Anxietate generalizata ! Vreau sa fiu ca inainte!!!0

19-06-2023
Cristina22)
Nu este medic/terapeut
Cristina22)
Buna seara tuturor, pun aceasta intrebare pentru ca am ajuns la limita.Am 21 de ani. Din noiembrie am fost diagnosticata cu anxietate generalizata. De atunci am urmat foarte multe tratamente psihiatrice dar nu m-am simtit bine deloc.. am incercat analfranil, trittico, serlift si acum de o luna iau cipralex si parca ma simt mult mai rau. Sunt in concediu medical din noiembrie( nu lucrez in tara). Mi am facut RMN la cap, analize, am fost la endocrinologie, gineco, medic generalist, ORL.. De cand am inceput tratamentul cu cipralex ma simt foarte anxioasq, am o durere pe cap pe partea stanga care ma deranjeaza mereu, anxietate foarte mare, simt ca o sa mi se intample ceva rau sau ca o sa o iau razna, si acum am o durere de spate care mi se duce pe piciorul stang si nu am stabilitate… cand ies din casa simt ca raman fara aer, inainte ma simteam rau, doar ca imi facea bine sa iew, acum stau doar in pat. Merg si la psiholog si lucrez cu mine… doar ca nu mai stiu ce sa fac, imi pierd locul de munca.. nu mai rezist asa, am inceput si injectii cu cerebrosylin. Ar fi bine sa renunt la pastile? Oare pastilele acestea ma fac sa ma simt asa rau? De cand am inceput sa iau antidepresive ma simt teribil… primele 3 luni am facut tratament cu bromazepam si convulex si eram ok cat de cat, dar tot fara energie.. multumesc tuturor si multa sanatate!
12 comentarii
1
19-06-2023, ora 21:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Mai aveti cateva saptamani rabdare cu Cipralex. E normal ca in prima luna sa va simtiti rau. Apoi se retrag efectele secundare.
1
19-06-2023, ora 21:41
Cristina22)
Nu este medic/terapeut
Cristina22)
Ma gandeam sa vorbesc cu doctorul sa incerc trittico.. sa il iau seara sa nu mai simt efectele? Cipralexul ma face sa simt ca innebunesc, nici nu mai pot iesi din casa
1
19-06-2023, ora 22:16
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Poate ar fi mai bine sa vezi ce declanseaza toate problemele astea, si sa lasi anti depresivele daca vezi ca nu te simti bine de la ele.
1
19-06-2023, ora 23:00
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Problema nu e la Cipralex, e unul dintre cele mai eficiente antidepresive, ci la faptul ca psihiatrul nu v-a dat si un anxiolitic, pentru vreo luna-doua, ca sa scada din efectele secundare ale antidepresivului.E foarte greu doar cu antidepresivul, d-aia va simtiti atat de rau.El trebuia sa stie asta.
1
20-06-2023, ora 00:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cereti o benzodiazepina gen Xanax, Anxiar, Bromazepam si mai ramaneti un timp pe Cipralex. E un antidepresiv bun.
1
20-06-2023, ora 07:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să mergeți și la psihoterapie concomitent cu medicația pentru a obține rezultate mai rapide. Veți câștiga competențe în gestionarea situațiilor și veți reuși să țineți în frâu anxietatea. E nevoie să aveți încredere că veți reuși pentru că nemulțumirea față de ce vi se întâmplă și neîncrederea într-un medicament vă mențin anxietatea.
1
20-06-2023, ora 11:35
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Xanaxul, oricat ar fi de contestat pe acest forum, ca e contestat, e o benzodiazepina foarte buna, ia cu mana toate somatizarile de la anxietate, luat cum trebuie si pe o perioada scurta de timp, o luna, o luna jumatate, desi in prospect scrie de 2-3 saptamani...Activitatea, lucrul, este chiar indicat in anxietate, dar cu moderatie, nu un serviciu cu mult stres si surmenaj ca atunci mai rau face.
De asemenea, psihoterapia face mult bine, dupa cum a spus psiholog Niculina Ciuperca, invata sa se tina in frau somatizarile, ordoneaza gandurile etc.Dar sa fie facuta cu un psihoterapeut care sa rezoneze cu pacientul.
Mai intra pe aici si spune ce ai facut.
1
20-06-2023, ora 22:16
Cristina22)
Nu este medic/terapeut
Cristina22)
Multumesc tuturor pentru raspuns! Momentan iau cipralex 10 mg si cate un bromazepam la nevoie. Injectiile cu cerebrosylin vad ca ma ajuta destul de mult, si incep din nou psihoterapia de vineri!
1
21-06-2023, ora 10:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E foarte important să credeți că veți reuși pentru că orice teamă exacerbează anxietatea și atunci medicația nu dă rezultatele așteptate. Căutați pe internet Radu Vrăști, cărți din seria „Ajută-te singur în caz de...” și o să vedeți că vă ajută să vă schimbați modul de gândire și să stopați gândurile automate care vă fac rău
1
21-06-2023, ora 20:29
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Cel mai bun e rivotrilul 6mg pe zi
1
06-07-2023, ora 12:16
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Am mai spus de nenumarate ori dar o sa mai repet si acum. Sunt vindecat de atacuri de panica si depresie de 4 ani de zile. Cum am facut asta? Am citit urmatoarele carti.

Edmund J Bourne - anxietate si fobie
Stephen Briers - Tcc
Brett A Moore - cun sa nu te mai ingrijorezi.
David carbonell - atacul de panica, 'incazul in care te iau palpitatiile, dureri in piept, stari de spaima etc.
Albert Ellis - am uitat cum se chema, dar orice de albert ellis este bun.


In timp ce le citesti, aplica in viata ta ideile de acolo si personalizeaza.le. fa sport, creeaza un scop, tine un jurnal, noteaza ce succese ai avut, ce ai facut gresit, cum sa iti schimbi felul in care te comporti, atitudinea, cum gandesti. Etc
Iti doresc succes, si sper sa ne auzim cu bine.
1
08-07-2023, ora 22:09
Bob85
Nu este medic/terapeut
Bob85
Eu iau Arcoxia, probabil orice AINS ( antiinflamator) ajută la obținerea unui somn mai odihnitor. Dacă iau somnifere nu mă doare când calc pe piciorul stâng dar mișcările îmi sunt ca ale lui Tutankamon - glumesc. Cu antiinflamatoare durerea regresează și apoi dispare în câteva zile, și mă simt liber să mă mișc, chiar transpir mai puțin când fac efort.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul