Ameteala, oboseala, dureri de cap, senzatie de lesin

28-09-2009
lloner
Nu este medic/terapeut
lloner
Buna ziua
De cateva luni bune am o stare aproape permanenta de oboseala, ameteala, cateodata de lesin(imi simt capul de parca plutesc), dureri de cap, ochi grei. Aceasta stare s-a agravat de cateva zile incoace. Sunt programator, stau la calculator mai bine de 9 ore pe zi, consum in medie 2-3 beri pe zi, fumez aproape un pachet pe zi.
Dorm 8-9 pe noapte, insa ma trezesc cu aceeasi stare.
Durerea de cap o simt in zona fruntii. Pe la 14 ani am avut sinuzita.
Mesele sunt neregulate, in general 2 pe zi, prima undeva la ora 12-13, cealalta seara. De cateva zile am inceput sa mananc regulat, sa includ fructe in meniu, mai putina carne, mai putine prajeli, Insa deocamdata nici un rezultat.
Am fost la oftalmolog, vad bine, dioptrii zero.
Analizele de sange au iesit bine, cu putine exceptii, unde rezultatele erau cu putin peste sau sub limita.
Mi se mai infunda urechile uneori, cred ca am cerumen in exces, oricat l-as curata, tot mi se intampla sa se infunde urechile. Am folosit betisoare, insa cred ca am facut mai mult rau decat bine. Nu stiu daca asta poate fi cauza. In rest folosesc apa, si un spray special pt urechi. Fara prea mari rezultate totusi.
Nu stiu ce altceva sa mai spun, daca imi puteti da cateva indicii despre ce as putea avea, m-as bucura foarte mult.
Multumesc, o zi buna.
9 comentarii
0
29-09-2009, ora 09:11
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Iti recomand pentru orientarea catre un diagnostic, consult ORL ( sinuzita???, afectiuni auriculare????), examenul fundului de ochi la oftalmologie, consult neurologic, eventual CT sau RMN cerebral + sinusuri; consumul de tutun si alcool este exagerat( iti recomand 1 bere in weekend, reducerea consumului de tigari ), consum de legume si fructe proaspete, in fiecare zi, un fruct sau o leguma care sa fie proaspate ; ar fi fost bine sa ne spui si care sunt modificarile investigatiilor sangvine ; ok, ar putea fi vorba si despre un sindrom de oboseala cronica si atunci este bine venit un concediu de odihna; numai bine
0
29-09-2009, ora 16:27
lloner
Nu este medic/terapeut
lloner
Multumesc pentru raspuns.
Am sa postez si rezultatele analizelor. Deocamdata nu am acces la ele de aici.
Pana atunci, pot sa va spun eu ce am gasit pe internet referitor la valorile anormale din analize si la simptomele pe care le am. Am gasit ca s-ar putea sa fie anemie megaloblastica, lipsa de vitamine, in special B12. Sau lipsa de acid folic.
Este posibil?
Am uitat sa spun in primul post doctorul oftalmolog mi-a spus ca alimentatia ar fi de vina. De aceea am si mers pe partea de anemie cand am cautat pe internet.
Mi se pare interesant ca nu simt o senzatie neaparat de moleseala, cat de lene sa fac lucruri atat fizic cat si psihic.
De asemenea am uitat sa spun ca daca tin capul drept, imi fuge imaginea din fata ochilor. Nu foarte tare, insa simt ca se invarte camera cu mine. Asta se intampla mai ales daca stau jos. Ca sa am senzatia de stabilitatea trebuie sa tin capul inclinat intr-o parte sau alta.
Daca depun un efort psihic brusc si destul de mare, starea de ameteala pare a se agrava brusc si parca ma inteapa ceva in cap.

Multumesc, o zi buna.
0
30-09-2009, ora 10:37
lloner
Nu este medic/terapeut
lloner
Iata rezultatul analizelor pe care le-am facut:

GLICEMIE. 101 mg/100ml (70 - 109) 05/06/2007 97
5, 60 mmol/l (3, 88-6, 04) 5, 38
(plasma NaF+K Ox, Architect ci 8200, Metoda fotometrie ABBOTT)
Anticorpi HCV(hepatita C)...negativ
(ser, Architect ci 8200, Metoda CMIA Abbott)
Antigen HBs.negativ 05/06/2007 negativ
(ser, Architect ci 8200, Metoda CMIA Abbott)
MAGNEZIU. 2, 53 mg/100ml (1, 46 - 2, 7) 05/06/2007 2, 62
1, 04 mmol/l (0, 6 - 1, 1) 1, 08
(ser, Architect ci 8200, Metoda fotometrie Abbott)
CALCIU TOTAL. 9, 90 mg/100ml (8, 9 - 10, 0) 05/06/2007 9, 70
2, 48 mmol/l (2, 22-2, 50) 2, 43
(ser, Architect ci 8200, Metoda fotometrie ABBOTT)
SIDEREMIE. 125 µg/100ml (25 - 156) 05/06/2007 146
(ser, Architect Ci 8200, metoda fotometrie ABBOTT)
VSH. 4 mm la 1h (2 - 10) 05/06/2007 1
HEMOLEUCOGRAMA
Hematii. 5 180 000 /mm3 (4, 5-6, 5 mil) 05/06/20075 130 000
Hemoglobina. 15, 0 g/100ml (13 - 17) 15, 5
Hematocrit. 47, 1 % (42 - 52) 45, 3
MCV. 90, 8 fL (82 - 92) 88, 3
MCH. 28, 9 pg (27 - 31) 30, 3
MCHC. 31, 8 g/dL (32 - 36) 34, 3
RDW. 14, 9 % (11, 6-14, 8) 13, 5
Trombocite. 305 000 /mm3 (150-450 mii) 05/06/2007 234 000
Leucocite. 4 440 /mm3 (4000-10000) 4 540
FORMULA LEUCOCITARA
Neutrofile.44, 00 % 1960 /mm3 (45 - 70) 44, 05
Limfocite.44, 20 % 1960 /mm3 (20 - 40) 43, 17
Monocite. 5, 95 % 265 /mm3 (3 - 7) 8, 63
Eozinofile. 4, 86 % 216 /mm3 (1 - 3) 2, 91
Bazofile. 0, 97 % 43 /mm3 (0 - 1) 1, 26
(singe integral, Cell-Dyn 3700, impedanta si citometrie de flux)
STGO. 21 U/l (5 - 34) 05/06/2007 21
(ser, Architect Ci 8200, metoda fotometrie ABBOTT)
STGP. 31 U/l (5 - 55) 05/06/2007 20
(ser, Architect Ci 8200, metoda fotometrie ABBOTT)
0
19-01-2011, ora 12:50
bogdan daniel
Nu este medic/terapeut
bogdan daniel
buna ziua va rog sa ma andrumati de cateva zile ma doare capu rau ametesc dedesuptu ochilor ma doare an juru gatului ce poate sa fie mana stanga ma doare am 36 ani am si spondeloza cervicala, , va multumesc, ,
0
18-02-2011, ora 20:46
camelia simona
Nu este medic/terapeut
camelia simona
Buna, sant cami din Resita am 26 ani si as dori sa ma ajute si pe mine cineva.In urma cu cateva luni am inceput sa am niste dureri de cap groaznice insotite de ameteli puternice, am fost diacnosticata cu spondiloza cervicala, am facut o perioada tratament cu antiinflamatorii, fizioterapie si apoi am facut acupunctura, pe moment durerile de cap s-au ameliorat si ametiala a disparit dar in scurt timp au revenit atat durerea de cap puternica cat si ametiala.Am facut un RMN cranio plus angio si mi s-a spus ca am un chist de retentie in sinusul sfenoidal de 1cm pe 1, 8 as vrea sa stiu daca durerea puternica de cap si ametelile au legatura cu acest chist( vreau sa mentionez ca durerea de cap nu e una locala intr-un anume loc si de multe ori e ca o presiune in tot capu).Va rog sa imi spuneti si mie cum pot sa scap de acest chist.va rog ajutati-ma.
0
23-09-2018, ora 18:11
Geanini
Nu este medic/terapeut
Geanini
Buna seara. Am niste amețeli de vreo 10 zile + valuri de caldura, imi zvâcnesc tâmplele. Inainte îmi zvâcneau tâmplele cand ieseam din serviciu de 24 ore. Menționez ca lucrez 24 cu 72. Am fost la neurolog, i-am explicat ce simptome am, mi-a spus ca banuieste ca-i cefalee continuă, migrena. Mi-a spus sa fac RMN, sa excludem ce-i mai grav. Rezultat RMN / Concluzii : Aspect RMN cerebral in limite normale. Discrete modificari inflamatorii sinusale paranazale., N-am ajuns la dânsa ca a intrat in concediu. Trebuie sa ajung fix peste o săptămână, luni.Azi am fost la urgențe ca aveam amețeli. Doctorita de la UPU m-a trimis la ORL dupa ce mi-a luat analize la sânge si mi-a facut ECG. ok analizele. La ORL doctorul m-a consultant, mi -a zis ca ce tine de dansul, e ok. N-am probleme. Intrebarea mea este: ține ceva de oftalmologie problemele mele? Trebuie sa consult si un oftalmolog? Menționez ca vad perfect. Ochii ma deranjeaza si ma ustură cand ma uit in laptop/tel.. pc.. Acum de exemplu cand ii misc stanga -dreapta îmi dă cu amețeală. Nu stau bine nici cu somnul. Aștept un răspuns. Daca mi-a scăpat ceva din simptome.. raspund la intrebari din partea unui medic specialist.
0
19-11-2018, ora 20:31
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Buna.ai rezolvat ceva cu starile?cum te m-ai simti.
0
20-11-2018, ora 01:10
Geanini
Nu este medic/terapeut
Geanini
Nesomn. Mi.am dereglat metabolismul. Ture de noapte etc. Asa ma voi chinui
0
21-11-2018, ora 17:19
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Cauzele pot fii multe.se strang si se declanseaza la un clic.e bine ca poti trai asa.sa iti continui activitatile si sa nu iti influnteze viata.eu am avut 3 ani de zile care m-am chinuit sa descopar de ce?ce am?prin diferiti doctori posibili si imposibili clinici peste clinici si cel mai important ceva care sa imi pot relua viata.niciodata nu va mai fii la fel dar fata de cum eram rau am reusit sa fiu pe picioarele mele.tu daca le poti stabiliza e cu atat mai bine.sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leșinul
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apare amețeala?
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Durerea de cap după somn
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Sportul și psihoterapia ameliorează oboseala pacienților cu cancer
  • Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.