durere genunchi

10-02-2010
raalluu
Nu este medic/terapeut
raalluu
Buna ziua. As dori sa intreb daca este normal sa ai dureri de genunchi daca faci aerobic. Mentionez ca am 1.68 si cam 87 poate 90 de kg. Fac aerobic acasa cam de 3 saptamani si la inceput faceam de 3 ori pe saptamana, acum fac cam in fiecare zi cate o ora jumatate. Durerea de genunghi cedeaza cam dupa o ora de aerobic, dar dupa ce termin revine iar. Este normal? Rog un raspuns avizat. Multumesc.
7 comentarii
0
10-02-2010, ora 12:56
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
E normal sa ai dureri de genunchi daca faci totul gresit de la cap la coada si nu vrei sa asculti de sfaturile bune. Ai grija ca poti distruge articulatiile cu sportul daca ai greutate mai mare si mai ale daca iti lipsesc anumite minerale esentiale.
0
10-02-2010, ora 13:00
raalluu
Nu este medic/terapeut
raalluu
Dumneata esti chiar asa de mare specialist? Si te pricepi cam la toate? Am cerut parerea unui medic, nu a cuiva care se baga in seama aiurea. Asa ca domunl meu nu toata lumea are nevoie de parerile dumitale idioate.
0
10-02-2010, ora 13:29
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
anumite mişcări de sport pot solicita articulatiile destul de mult- mai ales dacă persoana este neantrenată (adică altfel reacţionează o persoană care face aerobic nu ştiu câte ore pe zi de foarte mulţi ani- altfel reacţionează o persoană care abia s-a apucat de aerobic)- ar trebui sa faci o uşoară încălzire înainte sau să cauţi exerciţii care să fie mai uşoare pentru genunchi- sunt foarte multe, pentru abdomen şi coapse de exemplu există Pilates, să cauţi pe youtube şi abia când îţi mai fortifici muşchii forţează din nou genunchii- ia o mai uşor
0
10-02-2010, ora 13:32
raalluu
Nu este medic/terapeut
raalluu
Multumesc pentru raspuns Iulia. Vreau sa-ti spun ca nu m-am fortat deloc, cand am inceput sa fac aerobic, am facut si miscari de incalzire, si faeam doar cateva minute, maxim jumatate de ora.
0
10-02-2010, ora 14:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Intr-adevar, putem vorbi despre o suprasolicitare a articulatiilor, pe fondul unei greutati exagerate.
Trebuie sa constientizati ca, in cazul D-voastra, anumite tipuri de sport nu sunt in nici un caz utile, ci profund daunatoare.
In cazul in care doriti sa slabiti, puneti accent 99, 99% pe dieta si doar 0.01 pe miscare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
11-02-2010, ora 09:08
rodicarus
Nu este medic/terapeut
rodicarus
Buna ziua,
Am 56 de ani , nu am probleme de sănătate, doar ca de la o vreme genunchii nu prea mă ajuta.Când mă ridic de pe scaun sau de jos... nu prea pot, trebuie să mă ţin de ceva.Am dureri uşoare de genunchi, mai mult cănd stau la orizontală sau când mă ridic.Am 1, 72 înîlţime şi 76 kg., în ultima vreme am luat în greutate.Aş dori un sfat.
0
11-02-2010, ora 16:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Originea suferintei poate fi diversa, motiv pentru care ar trebui sa incepeti cu un consult ortopedic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.