Cancer pulmonar - doresc sfaturi si posibile solutii!

53 comentarii 1 2
0
07-02-2010, ora 11:02
jeanioachimadam
Nu este medic/terapeut
jeanioachimadam
ysa_olt am lasat datele mele pe un mesaj privat dar daca nu ajunge putem lua legatura astfel nicul meu si in continoare yahoo.
0
07-02-2010, ora 22:51
nik-ole
Nu este medic/terapeut
nik-ole
mama mea a decedat marti.avea cancer renal cu metastaze pulmonare.am incercat toate tratamentele posibile, fara niciun rezultat.
0
17-03-2010, ora 22:33
ioana1991
Nu este medic/terapeut
ioana1991
buna seara!sunt noua pe aici!am si eu mai multe intrebari!tatal meu a fost operat la plamanaul stang
(nu stiu diagnosticul)acum 2 sapt la Institutul Marius Nasta din Bucuresti.operatia a reusit insa am inteles ca tratatamentul post operator e cel mai important.am inteles ca cel mai bun tratament ar fi la o clinica din Vinena insa costurile se ridica la 10000euro pe luna.as vrea sa stiu din cei care ati mai scris aici pe forum, rudele dumneavostra unde au facut chimioterapia si la ce medic?tot din auzite, am inteles k la institutul ONcologic de la fundeni ar fi o doctorita f buna, Stanculescu.stiti ceva despre aceasta doamna doctor?asteptraspunsuri!va multumesc!
0
18-03-2010, ora 05:31
michael52
Nu este medic/terapeut
michael52
Pt. ioana1991- Doctorita se numeste Ianculescu, o gasiti la IOB Fundeni.Dar vin si va intreb, oameni buni, ce cautati in strainatate, cand avem in tara atatia medici minunati ? Avem 3 Centre mari medicale cu profesori de renume mondial la Cluj, Bucuresti si Iasi ! Problema este ca sant foarte aglomerati medicii buni si nu numai ei, ci si cei tineri care vin din spate.Dar ce sa facem, daca nu sant platiti la valoarea muncii lor, unii au preferat sa plece in strainatate !
Vreau sa va spun, ca si eu am fost operat la un plaman in sept. 2008, si am facut citostatice si mai fac si in continuare.Ma doare sufletul cand vad cum se face Legea salarizarii si constat ca oameni care freaca duda (iertati-mi termenul) au salarii mai mari ca medicii.Stau si ma intreb, parlamentarii s-au cei apropiati lor nu se imbolnavesc ? Alo, dlor Guvernanti, Spitalele si Institutele oncologice sant considerate de bolnavi, ca ultime bastioane ale sperantei.Stiti ca bolnavii de cancer se uita la medicii oncologi, ca la niste Dumnezei, sperand intro minune ?Si ca numaratoarea timpului, la ei nu se mai face in ani, ci in zile si uneori cu putin noroc in luni ? Ma opresc aici, pentru ca m-am infierbantat si nu doresc sa adresez cuvinte grele factorilor de decizie, care au lasat spitalele, ca niste copii ai nimanui.
0
18-03-2010, ora 14:32
ioana1991
Nu este medic/terapeut
ioana1991
pt domnul "michael52":va multumesc foarte mult pt raspunsul promt.dar acum mai vin cu niste intrebari.totul a inceput anul trecut in luna februarie cand a descoperit niste probleme la colon.s-a operat, totul a decurs bine dar nu a vrut sa inceapa tratamentul cu citostatice si nici noi, familia nu am insistat.dp fix un an de la prima operatie, au aparut problemele la plamani, la o saptamana dupa ce s-a internat a fost nevoie sa se opereze, chirurgul care a facut interventia fiind domnul doctor Cordos Ioan de la Institutul Marius Nasta. dupa cum v-am zis si mai sus acum incepe partea cea mai grea si anume TRATAMENTUL.tatl meu are o fire mai dificila, e un om mai dur, intotdeauna a fost sigur pe el, iar boala de care sufera acum parca il rapune mai mult psihic decat fizic.de aceea as vrea sa imi spuneti mai multe informatii despre tratamentul cu citostatice pe care l-ati facut dumneavoastra, despre cum a reactionat organismul, daca v-a picat parul.impreuna cu mama si fratele meu vreau sa-l incurajam si sa-l pregatim pt ceea ce urmeaza de aceea va cer mai multe informatii.noi suntem din ploiesti.va rog frumos daca se poate sa-mi lasati un nr de telefon sau trimiteti mi un mesaj -* Va multumesc frumos!


(*modificat de administrator)
0
18-03-2010, ora 15:43
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
ioana1991, tatal a refuzat tratamentul dupa operatia la colon? Nu a fost o decizie foarte inspirata. Sper sa nu-l refuze si acum.
Cat despre tratament se poate foarte bine sa se faca la unul din institutele din Cluj sau Bucuresti in conditii bune si la standard european. Probabil o sa primeasca acelasi tratament si in Romania ca in Austria, doar ca aici e gratis. Efectele tratamentului variaza; depind de combinatia medicamentoasa, de doze, de cum reactioneaza corpul. Starea de greata e cel mai frecvent efect secundar si exista destule medicamente pentru a combate aceasta stare (o sa le prescrie oncologul).
0
18-03-2010, ora 15:52
ioana1991
Nu este medic/terapeut
ioana1991
pt radicus: nu, acum cu siguranta va accepta tratamentul.nu se mai pune la indoiala.acum inca mai asteptam sa vina rezultatul de la biopsie si medicul care l-a operat pe tatal meu pentru ca este plecat la un congres si revine pe 6 aprilie.vrem sa luam decizia cea mai buna in privinta tratamentului de aceea inca mai cerem pareri, insa decizia finala o va lua impreuna cu medicul chirurg.am inteles ca la noi in tara avem tot ce ne trebuie, adica spitale dotate cu aparatura necesara, medici competenti insa in privinta medicamentelor necesare tratamentului inca mai sunt dubii.pentru ca am inteles ca atunci cand nu exista medicamentul exact, se foloseste un inlocuitor care reprezinta 70%din cel necesar.
am mai auzit o varianta cum ca doamna doctor Ianculescu de la Institutul Oncologic Fundeni ar colabora cu un medic din Germania care ii trimite toate pastilele si cele necesare tratamentului pacientului pentru a evita eventualele probleme datorate lipsei lor.la noi in tara se gasesc mai greu sau chiar deloc, fiind foarte scumpe.
0
18-03-2010, ora 17:03
michael52
Nu este medic/terapeut
michael52
Pt.-Ioana1991- Nu stiu de ce iti faci atatea probleme, prof.dr.Cordos Ioan este o somitate in acest domeniu.Este pe manini bune.Doctorita se numeste Stanculescu, asa este.Dar poate sa-ti recomande dl. prof. Cordos, un oncolog, ca cei de la Institutul Marius Nasta, colaboreaza cu cei de la Fundeni, intelegi ? Asa ca stai linistita.Iar la dna Stanculescu nu te poti duce fara o recomandare, dar in general medicii buni sant si foarte aglomerati.In privinta citostaticelor, stai linistita ca sant, problema este sa reziste organismul la ele.Si in Romania avem acelea-si scheme si protocoale de tratament ca si in occident, singura diferenta, vorba dl radicus, este ca la noi sant moca ( adica gratis). -*
Va doresc o seara linistita.



(*modificat de administrator)
0
18-03-2010, ora 19:54
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
ioana1991, nu stiu despre ce medicament zici ca nu se gaseste in Romania. Daca ai putea specifica numele acelui citostatic poate mi-as da seama la ce te referi. Probleme sunt doar cu un anumit citostatic pentru limfoame Hodgkin care se gaseste cu o oarecare greutate, cu cancere colorectale nu cred ca exista probleme. Poate e vorba de "avastin" sau "erbitux", dar si acestea se gasesc acum in marile centre oncologice din tara.
0
19-03-2010, ora 11:37
draganviorel
Nu este medic/terapeut
draganviorel
pt ioana1991 - pr tot parcursul tratamentului cu citostatice, foarte bun este medicamentul BioBran.acest medicament creste imunitatea corpului si te scapa de majoritatea reactiilor adverse ale citostacicelor.cred ca el ajuta si la vindecare...depinde acum si de organismul fiecaruia dar si de stadiul bolii(cred).tatal meu a avu cancer la plamani, cu metastaza la oase.nu stiu exact gradul.el nu prea avea rabdare.vroia sa se vindece intr-un timp scurt.3-4 luni de zile a luat BioBran.in tot acest timp s-a simtit bine, putea merge, manca, bea, dar apoi a renuntat la el.intr-o luna de zile boala la pus la pat.a incercat iar sa ia acest medicament si nu numai, dar corpul lui nu mai primea nimic.usor usor nu a mai mutut merge, nu a mai putut manca, nu a mai putut bea apa.pe 8 decembrie s-a stins(constient fiind, vorbind cu noi).astazi ar fi implinit 49 ani...eu inca mai cred in acest medicament si il recomand tuturor.
0
06-06-2011, ora 13:43
aha93
Nu este medic/terapeut
aha93
jeanioachimadam... as vrea si eu datele d -voastra de contact :) multumesc anticipat.
0
22-06-2011, ora 13:24
bulgaru1971
Nu este medic/terapeut
bulgaru1971
Buna, daca nu cer prea mult as dori o expliucatie mai pe inteles in sensul ca am facut socrului meu o tomografie si concluzia este:formtiune tumorala latero-cervicala dreapta extinsa la nivelul spatiului carotidian dreapta. Leziuni fibronodulare apico-pulmonar bilateral si leziune nodulara in LSS. Este cumva vorba despre un inceput de tuberculoza? Va rog mult o explicatie. Multumesc.astept sfaturile voastre cu nerabdare
0
22-06-2011, ora 22:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
imposibil de precizat. chestia asta trebuie discutata cu medicul care i-a recomandat respectiva tomografie.
altfel nu putem vorbi despre diagnostic diferential asa, din senin, pentru ca lista e prea lunga iar tatal tau este o persoana cu probleme individuale.
furnizeaza-ne, te rog, mai multe date medicale in legatura cu problema in cauza, precum si ce ai discutat cu medicii, de unde a plecat problema, ce altceva s-a mai facut, etc.
0
23-06-2011, ora 15:19
bulgaru1971
Nu este medic/terapeut
bulgaru1971
Buna Raul, medicii ne au spus ca are cancer la git a fost operat de doua ori, am fost la Cluj ni s au dat sanse minime ca sa se faca bine; apoi am trecut la recomandarea lor la chimioterapie inainte sa inceapa chimio i au facut si analize la plamini aparea opata de15mm care ziceau ei ca dupa ce v aface chimio si nu se modifica marimea petei nu poate fii vb de tumoare la plamini dar dupa 4 sedinte de chimiopata sa micit si e de11mm deci atunci sa inteleg ca nu e vb de tbc si cum ca pata defapt e si ea otumoare ? ms mult ptr raspuns si astept vreo recomandare sau vreun sfat.
0
23-06-2011, ora 20:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, imi pare rau, ramane foarte greu de zis si orice zic eu e pura speculatie. are un DIAGNOSTIC cu un STADIU TNM ? ai un bilet de externare din care se poate intelege tanda pe manda ce s-a intamplat cu el, ce s-a facut, etc etc etc ?
ce zice buletinul anatomopatologic/biopsia ? ce tratament citostatic si cat a facut ?
oricum sfatul meu este sa urmezi indicatiile oncologilor si daca ai niste documente de la ei pe care vrei sa ti le explic, cu placere ! nu se pot face consultatii doar vorbind pe internet :)
0
24-06-2011, ora 14:38
bulgaru1971
Nu este medic/terapeut
bulgaru1971
Buna Raul, astazi i am luat biletul de externare si zice:neoplasm planseu bucal operat, iradiat si chimiotratat.Recidiva laterocervicala dreapta.Metastaza pulmonara lobul superior stg.Anemie secundara.Tromboza vena cava superioara postiradiere.Dr spune ca se necrozeaza si estimeaza ca i l pierdem in aprox 3 luni.Oare chiar asa dur se joaca viata cu noi? Chiar nu mai e nici o varianta?Ms mult de rasp tale prompte daca ai o sugestie o astept cu nerabdare.O zi buna si toate urarile de bine
0
25-06-2011, ora 12:04
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
bunicul meu a fost diagnosticat cu cancer etastazic de grad 4. e cancer pulmonar.il plimba dintr-un spital in altul ca ii depaseste situatia. nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc macar sa ii dea un calmant ceva daca tratament nu pot sa ii dea. cei de la oncologie il trimmit la spitalul de tbc iar medicii de acolo nu vor sa il interneze. ce pot sa fac si unde sa ma duc si cu cine mai pot sa vorbesc? va rog ajutati-ma
0
25-06-2011, ora 19:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pt bulgaru: deci este vorba de un cancer de sfera ORL metastatic, multiplu tratat, momentan cu metastaze. am inteles perfect situatia.care e starea lui curenta? face tratament citostatic ? de care face, de cand, cum il tolereaza ? din pacate situatia lui este fara solutie de vindecare. tot ce se poate face este tratament citostatic (chiar si prin iradiere suplimentar, daca mai e loc de asa ceva) pe termen nedefinit, limitat doar de starea lui generala si cat de bine tolereaza. cred ca un moment dat, cu anumite discutii, oncologul ar putea chiar sa faca un dosar special pentru un medicament cu aprobare de la CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE, numit ERBITUX/CETUIMAB, care intra in stardardul de tratament in anumite tipuri de cancer, dupa ce alte tratamente au esuat, inclusiv cancerele ORL cu subtip scuamos. in orice caz, locurile nationale pentru acest medicament scump sunt limitate, iar tratamentul lui este paliativ, vizand amanarea progreselor simptomelor si prelungirea perioadei de trai.

pt lory: in functie de starea lui generala, poate fi incercat tratament citostatic sau nu. daca e prea slabit si analizele lui sunt prea severe, nu va putea tolera un tratament asa dur cum sunt citostaticele. ele, daca s-arsimti mai bine, i-ar prelungi si imbunatati viata, o vreme, dar daca e slabit si foarte tarat, i-ar scurta-o drastic!
spune-ne mai multe despre diagnostic, stadiul bolii, analizele si starea lui generala si intre ce spitale te tot plimbi ?
in orice caz, este momentul sa il luati in evidenta intr-un centru de ingrijire terminala/paliativa, specializat in administrarea simptomelor pacientului terminal. luati o trimitere scurta de la oncologul de teritoriu, sau posibil si de la medicul de familie, si mergeti acolo chiar si fara bolnav, ca sa intrebati ce si cum!
0
26-06-2011, ora 23:36
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
iti multumesc pt sfaturi raul.noi ne plimbam cu el in spitalele de la valcea si mihaesti. cancerul a pornit de la plamani e plin de noduli cred ca are vreo 20. trebuie sa il mai ducem o data la mihaesti ca el a aflat adevarul si vrea sa mai faca niste analize dar cred ca nu poate sa ii faca tubajul. medicul oncolog spune ca trebuie facut dar cei de la mihaesti nu prea vor ca le este frica de o hemoragie, a inceput sa scuipe mai des sange.
0
08-12-2011, ora 00:36
AlexDeea
Nu este medic/terapeut
AlexDeea
buna ziua! am si eu o nelamurire si o intrebare.dar mai intai sa va spun cu ce scop ma aflu aici..de curand soacra mea a fost diagnosticata cu cancer pulmonar, nu stiu in ce stadiu, dar doamna doctor a spus ceva de genul" ma mir cum de mai poate respira", are plamanul drept afectat, dupa cum am vazut la radiografie aprox 40% din el, maine va merge la doctor pentru aplicarea tratamentlui, dar sunt sigura ca nu o va ajuta cu nimik chemoterapia, avand in vedere stadiul bolii, precizez ca ea a suferit o extirpare de san, in urma cancerului mamar, cancer care se pare ca a recidivat la plamani dupa 5 ani. Sunt foarte dezamagita de doctora dumneaei, dar nu vreau sa mi dau cu parerea, caci nu cred ca voi fi ascultata de familie avand in vedere doar ca eu sunt nora ce mai mik. de ce spun ca nu am incredere in doctora, este pentru ca in luna iulie soacra mea si a facut toate analizele care erau fff bune.mai putin un "marcar"care era umpik in neregula, , , , tipmul a trecut si si in decembrie in urma unor simptome identice "cancerului pulmonar' doctora a supus-o dinou analizelor in urma carora a diagnosticat'o cu cancer pulmonar..indignant este ca acel marcar in neregula pe care doctora l-a ignorat acum era ffff mareee, dar ea se pare ca nu i a dat importanta la momentul potrivit...intreabrea mea este: credeti ca poate fi luata in considerare administrare "vidatoxului" sau a "escozului"??? am citit pe internet ca multi bolnavi care l au folosit a fost foarte multumiti!!! Binenteles ca acesta nu este acceptat pe piata romaneasc...Sa nu credeti ca ma astept sa o vindece total dar macar sa i maresca speranta de viata a socrei mele.. Cine a folosit acest medicament va rog frumos sa mi dati detali. multumes anticipat si multa sanatae!!! (scuzati mi romanul de mai sus dar simteam nevoia de a va oferii toate detaliile).
0
08-12-2011, ora 10:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu este un medicament cu eficienta dovedita. pana la proba contrarie ramane la fel de eficient ca apa chioara. nu cred ca vrei sa tratezi nici o forma de cancer cu asa ceva.
singura ei sansa este tratamentul oncologic. vorbim de o sansa de a-i prelungi viata si mentine calitatea vietii cat de cat buna, mai mult timp.
0
25-12-2013, ora 01:05
Liubasha
Nu este medic/terapeut
Liubasha
Buna.am deacum jumatate de an de cind am probleme de sanatate cu mama.La inceput avea o formatiunea axilara sub forma de nodul, ganglion, umflatura situata in regiunea axilei (sub brat).Am fost trimisi la mamolog care au zis ca e posibil cancer mamar, o multime de analize...chimioterapie-care au zis ca e fara schimbari si am trecut la radioterapie, dupa care formatiunea tare mari schimbari nu a avut.a urmat operatia.Analiza citologica a aratat dupa cum mi'a zis medicul, e melanom, cancer pulmonar, metastaze in oase.Internata in spital cu temparatura de o saptamina, tuse abundente.in asa stare vroiam sa inceapa chimioterapia.M'ai ka n'am furat'o din spital!Acolo s'a imbolnavit de pneumonie!Chemasem salvarea si mi'au zis ca daca nu incepem tratamentul cu antibiotece mama poate avea deces.Va imagina'ti ca ei in asa stare vroiau sa o deie la chimioterapie daca eu nu interveneam. Ne'am adresat la alt centru, dupa care mi s'a spus ka metastaze in oase nu se vede, de melanom fix asa, la plamini dupa tomografia computerizata se vede o pata care a crescut in timpul radioterapiei!Adica pata poate sa fie cancer pulmonar sau pur si simplu iarasi o greseala pe care au facut'o medicii in timpul radioterapiei...Azi am facut broncoscopie, sa vedem totusi ce e cu plaminii.Nu m'ai stiu ce sa m'ai fac mai departe si pe cine sa cred.e un cosmar...poate mama nici nu a avut nimik.
0
25-12-2013, ora 10:06
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
chiar crezi asta, sau e posibil sa te afli intr-o stare de negare ? totusi, nu ai niste buletine medicale scrise negru pe alb, cu diagnostic? bilete de externare, analiza histopatologica, CT, etc ? le poti reproduce aici, macar concluziile ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
53 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.