Cercetătorii au identificat sursa fizică a anxietății, la nivelul creierului

©

Autor:

Cercetătorii au identificat sursa fizică a anxietății, la nivelul creierului
Un nou studiu a analizat bazele neurologice ale anxietății la nivelul creierului, identificând „celulele anxietății” localizate la nivelul hipocampului, care nu doar că reglează comportamentul anxios, dar ar putea fi controlate printr-un fascicul luminos.

Cercetarea realizată în cadrul Universității din California, San Francisco, a avut drept scop clarificarea modului în care informația emoțională care se transformă în sentiment de anxietate este încapsulată la nivelul creierului.

Echipa de cercetare a utilizat o tehnică specială, inserând un microscop miniatural la nivelul creierului (teste efecutate pe cobai), pentru a înregistra activitatea celulelor hipocampului pe măsură ce animalele se deplasau voluntar într-o incintă.

Era vorba de un labirint unde anumite căi duceau către spații deschise și platforme înălțate – medii expuse, cunoscute ca fiind medii ce produc anxietate în rândul cobailor, din cauza vulnerabilității crescute la prădători.

Fiind departe de mediul sigur, la nivel cerebral se produceau o serie de acțiuni: s-a observat activitate neuronală într-o regiune a hipocampului numită CA1, și cu cât comportamentul era mai anxios, cu atât activitatea devenea mai intensă.

Activitatea acestor celule a fost trasată în hipotalamus, regiunea care printre altele reglează hormonii ce controlează emoțiile. În cazul oamenilor, vorbim despre aceleași procese reglatoare.

Pe baza tehnicii numită optogenetică, ce transmite un fascicul de lumină la celulele din regiunea CA1, cercetătorii au inhibat activitatea celulelor anxietății.

Pasul următor al cercetării este de a identifica dacă aceleași principii se aplică cert și în cazul oamenilor, putând fi un pas important în cercetările privind metodele de reducere a anxietății.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Neuron.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 06-02-2018 | creare: 06-02-2018 | Vizite: 1052
Bibliografie
Scientists Just Identified The Physical Source of Anxiety in The Brain, link: https://www.sciencealert.com/scientists-identified-control-switch-anxiety-brain-cells-neuron-disorder
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum