Fetiţa mea are probleme de comportament, de personalitate?

-rupe foile din caiete pânâ rămân doar câteva- şi asta frecvent
-distruge orice obiect "care intră pe mâinile ei", începând cu creioane, pixuri, radiere, IP-od, jucărioare, cam orice
-vorbeşte singură, râde(până acum vreo 2 ani, nu i-am interzis asta, pentru-că am presupus că e si asta o formă de a-si dezvolta imaginatia, de a se bucura), insă nu face asta si in afara casei
-scrie pe pereţii din camera ei, murdărindu-i nu doar cu creionul, ci chiar a aruncat nu de mult cu ceva mancare şi nu o deranjeaza deloc faptul ca peretii din camera ei sunt patati(desi am facut curatenie asta-vara)
-acum a descoperit că e o mică porţiune în tavan care s-a scorojit şi a răşpăluit varul din acea zonă, zgâriind pertele până la stratul dinainte
-este îngrozitor de neglijentă cu toate lucrurile ei, cu camera ei:raftul cu cărti, biroul, sertarele, dulapul si rafturile cu haine, nimic nefiind la loc şi totuşi asta nu o deranjează deloc
-scapă ceva pe jos, poate trece de 10 ori pe lângă acel obiect, hârtiuţă de la o bomboană, gunoaie de la ascutit creioane, (orice) şi nu ridică. (afara, niciodată nu aruncă pe jos. se comporta civilizat)
-are un păr foarte frumos, lung, nu se piaptănă singură, iar dacă am lăsat-o într-un weckend fără să o pieptăn eu(pentru-că nu a iesit, fiind racita), a stat asa
-nu învaţă singură, nu scrie, fără controlul meu;nici macar nu-si schimba caietele si cartile de cu 1-2 zile inainte, daca eu o las aşa si nu-i verific ghiozdanul
-nu o impresionează faptul că ne supărăm pe ea, sau că o pedepsim(îi refuzăm ceea ce-i plece, îi interzicem TV-ul si calculatorul), luând totul de la capăt, cu totală indiferentă
Au fost perioade de cateva zile, cand nu m-am implicat deloc, tocmai pentru a vedea ce efect are. Nici o urmare din ce asteptam noi.
Vă rog spuneti-mi ce se intampla(la scoala este cuminte, politicoasa, este un copil de nivel mediu la invatatura)
Va multumesc

Sanatate
Denisa

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
- 18Tulburari obsesivo-compulsive (OCD). Exista medici in Cluj care trateaza aceasta boala?
- 11nu am incredere in mine, ma simt (scuze...) o proasta - -n-am gasit alta rima- :-)
- 5Soacra mea ma acuza ca i-am facut vraji baiatului ei
- 5soacra ma distruge din punct de vedere moral
- 4un sfat... NU mai stiu cine sunt, mi se pare totul ireal si stupid.
- 10urgent ajutor de la psiholog
- 7Ma enervez foarte repede si sunt permanent nemultumit
- 5visez o alta personalitate, parca ar fi real
- 6asa se manifesta depresia?
- 7probleme grave de comportament
- 7Nehotarirea
- 11De ce mă doare în partea stângă când alerg?
- 13copilul meu este nervos
- 3Imi place de ea, dar nu stiu daca ma place..plus de asta, am un stil...
- 4Comportament deviant la copil de 8 ani
- 13Cum sa scap de gandurile eronate si urate?Problema
Mai multe informații despre: Personalitatea Dezvoltarea adolescentului tulburarea de comportament