am cazut de pe casa, diagnostic: fractura prin tasare T8

Am patit si eu o belea si anume am cazut de pe casa, diagnostic: fractura prin tasare T8. Spatele(toracele ma dor) iar doctorul de la spital a zis repaus si sa stau pe tare. Asta fac dar de o luna si o saptamana tot ma mai doare si va trebui sa incep si serviciul. Credeti ca durerile or sa treaca in timp(este indicat sa-mi cumpar un kosmodisk ). Va rog sa ma ajutati cu un sfat, multumesc mult.
5 comentarii

Buna seara!
Fractura vertebrala se poate trata in vreo 3 feluri fundamental diferite: functional (cazul D-voastra), imobilizare in corset sau interventie chirurgicala.
In cazul optarii pentru tratament functional, durerile se pot mentine cica 4-6 saptamani. Trebuie sa ramaneti in repaus, evitand ortostatismul prelungit, mersul (pe cat posibil).
O reevaluare periodica la neurochirurg se impune, cu aceasta ocazie transmitandu-se pacientului protocolul de recuperare fizicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Fractura vertebrala se poate trata in vreo 3 feluri fundamental diferite: functional (cazul D-voastra), imobilizare in corset sau interventie chirurgicala.
In cazul optarii pentru tratament functional, durerile se pot mentine cica 4-6 saptamani. Trebuie sa ramaneti in repaus, evitand ortostatismul prelungit, mersul (pe cat posibil).
O reevaluare periodica la neurochirurg se impune, cu aceasta ocazie transmitandu-se pacientului protocolul de recuperare fizicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

Multumesc pentru sfat.
Credeti ca se poate folosi kosmodiscul in loc de corset (am purtat o zi corsetul iar durerile se accentueaza si am renuntat la el).
Credeti ca se poate folosi kosmodiscul in loc de corset (am purtat o zi corsetul iar durerile se accentueaza si am renuntat la el).

Buna ziua!
Nu am nici cea mai mica referinta la acel produs mentionat de D-voastra, care nu face parte dintre produsele medicale.
Eu ma refeream la corset ca la acea imobilizare gipsata care cuprinde tot toracele si abdomenul si reprezinta o solutie terapeutica in anumite fracturi vertebrale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu am nici cea mai mica referinta la acel produs mentionat de D-voastra, care nu face parte dintre produsele medicale.
Eu ma refeream la corset ca la acea imobilizare gipsata care cuprinde tot toracele si abdomenul si reprezinta o solutie terapeutica in anumite fracturi vertebrale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

buna ziua, am o problema de vreo 2 zile a inceput sa ma doara talpa piciorului mai exact piciorul drept, am dureri mari daca calc normal daca calc pe varfuri am doar un usor discomfort, locul durerii este sub rotula din partea dreapta a piciorului drept adica in extrerior, nu am suferit nici o accidentare, adevarul este ca fac jogging in ultima vreme este foarte putin umflat in acea zona

Buna seara!
Nu inteleg deloc localizarea anatomica a durerii. Pot exista sute de puncte dureroase la nivelul piciorului.
Pe de alta parte, este logic la efortul de a alerga a provocat o suprasolicitare a structurilor piciorului, concretizata printr-o fractura "de stress" sau o entorsa.
Aveti nevoie de un consult clinic de finete, specializat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu inteleg deloc localizarea anatomica a durerii. Pot exista sute de puncte dureroase la nivelul piciorului.
Pe de alta parte, este logic la efortul de a alerga a provocat o suprasolicitare a structurilor piciorului, concretizata printr-o fractura "de stress" sau o entorsa.
Aveti nevoie de un consult clinic de finete, specializat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Mydocalm pt dureri de spate, dupa 15-20 min mi s-a facut rau
- 10fractura trohanter umar pot sa merg la sala pentru refacere
- 24fractura peroneu...
- 3fractura cervicala C1 C2 si odontoida
- 22fractura peroneu si bimaleolara - ce sfaturi imi puteti da pt recuperare?
- 5dureri abdominale si de mijloc in timpul sarcinii
- 8Fractura metacarpian 5
- 1Fractura, fisura sau doar traumatism?
- 12Fractura incheietura mana
- 0Dureri de spate de cinci zile
- 3fractura complexa a piciorului sting
- 0Mana fracturata la copil de 5 ani
- 0fractura cominutiva edr si stiloida ulnara
- 1Fractura gamba, tromboflebita
- 0Fractura talus cu minima deplasare
- 3Probleme cu spatele
- 3Înțepături în spate ca niște ace
- 1Durere de spate in urma unui efort fizic
Mai multe informații despre: Fractura Durerile de spate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: