecție cu Rispolept, mi-a ieșit 115(același test-matrice Raven), deci cu 20 de unități mai mult. În clasa a 12-a, eram cea mai buna la analiza matematica din clasa, profil real. Deci pe mine m-a ajutat foarte mult pe cognitie, pe emisfera stânga, mai ales(care se ocupa cu logica, matematica etc.). Pe partea de citit și creativitate (emisfera dreapta)nu m-a ajutat, nu prea eram bună la română în clasa a 12-a, în schimb cu Xeplion e exact invers:comunic relativ bine, scriu corect, sunt creativa cât de cât, citesc mai bine, dar la mate nu mă prea descurc, mai ales la ce e mai greu.
Am schimbat pe Xeplion, deoarece Rispoleptul ma seda și mi s-au înrăutățit simptomele negative, chiar s-au agravat considerabil. Am făcut și depresie de la Rispolept (gânduri de sinucidere, plâns, deznădejde, disperare etc.).
Simptomele negative nu mi-au trecut după Xeplion, doar parțial (am avut momente când am fost mai bine).

Ce ma deranjează pe mine acum cel mai mult este anhedonia și pierderea interesului pentru activitățile care înainte îmi făceau plăcere (muzica, citit, ieșiri în natura, studiu, învățat, activități casnice, filme, seriale etc.). Din cauza asta, nu am nicio ocupație. Toată ziua stau și butonez telefonul fără rost. Nu am un program, nu am o ordine în viața. Ma străduiesc sa vad dacă-mi place sau nu o melodie când o ascult pentru prima data, dar nu reușesc, simt o stare neutră, de apatie față de tot ce în mod normal mi-ar plăcea.
0
23-07-2022, ora 12:35
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
M-am gândit să iau o combinație de 2 antipsihotice:unul cu rol de antipsihotic, pentru simptomele pozitive(de exemplu Rispolept), și unul cu rol de antidepresiv, cu efect pe simptomele negative(de exemplu Solian). Eu știu ca, , Rispolept+Solian" merge foarte bine, asa cum merg paliperidona și quetiapina împreună. Le-am studiat mecanismele și am vorbit și cu alte persoane cărora le-au mers aceste combinații. De exemplu, Clozapin lua paliperidona și quetiapina și se simțea bine. O fata cu care am discutat pe net, pe un forum străin de boli psihice,
mi-a zis ca a luat risperidona+amisulprida(Rispolept si Solian), pentru depresie, și s-a simțit foarte bine, energică, vesela, dar fără anxietate. A terminat Facultatea de Filosofie în California parca, deci nu i-a afectat cognitia.
Eu știu ca în străinătate se dau doua antipsihotice atunci când unul e prea puțin sau nu funcționează. Doua antipsihotice au acoperire mai mare asupra mai multor receptori din creier și se completează unul pe altul dacă mecanismele lor de acțiune seamănă între ele sau sunt, , complementare", cum ar veni.

Urmează sa ma internez la toamna pentru pensie și atunci voi vedea. Însă am o stare de nervi și de frustrare câteodată, pentru ca medicii din Cluj la care merg eu sunt mai indiferenți. Una dintre doctorițe i-a spus mamei acum 4 ani(la ultima mea internare):, , Fiica dvs. are mai multe simptome negative decât pozitive, pe care medicamentul nu le rezolva. Ați acceptat situația în toți anii ăștia, o s-o acceptați și de acum înainte!". Apoi asta nu e un răspuns de un medic sufletist și implicat! Medicii din România sunt nepăsători și răi, și nu-si fac treaba ca lumea, plus ca nu cunosc destul de mult bolile psihice(în special psihozele)ca cei din străinătate.

P.S.:Solianul merge în doze de până-n 200 mg pe simptome negative(se leagă de receptorii presinaptici de dopamina), iar în doze mari, de pana-n 800 mg, parcă, pe simptomele pozitive(se leagă de receptorii postsinaptici de dopamina). Cam la fel acționează și Seroquelul, Olanzapina, Abilify-ul, care se dau si in depresie. Abilify se mai da în doze mici cu antipsihoticele pentru a anula reacțiile lor adverse., , Rispolept Consta+Abilify" merge bine, de asemenea.
1
23-07-2022, ora 13:21
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Dar de ce nu ai incredere in medic la medicatie ?! Ce te face sa nu ai ?
0
23-07-2022, ora 14:06
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Da doze prea mari, da prea multe medicamente deodată (la o pacienta i-a dat 3 antidepresive odată, desi chiar nu era nevoie), da generice sau medicamente mai ieftine, deci nu originalele, nu cunoaște atâta psihiatrie ca medicii din Cluj. Mi-a spus în fata ca ea nu tratează cazuri grave, ci doar mai ușurele spre ușoare. Eu sunt singurul caz de acest tip pe care-l are. Oricum, la ea vin mai mult pacienți sa-i ia în evidență, trimiși de la Cluj, cu tratament de la Cluj, cum e și cazul meu. Nu e un medic atat de priceput, am vazut asta de mai multe ori, nu cunoaște atât de bine mecanismele bolii și ale medicamentelor. De asemenea, pentru schimbarea tratamentului, vreau neapărat internare, totul sa fie sub supraveghere strictă. În spital altfel e. Acasă, dacă ti-e rău, nu știe nimeni ce sa-ti facă, e nevoie de ambulanță și medicii din județul meu nu-s nu știu ce. Clujul mereu a excelat prin medicii de acolo, la toate specializările, nu doar la psihiatrie. De mica am ales Clujul, având numeroase probleme de sănătate, pe care medicii din județul meu nu au știut sau au fost prea incompetenți și flămanzi de bani ca să le rezolve. Deci Clujul la Putere! :)))
2
23-07-2022, ora 17:07
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Sa stii ca ma regăsesc perfect în ce ai descris tu.Am și eu aceeași anhedonie și lipsa de interes, din cauza căreia stau degeaba toată ziua.Eu iau 3 mg de rispen, și parca cred ca asa am sa fiu toată viata și nimic nu o sa ma mai ajute pe simptomele astea negative, sau, whatever ce or fi.Ca nu înțeleg dacă s simptome negative de la boala sau reacții adverse de la tratament.Problema este ca mie îmi este foarte frica sa schimb, și locuiesc intr un oraș unde nu sunt medici atat de buni și n am încredere ca as fi tratata calumea.Ziceai ca trebuie sa te internezi pentru pensie.Trebuie sa te internezi periodic pentru pensie sau cum funcționează?
1
23-07-2022, ora 18:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si eu sunt la fel, dar cred ca de la medicamente.
Unele comisii cer internare cand prelungesti pensia, altele nu. Eu nu am mai dus de 7 ani.
Cei cu schizofrenie trebuie sa isi faca neaparat internare pana in 35 de ani. Restul o internare minim pana in 26 de ani. Altfel se pierd indemnizatia de handicap, stimulentul (pentru cei din Bucuresti) si pensia de urmas.
1
23-07-2022, ora 18:39
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Mie mi-e mai bine de cand iau Fluoxetina ca antidepresiv pe langa Abilify, Ma pot concentra cat de cat am pofta de viata, har Domnului! Si pot lucra. Pe mine Risperidona m-a facut ca pe o leguma in ultimii 7 ani. Acum de 1 an de cand nu o mai iau e muult mai bine.

Capul sus fetelor ca se poate sa ajungem sa ne simtim mai bine!
1
23-07-2022, ora 19:06
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
A, si am si slabit vreo 7 kg de cand sunt pe antidepresiv.:)
0
23-07-2022, ora 20:25
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Da, Lena8, dar tu si Nicole aveți tulburare psihotica. Eu am schizofrenie cronica și am multe simptome de la boală, nu reacții adverse de la tratament. La mine n-a fost an în care sa nu-mi apara simptome noi. Din toată experiența mea, va spun sincer ca, dacă nu tratați anumite simptome la timp, ele se cronicizeaza și așa rămân pe veci. Și trei luni e mult sa lăsați netratat un simptom. De exemplu, am început sa vorbesc singură pe baza de imaginație și monolog în clasa a 10-a, și de atunci tot asa o țin, de 8 ani. Cu simptomele de memorie și concentrare e la fel. Poate, dacă continuam cu Rispolept, ele s-ar fi vindecat cu timpul.
Pe mine nu ma afectează chiar așa tare antipsihoticele, deoarece eu chiar am boala în sine, și la forme cronice nu simți asa tare reacțiile adverse, deoarece there is a lot of dopamine, too much dopamine, indeed.
Eu luam Rispolept în a 12-a și mergeam la școală zilnic, eram activa la ore, nu oboseam deloc. După Xeplion nu pot spune același lucru, dacă nu dorm suficient si ma suprasolicit, ajung sa ma crizez și sa clachez.
O sa încerc Rispolept cu un adjuvant(Solian/Abilify/Olanzapina in doze mici), sau ce vor decide medicii din Cluj.
Sănătate la toți! :)

Mie nu-mi întârziere ciclul de la antipsihotice, deoarece am avut hemoragii de la 10 ani, mi-a venit menstruația la 9 ani și 8 luni, având pubertate precoce. Pentru mine chiar e benefica creșterea prolactinei, deoarece îmi reglează ciclul. Toamna trecuta am avut hemoragii și îmi întârzia ciclul de la stres, plus ca ma simțeam foarte rău, aveam sindrom premenstrual sau chiar tulburare disforică premenstruala. Aveam niște episoade depresive foarte severe. Dar am crescut la 150 mg și acum sunt destul de ok cu ciclul, îmi vine la timp, în limite normale.
1
23-07-2022, ora 20:46
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@ZacuscaVesela Daca iti vine menstruatia la timp e foarte bine. Ti-am trimis mesaj privat.
1
23-07-2022, ora 22:46
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu mă simt aproape exact așa cum ai descris tu mai sus și iau Rispolept Consta.Am văzut pe un site specializat despre schizofrenie că risperidona e foarte inhibitoare și blochează printre cei mai mulți neurotransmițător, la fel o face și olanzapina.
Eu iau și fluoetina și degeaba, simptomele me negativ ce am cele mai multe, astea mă supără cel mai tare adică cele cognitive dar și foarte multe din ce ai scris tu acolo, chiar daca am schizofrenie și TOC cred că e o singura boala defapt așa mi-a zis doctorul actual și anume schizofrenie și elemente obsesive.Rispoleptyp îți ia pofta de viață și dispoziția, la fel stau și eu și butonez toată ziua.Azi am fost mai bine și sper sa îmi fie mai bine de acum dar asta cred că nu are legătură cu boala și medicamentele ci cu faptul că am avut gânduri optimiste sau de speranța azi noapte mai mult decât alte zile.
Rispoleptul blochează receptorii D2 și D3 și practic te face un om fără emoții multe, fara chef și plictisit mereu, nu am pic de inițiativă va, azi fac sport și 5 zile nu fac, iar fac o zi și apoi 4 nu și așa e și cu cititul și cu jucatul pe calculator. Mi-aș dori sa fie Rispolept pentru simptomele negative dar nu prea e, e foarte bun pe pozitive și elemente obsesive in schimb plătești un preț mare pt asta că îți ia cheful de viață și te baga in depresie.Eu am avut o zi ieri de zici că intrasem în depresie însa am citit ceva care m-am făcut să am putina speranta cu privire la zilele următoare și parcă azi sunt alt om dar cred că contează și că am dormit foarte foarte bine azi noapte.De regula sunt fara chef, plictisit, fără voință, fara inițiativă și maestru al amânărilor însă nu eram așa când luăm pastile, se pare că injecțiile sunt mai puternice de asta se zice că sunt și mai bune, chiar daca nu sedează au un efect mai puternic asupra creierului, stării de dispoziție și simptomelor negative.Insa am văzut un băiat cu același tratament că al meu care era foarte optimist și bine dispus pe Rispolept Consta ceea ce mă face să înțeleg că fiecare organism reacționează diferit și în mod personalizat la o injecție deci pot fi 2 cu aceleași medicamente cu efecte diferite aici mai tine și de gândire știi că gândirea contează foarte mult și legea atracției și etc
Și că să îți răspund putin la obiect eu as încerca dacă spui tu că te-ai simțit bine cu el, as incerca deci Rispolept Consta cu ceva quetiapina dar nu prea multa, văzut că funcționează asupra iritabilității, anxietății puternice și elementelor obsesive dar eu nu prea o iau seara fiindca îmi scade pulsul și mai mult că eu deja iau betablocant pt scadera pulsului că îl aveam prea mare (90-100-120
Oricum te rog sa nu încerci niciun medicament și nicio schema doar fiindcă a ajutat pe altul ci doar daca medicul oricare ar fi el consideră că e buna schema de tratament astea care am zis-o și oricare in general.
Semănam foarte mult la simptome, parca m-ai descris pe mine cand ai enumerat simptomele:))
Eu îți dorezsa atâtea și să dea Dumnezeu să găsești ș
schema terapeutica potrivită pentru aceasta boala urata, schema care sa îți redea viața și bucuria de a trai.Stiu, asta nu e viața și constat și eu că nu am viața de asta eu incerc sa îmi schimb gândirea că sa îmi fie mai bine că la medicamente și doctori nu am noroc și a&au cronicizat multe simptome dar eu cred foarte mult in puterea gândirii pozitive și legea atracției chiar daca în prezent nu am reușit încă să fac niciun progres în îmbunătățirea gândirii mele, ieri totuși mi-a dat speranța și faptul că m-am simțit azi mai bine după ce am avut câteva gânduri pozitive și de speranța.
PS:Că fapt divers daca nu ai văzut încă filmele documentare The Secret și You Cam Heal Your Life îți recomand să le vezi, doar prin simpla lor vizionare îți dă un oarecare optimism și speranța dacă mai și aplicam ceea ce zice acolo sigur viața ni se va schimba mult în bine insa știu, e boala asta care pare deseori mai puternică decât orice și ne încalcim in ea prea mult nemaiputand sa incercam sa ne schimbam gândirea.Dar încercarea moarte n-are așa zice un proverb.
Numai bine!!!
1
24-07-2022, ora 12:30
360
Nu este medic/terapeut
360
1) iq-ul poate fi dat de alti factori mai relevanti, cum ar fi tineretea.
acel test, e irelevant. din doua motive: efectul flynn si faptul ca ai facut de doua ori acel test. e ca si cum ti s-ar fi permis timp dublu de rezolvare.

concluzie, nu folosi ca referinta acel test... te asigur ca e irelevant.

daca vrei test relevant, imi dai mail pe privat si iti dau carte cu teste... sa vezi acolo relevant

2) iti concentrezi atentia gresit pe antipsihotice care sa iti ajute inteligenta. ele nu au fost proiectate specific pe asta, ci pe reducerea simptomelor. daca unele dintre ele au afinitate mai redusa pt dopamina, eh... se intampla, insa nu suficient ca sa castigi 15 puncte la iq. eu te inteleg ca e nasol sa traiesti cu cognitia alterata, insa nu asta e calea, anume de a te juca cu medicamentele.

daca vrei neaparat cognitie, cauta sa vezi cum te poti insanatosi, pt ca odata insanatosita nu mai esti nevoita sa iei medicamentele care iti reduc din cognitie.

antipsihoticele taie din serotonina si dopamina...care sunt baza pt inteligenta
0
24-07-2022, ora 14:01
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Și în spital erau fete cu psihoze(schizofrenie, tulburări psihotice), care au avut inițial probleme de concentrare de la boală și au beneficiat de tratament antipsihotic și au reușit sa-si termine facultățile sau masteratele. Una chiar a intrat la master la psihologie pe soluție de Rispolept fiind și având schizofrenie. A fost adusa cu ambulanța la internarea în spital.
Eu cred ca nu ești destul de aware legat de cat de tare poate afecta concentrarea, atenția, memoria și chiar inteligența o boală ca schizofrenia, deoarece e greșit sa credem ca medicamentele produc probleme de atenție și memorie. Cum a zis Costi odată: dacă ai probleme cognitive de la boală, antipsihoticul o sa ți le amelioreze/rezolve, dacă, însă, nu ai, atunci antipsihoticul o sa ți le producă. Sigur ca se poate și altfel, deși nu cred.
Sa știi ca testul acela psihologic e cât se poate de relevant. L-am făcut la un cabinet psihologic avizat, la o doamna psiholog foarte bună și cu experiență. Am făcut și eu diferența dintre cum m-am putut concentra înainte de tratament, când aveam probleme, și cum m-am putut concentra după. Foarte mare diferența! Testul acela l-am repetat la diferența de un an, fix un an, timp în care am uitat totul legat de el, nu mi-am amintit nici măcar cum arată, deoarece, în episod psihotic fiind, nu prea știam de capul meu.

Cu tine, draga xtreme :), am mai avut eu probleme și în primăvara, când ai indus lumea în eroare ca injecția pe care o fac eu costa doar 500 de lei, când ea, de fapt, costa 2300 de lei sau...vrei cumva sa-ti arat bonul de la farmacie când o scot luna de luna, mnoh?????!!!!!!!!! :)
Apoi, te legi sa vorbești despre cognitie și zici ca așa și pe dincolo, când, vezi bine, de pe tot forumul asta sunt singura care scrie și se exprimă 100% corect, așa cum scrie în cărțile de calitate, pe când tu pui litera mica in loc de mare la începutul fiecărei propoziții și nu respecți toate normele ortografice și de punctuație.
Apoi, nu ești destul de bine informat, dai sfaturi generalizate, nicidecum mai particulare, intr-o anume maniera flexibila, perspicace, ci într-una rigidă. Eu studiez bolile psihice foarte mult, visul meu a fost cândva sa devin medic, în liceu fiind pregătită de profesori de elita din țară. Plus că citesc foarte mult, atât teorie, cât și practica pe cazuri reale, foarte grave, de pe site-uri oficiale naționale și internaționale. Am discuții foarte deschise cu medicii mei, le pun întrebări și le cer explicații științifice.

Tot mi-am zis eu și în trecut ca nu o sa mai intru pe forumul ăsta, deoarece toți sunteți cum sunteți, se vede după personalite și comportament ca aveți probleme. Desigur ca și la mine se vede, dar eu am șanse mari de progres și vindecare și nu am de gând sa-mi accept boala și sa stagnez așa. Dacă voi nu v-ați făcut bine, nu înseamnă că regula se aplica si-n cazul meu. Sunt mulți studenți și genii cu boli psihice, au fost și vor fi, dar nu-si da nimeni seama ca au o problema si excelează în domeniile în care profesează sau ajung să profeseze.

Va spun un pasiv, , La revedere!" tuturor, pentru că da...suntem, din păcate, pe un forum de boli psihice. Nici nu știu de ce m-am obosit sa va cer părerea. S-au terminat cumva medicii de pe lumea asta și nu știu eu?!Ce proasta sunt câteodată...O zi buna! :|
0
24-07-2022, ora 14:05
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Asta-i și ideea, you, smart boy, sa taie din serotonina și dopamina, deoarece excesul acestor doi neurotransmitatori da probleme cognitive în psihoze. Schizofrenia este denumita ca fiind mai mult o boala cognitiva, în timp ce tulburarea bipolara este mai mult tulburare de dispoziție. Da', de fapt, de ce ma mai sinchisesc...:/ :)))))))))))
2
24-07-2022, ora 14:36
360
Nu este medic/terapeut
360
topicul =la care faci referire cu preturile medicamentelor nu este asa cum il redai tu. topicul punea problema medicamentelor in contextul razboiului, in care tu sau altcineva se speriase ca nu poate cumpara medicamentele de psihiatrie din cauza razboiului, corect ? spuneam in acel post ca medicamentele pe baza orala costa mult mai putin ca cele injectabile si estimam ca fiind pe la 30 lei. chiar iti dadusem link catre site cu preturile la toate medicamentele antipsihotice. nu stiu de und ai scos tu ca as fi zis eu ca ele costa 500 lei. vorbesti aiurea... vezi ca mie mi-a iesit iq 130 la acel test raven asistat de psiholog (si a fost recent). tin minte lucrurile destul de bine. nu incerca sa ma pui intr-o imagine negativa doar pt ca nu iti sustin demersurile

eu am incercat sa te ajut. iar o persoana poate fi ajutata doar in masura in care isi doreste sa confrunte realitatea. altfel, daca traiesti in vise, si risti sa iti pui sanatatea in pericol schimbad medicatia, e alegerea ta. problema-i ca esti foarte dezinformata. tot ce ai scris aici arata ca tu cunosti doar varful unui iceberg. din cauza asta o sa ai de pierdut daca nu te redresezi.

gandeste-te la urmatorul lucru, te aflii intr-o groapa in care daca faci o miscare gresita te afunzi mai tare. nu ai voie sa faci erori de aici incolo

to ce ti-am scris reprezinta realitatea. cu schizofrenia lucrurile sunt mai complicate decat stii tu. persoana cu schizofrenie care sa faca masterul e o fabulatie. ca sa faci masterul trebuie sa ai iq 120, iar schizfrenici au iq mult mai mic din cauza materiei cenusii redusa

daca persoana are iq 120 (persoana cu masterul), nu are schizofrenie si a fost deci diagnosticata gresit, avand in realitate alta boala
2
24-07-2022, ora 14:53
360
Nu este medic/terapeut
360
nush de ce ai devenit atat de defensiva, cand de fapt am incercat sa te ajut dandu-ti informatii de baza.
daca te-as fi criticat cu ceva as fi inteles atitudinea ta, dar asa. nu inteleg

iti doresc succes... sa te vindeci si sa ai o viata plina de bucurii
2
24-07-2022, ora 15:09
360
Nu este medic/terapeut
360
"Asta-i și ideea, you, smart boy, sa taie din serotonina și dopamina, deoarece excesul acestor doi neurotransmitatori da probleme cognitive în psihoze."

explica-mi atunci, pe principiul asta al tau, enuntat de tine, cum de acum nu mai functionezi/excelezi ca in clasa a 12-a ? de ce nu se mai aplica acst principiu la trecere intre diferite perioade ale timpului ? super girl...
1
24-07-2022, ora 16:01
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
ZacuscaVesela, Lena si Nicole tot schizo au, deci is ca si tine, ca altfel nu li se dadea tratament permanent de schizo.
Schimba medicul daca tipa aia zici ca nu e okey ca specialista, daca poti sa-l schimbi.

Schizo nu este neaparat o boala neaparat cognitiva si asta stiu de la medic, de multe ori nu are nici o treaba cu asta. Excesul de dopamina in anume zone da psihozele, si daca ai trei psihoze in 6 luni parca, e schizo, asa a fost poate si la lena si nicole.
Dar sunt si cazuri cand ataca si cognitia, este adevarat.
Tulburarea bipolara da, este o tulb de dispozitie.

Anhedonia vine la unii de la tratament, la altii de la schizo, ptr ca pe simptomele negative nu prea e tratament. Insa eu ma mir cum de puteti sta asa.
Cum adica "n-am curaju sa schimb trat", atunci inseamna ca omului ala ii e destul de bine asa, altfel nu ar sti cu sa incerce sa schimbe ca sa aiba viata.
Omu cand nu are viata cu adevarat, face orice ca sa aiba, asta primeaza, nimic altceva.

Un pic ma mira Lena, si de aia zic ca ea are viata macar partial, si asta reiese din faza ca lucreaza. De aia nu schimba tratamentul, ptr ca daca n-ar avea deloc viata si nu s-ar bucura de nimic, nu ar mai lucra ca sa intretina o viata care nu e viata.
Dar ea are, insa ma mira putin ca nu vrea sa o aiba si mai okey, dar daca asa alege, aia e.


xtreme, nu se vindeca nimeni de schizo, cine crede asta, viseaza doar.
1
24-07-2022, ora 16:11
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Costy sigur ca vreau viata si mai okey. Problema e ca deocamdata se pare ca aveam si depresie pt ca de-aia mancam ca disperata si de aia isi face efectul antidepresviul presupun. La mine n-au fost succesive episoadele in 6 luni ci cate unul la 2 ani si dr mi-a dat de inteles ca trebuie medicatie posibil pe viata.

Acum ma lupt sa rezolv partea de depresie si kg in plus. Se pare ca nu Abilify-ul dadea kg in plus ci depresia de care nu eram constienta. Acum minim 6 luni daca nu chiar un an va trebui sa iau Prozac-ul. Asta e macar viata e frumoasa asa, cu tratament. :)
0
24-07-2022, ora 16:24
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Ok, e cum spuneți voi, aveți dreptate.
Dar mie prima rezidenta care s-a ocupat de mine în spital mi-a spus că au fost oameni cu schizofrenie care au ajuns oameni de valoare și au dus o viață împlinită cu tratamentul potrivit. E drept ca nu prea era realistă, mi-a promis marea cu sarea si nimic din ce a zis ea nu s-a întâmplat:de la visul de a ajunge o intelectuală cu doua sau chiar mai multe facultăți, am ajuns de râsul curcilor.

Însă în orice lucru sunt și excepții. Exista cazul unei femei americane care a avut o forma foarte severă de schizofrenie și, cu tratamentul potrivit, duce acum o viață perfect normală și e cadru universitar la Universitatea din California, fiind licențiată în drept și filozofie. Are o carte publicată care a apărut și la noi, se numește, , Centrul nu se mai poate susține". Am uitat cum o cheamă pe femeia cu pricina. Exista și un Ted Talk în care ea vorbește pe YouTube. O sa o caut pe net și va spun numele exact. La doctorița mea i-am făcut cartea cadou de Crăciun acum doi ani.
Costi, nu vreau sa schimb medicul. Ea ma asculta și mă înțelege oricât as vorbi și e o persoana tare sufletista, doar ca pur și simplu nu am încredere din motivele enumerate anterior. Însă, comparativ cu alți medici din județul meu, ea e cea mai bună și e important pentru mine ca nu trebuie sa fac naveta la Cluj pentru o injecție și o rețeta. Nu mai e mult până la internare, doua luni până-n octombrie trec repede.

Sa știți ca mitul conform căruia bolnavii de schizofrenie au inteligența peste medie e parțial adevărat. Toți schizofrenicii pe care eu ii cunosc în viața reală, de la mine din județ și din spitalul din Cluj (întâlniți de-a lungul timpului) sunt foarte deștepți, creativi și talentați. Chiar un medic mi-a confirmat ca aceasta boala apare la persoanele mai dotate. Dar din nou zic, doar parțial e adevărat, bănuiesc ca după ce apare boala, bolnavul se cam tâmpește, se prostește, deși, pana la o anumita vârsta, era foarte inteligent.
Pe internet mai exista o știre despre o doctorița de familie cu schizofrenie, în română.
0
24-07-2022, ora 16:33
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
@xtreme
Nu mai funcționez ca în a 12-a, pentru ca iau paliperidona, care e mai slaba pe simptomele mele decât risperidona. O sa trec din nou pe Rispolept si o sa iau ceva pe lângă ca să nu mai fac depresie de la el, dar pe mine chiar m-a ajutat Rispoleptul pe simptome pozitive și cognitive, numai pe negative nu.
Principiul de care tu razi l-am discutat cu medicii. Mi s-a explicat ca probleme cognitive pot apărea și când e neurotransmitator în exces, și când e în minus. Trebuie sa fie un echilibru ca să fie bine.
Ne cam certăm. Psihiatria e, într-adevăr, o știința foarte controversata. Mie psihologul meu mi-a zis sa nu mai cercetez atâta despre bolile astea, sa las asta în seama medicilor, dar eu nu ma pot abține:)))))prea interesant totul, iar eu sunt pasionată de fiziologia creierului uman încă de mică:)).
3
24-07-2022, ora 16:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ZacuscaVesela sau @naty sau cum te-o chema

Nu stiu ce schimbari ai facut in tratament de-a lungul timpului dar nu in bine. Pe langa suita simptomelor pe care le-ai enumerat ai devenit si obraznicuta. Jignesti gratuit. Ceea ce inseamna ca nu te poti controla. Esti agresiva.
Spune-i si despre acest simptom doctorului care te trateaza.
Pana la master mai ai facultatea. Bacul ai reusit sa-l dai? Sau doar arunci cu vorbe aici in grup?
Pe mine ma afecteaza comportamentul tau. Pana acum m-am abtinut de multe ori sa iti spun, am pus-o pe seama bolii, dar mai tine si de educatie. Poti sa ai pretentia ca scrii corect si ca esti cea mai desteapta dintre toti dar vezi sa nu ramai in singuratatea ta, "nemuritoare si rece", ca bine nu o sa-ti fie.
Reciteste-ti postarile in timp si vei vedea ca imi vei da dreptate. Pe mine m-ai dezamagit.

@ Costy

3 episoade psihotice sau un episod psihotic care sa dureze peste 6 luni
0
24-07-2022, ora 17:05
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Doamna Clara,

Dacă va deranjează comportamentul meu, nu aveți decât, eu nu pun pe nimeni sa ma placă. Nu regret nimic din ce-am spus sau voi spune. Cui nu-i place de mine, nu are decât sa ma evite. Singurătatea e un rău necesar, iar faptul ca sunt rece face parte din boala mea. Da, sunt agresivă, și ce are? Si-n spital am fost agresivă și acasă sunt de cele mai multe ori. Și la gradinita am fost super agresivă, ce ziceți de asta?
Și dvs. ați fost rautacioasa și obraznica în multe topicuri pe care le-am citit de-a lungul timpului, inclusiv de acum 10-14 ani. Si nu va mai victimizati atât, fiecare are dreptul la libera exprimare. Va afectează comportamentul meu, nu aveți decât să nu-mi citiți postările, da' ce!
Iar faptul ca sunt aroganta ma face puternică, eu nu sunt o gelatina ca să ma las călcată în picioare, sunt tare ca un stâlp de oțel, sa știți!
La treaba cu tratamentul, e în felul următor:

1 an Rispolept Consta: 2016-2017
Patru ani si patru luni Xeplion de 100 mg: 2017-2021
7 luni Xeplion 150 mg:2021-2022

Astea sunt singurele medicamente pe care le-am luat. Iar schimbările prin care am trecut nu țin de doze sau de tratamente. Sunt schimbătoare ca vremea de afară, așa e în schizofrenia cronica.

Vedeți ca ma cam enervați toți. Nici nu știu de ce îmi pierd vremea. Și sa știți ca nu hotărâți dvs., doamna Clara, nivelul de educatie pe care eu îl am. Eu știu bine cine sunt și cum sunt. Nu am nevoie de niște necunoscuți sa-mi spună mie ce si cum.
Nici nu știu de ce-mi mai pierd vremea pe forumul ăsta, mai ales la secțiunea asta. M-a zapacit lipsa de ocupație.
0
24-07-2022, ora 17:16
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Citez un comentariu de-al dvs. la prima mea postare pe forumul ăsta:

, , Sunt persoane cu psihoze aparute in timpul liceului care iau tratament si acum si au facut facultati, masterate, doctorate, au sau au avut servicii. Luati-o incetul cu incetul. Toate la timpul lor.
Nu intrerupeti tratamentul ca se face recadere."

Ce ziceți de asta? Vorbele va aparțin, sau ați uitat?

Legat de bac, sa știți ca am de gând sa mi-l dau si va asigur ca-l voi lua, daca va fi sa fie, cu o nota bună. Dacă i-am făcut toate temele la fratele meu în 4 ani de zile, și acestea au fost recunoscute, apreciate și notate cu note maxime, va asigur ca voi fi în stare sa iau bacul dacă voi dori. Însă, sincer, nu știu la ce-mi va folosi acea diploma pe viitor, în caz ca nu voi face facultate. Timpul își va spune cuvântul.
3
24-07-2022, ora 18:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Crezi ca persoanele acelea cu schizofrenie, care au reusit in viata au fost agresive si arogante?...
Ma astept de la tine la fapte, nu la vorbe.
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul