Ajutor! Combinare olanzapina

03-08-2022
Ccmada22
Nu este medic/terapeut
Ccmada22
Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu o întrebare.
Recent mama a fost la un camin de batrani, ea fiind bolnavă psihic (a aruncat mobila din casa, spart pereți, deranjat vecinii, înjurat, are impresia ca cineva are ceva cu ea, ca o urmăresc tiganii si etc.)
La acest camin i s a făcut un consult psihiatric in urma căruia i au dat olanzapina de 5, 1 cp pe zi.
Dupa aceea i au marit doza la 10, 1 cp seara a si i au mai adăugat si bromazepam la prânz si depakine dimineața.
Astazi m au chemat sa o iau deoarece face prea urat pentru a sta acolo.
Întrebarea mea este, eu am posibilitatea sa ajung la ea doar 1 data pe zi, cu ce ii pot da olanzapina in acelasi timp sa fie totul ok, cu bromazepam sau depakine sau i le pot da toate 3 de o data?
Ea are grave probleme si cu inima si din cauza bolii psihice nu vrea sa isi ia medicația.
Va rog, as dori un răspuns urgent, ea nu se tine de tratament si nu pot lasa sa isi ia pastiele singura si pot ajunge doar 1 data pe zi
2 comentarii
1
03-08-2022, ora 19:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dati-i-le pe toate 3 deodata.
1
04-08-2022, ora 08:29
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Eu nu as risca cu privire la pastile, pt ca la varstnici pot fi letale. Adica nu m-as apuca sa ii dau eu nimic in afara de cantitatea si schema data de medic. La dvs e o situatie f complicata si inteleg refuzul centrului de a o tine - lucrez in astfel de centre si consider ca persoanele cu boli psihice grave, nu au ce cauta acolo unde majoritatea pacientilor au boli cognitive, adica mai mult demențe. Pacienta ar trebui sedata cateva zile si tinuta sub observatie, insa asta se poate face doar intr-un spital. In centre/camine, pacientii nu sunt sedati, tocmai pt ca riscul de deces este f mare. Dar exista situatii in care un sedativ moderat, dat pt 1-2 zile pana se adapteaza pacientul in noul mediu, poate fi folosit, insa asta doar psihiatrul centrului poate decide. Pe scurt, eu va recomand sa o internati la Obregia tocmai din cauza acestor probleme de comportament. Acolo nu o vor tinr mai mult de 1-2 saptamani, o vor trata adecvat, se va mai linisti urmand consecvent tratamentul (pt ca ea doar "fortat" il va lua - stiu ei cum sa convinga) si intre timp, dvs cautati un alt centru unde sa o primeasca si cu aceste afectiuni severe. Insa ea trebuie stabilizata mai intai, altfel nu o primeste/tine nimeni. Si asta se poate doar intr-un spital. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: