GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

7590 comentarii 1 2 ..... 707172 ..... 252 253 Înainte ›
0
08-10-2014, ora 12:36
kolya
Nu este medic/terapeut
kolya
Totusi, vorbeste si cu actuala psihiatra, lucrurile se schimba mereu. Pana mai ieri, TOC-ul era o boala strict psihica si de fapt au gasit cauze biologice in hipotalamus, manifestari care ne fac sa repetam obsesiv acelasi lucru din nou si din nou si din nou. Poate Casyo nu era prea departe cu medicamentul minune care va veni peste noi cat de curand :)
Stii care e de fapt treaba cu schimbarile? Ne temem foarte mult de schimbari, e evitam, le respingem, dar, cand ne vedem in fata faptului implinit, ne adaptam cu mare usurinta si uitam numaidecat reticenta pe care o aveam spre schimbare. La ce ma refer? La faptul ca - in cazul meu cel putin - nu am luat eu decizia redecorarii, dar m-am adaptat si am participat la ea surprinzator de repede, la fel si cu serviciul, mi s-a propus, am avut de ales dintre da si nu, am ales si asta a fost. In schimb, nu sunt mare fan al schimbarilor din proprie initiativa, si cred ca aici e cursa pe care ne-o intinde nefericita asta de boala, ne mpiedica sa luam de capul nostru, din proprie initiativa, decizii care sa ne schimbe intr-un fel sau altul viata, fie pe termen scurt, fie pe termen lung. In continuare, presupun ca intervine Dumnezeu, prin interpusi (adica persoanele care ne insufletesc si ne influenteaza luare deciziilor), iar calitatea deciziilor pe care noi le luam, bune sau rele, depinde in mare masura de calitatea umana a persoanelor din jurul nostru. Si ma opresc aici cu filosofeala :))
In privinta banilor, e mai bine, dar nu asta a fost factorul definitiv. Plus ca in 'pachetul salarial atractiv' intra si sarcini, atributii, responsabilitati noi. Nu visez sa ma imbogatesc, banii sunt un mijloc pentru mine, nu un scop, si nici nu sunt cine stie ce antreprenor, altfel lucram pentru mine, nu pentru altii, ma multumesc cu cat am, cheltui atat cat am si asta e, mai ales ca boala asta ne forteza sa devenim excesiv de precauti, chiar si cu banii.
0
08-10-2014, ora 12:50
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu au nici o legatura migrenele tale cu hipertrofia hipofizei, aia poate da alte tulburari endocrine, nu migrene !
Tu iti protejezi un mod de alimentatie cu afirmatia ta si nimic mai mult ! Capul face, capul trage ! Iti meriti migrenele, nu te mai plange !

PS Poate ca nimeni nu merita, dar daca stii cauza si n-o inlaturi atunci se poate spune si asa ! Pot sa-ti demonstrez ! Dar nici asta nu cred ca meriti ! :))
0
08-10-2014, ora 13:00
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Steve, esti rautacios!

In primul rand ca nu este vb de "hipertrofie" aici, este microadenom hipofizar.Din fericire, nesecretant.
In al doilea rand, chiar dr endocrinolog mi-a confirmat ca migrenele sunt de la acest microadenom.
In al treilea rand, alimentatia mea nu este bazata pe prajeli si carneturi, din contra.
Si nu in ultimul rand, nimeni nu "merita" sa sufere pe lumea asta!!
0
08-10-2014, ora 13:55
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Kolya, imi place cum gandesti, bv tie! :)
Ai invatat cumva sa nu te lasi controlat de toc.
0
09-10-2014, ora 09:42
kolya
Nu este medic/terapeut
kolya
@Catalina: Am noroc, mare noroc, ca persoanele de langa mine, care tin la mine si la care tin no matter what, mi-au inteles boala si mi-au ramas alaturi in momentele grele.
Asta e un mare obstacol pe care multe persoane, din rautate, din nestiinta, din lipsa de suflet, nu reusesc sa-l treaca. Considera fie ca boala asta e doar in inchipuirile noastre, adica o minimizeaza pana la negare absoluta, fie supraevalueaza efectele TOC-ului si ajungem sa fim categorisiti asemeni unor leprosi, nu cumva sa se ia si la ei "nebunia" noastra.
In cazul tau, atitudinea sotului tau este foarte toxica pentru sanatatea ta psihica, sunt sigur ca are exact aceeasi tendinta de a cadea in cele doua extreme: ori crede ca boala e doar o mica nebunie a ta (o minimizeaza), ori crede ca esti nebuna de legat si ca nu are ce cauta langa tine, si starile astea alterneaza dupa cum ii convine lui intr-o situatie sau alta, dupa cum ii e lui mai bine, nu si tie. Sper ca macar parintii, prieteni, prietene apropiate (daca inca-i mai ai) sa fie pilonul tau de sprijin, e foarte greu sa treci printr-o astfel de boala de unul sigur, daramite sa-ti mai si puna piedici cei ce-ar trebui sa-ti fie alaturi de facto.
0
09-10-2014, ora 12:13
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu e nici o rautate Katy, este o realitate verificata pe mine insumi ! Si cu lacatate si oua sau cu semipreparate din comert consumate des poti sa-ti provoci niste migrene de toata frmusetea ! Intai trebuie excluse cauzele primare, de bun-simt nu sa-ti cauti motive medicale oculte cum fac de obicei femeile ! Aveti un talent de a va minti singure absolut incredibil ! Am vazut zeci de cazuri in jurul meu si stiu ce vorbesc !
0
09-10-2014, ora 12:30
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Kolya, da, asa este, sotul meu nu ma intelege, si nu numai atat, intretine focul, cred ca are o placere diabolica sa ma vada suferind.
Parintii sunt cu fata mea si nu vreau sa ii mai impovarez cu ale mele, asta este si motivul pt care am ajuns la psiholog, poate daca as fi avut cu cine discuta mi-ar fi fost mai bine.
Prietene?! Numai falsitati, rar gasesti prieten adevarat in ziua de astazi.
Singura mea prietena care imi este si colega de servici se lupta si ea cu o mica depresie, suntem cam pe aceeasi frecventa de unda, cu ea ce mai vb.

Steve, mie nu imi place sa ma mint, vreau doar adevarul, nu este genul meu sa ma ascund dupa cires. Dar tu, ca de obicei, generalizezi.
0
09-10-2014, ora 13:34
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In conversatie esti absolut rezonabila iar in practica nu te dai dupa cires ci spui ca tu esti insasi ciresul si n-ai vazut nici o fata cu semnalmentele tale ! :))
Hai ca nu ma pacalesti, sunteti toate la fel !

Saptamana trecuta maica-mea se plangea de ceva arsuri 'pe piept', de fapt de la stomac ! Am dus un pic de munca de convingere sa ia putin bicarbonat praf care nu-mi lipseste din casa niciodata, am luat si eu cu ea sa vada ca n-o otravesc sau ca rad de ea ! Dupa 2 zile imi spune: 'stii ca nu m-a mai durut stomacul de cand am luat bicarbonatul ala ?, ma durea de cateva saptamani aproape zilnic ' ! Ii spun : 'normal ca nu te mai doare, pt ca sunt mai mult decat un doctor si stiu de ce ti l-am dat' ! :) Bicarbonatul este prezent ca substanta inclusiv in Gaviscon gel, pe care il avusese recomandat cu cateva luni in urma, impreuna cu niste Omeran !
Asa ca ignoranta feminina este un teren mereu virgin, inepuizabil ! De asta exista zicerea 'cherchez la femme' ! :)
0
09-10-2014, ora 13:44
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Noroc cu tine bre Steve, ce ne-am face noi fara tine, ia zi!?

Treaba cu bicarbonatul o stiam si eu demult, e la indemana oricui si eficienta.
Normalizeaza ph-ul si se poate folosi ca dezinfectant, odoriazat, e multifunctional.
Ce ai rezolvat tu la mama ta nu e ceva iesit din comun.
Deci inca o data, nu suntem toate la fel.

Si daca ar fi sa merg pe teoria ta, as putea generaliza si eu ca toti barbatii sunt un pic dfcti, si cum nu o sa imi dai crezare, o sa contrazici implicit si teoria ta :).
0
09-10-2014, ora 14:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ei ce sa spun, barbatii sunt nascuti defecti din femei perfecte ! Se stie ! :))

Intr-adevar bicarbonatul este DEZodorizant, vara se tamponeaza cu solutie la subbrat, se poate pune in frigider pe o farfurioara praf, se poate face baie cu el, este antifungic cunoscut, eu ma spal pe dinti cu el aproape zilnic.. !

Cand iti vei lua la purecat dieta si vei scapa de migrenele tale, atunci sa ma anunti si pe mine ca sa mai vad (inca) o femeie rationala !
0
09-10-2014, ora 14:13
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Din fericire pt mine, nu am nevoie de confirmarea nimanui pt ca STIU ca sunt o femeie rationala (sac!!).
Ma bucur in schimb ca nu m-ai contrazis (ca deh, te-ai fi contrazis si pe tine si nu ar fi dat bine la imagine) :P.

Si eu ma spal zilnic pe dinti cu pasta de dinti+bicarbonat.
0
09-10-2014, ora 14:25
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Bravo, esti foarte rationala, ai inteles perfect ! 8-|(rolling eyes :))
CAND vei scapa de cauza (alimentara) a migrenelor sa ma anunti ! Pana atunci fa-ti rezerve de sumatriptan, ignoranta se plateste ! Inclusiv cu bani !
0
09-10-2014, ora 14:30
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Esti convins deci ca migrenele mele se datoreaza alimentatiei.
Daca merg pe ideea ta, asta ar insemna ca cel putin 80% din polulatie ar suferi de migrene pentru ca sunt destui care nu se hranesc "ca la carte".
Ar insemna un castig enorm pentru farmacii, ca toata lumea ar da buzna sa isi cumpere analgezice.
Minunat!!
0
09-10-2014, ora 14:49
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pai TU dai buzna ! Si alte milioane de femei ca tine ! Scenariul pe care tu il proectezi in viitor se intampla chiar acum ! Insa unii mai si fac cancere, altii ciroze, altii pietre la rinichi etc ! Fiecare dupa predispozitia sa genetica ! Migrena este doar o atentionare pt purtatorul capului :), ca ceva nu este in regula !

Hai pa !
0
09-10-2014, ora 14:55
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nici un pa!
Treci inapoi, n-am terminat cu tine :)).Auzi?!!
0
10-10-2014, ora 10:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
...feeling lonley..
0
10-10-2014, ora 11:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ca sa nu te simti singura mai fa un copil ! Dovedeste ca o mama perfecta ca tine poate naste un baiat perfect ! :)

Erata: "unii mai fac si.."
0
10-10-2014, ora 11:27
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Doamne fereste!
Nu o mai iau de la capat nici sa ma tai.
Pentru mine a fost foooaarrte greu sa vad copilul ca nu mananca si plimbarile cu ea prin spitale un an de zile care m-au terminat, sa o vad ciuruita de ace peste tot, inclusiv pe cap, numai pe perfuzii, nu!
Si de ce as mai face inca unul din moment ce nici pe fata nu o am cu mine?
Ca sa ii mai duc pe capul maica-mii inca un bb?

Si, Steve, nu sunt perfecta. Am o multima de defecte de toate genurile, si fizice, si psihice, nu sunt un om perfect, oricum nu exista asa ceva.
Sunt foarte constienta de calitatile si de defectele mele.

Dar, astazi sunt pamant, praf, cum vrei sa spui, parca toata nenorocirile lumii le duc in spate..
0
10-10-2014, ora 11:52
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu duci decat greselile proprii nu ale 'lumii' ! Bagajul tau genetic plus erorile de alimentatie pe care ti le aperi dealtfel cu dintii si pana la capat orice ar fi !

Daca vrei un remediu rapid (inclusiv pt migrene), ia-ti cand pleci de la job un plic de sare amara (sulfat de magneziu) si bea diseara un shot ! Pui o lingurita de sare din aia intr-un pahar de apa sau ceai caldut si dai pe gat ! A doua zi dimineata o sa vezi ca scapi de 'toate nenorocirile lumii' ! La wc se va intampla treaba asta ! :))
0
10-10-2014, ora 12:23
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Dar nu am zis ca sunt constipata..:)))))))
Opa, stai k e si pt slabit, acum mi-a atras atentia :D.
Mulztam, Steve!
0
10-10-2014, ora 13:06
kolya
Nu este medic/terapeut
kolya
@Catalina: Imi pare rau ca te simti asa, dar o sa treaca, stai linistita, toti avem zile d-astea, dimineata cand te trezesti vei fi mai bine.
Am o curiozitate: de ce bate Stevens atat moneda pe alimentatia ta, la ce anume se refera?
0
10-10-2014, ora 13:18
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Kolya, multumesc de sprijin.
Steve, e convins ca mananc multe prajeli, junk food si din astea, insa e departe de realitate.
Carnea nu o suport, iar prajeli o data pe sapt, uneori deloc.
Dulciurile sunt de fapt problema mea, singurul meu viciu..
0
10-10-2014, ora 13:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Gresit ! Kolya spuneam despre Katy ca mananca in fiecare zi de la fundul gainii si de la tzatza vacii combinat !

Am inteles ca de unele cadavre si de tigaie te-ai lasat dar NU este suficient ! Iar dulciurile ar fi chiar ultima problema cand vb de migrene ! Poti sa mananci un borcan de miere pe zi n-are nici o treaba, garantat !

V-am pupat ! Aveti grija la (ser)vicii ! :)
0
10-10-2014, ora 14:01
kolya
Nu este medic/terapeut
kolya
Treaba asta cu dulciurile e o problematica falsa, si argumentez si de ce. E normal ca o putoare care sta toata ziua in pat sa manace dulciuri si sa se mire apoi de ce se ingrasa, ca ea, saraca, face tot felul de cure.
In schimb noi, cei ce prestam munca intelectuala, avem nevoie de cantitati mari, masive uneori de glucoza, de dulciuri in esenta. Eu am testat personal teoria asta, fiind in contradictoriu cu o colega: ne-am masurat glicemia dimineata, era OK, nu am mancat nimic dulce iar pe la 3 dupa-masa am masurat-o din nou, si aveam o glicemie de 82, foarte aproape de limita inferioara.
Asa ca, prin urmare, atunci cand stomacelul iti cere cu insistenta o ciocolata, dupa o zi istovitoare de munca "cu capul" da-i-o, fiindca de fapt corpul si creierul iti cer zahar. De aici, de la reglarea glicemiei, si pana la excese e o cale pe care fiecare o urmeaza dupa bunul plac, nu exista generalitati.
La fel cum minerii au nevoie de calorii, noi avem nevoie de glucoza, si de untura :))
0
10-10-2014, ora 15:29
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
A, bun experimentul. Sa stii ca-s mai linistita acum :).
Eu chiar ma gandeam la un moment dat ca imi va creste simtitor glicemia de la dulciurile astea.

Iar tu exegerezi Steve, de la "fundul gainii", mai precis oua, mananc o data pe sapt 2, iar lapte niciodata combinat cu oua. Eventual in cafea si/sau cu taratze.
Sincer nu stiu de unde iti veni ideea asta.

Dar pontul cu sarea amara e bun, trebuie sa recunosc!
0
10-10-2014, ora 15:45
kolya
Nu este medic/terapeut
kolya
Asta cu oau si cu lapte e iar o mare gogorita.
E perfect sanatos sa mananci un ou fiert moale la micul dejun in fiecare zi.
E perfect sanatos sa consumi lapte integral, gras, nu degresat. Multi "nutritionisti" sustin ca laptele e numai pentru copii, pentru dezvoltarea lor. Bun, pai atunci de ce stomacul nostru-l poate procesa? Laptele, cu cat e mai slab, cu atat e mai prost, mai apa chioara. Laptele e bun si simplu, si cu cereale, si cu cacao, dar sa fie integral. In schimb, laptele indulcit, chiar si cel de soia nu e deloc sanatos. Nici in cafea nu e sanatos, neutralizeaza chiar si aportul mic de antioxidanti al cafelei.
0
10-10-2014, ora 15:56
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Sunt si cazuri care nu pot procesa laptele (lactoza), insa marea majoritate pot.
Aduce un aport de calciu in primul rand.
Eu imi iau din asta semidegresat, stiu ca nu e ok.
In schimb, un ou pe zi e mult, mai ales daca ai colesterol usor crescut (cum il am eu de ex).
0
10-10-2014, ora 21:14
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In ce priveste ouale stai bine Katalyna, doua este exact numarul care trebuie ! :)
Inseamna ca te refugiezi in branza, ceea ce explica si colesterolul crescut !

Pontul e bun, eu dau numai cele mai bune si adecvate situatiei sfaturi pe care le cunosc ! Dar astept impresii de dupa proba practica !
Faptul ca ai tranzit intestinal nu exclude sub nici o forma faptul ca poti avea intestinul gros destul de incarcat !
0
13-10-2014, ora 09:46
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Astazi era sa va salut de pe lumea ailalta.
Am dat chix cu nervii si cat pe aci sa inghit o punga intreaga cu antipsihotice.
Sotzul a fost cel care a stat cu mine sa vb o seara intreaga sa n-o fac.
Se pare ca m-am intors exact de unde am plecat.
Durerea aia crunta de suflet, devoratoare, care te incovriga si te face sa vrei sa scapi de ea..
Cu orice pret!
0
13-10-2014, ora 10:45
kolya
Nu este medic/terapeut
kolya
Imi pare rau sa aud asta, dar toti cei ce avem TOC, trecem la un moment dat prin (si peste) asta, si nu o singura data din pacate.
Macar acum poti sa tragi linie, sa mergi la psihiatra ta, si sa-i spui ca tratamentul trebuie regandit radical.
Parerea mea, incearca totusi, chiar si cu cele mai mici doze, sa iei si un neuroleptic, antidepresivul de unul singur clar nu te ajuta.
Cum adica, o punga intreaga de antipsihotice ?! Parca nu luai asa ceva, de unde o punga intreaga? Explica, te rog!
Adaugă un comentariu / răspuns
7590 comentarii 1 2 ..... 707172 ..... 252 253 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: