A facut de 3 ori puroi in gat, nas infundat si doarme cu gura deschisa
Mulţumesc frumos pentru răspuns ! Eu doream să aflu problema mea la nas uscat si fara muc.Am 2 saptamani de cand nu am mucus şi mi se usuca gâtu. O sa iau numărul să-mi fac o programare la dumneavoastră.
1. spreiul este indicat gresit ( sigur era medic ORL..cine a indicat ???)
2 cauze care duc la uscarea mucoaselor sunt multe
principala cauza se afla la nivelul tractului digestiv unde sunt probleme de ansorbtie a vit A..E..s.a.
deasemenea hidratarea incorecta si insuficienta
pentru mucoasa farigiana uscata.. ( am scris de sute de ori pe forum)
Se exclud complet toate fructele citriec, mancarea cu lamaie si otet..s.a
3.local este bine de facut armoterapie cu uleiuri volatile
de pus Vit A ulleioasa in nas cate 4 pic din 4 in 4 ore
2 cauze care duc la uscarea mucoaselor sunt multe
principala cauza se afla la nivelul tractului digestiv unde sunt probleme de ansorbtie a vit A..E..s.a.
deasemenea hidratarea incorecta si insuficienta
pentru mucoasa farigiana uscata.. ( am scris de sute de ori pe forum)
Se exclud complet toate fructele citriec, mancarea cu lamaie si otet..s.a
3.local este bine de facut armoterapie cu uleiuri volatile
de pus Vit A ulleioasa in nas cate 4 pic din 4 in 4 ore
Da este medic ORL am sesizat si eu ca spreiul nu e bun. de cate ori cand ma dadeam stranutam cir ca zece ninute.citrice nu mananc si nici acidulat.De 3 ani eu tin regi, fara prajeli, acrituri.etc.sunt nelamurita de ce mia dat augumentin 2 saptamani pentru ASLO marit.Multumesc din suflet pentru raspuns si cat de curand o sa vin la cabinet la dumneavoastra, distanta nu e mare suceava pascani...
am uitat sa va spun.mia dat si pastile aerius cate una pe zi.singura investigatie care mia facuto e ca sa uitat in nas atat.
Buna ziua Dle doctor,
am si eu o problema cu urechea stanga care este partial infundata, zic partial deoarece se infunda in functie de pozitia in care stau. Daca ma aplec spre stanga(deci pe partea cu urechea problema) mi se desfunda, cand stau pe verticala mi se infunda. Precizez ca sunt asa de vreo 2 luni, aceasta situatia mi-a aparut in urma unei viroze pe care am avut-o dupa anul nou. Alte manifestari nu am avut, nu ma durut si am crezut ca trece de la sine. Recent am fost la un consult orl si mi s-a prescris ptr. otita medie catarala seroasa, picaturi Otis, Bixtonim picaturi in nara stanga si sare incalzita pe ureche. Deocamdata nu sunt ameliorari. Ce m-ati putea sfatui sa fac.
Va multumesc...
am si eu o problema cu urechea stanga care este partial infundata, zic partial deoarece se infunda in functie de pozitia in care stau. Daca ma aplec spre stanga(deci pe partea cu urechea problema) mi se desfunda, cand stau pe verticala mi se infunda. Precizez ca sunt asa de vreo 2 luni, aceasta situatia mi-a aparut in urma unei viroze pe care am avut-o dupa anul nou. Alte manifestari nu am avut, nu ma durut si am crezut ca trece de la sine. Recent am fost la un consult orl si mi s-a prescris ptr. otita medie catarala seroasa, picaturi Otis, Bixtonim picaturi in nara stanga si sare incalzita pe ureche. Deocamdata nu sunt ameliorari. Ce m-ati putea sfatui sa fac.
Va multumesc...
aici pe forum sunt deschise postari despre
catar tubar
otita seroasa
acolo explic cum trebuie curatat si tratat corect nasul
ce regim alimentar trebuei adoptat
si cum se incalzesc corect urechile
catar tubar
otita seroasa
acolo explic cum trebuie curatat si tratat corect nasul
ce regim alimentar trebuei adoptat
si cum se incalzesc corect urechile
Buna dimineata D-nul Dr am o problema cu respiraţia de 3 ani in special toamna si primăvara dar dupa o raceala in luna Februarie care am tratato cu Theraflu si nurofen raceala si gripa, am ramas cu nasul înfundat nu pot respira decât pe gura in special noaptea ma trezesc tot timpul pe la 3:30 si sunt fff obosit am folosit cam 3 sapt. Afrin dar cica nu e bine acum nu stiu ce sa fac. Am 37 de ani si sincer va spun cred ca de la respiraţia necorespunzătoare mi se înroşeşte fata si ma irit si e f usturătoare Pele seaca si usturime. Va rog daca ati putea da un răspuns. Va multumesc
1 cred cu siguranta ca exista si o problema gastrca sau intestinala...
care duce la malabsorbtie a nutrientilor necesari si de aici simptomele la piele, fata...s.a
2 este si o problema de circulatie ( investigati si ficatul)
cu un sange gros, vascos.. care NU circula cum trebuie
de aici multe probleme inclusiv cu nasul
3 cred ca e cazul de renuntat la lactate, mezeluri, margarina, unt..s.a grasimi animale
4 local pentru Nas..
e bine de facut reducerea cornetelor in volum cu RADIOFRECVENTA
care duce la malabsorbtie a nutrientilor necesari si de aici simptomele la piele, fata...s.a
2 este si o problema de circulatie ( investigati si ficatul)
cu un sange gros, vascos.. care NU circula cum trebuie
de aici multe probleme inclusiv cu nasul
3 cred ca e cazul de renuntat la lactate, mezeluri, margarina, unt..s.a grasimi animale
4 local pentru Nas..
e bine de facut reducerea cornetelor in volum cu RADIOFRECVENTA
Multumesc pentru răspuns D-nul Dr. Am facut o serie de analize si mia iesit pozitiv helicobaterul 2, 28.
Buna ziua am o fetita de 9 ani sa născut cu amigdalele mai mari cat a fost mica făcea des puroi in gât dupa multe internări am ajuns la un medic privat cu tratamente pt imunitate si a revenit anul trecut a început cu o răceala care a durat cu tuse 3 luni dupa multe antibiotice de la medicul de familie am ajuns iar la privat a fost bine a trecut acum o luna a început iar aceiasi problema iar medicul de familie antibiotic peste antibiotic parca cateva zile nu a mai tusit dar a început iar tusea seacă si acum ii dau sinecod sirop si trachisan pastile de supt va rog sa ma ajutati cu un sfat nu mai stiu unde sa merg cu ea multumesc
numai un medic ORL opate examina corect nasul, gatul..si sa se pronunte deunde tusea
in rest gasiti sute de sfaturi pe forum cum s efac aerosolii, inhalatii, aromoterapie, salinoterapie
si cum o alimentatie incorecta cu citrice, sucuri.. mancare acra.. poat intretine tusea din gat
in rest gasiti sute de sfaturi pe forum cum s efac aerosolii, inhalatii, aromoterapie, salinoterapie
si cum o alimentatie incorecta cu citrice, sucuri.. mancare acra.. poat intretine tusea din gat
Va multumesc pt raspuns din pacate medicul de familie refuza sa imi dea un bilet de trimitere la orl mi a spus ca nu e cazul iar la orl nu ma primeste fara bilet o sa incerc sa caut un medic privat
aveti posibilitate sa schombati medicul de familie
Pentru Dr. Flueraru cu scuze pt dimensinea mesajului dar, citind foarte multe din ceea ce ati postat, am mare incredere in parerea dvs!
