Dependenta alprazolam si velafaxina

10-10-2017
Dani007
Nu este medic/terapeut
Dani007
Salut.Cum as putea sa scap de pastilele astea.Le iau de 1 an si doua luni. Dozele is cele mai mici una alprazolam si velafaxina seara.Dupa sase luni trebuia sa le opresc si le am oprit la sfatul medicului psihiatru brusc mirarea mea a fost cand a zis sa nu le mai iau deodata ca stiam ca dau dependenta.Toate bune si frumoase dimineata cand m am trezit fara sa iau padilele eram mort.Aveam ameteli, imi era rau, nu ma simteam bine deloc.Suna l pe medic si imi zice sa rreiauiar tratamentul.Si uite asa am ajuns sa iau prostiile astea de pastile 1 ani si doua luni.Din cate vad medicul nu prea vrea sa ma ajute sa scap si nu stiu cum as putea sa scap de ele.Stie careva vreo metoda cum as putea scapa de drogurile astea?Un sfat ar de mare ajutor.Multumesc.
6 comentarii
0
11-10-2017, ora 01:36
Psiholog Radu-Seicaru Geanina Florina
Psihologie, Str.Vitejilor,nr 19,sector 3,BUCURESTI
Psiholog Radu-Seicaru Geanina Florina
Buna seara!
Intr-adevar tratamentul nu se intrerupe brusc, trebuie scazuta treptat doza
Va sunt de mare ajutor sedintele de psihoterapie pt a avea o viata mai buna si o sanatate optima
Daca va mai pot fi de folos, va astept cu alte intrebari
Sanatate multa va doresc!
1
11-10-2017, ora 07:19
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
V-a fost rău pentru că ați oprit brusc tratamentul. Orice tratament psihiatric se dă după o schemă de tratament, în ultima parte scăzând treptat dozele, ca organismul să nu simtă disconfort. Consultați și un alt psihiatru dacă aveți impresia că psihiatrul actual nu vă ajută.
0
11-10-2017, ora 22:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la alt psihiatru care sa va reduca treptat tratamentul si numai daca se poate. Astfel de tratamente sunt de lunga durata, nu se scapa chiar asa usor de ele. Acesta nu e semn de dependenta ci semn ca inca nu aveti remisie. Benzodiazepinele cum e xanaxul, dau dependenta. De el ar trebui sa scapati. Dar tot treptat.
In rest medicamentele psihiatrice nu sunt droguri. Ele te ajuta sa treci mai usor peste boala. Nu va bagati in cap tot felul de prostii. Venlafaxina va ajuta sa treceti peste depresie si sau anxietate. Nu da dependenta. O puteti scoate oricand aveti remisie. Dar asta numai treptat si numai daca v-ati revenit. Sunt altii care iau medicamente grele numite antipsihotice si nu se plang. Acelea intr-adevar te fac leguma.
A lua o pastila cum e venlafaxina, cu care sa functinonati, nu e un capat de tara.
0
12-10-2017, ora 16:39
Dani007
Nu este medic/terapeut
Dani007
A ti putea cineva care e in cunostinta de cauza sa mi recomande o schema de intrerupere a acestor medicamente precizez ca i au de 1 an jumate: 1 alprazolam 0, 5 seara si velafaxinta de 150 tot una seara.Multumesc
0
12-10-2017, ora 20:47
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Nu trebuie sa intrerupi decat alprazolamul ! Il poti intrerupe brusc INSA il inlocuiesti cu pastile pe baza de plante (valeriana, hamei..) incepand de dimineata urmatoare ! Seara poti sa bei si un ceai de tei suplimentar ! Sau iti da medicul o alta clasa de medicament in locul lui !
0
12-10-2017, ora 22:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie un medic sa iti faca o schema de reductie. Intai se reduce alprazolamul pe care oricum nu trebuia sa iei atat de mult. Schimba-ti medicul daca nu vrea sa iti faca schema de reductie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: