Anxietate cu atacuri de panica si depersonalizare.
Drt, vreau sa-mi spuneti parerea dvs, sunt dependent de rivotril? sau nu mi-a trecut anxietatea, si fiind anxiolitic, ma calmeaza pe moment si imi da senzatia ca sunt dependent, doctora mea mi-a zis ca nu-s dependent, pur si simplu nu mi-a trecut anxietatea si de aici toate simptomele cand il las.
Pot spune ca nici anxietatea nu a trecut, dar pe de alta parte poate fi si o dependenta psihica.
Azi am facut alt experiment, am luat dimineata impreuna cu zoloft si un sfert de rivotril, n-am fost perfect, dar nu m-am mai gandit la anxietate toata ziua, am fost la sala, la cumparaturi, film, am mancat ceva in oras, am ajuns acasa si am putut sa deschis si pc-ul, sa ma joc putin.e mare diferenta, nu stiu ce sa mai zic.
Poti lua la nevoie un sfert de clonazepam, si eu cand nu pot dormi iau tot un sfert (foarte rar, ce-i drept).
Hopa, v-am prins:)) pai ce facem DrT, si tigari si rivotril la nevoie, glumesc.
Azi am fost sa ma tund, si am avut de asteptat o ora, a fost un adevarat test, parca n-aveam stare.
Stateam si ma gandeam, cand n-aveam problema asta, nu realizam cat de norocos sunt, ma gandeam doar la bani, cand ii auzeam p-astia batrani, sanatatea inainte de toate...radeam si faceam misto de ei, dar au dreptate.
Azi am fost sa ma tund, si am avut de asteptat o ora, a fost un adevarat test, parca n-aveam stare.
Stateam si ma gandeam, cand n-aveam problema asta, nu realizam cat de norocos sunt, ma gandeam doar la bani, cand ii auzeam p-astia batrani, sanatatea inainte de toate...radeam si faceam misto de ei, dar au dreptate.
Studiind medicina si eu am constatat ca sanatatea e mai importanta decat absolut tot pe lumea asta.
Daca tigarile te calmeaza, asta e...si pe mine ma calmeaza tigarile si fumez destul de mult (un pachet pe zi).
Cauta sa nu mi iei clo9nazepam si incearca lorazepamul.
Daca tigarile te calmeaza, asta e...si pe mine ma calmeaza tigarile si fumez destul de mult (un pachet pe zi).
Cauta sa nu mi iei clo9nazepam si incearca lorazepamul.
Azi n-am mai luat rivotril, am fost in parc, m-am dus cu bicla(am si cazut) asta e.M-am simtit cat de cat bine, cand intru in masina, spatii mici brusc ceva se intampla cu mine, nici nu prea pot explica starea respectiva sau invers in spatii foarte mari, sau cand ma asez undeva, apoi ma ridic ma apuca o uluiala de n-am vazut.
Nu stiu ce se intampla, am ramas cu o frica subinconstient drt? de spatii largi, mici, sau de exemplu imi este frica dimineata, cand ma dau jos in pat, cred ca automat ma gandesc ca o sa mi fie rau, mai ales daca stau in casa parca n-am stare, ma ia o oboseala combinata cu un rau din cap.
Am ramas cu agorafobia asta? nu mi gasesc linistea...
O sa merg luni dim la o alta doctora psihiatra, sa vedem daca e d-acord sa incerc lorazepamul, poate asa scap de rivotrilul asta.
DrT, cam cati pacienti se vindeca complet de anxietate? banuiesc ca sunt situatii in care raman unele urme, deocamdata mi-am pierdut increderea, adica imi este foarte greu dupa atatea luni in care m-am trezit dimineata si mi-a fost rau, , asta e in capul meu, sa-mi zic, o sa fie bine, o sa ma simt la fel ca inainte.
Nu stiu cum sa controlez gandurile astea, e apa de ploaie cu psihologii, cand ai o stare de neliniste combinata cu dureri foarte mari si foarte ciudate, sa te poti controla.
Nu stiu ce se intampla, am ramas cu o frica subinconstient drt? de spatii largi, mici, sau de exemplu imi este frica dimineata, cand ma dau jos in pat, cred ca automat ma gandesc ca o sa mi fie rau, mai ales daca stau in casa parca n-am stare, ma ia o oboseala combinata cu un rau din cap.
Am ramas cu agorafobia asta? nu mi gasesc linistea...
O sa merg luni dim la o alta doctora psihiatra, sa vedem daca e d-acord sa incerc lorazepamul, poate asa scap de rivotrilul asta.
DrT, cam cati pacienti se vindeca complet de anxietate? banuiesc ca sunt situatii in care raman unele urme, deocamdata mi-am pierdut increderea, adica imi este foarte greu dupa atatea luni in care m-am trezit dimineata si mi-a fost rau, , asta e in capul meu, sa-mi zic, o sa fie bine, o sa ma simt la fel ca inainte.
Nu stiu cum sa controlez gandurile astea, e apa de ploaie cu psihologii, cand ai o stare de neliniste combinata cu dureri foarte mari si foarte ciudate, sa te poti controla.
E din cauza anxietatii, ai tu o anxietate de fond care te chinuie.eu sper sa poti scapa de ea vreodata.
Putini se vindeca complet, adesea dupa un timp le revine si greu scapa de ea :(... in general trebuiesc tratamente lungi cu antidepresive, uneori chiar toata viata. Totul depinde de persoana; in ce grad e afectata de boala, daca e de factura psihologica datorata unui factor stresor puternic si persistent, sau e de fond - interioara, genetica etc de care nu prea se poate scapa definitiv.
Putini se vindeca complet, adesea dupa un timp le revine si greu scapa de ea :(... in general trebuiesc tratamente lungi cu antidepresive, uneori chiar toata viata. Totul depinde de persoana; in ce grad e afectata de boala, daca e de factura psihologica datorata unui factor stresor puternic si persistent, sau e de fond - interioara, genetica etc de care nu prea se poate scapa definitiv.
Pai daca era de fond, cred ca incepea mult mai devreme, m-a luat la 25 de ani dintr-o data, chiar n-am avut astfel de probleme, nu prea m-ati incurajat cu mesaju asta, daca tre' s-o tin asa toata viata, am sfeclit-o, nu prea ma pot concentra deloc, nu prea am liniste deloc, practic functionez 24-24 cu frica de anxietate, si cu intrebarile pe care mi le pun zilinic, oare o sa-mi treaca? cat mai tre' sa iau pastile? daca se intampla ceva si mai rau, etc.
Mircea
ce tratament urmezi sice cantitate?
ce tratament urmezi sice cantitate?
Din pacate anxietatea poate debuta la orice varsta; acum nu trebuie sa te gandesti ca nu te vindeci niciodata, mai ales daca in familie nu ai cazuri de tulburari mintale.
Cauta sa nu te mai gandesti in fiecare zi cum o sa iti fie, lasa totul sa decurga de la sine pentru ca in felul care o faci, tu iti alimentezi anxietatea.
Nu are ce sa se intample ceva mai rau...sau te referi daca iti va debuta vreo boala psihica mai grava...raspunsul in cazul asta e negativ, esti barbat si schizofrenia la barbati debuteaza destul de devreme 19-21 de ani.
Stari depresive ai avut vreodata? te-ai gandit vreodata la autovatamare in vreun fel?
Cauta sa nu te mai gandesti in fiecare zi cum o sa iti fie, lasa totul sa decurga de la sine pentru ca in felul care o faci, tu iti alimentezi anxietatea.
Nu are ce sa se intample ceva mai rau...sau te referi daca iti va debuta vreo boala psihica mai grava...raspunsul in cazul asta e negativ, esti barbat si schizofrenia la barbati debuteaza destul de devreme 19-21 de ani.
Stari depresive ai avut vreodata? te-ai gandit vreodata la autovatamare in vreun fel?
M-am gandit doar sa nu inebunesc, si-n cele din urma sa-mi fac rau singur.Tocmai d-asta imi este foarte frica, de moarte, nu sa-mi fac rau singur:))
Am mai avut momente grele, dar incercam sa-mi impun anumite limite, sunt trist, am o problema, o s-o rezolv, niciodata sa-mi fac rau singur, frica asta tot de la moarte vine, mi-a fost frica ca o sa mor cand nu puteam respira, am ramas socat de atunci, imi era foarte frica de spitale, de operatii.
Am mai avut momente grele, dar incercam sa-mi impun anumite limite, sunt trist, am o problema, o s-o rezolv, niciodata sa-mi fac rau singur, frica asta tot de la moarte vine, mi-a fost frica ca o sa mor cand nu puteam respira, am ramas socat de atunci, imi era foarte frica de spitale, de operatii.
Sabrina, urmez tratament cam de 8 luni, la inceput avem alte stari, ma trezeam noaptea cu o ameteala puternica si senzatie de sufocare, am urmat tratament cu, coaxil si rivotril, dupa 2-3 luni l-am schimbat o luna cu mirzatren, in prezent iau zoloft 50 mg dimineata, mirzatren1/4 seara, si la nevoie mai iau rivotril, starile s-au schimbat, nu ma mai trezesc noaptea din somn, senzatia de sufocare a disparut dupa 2-3 luni in care m-a disperat, simteam ca mor, aveam destul de des atacuri de panica, le asteptam toata ziua, acum ma supara cel mai mult senzatia de cap greu sau gol, cand ma pun in miscare sau intru dintr-un loc intr-altu..dimineata imi este cel mai rau.
Frica de moarte e laitmotiv in atacul de panica, nici o grija ca din anxietate n-a murit nimeni.
O ora de rugaciune pe zi relaxeaza, asa ca poti sa stai si sa meditezi o ora pe zi daca esti cat de cat credincios.
O ora de rugaciune pe zi relaxeaza, asa ca poti sa stai si sa meditezi o ora pe zi daca esti cat de cat credincios.
Credincios nu prea sunt, adica nu este ceva concret si ma pune pe ganduri, exista posibilitatea sa existe ceva, dar nu-s sigur, daca nu-s sigur atunci raman sceptic.Cu toate ca, cateodata mai cred si-n ceva divin.
In fine, azi m-am simtit cat de cat bine, am iesit dimineata la o mica plimbare, mai tarziu ma intalnesc cu niste prieteni, acolo e testu, spatiu inchis, fum, sper sa nu lesin:))
In fine, azi m-am simtit cat de cat bine, am iesit dimineata la o mica plimbare, mai tarziu ma intalnesc cu niste prieteni, acolo e testu, spatiu inchis, fum, sper sa nu lesin:))
DrT, exista posibilitatea sa nu pot slabii din cauza antidepresivelor? sau pun si masa musculara la sala, stiu ca muschii sunt mai grei decat grasimea, sa incep sa ma masor dupa cm?
Fi sigur ca pui si masa musculara, iar tesutul adipos dispare...dar incet.
Maine ajung si la psihiatra, daca-mi recomanda si alt andidepresiv in loc de zoloft? ce sa fac DrT?
Am luat 3-4 luni, si nu stiu ce sa fac, cam cat dureaza tratamentu cu zoloft? unii zic ca 7-8 luni, altii un an si ceva.
Am luat 3-4 luni, si nu stiu ce sa fac, cam cat dureaza tratamentu cu zoloft? unii zic ca 7-8 luni, altii un an si ceva.
Eu as recomanda pentru tine cam un an si jumatate.
Am inteles, sa raman pe zoloft? sau e mai bun seroxat sau altceva.
Domnule doctor..spuneti-mi si mie va rog..anxiarul este bun ?Am niste stari ciudate de frica si panica..ameteli, tremur.transpir..inima bate tare..este anxietate..mai am si gandul ca daca plec undeva mi se va face rau..cu toate astea plec..vreau sa stiu daca este bun amxiarul va rog frumos.Multumesc!
Mircea: Studiile din SUA pe seroxat sunt pline de laude la adresa lui de aceea e primul care il recomand de obicei.
@Alenxadra Fo: desigur ca este bun pentru anxietate, e prin excelenta un medicament anxiolitic, insa aveti grija cum il folositi deoarece poate da dependenta; cat puteti de mult evitati-l si luati numai in caz de nevoie.
@Alenxadra Fo: desigur ca este bun pentru anxietate, e prin excelenta un medicament anxiolitic, insa aveti grija cum il folositi deoarece poate da dependenta; cat puteti de mult evitati-l si luati numai in caz de nevoie.
DrT, am fost azi la o alta doamna psihiatra, aceasta mi-a zis ca-i pacat sa-mi schimbe tratamentu cu zoloft, daca sunt la a 4-a luna cu el, cand i-am zis de anxiar, mi-a zis clar ca nu, ca o sa am dependenta si de el, daca am avut de clonazepam, si daca nu ma simt bine altfel, sa iau un sfert de rivotril ziua impreuna cu 50 mg zoloft, seara sa raman pe 1/4 mirtrazen sau cum ne numeste, acum sunt mai confuz decat am plecat.
Cel mai ciudat este dimineata, ma trezesc agitat, nu-mi gasesc locul, dupa ce merg la sala, ma mai linistesc...dar si la sala am momente cand ma simt rau, inca am hipervigilenta provenita de la anxietate? parca simt orice durere sau schimbare din organism, ce sa fac? sa mai consult alt psihiatru, nici nu stiu ce caut, probabil medicamentu minune care sa ma faca perfect din punct de vedere psihic, ca inainte de anxietate.La spitalul 9 unde activati, banuiesc ca exista cativa doctori foarte buni, imi recomandati unul?
Cel mai ciudat este dimineata, ma trezesc agitat, nu-mi gasesc locul, dupa ce merg la sala, ma mai linistesc...dar si la sala am momente cand ma simt rau, inca am hipervigilenta provenita de la anxietate? parca simt orice durere sau schimbare din organism, ce sa fac? sa mai consult alt psihiatru, nici nu stiu ce caut, probabil medicamentu minune care sa ma faca perfect din punct de vedere psihic, ca inainte de anxietate.La spitalul 9 unde activati, banuiesc ca exista cativa doctori foarte buni, imi recomandati unul?
Anxietatea da hipervigilenta, iti ascute simturile deoarece are loc descarcare de adrenalina.
Nu mai schimba psihiatrul, tratamentul e bun, lasa-l sa isi faca efectul...sper sa nu mai dureze mult.
Nu lucrez in Bucuresti.
Nu mai schimba psihiatrul, tratamentul e bun, lasa-l sa isi faca efectul...sper sa nu mai dureze mult.
Nu lucrez in Bucuresti.
Mi s-a dat acest medicament sa il iau o luna de zile...jumatate dimineata si jumatate dupamiaza...am inteles ca numai daca il iau mai mult de o luna, o luna si ceva atunci ar putea da dependenta..:|..sper ca imi va fi de ajutor..il voi lua numai o luna...insa m-ati pus pe ganduri.Multumesc mult pt raspuns
Alexandra, stiu cum este, mai bine ai incerca un antidepresiv decat sa incepi cu anxioliticele, eu abia dupa 8-9 luni am reusit sa reduc din rivotril (clonazepam) si cu mari eforturi am reusit, urmeaza sa incerc si eu anxiar, sa ma ajute sa scap de clonazepam care este mult mai puternic...
Daca poti sa-ti controlezi starile, eu zic sa mai astepti, daca nu, du-te la un doctor si incearca un antidepresiv, bafta.
Daca poti sa-ti controlezi starile, eu zic sa mai astepti, daca nu, du-te la un doctor si incearca un antidepresiv, bafta.
@Alexandra Fo: Cu multa placere :). Sanatate sa aveti si sa nu mai fie nevoie de medicamente.
Eu zic ca nu mi-ar face nimic un tratament de o luna..mai ales ca am avut stari destul de urate...cu putina teama voi face tratamentul o luna..si sper ca dupa nu voi mai avea nevoie de nici un medicament..am discutat pe tema asta si cu medicul..si a spus ca numai daca il iau mai mult de o luna da dependenta..si eu nu am decat 30 de pastile pe care le voi lua jumatate dim..jumatate dupamiaza..sper sa ma ajute..Sanatate tuturor
Pai tocmai d-asta ti-am spus, daca ai avut stari destul de urate, sa incepi cu un anxiolitic nu prea este bine, ma rog, faci ce crezi ca-i mai bine pentru tine, dar ai grija, chiar daca le folosesti o luna de zile, nu iti asigura nimeni ca nu vor da dependenta, crede-ma, am fost intr-o stare foarte nasoala, imi era frica sa ma ridic si din pat sa ma duc pana la toaleta, stiu ce zic, am trait-o pe pielea mea.Si eu am inceput cu un anxiolitic si anume rivotril, cum nu l-am mai luat starea mea s-a inrautatit, eu am scapat de probleme cu sufocatu, aceeasi senzatie o aveam, ca nu pot sa respir, incercam sa trag aer cat mai mult, sa casc, dormeam cu frica ca ma sufoc in somn, mi-au trecut dar am ramas cu o ameteala cand ma ridic in picioare, stare generala proasta...si sunt mai mult ca sigur ca anxiloticu respectiv este devina.
Oricum te vei trata, intr-un final iti va trece, lupta in continuare, sanatate iti doresc.
Oricum te vei trata, intr-un final iti va trece, lupta in continuare, sanatate iti doresc.
@ Mircea
Afectiuni ca anxietatea sau depresia nu trebuie privite ca pe o raceala ocazionala pentru care iei tratament "7" zile si gata.
Dragii mei, nu va asteptati la asa ceva.
Stiu ca nu e chiar asa de usor de acceptat aceasta problema. Eu insami am trecut prin framantarile voastre.
Faptul ca dupa o luna nu te simti bine daca nu le mai iei, nu inseamna ca au dat dependenta.
Inseamna ca trebuie sa stam linistiti si sa tratam boala in continuare.
Benzodiazepinele dau in general dependenta, dar verifici prospectul si iei doar perioada care e mentionata acolo. Apoi treci pe alt anxiolitic. Pe unul care nu da dependenta de exemplu.
Afectiuni ca anxietatea sau depresia nu trebuie privite ca pe o raceala ocazionala pentru care iei tratament "7" zile si gata.
Dragii mei, nu va asteptati la asa ceva.
Stiu ca nu e chiar asa de usor de acceptat aceasta problema. Eu insami am trecut prin framantarile voastre.
Faptul ca dupa o luna nu te simti bine daca nu le mai iei, nu inseamna ca au dat dependenta.
Inseamna ca trebuie sa stam linistiti si sa tratam boala in continuare.
Benzodiazepinele dau in general dependenta, dar verifici prospectul si iei doar perioada care e mentionata acolo. Apoi treci pe alt anxiolitic. Pe unul care nu da dependenta de exemplu.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4anxietatea...boala sufletului sau a creierului
- 71depresie, anxietate, fobie sociala, atacuri de panica
- 33Depresia si anxietatea - simptome si mecanisme de boala
- 12Sindrom anxios depresiv
- 79Se pare ca o iau razna:(
- 8Foarte important despre anxietate si atacuri de panica ! poti trece peste...
- 7Efecte adverse paroxetina?
- 9Tulburari anxioase cu atacuri de panica
- 2Tahicardie Atacuri de panica
- 6Anxietate depersonalizare
- 9Anxietate dimineata
- 6Depresie - anxietate
- 1atac de panica
- 6Anxietate existențială
- 5Am nevoie de un răspuns, un sfat, sunt foarte panicat și trist !
- 0Batai puternice ale inimi si transpirație
- 2Ciprealex reluare tratament.
- 9Tulburări de anxietate si atacuri de panica frecvente !
- 6Internare cu diagnostic de anxietate.
- 5Anxietate si tulburare de panica
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica Tulburarea de depersonalizare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: