A facut de 3 ori puroi in gat, nas infundat si doarme cu gura deschisa

343 comentarii 1 2 ..... 91011 12 Înainte ›
0
19-10-2015, ora 19:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aparatul de aerosoli cu compresor.. incap si pana la 10 ml...
1 quixx..se poate oricand., , oricat, , cand trebuei sa cuaratati nasul..este conceput pentru lavaj sinu dependenta si reactii
2 mergeti la alt medic ORL.sa vada copilul
3 orice problema daca se gaseste cauza se poate vindeca
4 70 e ok// sa nu fie mai mult
0
21-10-2015, ora 20:23
silvianicoleta89
Nu este medic/terapeut
silvianicoleta89
Buna seara! Domnula Doctor, spuneti-mi va rog care este costul operatiei la inlaturarea amigdalelor si polipilor la copil de 5 ani?
0
21-10-2015, ora 20:36
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in spital de stat, cu bilet de trimitere operatia nu costa
in clinici private care au contract cu casa de asigurari se mai plateste o taxa care tine de oras si clinica
0
21-10-2015, ora 20:43
silvianicoleta89
Nu este medic/terapeut
silvianicoleta89
Ma refeream la clinica Dstra si operatia efectuata de catre Dstra?
0
22-10-2015, ora 09:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
dati clic pe fvaleriu
acolo apare multa informatie despre cabinet
sau pe orlpascani.ro
facem numai chirurgie, minim invaziva, de ambulator
copiii nu stau la interventii cu anestezie locala
copiii se opereaza doar in clinici, cu internare si cu anestezie totala
0
22-10-2015, ora 18:08
livacart
Nu este medic/terapeut
livacart
Buna seara.Sunt foarte ingrijorata, deoarece tatal meu a fost diagnosticat cu polipi laringieni. Imi este teama sa nu fie cancer laringian.Este fumator, are o raguseala usoara, il doare gatul pana la umar. Am si filmul pe care as putea sa vi-l trimit dar nu stiu cum. Culoarea polipilor este ca si cea a pielii. Operatia este riscanta pentru ca isi poate pierde vocea. Ce imi recomandati? Va multumesc
0
22-10-2015, ora 21:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. sa NU va fie frica. asta nu ajuta nici pe pacient nici pe Dvs.
2 trebuie internat in clinica ORL..spital universitar si sa lasati medicii sa faca ce este mai bine pntru pacient
0
27-10-2015, ora 19:18
vinviguera
Nu este medic/terapeut
vinviguera
cand aplec capul simt la degete doua galme pe care le pot prinde intre degete si maxilar, daca indrept gatul ele raman, sunt mai dure, mobile si simetrice. ce poate fi? sunt ganglioni?
0
03-11-2015, ora 10:32
maria-maria-maria
Nu este medic/terapeut
maria-maria-maria
buna ziua!
ma ineaca aerul rece, nu mai pot trage aer.
am o sinuzita cronica.
nu stiu unde sa ma indrept pt.a face investigatii.
cu respect
maria
0
03-11-2015, ora 10:33
maria-maria-maria
Nu este medic/terapeut
maria-maria-maria
buna ziua!
ma ineaca aerul rece, nu mai pot trage aer.
am o sinuzita cronica.
nu stiu unde sa ma indrept pt.a face investigatii.
cu respect
maria
0
03-11-2015, ora 10:52
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. pentru a rezolva corect sinuzita se fac investigatiila stomatologie pentru a exclude infectiile la radacina dintior de sus de sub sinus.
dupa care se fac investigatii si tratamente la ORL
sinuzita se vindeca foarte usor daca se inlatura cauza care duce la sinuzita
2. problema cu aerul rece este de la Faringita atrofica
numai o mucoasa faringiana iritata de la un reflux gastro eosfagian..sau de la multe alimente acre, acide... reactioneaza asa la frig
gasesti despre asta pe forum multe sfaturi
0
09-11-2015, ora 17:09
ionut16.12.91
Nu este medic/terapeut
ionut16.12.91
Buna seara dl. Doctor, mentionez ca aseara in jurul orei 21:00 am inceput sa simt o jenare in gat, cu usturime in cerul guri si stare de voma... in dimineata aceasta ma uit in cerul gurii si vad omuletul foarte marit si niste pete de culoare rosie pe amgdale dar si tot cerul guri inrosit, e deranjant ca atunci cand omuletul ma atinge in gat imi provoaca o stare de voma si la fel respir dificil, mucoasa nu pot sa o elemin afara nivi din nas nici din gat ! Va multumesc anticipat si astept recomandarile Dumneavostra, mai mentionez si faptul ca am fost la un medic de specialitate si a spus ca nu ma poate consulta si nu imi poate prescrie o reteta pentru ca nu subt asigurat medical in tara !
0
09-11-2015, ora 17:58
daryus1991
Nu este medic/terapeut
daryus1991
Buna seara.
Imi miroase foarte urat urechea dreapta.Nu am probleme cu auzul, nimic doar imi miroase urat.Ce este?Va multumesc
0
10-11-2015, ora 17:47
elasm
Nu este medic/terapeut
elasm
Buna seara,
Domnule doctor, am inteles din raspunsul pentru un alt utilizator unele din simptomele mele. Scurgerea unui mucus lipicios din nas direct in gat (de cativa ani), niciodata prin nari, s-ar datora unei deviatii de sept. Sufar si de BRGE, dar sunt aproape tot timpul in tratament cu controloc. Acuma sunt chiar speriata fiindca secretia asta care era alba, de cateva zile a devenit partial verzuie, iar de ieri e maronie si foarte groasa si e permanenta. Am o stare f proasta, slabiciune, ma doare tot corpul. Simultan cu schimbarea culorii acesteia, a incaput sa ma usture gatul tare, iar azi am descoperit amigdalele putin inflamate, f dureroase, f rosii, cu multe pete mici albe (infectie?), aseara am avut febra 37, 8. Am luat: sinupret, decasept, teraflu apoi parasinus, azi am inceput sa iau augmentin, dupa consultarea cu medicul de familie. Banuiesc ca imi acutizez durerea din gat prin efortul depus ca sa elimin lipiciosul din nas si din gat. Nu beau si nu fumez, dar in scoala mea e suficient praf.Ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat.
0
11-11-2015, ora 10:08
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.Pt ionut16.12.91
ai provocat o iritatie pe faringe si lueta de la ceva alimente acre, bauturi acidulate sau de la voma
local poti sa dai cu Bioparox.. in rest tine de alimentatie si tractul digestiv
2. PT. daryus1991
este obligatoriu consult ORL
poate fi otita externa bacteriana sau micotica
tratamentul difera
3 pt elasm
tratamentul cu controloc NU ajuta la nimic daca nu este insotit de un regim corect alimentar ( aici e problema)
acum mergi la ORL sa tratezi starea acuta si te intorci la orl dupa 1-2 saptamani sa vada ce se poate rezolva cu faringele sau amigdalita
dar problema de baza este al nivelul gastro- intestinal.. de acolosi starile de slbaiciune si alte simptome care se datioreaza malabsorbtiei nutrientilor necesari organismului
0
11-11-2015, ora 11:18
ionut16.12.91
Nu este medic/terapeut
ionut16.12.91
Domnule doctor, va multumesc, de luni folosesc Bioparox, doxicilina si aeriu, ma simt mai bine, dar de ce imi simt cerul guri si in gat, senzatia de sec, de uscat, pentru asta ce pot face ? Fac si gargara cu ceai de musetel, e bine ? Va multumesc ! Tratamentul care il iau, am considerat ca e bun din comntariile dumneavoastra la probleme similare mai sus mentionate !
0
11-11-2015, ora 12:26
daryus1991
Nu este medic/terapeut
daryus1991
Am fost la ORL si mi-a zis ca am otita externa furuncoloasa.Mi-a dat ser fiziologic, ciplox si alte picaturi, bi...(numai stiu numele).
Dupa a 3-a administrare urechea dreapta e infundata, abia adu cu ea.ce este de facut
0
11-11-2015, ora 16:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt Ionut
dupa ce lueta isi revine la normal.. opresti bioparoxul si folosesti dezinflam gat sprey si Vit A uleioasa cate4-5 pic cu putina miere..ambele o sa hidrateze mucoasa

pt darius
o sa te intorci la ORL sa.ti aspire secretiile din ureche
0
12-11-2015, ora 16:37
ionut16.12.91
Nu este medic/terapeut
ionut16.12.91
Multumesc, dar aerius si doxicilina le iau pana la capat (cele 10 zile) ?
0
19-11-2015, ora 00:21
Katyy
Nu este medic/terapeut
Katyy
Buna ziua domnule doctor.
Revin dupa o perioda de timp cu cateva detalii privind evolutia bolii si cateva intrebari.
Ce va povesteam intr-un mesaj anterior:
' Baietel de 3ani si 3luni diagnosticat cu - otita medie acuta congestiva dreapta si amigdalita acuta eritematoasa ( tratament 5 zile : augumentin de 475mg - 3ml/la 12h ;nurofen 4ml/ la 8h; aerius 3ml seara; Vibrocil 2pic/3ori pe zi; fluimucil200- 1plic /2ori pe zi)
La recontrol dupa 5 zile de tratament otita acuta congestiva s-a retras dar a ramas cu otita seroasa.
Problema este ca la 3 zile de la terminarea tratamentului medicamentos a inceput iar sa para infundat la nas desi poate sa respire si nu are muci atunci cind sufla nasul si a inceput sa horcane noaptea in somn.'

Au mai trecut cateva zile si a revenit iar - otita medie acuta congestiva dreapta ( tratament Klacid, nurofen si biorinil). La recontrol inflamatia si roseata timpanului s-au retras, iar pentru otita seroasa am primit tratament 3 saptamani cu Nasonex (1 saptamana- 1puf dim si seara iar urmatoarele 2 saptamani 1puf doar dimineata) si aerosoli cu Respisun 5 zile.
Astazi la recontrol si testul de impedanta s-a stabilit ca nu mai este lichid dar inca nu este vindecat-are disfunctie tubara dreapta, ( timp C si presiunea este de -176 daPa.)
Tratamentul primit - inca 3 saptamani cu Nasonex 1puf in fiecare nara dimineata.
Va rog din suflet sa-mi spuneti si parerea d-vostra cu privire la tratamentul primit si evolutia bolii (asa de greu se revine dupa aceste otite seroase)
Considerati suficient tratamentul primit cu Nasonex ( o sa se faca 6 saptamani de tratament cu el)
Il mai pot ajuta si cu altceva in aceasta disfunctie tubara? Cu ce as putea sa fac aerosoli daca e cazul?
Acum copilul respira bine dar inca ramane cu semnul intrebarii operatia de polipi in functie de evolutia acestei disfunctii tubare.(doamna doctoar a zis ca nu sunt foarte mari polipii dar sunt totusi).
Nici nu stiu cand sa mai folosesc Coralgolul daca eu fac mereu tratament cu Nasonex (doctora zice ca are efect si in retragerea polipilor?- parerea d-voastra care este)
Va multumesc anticipat si astept parerea d-voastra si cateva sfaturi pentru ca desi am mers pana acum la 2 medici problema inca nu este rezolvata si simt ca trebuie sa fac mai mult decat sa astept sa treaca cele 3 saptamni de pufuri in nas.
0
20-11-2015, ora 10:15
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. da ajuta tratamentul cu aerosoli
se pun..3 pic de ser Efedrinat + 10 pic de Prospan + 5 ml de ser fiziologic
2. se poate face acum tratamentul cu colargol 1 pic la 8 ore culcat pe spate sa ajunga in rinofaringe
nu deranjeaza tratamentul cu nasonex
0
21-11-2015, ora 00:59
Katyy
Nu este medic/terapeut
Katyy
Buna ziua domnule doctor. Va multumesc frumos pentru raspuns si timpul acordat.
Mai am cateva intrebari de mama nelamurita si ingrijorata:

1 Cate sedinte pe zi si cate zile este bine sa faca sedintele de aerosoli?

2 Cate cure de tratament cu Coralgol ar fi indicat sa se faca? (Aici in Craiova medicul la care am fost desi am intrebat de tratament cu Coralgol nu la recomandat )

3 Cum pot sa cresc imunitatea locala in zona ORL? Poate imi recomandati ceva produse fie naturiste fie din farmacie, in ce aveti d-vostra incredere.
Acum ia Alvityl Defenses 5ml de 2ori/zi contine propolis, echinaceea, vit C.(20zile/luna timp de 3luni) si Isoprinosine 4ml de 3ori/zi ( 10zile/luna timp de 3 luni)

4 Cu ce aerosoli si picaturi de nas sa intervenim la inceputul unei viroze, raceli cand apar secretiile nazale transparente, cu care incep toate problemele?

5 Uneori pe amigdalite apar niste puncte albicioase undeva in spate de tot. Sunt zile cand se vad foarte clar in altele sunt mai sterse asa ca la control nu s-au facut remarcate.
Poate sa fie candida desi nu a iesit la exudat? Ce pot oare sa fie? Sa faca gargara cu ceva?
Copilul este sanatos, nu are febra si nu are muci. (bolile avute in ultima perioada- amigdalita cu puroi, amigdalita acuta eritematoasa si otitele acute si seroasa )

6 Faptul ca este de 1 an de zile purtator de stafilococ auriu meticilino-rezistent in gat infuenteaza starea de sanatate in zona orl si cum se procedeaza cu acest stafilococ?
(ma cam sperie toxinele pe care le elibereaza acest stafilococ in organism).

7 Considerati ca este vreo diferenta in ceea ce priveste imunitatea copilului si problemele de sanatate din zona orl intre varsta de 3 ani si 4 ani (nu stiu daca e cazul acum la 3 ani sa mai continuam cu gradinita, am facut 2 saptamani de gradinita si am tras de boala 1luna si jumatate si inca nu suntem vindecati sau sa mearga la toamna urmatoare la 4 ani si 2 luni)

8 Daca atunci cand spal copilul pe cap mai intra apa in ureche este vreo problema?

9 In cazul otita medie acuta congestiva se foloseste saculetul cald cu sare sau doar la otita seroasa?
(Am mai citit indicatia conform careia caldura poate inmultii mai mult bacteriile existente si atunci poti sa faci mai mult rau decat bine, asa ca mai bine intreb)

Va multumesc din suflet inca o data pentru rabdarea si bunavointa d-voastra
0
22-11-2015, ora 15:10
mariaZZK
Nu este medic/terapeut
mariaZZK
Buna ziua!
Tala meu si a facut un computer tomograf si i a rezultata sinusita cimentata a tuturor sinusurilor.Are mari dureri de cap, ameteli si pierdere de vedere.Mentionez ca urmeaza un tratament cu eliquis, anticuoagulant si medicamnete pentru inima.Ce ar trebui sa administreze, are 78 de ani si nu mai vrea sa mearga la medic.Multumesc anticipat!
0
22-11-2015, ora 15:34
mariaZZK
Nu este medic/terapeut
mariaZZK
am gasit buletinul de analize si spune:
Nu se constata leziuni focale cerebrale inclusiv la nivelul fosei posterioare si a trunchiului cerebral.
Nu se constata deplasarea structurilor sagitale.
Fara modificari ventriculare sau ale celorlalte spatii l.c.r.
Ducte auditive interne si canale semicirculare bilat. cu aspect pastrat.
Calcifiere cu grosime maxima de 8mm prezenta la nivelul coasei creierului, fara efect de masa sau edem adiacent.
Ingrosarea mucoasei la nivelul sinusurilor paranazale.
Pneumatizarea celulelor mastoidiene este pastrata bilateral.
Calcifieri grosiere prezente la nivelul segmentului intracavernos al arterelor carotide interne.concluzie, pansinusita
0
22-11-2015, ora 16:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
durerile de cap sunt de la dereglarile de circulatie cerebrala
nicidecum din cazua sinusurilor unde este doar ingrosare de mucoasa
posibil a exagerat cu lactatele, motiv di care sau format acele calcificari
tratamentul cu vazodilatatoare intens si regimul corect alimentar pot sa ajute
0
22-11-2015, ora 17:28
mariaZZK
Nu este medic/terapeut
mariaZZK
Multumesc!, , , ca si medicamente vazodilatatoare poate sa incerce Bilomag, iar in alimentatie sa excluda lactatele si carnea rosie?..Multumesc!
0
22-11-2015, ora 17:28
mariaZZK
Nu este medic/terapeut
mariaZZK
Multumesc!, , , ca si medicamente vazodilatatoare poate sa incerce Bilomag, iar in alimentatie sa excluda lactatele si carnea rosie?..Multumesc!
0
22-11-2015, ora 17:53
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu cred ca se glumesc cu asa lucruri
tratamentul de a neurolog este obligatoriu
despre regimul alimentar este mult de vorbit cu un nutritionist
0
23-11-2015, ora 16:07
RusuElena
Nu este medic/terapeut
RusuElena
Buna ziua!Am un baietel de 2 ani diagnosticat cu otita ac sugestiva cu timpan sugestiv si rinofaringita acuta, medicatie zinnat la 12 ore, sinupret 15pic de 3/zi, vibrocil de 2/zi in fiecare nara si aerosoli cu dexa si acc.Intrebarea mea este daca e normal sa ii curga urechea.Este ptr a 3 oara intr-un an cand face otita, nu este prea mult?ii pot face vaccinul prevenar?Ce ma sfatuiti.
0
23-11-2015, ora 18:04
RusuElena
Nu este medic/terapeut
RusuElena
Revin, otita acuta supurata, inseamna ca are timpanul perforat?Sa intru in panica?Trebuie operat?
Adaugă un comentariu / răspuns
343 comentarii 1 2 ..... 91011 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.