Criza de medicamente antipsihotice din cauza războiului

07-03-2022
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Bună ziua! Dacă va fi război si-n România, si-n lume, pana la urmă...noi, bolnavii de schizofrenie, dar și de tulburare bipolara si de alte afecțiuni psihice, vom mai primi tratamente? Adică bănuiesc ca, odată fabricile de medicamente distruse, nu se vor mai produce medicamente și, chiar dacă se vor produce, vor fi foarte scumpe, rar de găsit și nu vor mai fi gratuite sau compensate.
De ceva timp, ma tot gândesc la acest lucru, care se pare ca va afecta bolnavii cronici de psihoze și depresii de pe tot globul pământesc, nu doar din România, mai ales dacă războiul se va extinde la scara largă. Va dați seama ce drama ar fi sa nu mai avem parte de tratament medicamentos noi, schizofrenicii. Am face niște crize de să Ferească Sfântul!, pe lângă faptul ca ne-am simți extrem de rău din cauza simptomelor. Și nu e vorba doar de noi, ci și de diabetici, dependenți de insulină sau alte categorii vulnerabile, de boli cronice.
Noi fără tratamentele astea nu putem, cel puțin eu nu pot, iar injecția pe care o fac eu costa 23 de milioane, o suma enormă să o achit din buzunarul propriu, și ma tem ca suma va tot crește. Alte tratamente nu as vrea sa iau, deoarece, cu cât sunt mai ieftine, cu atât sunt de o calitate mai proasta. De exemplu, nu poți compara Haloperidol(de generație veche)cu Xeplion (de ultima generație).
Deci, în concluzie, cam ce soluții sunt pentru noi, bolnavii cronici de afecțiuni psihice? Sper ca nu se va ajunge ca acum 80-100 de ani, când încă nu existau antipsihotice, și bolnavii psihic erau instituționalizați, legați de paturi cu lanțuri și frânghii, în niște condiții în care nici animalele nu merita sa trăiască. :(
17 comentarii
1
07-03-2022, ora 17:22
Invizibil22
Nu este medic/terapeut
Invizibil22
Hei Nati...
Nu cred ca se va ajunge acolo!
1
07-03-2022, ora 18:14
360
Nu este medic/terapeut
360
nu trebuie sa iti faci griji. nu se va intampla sa nu primim medicamente. in cel mai rau caz ni le procuram de la straini. se gasesc in loc de injectii, aceleasi substante in forma de comprimate luaate oral, la un pret de 20 lei cutia de 30comprimate
2
07-03-2022, ora 18:25
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Da, ce gluma bună!:))))
20 de lei zici, aa...când o cutie de Invega(paliperidona), de care iau eu, costa în jur de 500 de lei, poate și mai mult. Acolo se va ajunge, veți vedea! Se apropie al 3-lea Război Mondial și lumea sta relaxata, mai ales romanii, la care le arde de petreceri de 8 martie și de alte evenimente. Nici măcar nu se gândesc, majoritatea dintre ei, la ce va urma. Nimănui nu-i pasa de bolnavii psihic, mai ales acum, când e razboi. Suntem o categorie socială foarte marginalizata și vom fi excluși total, mai ales în anii ce urmează. Cat despre medicamente...acolo se va ajunge, la vechile metode neortodoxe de a tine psihozele sub control. Medicamentele antipsihotice sunt scumpe și sunt puține companii în lume care le produc.
Sper sa fie cum spuneți voi.'Om trăi și 'om vedea!
1
07-03-2022, ora 19:36
Invizibil22
Nu este medic/terapeut
Invizibil22
Hai sa gandim pozitiv...
3lea razboi mondial... nu cred ca va incepe, Putin nu are bani de asa ceva, nu vezi ca au ramas tancurile fara motorina spre Kiev? :))
By happy *
2
07-03-2022, ora 21:02
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu se va intampla asta, iti zic eu, la noi nu va fi razboi si nici in vest, deci asta cu criza de medicamente si muritul e o iluzie. Si nu va fi ptr ca Putin nu are treaba cu vestul decat daca ne bagam in Ukraina, dar nato nu se baga tocmai sa nu se intinda razboiul.

Dar hai sa luam varianta ta, sa presupunem ca ar fi corect ce zici, si cui crezi ca ii pasa ca astia cu boli cronice mor primii ? Asta se si doreste, sa scape statul de astia, deci zice sarumana daca se va intampla asta la o adica, ptr stat astia-s o povara ptr care platesc bani in loc sa fure ei si mai mult. Deci nu intereseaza pe nimeni ce se va intampla cu cronicii de orice boala, ei abia asteapta sa ramana sanatosii ca sa munceasca sa se imbogateasca ei.

Deci nu te mai gandi, daca o fi sa mori, mori si gata, asta e, nu stiu ce iti e asa frica, oricum murim mai devreme sau mai tarziu, ce mai conteaza cand ? Ca sa nu mai zic, ca si viata cu bolile astea nu prea e viata, deci orice rau spre bine pana la urma. Si diabeticii care fac foamea si altii.
Tu de ce crezi ca se fac razboaiele ? Tocmai sa mai moara din noi, asta e si scopul, si tu te intrebi ce fac cronicii ?
Ei vor sa moara si din sanatosi, damite bolnavii. Razboaiele se fac cand guvernele colapseaza economic si nu prea mai au ce da de mancare la oameni, adica situatia mondiala de acuma cam.

Oricum va fi saracie, vor urca preturile la multe, economic UE si rusii vor slabi, vor castiga americanii din asta economic si aia e, deci oricum probleme financiare vom suporta toti, dar nu militare. Deja la diabet zicea medicul ca un medicament nu se va mai compensa.
1
11-03-2022, ora 20:00
360
Nu este medic/terapeut
360
@nati98... 500 lei costa injectia, dar in vreme de razboi, daca nu gasesti injectie, poate gasesti forma de substanta luata ORAL, care te costa mult mai putin. uite aici de exemplu de preturi... ------------*

pretul pt cutie de comprimat oral este de $3, 72... asadar, nu te stresa.

apropos de "gluma buna ", am specificat clar in mesajul meu ca medicamentele luate oral sunt mai ieftine, nu injectiile. ca iei injectie sau ca iei oral aceeasi substanta, beneficiile sunt aceleasi. daca tu visezi ca sunt 500 lei comprimatele, e problema ta

(*modificat de admin)
2
13-03-2022, ora 00:28
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
In vreme de razboi mai gasesti cucu forma orala, farmaciile vor fi goale, distruse, jefuite, marfa nu se mai aduce, abia daca mai aduc de mancare.
Gasesti acuma, dar nu atunci, chiar asa naiv esti ? Prima data vor fi jefuite, se va lua tot si vor face specula cu ce au luat, asta cine mai apuca, cand se termina, adios, si atunci natura face selectie naturala, dispar astia slabi si bolnavi, nu ca ar fi problema ca oricum multi n-au viata, agonizeaza pana la batranete, dar asta se va intampla.

Insa nu va nici un razboi la noi. Pai du-te tu acu in Kiev sa te vad, gasesti vreun medicament ? Nu, nu gasesti nici de mancare.
0
13-03-2022, ora 01:26
360
Nu este medic/terapeut
360
@costy
ce iti place sa faci selectii de cuvinte, ignorand alte fraze, doar pentru a scoate in evidenta ce iti place sa contra-argumentezi.
citeste te rog atent cuvintele pe care le-am folosit folosit. am zis "in cel mai rau caz ni le procuram de la straini".

am mai scris un lucru, si nu stiu de ce nu a aparut, am scris ca se pot cumpara medicamente prin reteta simpla, pe 3 luni. asta este dreptul nostru de pacienti (am gasit informatia asta intr-un articol legislativ). eu am facut lucrul asta cu doctorita mea la inceputul pandemiei, deci se poate. mergeti cu membri ai familiei care sa garanteze doctorului ca acele medicamente ajung la voi, numai sub tutela membrilor familiei. simplu.

in al doilea rand, dupa principiul tau moare un fert de populatie. eu sunt naiv sau tu esti ? ai impresia ca sunt numai bolnavi de schizofrenie pe pamant ? NU, mai sunt bolnavi de multe alte boli. pt toti acestia se vor crea coridoare umanitare

P.S. mai lasa filmele artistice cu scenarii apocaliptice, ca ai inceput sa vorbesti din ele.
1
14-03-2022, ora 02:16
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, ai zis mai sus, ai dreptate, nu citisem decat ultimu mesaj. Si cine ti le mai aduce de la straini cand si transporturile-s praf ? Si poate nici netu nu mai merge.
Nu e asa simplu.

Iar ca Nati98 discuta de aceste scenarii nu e problema, ca si asa astia se pregatesc de razboi in caz de ceva, deci s-ar putea sa vina desi-s f slabe sanse, si daca vine, e cum zice ea.
S-a zis ca toti barbatii intre 18 si 60 ani ar fi mobilizati in caz de ceva, io am noroc ca am diabet, insa si daca nu te ia, tot suferim.
1
14-03-2022, ora 05:33
360
Nu este medic/terapeut
360
desi sunt cu diagnostic de schizofrenie, nu cred ca vor face exceptii la recrutare. iar daca se intampla sa ma cheme in razboi, ma ascund in munti:)) si nu ma mai prind ei. cea mai mare prostie sa lupt pt altii. ei se imbogatesc pe spinarea noastra (in general vorbind ca populatie), si dupa aia tot noi ssa aparam averile lor ? sa lupte ei. adica noi ii imbogatim si apoi tot noi luptam pentru protectia averilor lor. e complet ilogic. numai maimutele nu vad asta. de ce plm nu se bat ei intre ei ? ah, ar insemna sa-si riste viata... inteleg :/

calugarii cred ca scapa si ei de armata. ma fac calugar :))
2
14-03-2022, ora 08:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Bolnavii, mai ales de boli psihice, nu sunt luati in armata.
1
14-03-2022, ora 12:38
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, si eu stiu ca bolnavii psihici nu sunt luati in armata.
1
14-03-2022, ora 13:20
360
Nu este medic/terapeut
360
cu legea actuala, da, asa e. dar cu legea martiala aplicata, banuiesc ca se anuleaza acea "protectie"
1
14-03-2022, ora 14:14
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, numai ca nu o sa fie protejati aia care merg imrpeuna cu bolnavi psihic la razboi. La panica nu se stie ce ar putea face, risca sa lupte impotriva camarazilor de arme. Eu zic ca nu vor lua persoane bolanve psihc in armata.
1
14-03-2022, ora 21:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se iau in razboi nici persoanele cu diabet, nici persoanele cu boli psihice, Stati linistiti.
1
15-03-2022, ora 22:53
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
xtreme07, nu se anuleaza nici o protectie, ca mereu la razboi se baga legea martiala, daca esti inapt, esti si gata, nu ai treaba, si e si logic, nu au cum sa ia un bolnav psihic sa faca ala ravagii pe acolo, ca ei iau in calcul ca poti ataca colegi de ai tai si sa faci crime la o adica.

Io macar am diabet diagnosticat in noiembrie 2021, pe psihic nu prea am acte. Eu am fost la un medic arondat timp de 10 ani, dar n-am dosar si nimic, mi-a dat doar retete, poate sa-mi dea la mana ca am depresie anxioasa ? Sau nu poate decat dupa internari ?
1
16-03-2022, ora 03:05
360
Nu este medic/terapeut
360
sa inteleg ca ai fost arondat la un dr psihiatru ? daca da, cere-i scrisoare medicala si du acea scrisoare la dr de familie sa te bage in sistem, pt ca unitatile militare contacteaza dr de fam pt informatii despre sanatatea pacientilor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul