Anxietate: medicamente sau psihoterapie?

01-09-2018
Cristi_FCSB
Nu este medic/terapeut
Cristi_FCSB
Salut, am o anxietate naspa. Medicul de fam m a trimis la psihiatru pentru a primi un tratament, sa ma duc? Stiu ca medicamentele sunt doar pentru calmare, dar daca o sa ma calmez ma gandesc ca o sa imi pot pune mai usor ordine in ganduri. Sau sa fac psihoterapie 6 sedinte?
3 comentarii
0
01-09-2018, ora 15:08
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihoterapia nu are un număr fix de ședințe, depinde de la persoană la persoană, în funcție de cum evoluezi.
Mergi la un psiholog clinician cu experiență care să-ți facă o evaluare, iar în urma diagnosticului poate decide dacă te trimite la psihiatru sau nu. Formele ușoare și medii se pot rezolva și la psiholog.
0
02-09-2018, ora 16:10
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Buna ziua,

Depinde ce înțelegeți prin anxietate nașpa. Nu am putea sa spunem sigur daca este nevoie de dedicație sau nu. Dacă medicul de familie v-a recomandat, ati putea consulta un psihiatru, Sa vedeti ce consideră dumnealui. Psihoterapia merge foarte bine mana in mana cu medicatia, însă nimeni nu va poate promite ca 6 sedinte va ajung. Ba mai mult, primele sedinte sunt folosite pentru a va cunoaste si a stabili o relație terapeutică, A fixa obiectivele. Nicidecum nu vor ajunge.
Începeți pas cu pas.
Numai bine!
0
03-09-2018, ora 00:08
Cristi_FCSB
Nu este medic/terapeut
Cristi_FCSB
Pai da, doamna, inteleg, dar la ce preturi sunt... 150 de lei o sedinta ori 10 cel putin la ce imi spuneti dvs, depaseste un salariu minim pe economie. Multumesc, o sa incerc sa ma controlez singur deoarece cred ca nu e asa de grava anxietatea pe care o am. Manac destul de bine, ma pot odihni bine, ies si pe afara. Singura chestie de care imi este frica este sportul. Cand merg pe strada si sunt absolut calm am bataile inimii undeva la 150 si cand stau in pat am 100, dar nu mereu... o sa fac saptamana aceasta o ecografie sa vad, dar imi este frica de infarct la ce fel imi bate inima.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: