Anxietate generalizata ? | Forumul Medical ROmedic

Anxietate generalizata ?

08-06-2020
anotherme
Nu este medic/terapeut
anotherme
Buna, tot postez pe acest forum in speranta ca ma voi linistii. De o luna am anxietate, am fost diagnostigata cu anxietate generalizata si citind despre asta pe internet am ajuns pe diverse forumuri unde scriau toti oamenii si am inteles ca anxietatea generalizata poate duce la sinucidere. De atunci mi s a blocat gandul acesta in minte si ma gandesc intr una ca nu mi va trece niciodata anxietatea si ca voi ajunge sa mi doresc sa mor ceea ce accentueaza anxietatea. As vrea sa va intreb daca ati avut sau ati auzit de cazuri de oameni care au strict anxietate generalizata fara alte comorbidati cum ar fi stre post traumatic sau depresie sau atacuri de panica sau altfel de anxietati si probleme. Va rog mult pentru ca asta imi hraneste anxietatea si vreau doar sa ma fac bine. Multumesc!
5 comentarii
1
08-06-2020, ora 21:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Cu cât te îngrijorezi mai mult cu atât sporește anxietatea și-ți faci rău. Dacă ai deja un diagnostic urmează medicația dată de psihiatru și fă psihoterapie în același timp pentru stoparea gândurilor negative și câștigarea de competențe în a rezolva rațional situațiile. Urmează exact ce-ți spun psihiatrul și psihologul și nu mai căuta tot timpul pe internet, pentru că fiecare caz e unic, fiecare reacționează într-un anumit fel la medicație.
0
09-06-2020, ora 07:30
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Cine v a diagnosticat?
Care este sursa anxietății dv? Ați făcut niște investigații ?
Ce tratament luați ?.
Ați făcut psihoterapie ?
0
09-06-2020, ora 09:03
anotherme
Nu este medic/terapeut
anotherme
Fac terapie cognitiv comportamentala, diagnosticul este anxietate generalizata ( de o luna si 2 saptamani) poate fi numit clinic sau nu are importanta de cate luni tine?
Sursa anxietatii la inceput a fost frica de o boala grava, dar acum sursa axietatii este legata de ganduri intruzive si in incercarea de a ma linistii am cautat pe internet diverse informatii si am ajuns pe forum-uri si site-uri care ziceau ca exista oameni care ajung sa se sinucida sau isi doresc sa nu mai traiasca din cauza anxietatii generalizate. Si de atunci traiesc cu o frica constanta care ma paralizeaza ca nu imi va trece niciodata anxietatea si ca voi ajunge ca oamenii aceea sa nu mi mai doresc sa traiesc sau sa ajung in depresie din cauza asta. De aceea intreb daca intr-adevar exista astfel de situatii fara ca persoana sa aiba alte comorbidati. Sa aiba doar anxietate generalizata, caci asta fiind sursa anxietatii mele, daca cineva ma linisteste cu niste date clare atunci poate trec peste ea
0
09-06-2020, ora 14:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihoterapia trebuie combinata cu medicatie. Va veti linisti.
0
09-06-2020, ora 15:19
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Adresați vs unui medic psihiatru și veți găsi o rezolvare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •