acum 6 luni am renunat la fumat dupa o perioada de 20 ani

12-03-2014
pinkpanther
Nu este medic/terapeut
pinkpanther
In urma cu 6 luni am renunat la fumat dupa o perioada de 20 ani, moment in care au debutat simptomele de balonare abdominala (indiferent de ce alimente consum si modul de a le combina) si retentie de lichide cu edeme generalizate (fata tumefiata, mainile si picioarele de asemenea).
Toate analizele de sange si urina sunt in limite normale; ecografia abdominala de asemenea.Am fost la consultatii: gastroenterologie, endocrinologie, nefrologie dar nimeni nu a sesizat nimic in neregula.
A mai patit cineva asa in urma renuntarii la fumat?Inteleg ca organismul are nevoie de o perioada pt. a se readapta, dar totusi dupa 6 luni n-ar trebui sa cedeze aceste simptome?
6 comentarii
0
12-03-2014, ora 22:21
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pentru un medic care sigur va va raspunde,
precizate daca ati consumat de atunci,
mai mult alcool (in compensare)..nemaifumand...scuze de intrebare
si
CE mancati mai mult
sanatate maxima va doresc
0
12-03-2014, ora 23:13
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
EU fac CHIMIO si am aceste simptome dar ca sa ti faci o idee pt balonare BEAU CEAI DE MENTA si imi trece balonarea, iar umflarea fetei a mainilor si picioarelor INCERC SA MANANC ALIMENTE CARE CONTIN CAT MAI PUTINA SARE deoarece la mine sarea imi creeaza astfel de probleme incearca si tu si poate te va ajuta ( eu nu mai pun sare la mancare deloc).
Sa ne tii la curent daca ai rezolvat si cu ce.
SUCCES
0
26-03-2014, ora 20:41
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Inteleg ca asociati renuntarea la fumat cu aceste probleme. Mergind pe aceasta ipoteza, exista posibilitatea sa fi inlocuit un comportament cu altul. Mai exact, se prea poate sa fi inlocuit fumatul cu mincatul. Nu neaparat ca mincati mai mult, insa e posibil sa mincati repede. Amintiti-va cum era cind fumati: fumati pe indelete sau in graba? Acum am sa va rog sa va observati comportamentul alimentar. Cumva nevoia de a fuma a fost inlocuita cu a infuleca?
In plus, va recomand un exercitiu de respiratie. Mai precis, o serie de 20 de respiratii (inspir-expir = o respiratie) care se desfasoara asa: 4 respiratii normale si una foarte adinca. Si asa de 4 ori x 5 respiratii. In tot acest timp incercati sa aveti liniste in preajma si sa fiti pur si simplu atent la respiratia dumneavoastra. Daca apar ginduri, cu atit mai bine. Observati ce fel de ginduri si continuati sa respirati. Daca puteti face asta de 2 ori pe zi ar fi si mai bine.
Succes si asteptam vesti.
Camelia Ioanas
0
27-03-2014, ora 10:42
pinkpanther
Nu este medic/terapeut
pinkpanther
Multumesc tuturor pt. raspunsuri.

Vis a vis de obiceiurile alimentare:nu am schimbat absolut nimic in alimentatie, din contra, am avut si mai multa grija la ceea ce consum (foarte multe fructe si legume sub orice forma, nu manac dulciuri procesate, nu sconsum sucuri de niciun fel; paine cat mai piutina -2-3 felii/zi-, sare foarte putina). Din fericire nevoia de a fuma nu a fost inlocuita cu nevoia de a rontai sau de a consuma orice altceva.

Voi incerca exercitiile de respiratie pe care mi le-a recomandat d-na. Ionas.

O zi placuta va urez si toate cele bune!
0
27-03-2014, ora 15:23
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
As vrea sa aud de la dvs daca s-a petrecut vreo imbunatatire in tot timpul acesta (6 luni). Ati observat ceva nou in viata dvs de cind v-ati lasat de fumat? Orice schimbare ne poate afecta corpul. Este extraordinar ca sinteti atit de atent cu dieta dvs. Incercati o disociere a alimentelor, poate exista un aliment nou sau poate folositi un aliment mai mult acum la care sinteti totusi alergic. De exemplu, intr-o zi mincati doar mere, a doua zi doar struguri, a treia zi doar... Dvs. stiti mai bine care este dieta dvs si am sa va rog sa observati cu atentie cum va simtiti. Daca totusi nu va reveniti, puteti incerca "fumatul virtual". Adica va asezati in fotoliul preferat (sau chiar in locul in care fumati de obicei) si scoateti o tigara imaginara din pachetul imaginar. Apoi o aprindeti cu bricheta imaginara si trageti cu putere din acea tigara. S-ar putea sa fiti surprins...
Asteptam vesti de la dumneavoastra.
Sanatate!
Camelia Ioanas
0
27-03-2014, ora 15:38
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Inca ceva: cum ati reusit sa renuntati la fumat? Am auzit ca in Copenhaga primaria le ofera o bicicleta cadou celor care renunta la fumat. Ce idee grozava, nu-i asa? Sint sigura ca si dvs meritati un premiu pentru ca ati renuntat la fumat. Daca ar fi sa va acordati un premiu, o lauda, o felicitare, care ar fi aceasta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Pachetele „vorbitoare” de țigări ar putea descuraja fumatul
  • Imaginile grafice de pe cutiile de țigări au impact asupra creierului
  • Renunțarea la fumat, bruscă sau graduală?
  • Faza luteală a menstruației poate ajuta femeile care doresc să renunțe la fumat
  •