Din luna ianuarie am simptome carora nu le gasesc o explicatie clara si acest lucru ma ingrijoreaza. la inceputul lunii am avut dureri de ceafa care nu au cedat nici pana acum. La doua saptamani dupa aceasta durere au aparut amortelile membrelor superioare, a obrajilor, dureri de umeri, ameteala, senzatie de cerc strans in jurul fruntii si presiune mare la nivelul capului cand ma aplecam. In aceeasi perioada am observat si un ganglion marit mai jos de lobul urechii drepte. Au aparut simptomele unei viroze, cu tuse expectoranta, stare subfebrila etc. Medicul de familie a pus diagnosticul de viroza si de spondiloza cervicala cu trimitere la reumatolog. in momentul consultului erau inflamati mai multi ganglioni latero-cervicali si submandibulari. Cei latero-cervicali erau inflamati mai evident pe partea dreapta si si mana si durerea de ceafa erau prezente mai mult pe partea dreapta. Dupa doua saptamani de raceala simptomele acesteia s-au accentuat si am primit 10 zile Zynat (1/12 h). In aceeasi perioada consultul reumatologic a confirmat spondiloza cervicala si scolioza in "S" si am primit recomandare de radiografie si tratament cu Flamexim, Mydocalm, Milgama. Fara a examina ganglionii, cand am mentionat existenta lor a spus ca sistemul adult (am 30 ani) nu ar trebui sa mai raspunda asa la infectii si viroze obisnuite. Dupa tratamentul dat s-au remediat destul de mult senzatiile de tensiune si amortelile. Radiografia nu a aratat nimic cervical si am fost indrumata catre neurolog. Testele neurologice au fost ok, tensiunea arteriala era mai mare fata de 10 cu 8 sau 6, cum aveam de obicei. In cabinet aveam 14 cu 9 pe o mana, 13 cu 8 pe cealalta. Fluctuatia aceasta s-a mentinut si in zilele urmatoare, dupa nu am mai monitorizat. Tot aici am efectuat analize de sange, analize hormoni tiroidieni, proteina C reactiva, IgE, exudat. Analizele au iesit in limitele laboratorului, in afara de VSH si Fibrinogen usor crescute. Analizele au fost facute in 18 februarie, inca eram racita, ganglionii scazusera- primul aparut a scazut cam la dimensiunea unei boabe de piper, cei latero-cervicali la dimensiunea unei boabe de mazare, dar nu asa de rotunzi, mai plati (au scazut la jumatate fata de inflamarea initila), cei submandibulari erau inca destul de mari. Am primit recomandare de rmn cervical si cerebral. Cel cerebral s-a efectuat cu substanta de contrast. Pe buletinul de rezultate apar ganglioni submandibulari mariti, fara prize de contact, aspect grasos- caracter de benignitate, sinuzita maxilara cu acumulare lichid pe partea drepta, discopatie c5-c6 cu ingustarea spatiului, dar fara amprentarea sacului dural. Am primit tratament cu vitamina C, isoprinosine, migrolin, tonotil si de la orl rhinocort, clarinase si sinupret. Dr. ORL mi-a aratat direct pe rmn semnele sinuzitei si mi-a spus ca dimensiunea ganglionilor este mica pentru a insemna ceva. De asemenea am infectii repetate ale amigdalelor, din copilarie, dar numai in ultimii 2 ani am avut nevoie de antibiotic pentru a le combate. Amigdala din partea dreapta este mai mare permanent decat cea stanga, imi apar dureri la inghitire si senzatie de gat uscat destul de des (chiar si la simtirea unui miros) si de la ultima viroza simt din cand in cand ca imi pierd vocea. daca tusesc sau imi "dreg" glasul totul revine la normal. dr. Orl a spus ca este o sensibilitate a mea si ca pana acum s-ar fi agravat foarte tare daca era vorba de altceva. La ultimele doua raceli am expectorat si cateva firisoare de sange de2-3 mm si siubtiri cau un fir de ata (cam de 3, 4 ori ) in 6 luni. Mi s-a spus ca erau de la sinuzita. Am terminat de doua zile toate tratamentele pe care le aveam, simptomele nu mai sunt atat de accentuate, dar ganglionii tot se simt, mai ales cei submandibulari si cei laterocervicali dreapta (au trecut 3 luni de la aparitia lor), nu dor, sunt moi si foarte mobili. Durerea de ceafa, cea occipitala, amorteala si senzatia de arsura a obrajilor doar s-au ameliorat, chiar au reaparut mai intens de cateva zile. Intensitatea durerii se schimba la masarea cefei si a capului si la schimbarea pozitiei. Medicul reumatolog considera ca afectarea coloanei este prea mica ca sa justifice durerile pe care le am si nu pot face nicio procedura atat timp cat se simt ganglionii. Mentionez ca am un job "de birou"- 8 h/ zi cam stau pe scaun cu mana pe "mouse".
As dori sa stiu ce opinie aveti si daca este cazul sa fac investigatii suplimentare pentru acesti ganglioni si aceste simptome sau sa ii consider "benigni" si sa astept retragerea lor?
Din luna ianuarie am simptome carora nu le gasesc o explicatie clara si acest lucru ma ingrijoreaza. la inceputul lunii am avut dureri de ceafa care nu au cedat nici pana acum. La doua saptamani dupa aceasta durere au aparut amortelile membrelor superioare, a obrajilor, dureri de umeri, ameteala, senzatie de cerc strans in jurul fruntii si presiune mare la nivelul capului cand ma aplecam. In aceeasi perioada am observat si un ganglion marit mai jos de lobul urechii drepte. Au aparut simptomele unei viroze, cu tuse expectoranta, stare subfebrila etc. Medicul de familie a pus diagnosticul de viroza si de spondiloza cervicala cu trimitere la reumatolog. in momentul consultului erau inflamati mai multi ganglioni latero-cervicali si submandibulari. Cei latero-cervicali erau inflamati mai evident pe partea dreapta si si mana si durerea de ceafa erau prezente mai mult pe partea dreapta. Dupa doua saptamani de raceala simptomele acesteia s-au accentuat si am primit 10 zile Zynat (1/12 h). In aceeasi perioada consultul reumatologic a confirmat spondiloza cervicala si scolioza in "S" si am primit recomandare de radiografie si tratament cu Flamexim, Mydocalm, Milgama. Fara a examina ganglionii, cand am mentionat existenta lor a spus ca sistemul adult (am 30 ani) nu ar trebui sa mai raspunda asa la infectii si viroze obisnuite. Dupa tratamentul dat s-au remediat destul de mult senzatiile de tensiune si amortelile. Radiografia nu a aratat nimic cervical si am fost indrumata catre neurolog. Testele neurologice au fost ok, tensiunea arteriala era mai mare fata de 10 cu 8 sau 6, cum aveam de obicei. In cabinet aveam 14 cu 9 pe o mana, 13 cu 8 pe cealalta. Fluctuatia aceasta s-a mentinut si in zilele urmatoare, dupa nu am mai monitorizat. Tot aici am efectuat analize de sange, analize hormoni tiroidieni, proteina C reactiva, IgE, exudat. Analizele au iesit in limitele laboratorului, in afara de VSH si Fibrinogen usor crescute. Analizele au fost facute in 18 februarie, inca eram racita, ganglionii scazusera- primul aparut a scazut cam la dimensiunea unei boabe de piper, cei latero-cervicali la dimensiunea unei boabe de mazare, dar nu asa de rotunzi, mai plati (au scazut la jumatate fata de inflamarea initila), cei submandibulari erau inca destul de mari. Am primit recomandare de rmn cervical si cerebral. Cel cerebral s-a efectuat cu substanta de contrast. Pe buletinul de rezultate apar ganglioni submandibulari mariti, fara prize de contact, aspect grasos- caracter de benignitate, sinuzita maxilara cu acumulare lichid pe partea drepta, discopatie c5-c6 cu ingustarea spatiului, dar fara amprentarea sacului dural. Am primit tratament cu vitamina C, isoprinosine, migrolin, tonotil si de la orl rhinocort, clarinase si sinupret. Dr. ORL mi-a aratat direct pe rmn semnele sinuzitei si mi-a spus ca dimensiunea ganglionilor este mica pentru a insemna ceva. De asemenea am infectii repetate ale amigdalelor, din copilarie, dar numai in ultimii 2 ani am avut nevoie de antibiotic pentru a le combate. Amigdala din partea dreapta este mai mare permanent decat cea stanga, imi apar dureri la inghitire si senzatie de gat uscat destul de des (chiar si la simtirea unui miros) si de la ultima viroza simt din cand in cand ca imi pierd vocea. daca tusesc sau imi "dreg" glasul totul revine la normal. dr. Orl a spus ca este o sensibilitate a mea si ca pana acum s-ar fi agravat foarte tare daca era vorba de altceva. La ultimele doua raceli am expectorat si cateva firisoare de sange de2-3 mm si siubtiri cau un fir de ata (cam de 3, 4 ori ) in 6 luni. Mi s-a spus ca erau de la sinuzita. Am terminat de doua zile toate tratamentele pe care le aveam, simptomele nu mai sunt atat de accentuate, dar ganglionii tot se simt, mai ales cei submandibulari si cei laterocervicali dreapta (au trecut 3 luni de la aparitia lor), nu dor, sunt moi si foarte mobili. Durerea de ceafa, cea occipitala, amorteala si senzatia de arsura a obrajilor doar s-au ameliorat, chiar au reaparut mai intens de cateva zile. Intensitatea durerii se schimba la masarea cefei si a capului si la schimbarea pozitiei. Medicul reumatolog considera ca afectarea coloanei este prea mica ca sa justifice durerile pe care le am si nu pot face nicio procedura atat timp cat se simt ganglionii. Mentionez ca am un job "de birou"- 8 h/ zi cam stau pe scaun cu mana pe "mouse".
As dori sa stiu ce opinie aveti si daca este cazul sa fac investigatii suplimentare pentru acesti ganglioni si aceste simptome sau sa ii consider "benigni" si sa astept retragerea lor?
nu e cazul de investigatii
este cazul de internare in clinica ORL.. si OPerate amigdalele ( ganglionii de acolo sunt)
punctii sinusale pentru a elimina puroiul din sinus
consult Maxilo-facial..cu radiografii la radacina dintilor de sus de sub sinus... fiind o posibila cauza a sinuzitei
separat se trateaza coloana cervicala
se schimba drastic regimul alimentar
se exclud complet lactatele... si ne apropiem de un regim aprope vegetarian cu doar 15% peste si carne
este cazul de internare in clinica ORL.. si OPerate amigdalele ( ganglionii de acolo sunt)
punctii sinusale pentru a elimina puroiul din sinus
consult Maxilo-facial..cu radiografii la radacina dintilor de sus de sub sinus... fiind o posibila cauza a sinuzitei
separat se trateaza coloana cervicala
se schimba drastic regimul alimentar
se exclud complet lactatele... si ne apropiem de un regim aprope vegetarian cu doar 15% peste si carne
Multumesc pentru raspuns si timpul acordat!
Va mai deranjez cu o intrebare! La consultul de la Reumatologie am fost sfatuita pentru o biopsie a ganglionilor mentionandu-mi cazurile de limfom intalnite. Facand RMN si avand pe raport mentiunea de bening a ganglionilor nu am mai dat importanta, mai ales ca medicul respectiv nu a palpat sau examinat zona. Dar acum, faptul ca nu se retrag, ma face sa ma gandesc la diverse posibilitati, care mai de care mai negre. Credeti ca pe langa ORL ar trebui sa merg si la un hematolog? Multumesc
Buna ziua!De cateva zile ma doare urechea dreapta si ochiul drept si tusesc sec.Cred ca e de la vorbitul la telefon, dar m-a tras si curentul.Astazi m-am trezit cu ochiul foarte umflat si din el curgea o secretie galben-verzuie, e foarte rosu si umflat.Mi-am pus paine cu vin rosu si a mai tras putin dar acum e tot umflat si mai nou tusesc productiv cu acelasi lichid care mi-a curs si din ochi.
Buna ziua! Fiul meu in varsta de 4ani si 10 luni fost operat la 2 ani si 2 luni de polipi nazali. Virozele 'furate' de la gradi se manifesta in special la nivelul sinusurilor, fara sa fi facut vreodata otita sau puroi in gat.
Dupa multe controale la medici orl, inclusiv la Szeged, s-a constatat ca polipii s-au refacut.
O luna de zile ni s-a recomandat Nasonex, ser in fiecare nara si aspirat cu batista bebelusului in acelasi timp in cealalta nara. Daca nu sunt imbunatatiri, sa scoatem iar polipii.
Mentionez ca sta cu gura deschisa, doarme de obicei cu gura deschisa.. Iar cand nu are muci, e infundat. Testele alergologice nu au iesit specifice la nimic...
Antibiotic a primit de max 5 ori in 4 ani si 10 luni, aerosoli 99 % din cazurile de viroze.
Acum caut solutii de a 'dezinflama' polipii, cat mai natural, fara corticoizi..
Il imunizez cu extracte de macese si coacaz negru, miere cu propolis, sinupret la nevoie, insa strict pe nivelul polipilor ce aerosoli as putea sa ii fac? Am cumparat picaturile Hapciu-fares, insa nu am reusit sa stam mao mult de 3 minute la inhalatii, iar prospectul nu indica folosirea in aerosoli..
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Dupa multe controale la medici orl, inclusiv la Szeged, s-a constatat ca polipii s-au refacut.
O luna de zile ni s-a recomandat Nasonex, ser in fiecare nara si aspirat cu batista bebelusului in acelasi timp in cealalta nara. Daca nu sunt imbunatatiri, sa scoatem iar polipii.
Mentionez ca sta cu gura deschisa, doarme de obicei cu gura deschisa.. Iar cand nu are muci, e infundat. Testele alergologice nu au iesit specifice la nimic...
Antibiotic a primit de max 5 ori in 4 ani si 10 luni, aerosoli 99 % din cazurile de viroze.
Acum caut solutii de a 'dezinflama' polipii, cat mai natural, fara corticoizi..
Il imunizez cu extracte de macese si coacaz negru, miere cu propolis, sinupret la nevoie, insa strict pe nivelul polipilor ce aerosoli as putea sa ii fac? Am cumparat picaturile Hapciu-fares, insa nu am reusit sa stam mao mult de 3 minute la inhalatii, iar prospectul nu indica folosirea in aerosoli..
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
buna ziua. am o fetita de 2, 7 ani care acum 2 saptamani avea - nas infundat fara secretii, temp 38, durere noaptea de ureche dr, sforait in timpul somnului - am fost ladr orl-ist, diagnostic otita congestiva la urechea dr. tratament - spray flixonase, curatare nas cu ser si aspirat, antiinflamator.dupa o saptamana a inceput sa aiba secretii nazale apoase si a facut o zi febra 38, 5 si secretii verzui la ochiul drept si mi s-a parut ca nu ma aude cand vorbesc. am mers iar la orl, diagnostic otita seroasa bilaterala. tratament - augmentin bis 7 zile, curatare nas, vibrocil, colargol, tobradex pt ochi, ciplox pt nas.
am fost iar la control in a 7 a zi de antibiotic si inca este lichid in ureche.
doctorul a zis sa-i mai dau antibiotic pana la 10 zile si dupa sarbatori sa vin sa-i puna aeratoare.
mentionez ca fata e programata la operatie pt polipi pe 6 mai. sincer nu as dori sa ajung sa-i puna aeratoare as vrea sa ma sfatuiti ce sa-i mai fac ca sa scap de aeratoare.
am sa-i fac si o timpanograa inainte de a merge saptamana viitoare la control.
acum pe langa tratamentul dat de dr ii mai dau aerius seara 2, 5 ml. si ii mai pun tampoane cu bitter in ureche. nu vrea sa stea sa-i incalzesc urechea. ii fac masaj cu degetul la ureche cum am citit pe forum.
am fost iar la control in a 7 a zi de antibiotic si inca este lichid in ureche.
doctorul a zis sa-i mai dau antibiotic pana la 10 zile si dupa sarbatori sa vin sa-i puna aeratoare.
mentionez ca fata e programata la operatie pt polipi pe 6 mai. sincer nu as dori sa ajung sa-i puna aeratoare as vrea sa ma sfatuiti ce sa-i mai fac ca sa scap de aeratoare.
am sa-i fac si o timpanograa inainte de a merge saptamana viitoare la control.
acum pe langa tratamentul dat de dr ii mai dau aerius seara 2, 5 ml. si ii mai pun tampoane cu bitter in ureche. nu vrea sa stea sa-i incalzesc urechea. ii fac masaj cu degetul la ureche cum am citit pe forum.
am uitat sa mentionez ca are secretii putin vascoase si tuseste rar, si i am dat acc si aerosoli cu acc.
pt.: Andreea9995
NU te ocupa cu prostii
ai toate sansele sa Pierzi vederea daca mai stai acasa
Maine urgent la Oftalmo, la stomatolog si la ORL
NU te ocupa cu prostii
ai toate sansele sa Pierzi vederea daca mai stai acasa
Maine urgent la Oftalmo, la stomatolog si la ORL
pt/ Lorena camelia
Afirmatia.. (Virozele 'furate' de la gradi se manifesta in special la nivelul sinusurilor, fara sa fi facut vreodata otita sau puroi in gat. )
este TOTAL gresita... nu virozel sunt de vina..ci Alimentatia incorecta si problemele gastro-ntestinale... intoleranta la anumite alimente.. ( lapte de vaca, la gluten...)
asta este cauza care duce la marirea poipilor in volum din primii ani de viata si tot asata face ca polipii sa recidiveze
daca nu se schimba regimul alimentar.. pe copil i.l asteapta rinitele alergice, polipoza nazala si astmul
Cat despre tratamentul local cu aerosoli... si cu Colargol s.m.a
am scris multe mesaje aici pe forum
scrieti sus pe pagina principala..cuvantul chee POLIPI, COLARGOL, AEROSOLI s.a
si o sa apara toate mesajele de unde o sa selectati tot ce va trebuie inclusiv ce alimente trebuei sa evitati
Afirmatia.. (Virozele 'furate' de la gradi se manifesta in special la nivelul sinusurilor, fara sa fi facut vreodata otita sau puroi in gat. )
este TOTAL gresita... nu virozel sunt de vina..ci Alimentatia incorecta si problemele gastro-ntestinale... intoleranta la anumite alimente.. ( lapte de vaca, la gluten...)
asta este cauza care duce la marirea poipilor in volum din primii ani de viata si tot asata face ca polipii sa recidiveze
daca nu se schimba regimul alimentar.. pe copil i.l asteapta rinitele alergice, polipoza nazala si astmul
Cat despre tratamentul local cu aerosoli... si cu Colargol s.m.a
am scris multe mesaje aici pe forum
scrieti sus pe pagina principala..cuvantul chee POLIPI, COLARGOL, AEROSOLI s.a
si o sa apara toate mesajele de unde o sa selectati tot ce va trebuie inclusiv ce alimente trebuei sa evitati
pt/Pet1975
operatia de polipi la acesta varsta este sortita la acelas rezultat ca si in mesajul de mai sus...
excludeti laptele de vaca si toate fainoasele din alimentatie..fiind producatare de mucus
NU mai vorbesc de fructele citrice si sucurile cu acid sau facute acasa din citrice
faceti aerosoli.. masca se poate pune la nasul copilului si in somn cand doarme
cald la ureche se poate pune 2 bucati mari de vata.., incalzite cu ferul de calcat, pe urechi, pus o caciulita peste.. inainte de culcare sa doara cu ele
Nasul trebuei aspirat cat mai des..sa fie permanent liber
daca in 10 zile de tratament intens
timanograma nu se normalizeaza si copilul NU aude
nu aveti de ales.. o sa puneti aeratare si o sa scoateti polipii
dar ca sa nu recidiveze... trebuei sa aveti grija la alimentatie
operatia de polipi la acesta varsta este sortita la acelas rezultat ca si in mesajul de mai sus...
excludeti laptele de vaca si toate fainoasele din alimentatie..fiind producatare de mucus
NU mai vorbesc de fructele citrice si sucurile cu acid sau facute acasa din citrice
faceti aerosoli.. masca se poate pune la nasul copilului si in somn cand doarme
cald la ureche se poate pune 2 bucati mari de vata.., incalzite cu ferul de calcat, pe urechi, pus o caciulita peste.. inainte de culcare sa doara cu ele
Nasul trebuei aspirat cat mai des..sa fie permanent liber
daca in 10 zile de tratament intens
timanograma nu se normalizeaza si copilul NU aude
nu aveti de ales.. o sa puneti aeratare si o sa scoateti polipii
dar ca sa nu recidiveze... trebuei sa aveti grija la alimentatie
Va multumesc pentru promptitidinea raspunsului!
Testele De alergie alimentare ar fi potrivite la varsta lui si mai ales elocvente? Noi le-am facut doar pe cele subcutanate si nu au iesit specifice la nimic!
Oare in cazul lui, cu aspiratul nasului permananet (desi ziua il sufla), cu aerosoli, colargol si aromaterapie cu eucalipt, coacaz negru cu macese, propolis si altele de imunitate...vom scapa de o noua operatie?
Va multumesc!
Testele De alergie alimentare ar fi potrivite la varsta lui si mai ales elocvente? Noi le-am facut doar pe cele subcutanate si nu au iesit specifice la nimic!
Oare in cazul lui, cu aspiratul nasului permananet (desi ziua il sufla), cu aerosoli, colargol si aromaterapie cu eucalipt, coacaz negru cu macese, propolis si altele de imunitate...vom scapa de o noua operatie?
Va multumesc!
da se poate scapa de operatie cu conditia ca tratamentul local este insistent
si cel mai important se renunta in totalitate la Lactatele de vaca si la fainoase
deasemenea e bien de redus ciocolata, toate dulciurile din comert..cu euri, coloranti artificiali...
si cel mai important se renunta in totalitate la Lactatele de vaca si la fainoase
deasemenea e bien de redus ciocolata, toate dulciurile din comert..cu euri, coloranti artificiali...
Buna ziua, de o luna ma confrunt cu o serie de probleme orl, rinofaringita, otita drepta, rinita si, mai nou, dupa ce am tratat otita, sinuzita maxilo etmoido sfenoidala si mastoidita dreapta florida, ultimele doua diagnosticate in urma unui rmn la cap, pt sinuzita orl istul mi a prescris cefotax iv 5 zile, medrol si bixtonim fara rezultate, am incercat azitrox, dar nu am reusit sa l iau, iar acum iau zinat, sinupret in toata aceasta perioada si spray nazal, inca imi pulseaza zona nasului si ma doare capul, zona tample frunte, am tinut legatura Mereu cu orl istul, evit internarea si o eventuala punctie, dar nu ma simt bine, va rog sa mi dati un sfat, ce e de facut?
NU e cazul de evitat punctiile si internarea
fiiecare amanare de rezolvare corecta a problemelor duce direct in sala de operatie
cred ca cauza principala este nasul..si sinuzita sau posibil o infectie dentara care intretine sinuzita
de aici si complicatiile la ureche
si de acolo este foarte putin pana la o meningita
fiiecare amanare de rezolvare corecta a problemelor duce direct in sala de operatie
cred ca cauza principala este nasul..si sinuzita sau posibil o infectie dentara care intretine sinuzita
de aici si complicatiile la ureche
si de acolo este foarte putin pana la o meningita
Multumesc pt raspuns! Maine sunt programata pt punctie, sper sa fie bine...
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2nas infundat de aproape 20 ani
- 3raceala - defectiune de respiratie
- 4nas infundat dimineata, uneori si tuse suparatoare
- 3rinita alergica... nu pot sa respir!
- 64nas mereu infundat
- 8probleme gat
- 13Dintr-o data am simtit dureri ce porneau din zona dreapta de la gat pe mandibula si pana in urechea
- 5tuse si raguseala puternica
- 3Cancer de gat?
- 9Bubite mici cu lichid
- 7tusa rea si continua sper de la raceala
- 11Punct alb-galben in gat
- 4cam de o luna de zile simt o jena in gat, durere, gadilatura
- 8Nas infundat si sforait la bebe de 11 luni
- 4de cateva zile am o tuse care ma 'omoara'
- 1Tuse cu sputa alba
- 10Nas infundat, raceala copil 8 ani
- 1tuse si flegma excesiva
- 7Secreții nazale și gat uscat în timpul nopții
- 1Nas si cap infundat.la.copiil
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie Tusea nasul infundat gatul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: