Articulatii zgomotoase plus durere, uneori

02-03-2013
tiara
Nu este medic/terapeut
tiara
Buna ziua,
In speranta ca imi va raspunde cineva cu o experienta asemanatoare sau un medic, lansez si eu o intrebare:
Este foarte ingrijorator faptul ca imi trosnesc aproape toate articulatiile corpului? Genunchi (unul, cel operat), glezne, umar, coloana vertebrala (baza si zona cervicala - foarte rau, chiar de 3-4 ori consecutiv, deseori cu durere si blocaj), umar si, cel mai ciudat, de curand si capul pieptului (parca toate acele oscioare din zona de mijloc), uneori cu durere insuportabila la miscare, cel mai adesea dimineata. Si tot mai de curand, umarul si parca pana in zona inimii, pana nu reusesc sa le 'troznesc' nu se deblocheaza, insa uneori nu reusesc si durerea persista.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc!
6 comentarii
0
03-03-2013, ora 13:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este evident ca raspunsul depinde de datele D-voastra personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice, reumatologice, metabolice etc.
Principial nu reprezinta o mare problema, singura intrebare se refera la modul de utilizare a articulatiilor (cat aveti voie sa le solicitati).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-03-2013, ora 20:14
tiara
Nu este medic/terapeut
tiara
Buna seara si multumesc pentru raspuns.
Daca ma mai puteti ajuta in continuare cu un raspuns, va mai dau cateva detalii, pe care le mentionati Dvs.: Sex - F, 34 ani, 52 kg, 160 cm, munca statica - calculator, nu practic sporturi si nu am practicat, genunchi operat - menisc + ligamente incrucisate anterioare, reumatologic nimic - am facut si analizele respective pentru operatia de amigdale, operatie hallux valgus, lombosciatica acum 10 ani; fara antecedente metabolice - nimic semnificativ, din punctul meu de vedere.
Acum cateva zile am avut o manifestare acuta de durere in zona sternului, partea superioara (simptome asemanatoare costeocondritei sau sidromului Tietze - din ce am gasit pe internet), 2 zile, la miscare, chiar la stranut si tusit sau la incordari. Pana nu s-au deblocat articulatiile prin trosnituri nu mi-a trecut! Durere asemanatoare afectiunii sciatice. Am aplicat o crema revulsiva ayurvedica si a ajutat. Acum la intindere se aud mici pocnituri.
Ma intreb daca este o afectiune a cartilajelor, a oaselor, a lichidului sinovial... Nu stiu exact de specialitate tine, ca sa merg la un control.
Multumesc si va doresc si Dvs sanatate si aceeasi bunavointa de a ajuta oamenii cu un sfat pretios!
0
05-03-2013, ora 20:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Eu nu remarc nimic ingrijorator in cele descrise de D-voastra (din punct de vedere articular), sau macar ceva ce poate fi tratat in vreun fel.
Este evident ca un consult la reumatolog poate fi salutar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-03-2013, ora 11:21
tiara
Nu este medic/terapeut
tiara
Atunci este normal sa imi "trosneasca" toate articulatiile? Chiar si aceasta, a sternului? Ale umerilor, zona cervical etc.?
Multumesc pentru raspuns, cel putin mi-a mai trecut ingrijorarea.

O zi buna!
0
06-03-2013, ora 11:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
"Normalitatea" este dificil de definit...
Voiam doar sa va precizez ca este o problema relativ frecventa (si eu ma confrunt cu ea de peste 35 de ani) si nu exista nimic particular de facut.
Este evident ca un consult la reumatolog poate fi salutar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-03-2013, ora 11:43
tiara
Nu este medic/terapeut
tiara
Desigur, nimeni nu are exact aceleasi manifestari, insa cand apar modificari in starea de sanatate atunci constientizam ca avem o mana, un simt, un organ intern sau altul. Si incepem sa le simtim si deseori sa ne ingrijoram (uneori si exagerat) pentru dezechilibrul lor.
Multumesc pentru indrumare, era important sa stiu carui specialist sa ma adresez.
Toate bune si sanatate si Dvs.!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.