Mibazonul, benefic sau nu?!

21-07-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Produs de Fabrica de Antibiotice din Iasi, Mibazonul este un medicament de uz veterinar, comercializat numai prin farmaciile veterinare, motiv pentru care nici nu este suficient cunoscut in terapeutica obisnuita. In compozitia sa intra o serie de antibiotice in concentratii ridicate (Tetraciclina baza, Eritromicina baza, Neomicina baza), a caror actiune se potenteaza reciproc, precum si Prednison, care actioneaza ca un antiinflamator puternic, favorizand totodata penetratia antibioticelor in tesuturi. (Fata de rezervele manifestate de un cititor al revistei, privind eventualitatea unor efecte negative ale Prednisonului, precizez ca din experienta mea si a familiei mele, veche de peste 15 ani, nu am sesizat nici un fel de asemenea efecte.) Medicamentul este ieftin, costa in jurul a 10.000 lei tubul. Efectele sale terapeutice, de-a dreptul spectaculoase, privesc tratarea exclusiva a afectiunilor de natura microbiana, ca de exemplu: acneea, furunculele, abcesele, fistulele si plagile infectate. Unguentul Mibazon nu va fi folosit in nici un caz la tratarea afectiunilor dermatologice de natura micotica (ciuperci), in care rezultate benefice se obtin cu ajutorul unui unguent sau creme antifungice.

ATENTIE! CU TOATE CA ESTE STRICT DE UZ VETERINAR MULTE PERSOANE IL FOLOSESC PT UZ PROPRIU. Analizand cazuistica stocastica de pe net va pot spune ca din 500 de persoane decat ~5 au "raportat" efecte negative de genul: exacerbarea acneei, iritatii, edeme etc. toate regresand la incetarea sau rarirea administrarii.
Exista cazuri la care anceea se agraveaza (cel putin aparent) dar dupa 5 -7 zile regreseaza foarte mult...celelate persoane au raportat vindecare totala a acneei, furunculozei si a altor infectii bacteriene cutanate, la cateva dintre ele acneea recidivand dupa cateva luni, insa reluarea tratamentului a rezolvat problema!

Cel mai interesant/spectaculos caz este cel al unui copil in varsta de doi ani (suferind de furunculoza extrem de grava), care dupa doua interventii chirurgicale nereusite se era intr-o situatie disperata, in pragul celei de-a treia interventii si cu o stare generala deosebit de grava. Viata copilului a fost salvata, starea lui s-a ameliorat rapid, rezultand in decurs de cateva zile vindecarea definitiva, fara o noua operatie si fara recidive ulterioare.

Pentru tratarea acneei, se recomanda degresarea si curatirea prealabila a pielii cu apa si sapun, dupa care se aplica pe locurile bolnave un strat subtire de Mibazon, care se maseaza usor, pentru a patrunde in piele. Operatia trebuie repetata de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia acneei. In cazul unor eventuale recidive, care sunt foarte rare, se aplica acelasi tratament.

Surse: http://www.formula-as.ro/1999/393/sanatate-35/sanatate-1085
http://web13.net/mibazon-unguent-vindeca-rapid-furuncurile-si-acneea/
http://idieta.ro/forums/showthread.php?t=9044

P.S. Acestea fiind spuse, decizia este a dumneavoastra! (Si eu am ramas surprins ca un unguent veterinar este atat de folosit pt uz uman ;))) ).
461 comentarii 12 ..... 15 16 Înainte ›
0
21-07-2009, ora 20:09
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Bine ochit Nick. Eu am folosit Mibazon acum cativa ani, si intradevar, e foarte bun...si foarte ieftin.
8
22-07-2009, ora 14:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
L-am cumparat si eu sa-l am la indemana in caz de vreo infectie bacteriana!
0
27-09-2009, ora 00:19
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
Aveti dreptate. Si, in plus, ar mai fi cateva : Osmatin, Asocilin... Osmatinul l-am folosit si eu cand am nascut baiatul, acum 24 de ani, si avea iritatii de la urina (stiti cum era cu scutecele si infasatul... inainte... !), i-a disparut iritatia dupa 2-3 aplicatii si nici c-a mai avut probleme. Iar Asocilin ptr crapaturi ale calcaielor (asta a folosit soacra mea, la tara, si pielea s-a regenerat foarte repede).
8
27-09-2009, ora 13:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată Doamnă Tania,

Vă mulţumesc pentru informaţiile postate în cadrul acestui topic, cu siguranţă ne vor fi de folos! Toate cele bune şi mult noroc... :)


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
09-06-2010, ora 20:22
alexia 90
Nu este medic/terapeut
alexia 90
buna vreau sa ma ajutati si pe mn am nev si eu de un sfat am si aeu acnee si am incerkt fel de fel de creme masti solutii numai stiu azi miam luat mibazon kre ati mai folosit au dat rezultate la voi.pup va rog sa-mi ras
8
10-06-2010, ora 18:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-ră/d-nă Alexia, de ce tip de acnee suferiţi? (întrebarea este valabilă doar dacă acneea dvs. a fost examinată de un medic dermatolog).
Mibazonul este un produs foarte bun pentru câteva tipuri de acnee, în ciuda faptului că este strict de uz veterinar, dar, din păcate, are şi efecte adverse destul de serioase.


Aştept răspunsul dvs.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Cu iubire,
Mr. Nick
0
02-08-2010, ora 20:32
Lidiame
Nu este medic/terapeut
Lidiame
Buna.
Eu am o acnee papulo pustuloasa (inflamatorie grava). E ca o infectie puternica.Am folosit antibiotice, multe creme etc. Doamne cum arat..As folosi Mibazon timp de 2 saptamani sa vad ce iese dar mi-e frica sa nu imi fac mai rau, desi. e deja rau.

Mr.Nick ce parere ai? M-ai putea ajuta cu un sfat? Merge acest Mibazon la acneea, infectia mea? Mi-e foarte frica.. :(
8
08-08-2010, ora 16:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-ră/dnă Lidiame, nici nu ştiu ce să vă spun. Mibazonul vă poate ajuta, şi nu. De fapt, sinceramente vorbind, există cel puţin 3 variante posibilo-plauzibile:
1. Mibazonul vă va ajuta în procesul de vindecare a acneei de care suferiţi;
2. Mibazonul nu vă va ajuta în procesul de vindecare (nici nu vă va dăuna, dar nici nu vă va folosi la ceva);
3. Mibazonul vă va înrăutăţi acneea; o va exacerba. Deci...nu ştiu dacă doriţi să vă supuneţi riscului.

Vreau să vă ajut, dar pentru a vă ajuta, vă rog să-mi daţi mai multe detalii, cu privire la starea tenului dvs. şi la starea generală de sănătate (cât de afectat este tenul dvs.?...în ce zone este afectat?...leziunile acneice coexistă pe fond seboreic?...aveţi vreo problemă endocrinologică?...vi s-au făcut investigaţii pentru a se depista agentul infecţios care stă la baza infecţiei?...vi s-a făcut o antibiogramă?...ce fel de creme aţi folosit, ca de altfel şi antibiotice? (cum aţi folosit antibiotice, sub formă orală sau sub formă topică?)...etc.)...
Vă rog, dacă puteţi şi dacă doriţi, răspundeţi-mi la întrebările de mai sus, eventual oferiţi-mi şi mai multe detalii. Mulţumesc!



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu respect şi iubire creştină,
Nick
0
16-08-2010, ora 01:09
Lidiame
Nu este medic/terapeut
Lidiame
Multumesc Mr. Nick

Pot sa iti spun ca tenul meu este foarte afectat, de fapt e putin spus foarte afectat. E cea mai puternica infectie acneica din cate mi-au spus si dermatologii, problema e stresul pt ca e groaznic sa te trezesti asa.. si credema ca nu dramatizez e cu adevarat frustrant.

Zonele afectate sunt obrajii in special, apoi barbia si putin fruntea. Pe corp nu am nimic, am un corp cu o piele deosebita, nici un cos pe spate sau in alta zona, nu am avut niciodata. Pe obraji e mai tare infectia, e foarte extinsa :(, o acnee inflamatorie teribil de severa, cosuri si infectie mare/totul s-a intamplat brusc nici nu mi-am dat seama, am facut o infectie mare rau de tot. investigatii s-au facut si nu prea. probleme cu ovarele nu am desi iau de 3 luni diane35 din recomandarea ginec. Scuze nu stiu ce este o antibiograma. Creme..am folosit foarte multe. Isotrexin skinoren zynerit, nchiar si crema pe baza de melci, apoi 3 luni o crema din farmacie preparata cu hormoni si nu mai stiu ce ca nu am reteta aici si creme de la avene apoi dermalibour si creme de la bioderma. Am observat ca nu merg pe creme din contra imi ajuta acnee infectioasa. Stii ce e dureros? ca e mai grav decat la inceput :((..nu stiu cat o sa mai rezist sincer. antibitotice am luat din ianuarie pana in august - degeaba normal ( azitromicina) si am mai luat si in trecut, cred ca mi-am facut probleme cu stomacul de la ele. Antibioticele..am inceput 3 luni cu 1/sapt apoi 3/sapt-3 luni si in final 1/sapt -3 luni. Ma gandeam la laser poate m-ar ajuta.. Off Doamne :(!

Te rog sa ma ajuti cu un sfat, daca mai vrei detalii iti pot lasa un mesaj cu e'mailul meu.
8
29-09-2010, ora 01:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/dnă Lidiame,

Îmi cer iertare pentru răspunsul tardiv. Mulţumesc pentru înţelegerea de care veţi da dovadă!
Starea fiziologică, biochimică şi energetică a pielii dvs. este, într-adevăr, foarte afectată (m-am referit doar la pielea afectată de acnee). Cauza principală - cea care există în spatele leziunilor acneiforme vulgare - pare a fi hiperproducţia de DHT în epiderma facială; cea secundară se rezumă la o proliferare bacteriană (Staphylococcus epidermidis este unul dintre agenţii patogeni cei mai întâlniţi în astfel de cazuri), iar cea terţiară, din păcate, constă într-o tullburare de keratinizare - tulburare ce duce la colmatarea porilor şi la producerea fenomenelor inflamatoare.
Sincer, dacă aş fi în locul dvs., aş lua următorul tratament: Oregano Oil (intern + extern), Clearogen (extern) şi Green Biovital - Suc din orz verde (tablete administrate oral), astfel:

1. Sistemul profesional de îngrijire a pielii cu tendinţa la a dezvolta leziuni acneice pe fond seboreic şi/sau infecţios, Clearogen, este compus din 3 produse - un agent de curăţare sub formă de spumă, un toner şi o loţiune antiacneică, toate fiind concepute să aibă o aplicabilitate zilnică unică (numai seara, nu şi dimineaţa) şi o durabilitate de maxim două luni, în cel mai favorabil caz, sau de minim o lună, în cel mai nefavorabil caz, însă durabilitatea este dependentă de cantitatea utilizată la fiecare aplicare
Sistemul trebuie folosit minim 60 de zile pentru a observa primele ameliorări, iar după observarea ameliorărilor, se va continua folosirea lui timp de minim 6 - 12 luni, pentru a trata în profunzime acneea şi pentru a desensibiliza pielea. Folosiţi sistemul de îngrijire conform prospectului aferent lui!
ATENŢIE! La începutul tratamentului este recomandat să folosiţi cantităţi mici din cele 3 produse, pentru a favoriza adaptarea pielii la acţiunea biochimică a substanţelor active. Înainte de a folosi produsele, de asemenea, este indicat să vă testaţi pielea, pentru a vedea când de tolerantă este cu acţiunea acidului salicilic, peroxidului de benzoil şi a celorlalte substanţe active (Aplicaţi cele 3 produse, în ordinea recomandată în prospect, respectând indicaţiile, pe o porţiune de piele de pe faţă (pe nas, de pildă), timp de 3 zile la rând. Dacă nu va apărea o roşeaţă intensă, însoţită de o mâncărime puternică, veţi putea folosi sistemul dermatologic fără a întâmpina vreo reacţie de intoleranţă sau hipersensibilitate).

2. Oregano Oil (Ulei de oregano sălbatic (Origanum vulgaris))
- uz intern (5 picături de 3 ori pe zi. Se dizolvă în puţină apă sau se amestecă într-o linguriţă cu puţină miere sau suc. Se ţine pentru scurt timp în gură, după care se înghite. Imediat după înghiţire, se respiră adânc pe gură de câteva ori, pentru a inspira vaporii de oregano (substanţa denumită carvacol - substanţa biologic activă din uleiul de oregano - este considerată a fi una dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene şi antifungale substanţe obţinute pe cale naturală). Se face o cură cu acest produs, timp de minim 3 luni, pentru a obţine rezultatele favorabile neobţinute cu ajutorul antibioticelor sintetice.

- uz extern (se aplică pe zonele afectate de acnee, după 30 de minute de la folosirea celor 3 produse din sistemul Clearogen, câteva picături şi se masează gentil până la absorbţia în piele). Uleiul de oregano se va folosi doar seara, strict după folosirea Clearogenului, timp de minim 3 luni de zile!

3. Green Biovital - Suc din orz verde. Este deosebit de util pentru acnee şi stres, printre altele, tocmai de aceea vi l-am sugerat.
Se administrează de 3 ori pe zi, câte 3 tablete, cu o jumătate de oră înaintea celor 3 mese principale. Tabletele se pot dizolva în gură, se pot mesteca sau administra cu multă apă (cu minim 100 ml de apă plată!).
Cura de BIOVITAL, se face timp de 3-6 luni, iar după o pauză de 3-4 săptămâni, maxim, se reia. Se recomandă ca pe timpul curei să se elimine din alimentaţie: ouăle, carnea, zahărul şi lactatele (dacă nu le puteţi elimina, încercaţi să le consumaţi mai rar).

_

Nu ştiu cât de mult vă vor ajuta informaţiile de mai sus, însă eu vi le-am oferit din toată inima.
Aveţi încredere în Dumnezeu; El vă va ajuta să vă vindecaţi pentru că medicul tratează, dar doar El vindecă. Continuaţi să luptaţi, nu vă lăsaţi bătută. Rugaţi-vă, căci şi rugăciunea este un medicament foarte bun.
Încercaţi să ţineţi cont de ce v-am scris; gândiţi cât mai pozitiv, iar soarele va ieşi şi va alunga "furtuna" din viaţa dvs., însă la momentul oportun.

Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu iubire creştină şi respect,
Nick
0
17-10-2010, ora 19:04
niccool
Nu este medic/terapeut
niccool
buna ziua!

am auzit si eu de acest Mibazon care cica acum se numeste mibaron si am inteles ca este folosit si pentru ochi. intrebarea mea este ar putea el fi bun si pentru ochi la un chalazion? am un chalazion de cateva luni bune, peste jumatate de an si am fost la oflamo dar si dupa cremele lor tot nimic, asa ca mi s-a recomandat operarea lui. alta problema ar fi daca este bun pentru aceasta infectie la ochi si mai ales ca sunt insarcinata, ar putea afecta in vreun fel acest fapt? problematic este nu numai din punct de vedere estetic ci si pentru ca de vreo 2 saptamani ma doare celalat ochi si am impresia ca s-a trasmis de la un ochi la celalalt ceea ce e si mai rau.
ar putea fi eficient acest unguent pentru acest tip de afectiune a ochiului dar in acelasi timp si sa stau linistita ca chiar daca sunt insarcinata in luna a 5-a nu are efecte asupra copilului?

va multumesc din inima.
ps.
in trecut am mai fost operata la un ochi din cauza cam tot aceluiasi tip doar ca acum acestea se afla in interiorul pleopelor si atunci era in exterior.
8
21-10-2010, ora 09:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Niccool,

Chalazionul este o entitate medicală care are ca tratament de elecţie ablaţia chirurgicală (îndepărtarea prin intermediul unei intervenţii chirurgicale). Din păcate, acest tip de tratament, de foarte multe ori, se dovedeşte a fi insuficient.
Şi totuşi, din fericire, medicina neconvenţională cunoaşte şi remedii non-invazive, care pot suprima cauza din "spatele" formării chelazionului şi pot trata efectul negativ decurgător din cauză.
Există un tratament homeopat pentru chalazion, dar el vă poate fi prescris doar de către un medic deosebit de competent.
_
MIBAZONUL nu a fost, nu este şi nu cred că va fi vreodată un tratament pentru chalazion. Vă rog să NU îl folosiţi pentru că riscaţi să dezvoltaţi complicaţii.
Cereţi acordul medicului înainte de a folosi orice produs farmaceutic!
_

Dacă doriţi să fiţi consultată de către un medic homeopat, vă rog să (încercaţi să)mă informaţi. Spuneţi-mi localitatea în care locuiţi, iar eu voi încerca să vă recomand un astfel de medic (relativ)aflat în proximitatea dvs.
.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nicuşor
Să fiţi
0
12-11-2010, ora 15:23
aceea2004
Nu este medic/terapeut
aceea2004
Buna ziua,

Va scriu in legatura cu problema de sanatate a sotului meu care, in decembrie 2008, a fost incizat si curatat la axila stanga la un spital din Ploiesti, avand diagnosticul de hidrosadenita. Atunci i s-a pus dren cateva zile, dupa care in fiecare seara, acasa, ii stergeam rana cu apa oxigenata, betadine si il pansam. In ianuarie 2009, fara ca rana sa dea vreun semn de vindecare, cand a observat ca a inceput sa miroasa destul de urat, sotul s-a dus la medicul de familie care i-a mai deschis putin taietura, l-a curatat si i-a pus din nou dren. La aprox. 2 saptamani, hidrosadenita s-a extins si la axila dreapta. Nici prima data nici acum nu a raspuns la antibioticele folosite (oxacilina, oarecum la zinnat, la fel la axetin luat in spitalul Floreasca in februarie 2009 cand a fost operat de hernie). Tratamentele folosite de atunci de la ceara curata calduta aplicata pe axila dreapta, rivanol, ceai de musetel, tinctura de propolis (extern si intern), tinctura de usturoi (intern), betadine, crema de galbenele sau ihtiol, miere naturala, cura cu oua de prepelita (intern), suc din frunze de aloe (extern) nu au dat rezultate, desi de cateva ori "umflaturile" (a fost operat la amandoua mainile) s-au retras aproape complet si pielea a inceput sa revina la culoarea normala.In februarie 2009, cand a fost operat de hernie, analizele au iesit bune, iar doctorul i-a recomandat sotului meu sa revina dupa ce rana se va inchide complet pentru a i se extirpa pielea din zona afectata.In mai 2010, am fost la Institutul Cantacuzino pentru autovaccin, iar analizele au spus : infectie cu stafilococ auriu. Autovaccinul a parut sa dea rezultate la inceput, apoi insa axilele au supurat din nou. Antibiograma nu ne-a ajutat prea mult, fiindca de fiecare data cand opreste tratamentul, boala revine. In ultima vreme sotul meu a mai luat vitamina C pentru imunitate, propolis su Baraka. Suntem ingrijorati amandoi si va cerem sfatul despre cum am putea scapa de aceasta suferinta. Este Mibazon-ul o solutie ?
0
12-11-2010, ora 17:51
GuessWhoo
Nu este medic/terapeut
GuessWhoo
Mr.Nick va rog sa ma ajutati intro problema... am probleme cu cosurile doar cand beau alcool nu ma pot plange nu am multe dar mai iese unu sau doua dar urate si raman urmele ceea ce ma enerveaza... ar fii indicat sa folosesc mibazonul dak problema nu este asa grava ?...dak nu ce pot face in legatura cu bautura..dak merg la un chef sau ceva nu pot bea o bere sau un pahar de vin ca a doua zii imi ies cosuri care e problema?... va rog sa ma ajutati...RESPECT
0
27-11-2010, ora 11:30
dan62
Nu este medic/terapeut
dan62
salut, am o trombofeblita iar la glezna stanga am facut si o ulceratie varicoasa pe care o tot tratez de cativa ani. cand credeam ca am scapat si era aproape inchisa iar apareau problemele, rana se marea si supura foarte intens mi-a recomandat cineva mibazon si am hotarat sa incerc. cred ca sunt mai bine de doua saptamani de cand il utilizez dar sunt foarte multumit, rana aproape s-a incis complet iar de supurat nu se mai pune problema. am fost si in concediul si nu am fost asa solicitat, dar sper ca dupa ce incep lucrul sa nu apara probleme din cauza faptului ca stau mult in piciare. singura problema pe care o mai am este ca pielea in jurul ulceratiei este inflamata dar sper sa o rezolv si pe asta.
asa ca recomand acest unguent chiar daca este veterinar, se pare ca da rezultate si pe oameni
0
29-11-2010, ora 14:08
CarlaRoxana
Nu este medic/terapeut
CarlaRoxana
am tot citit despre Mibazon...am sa-l incerc si eu..am un ten uscat, si iritat, cu pete rosii...nu stiu ce sa-i mai fac...imi este rusine sa ma uit in ochii cuiva cateodata...am un ten de toata jena la 21 de ani...daca folosesc Mibazon a doua zi dimineata ma pot dat cu fon de ten?
0
07-12-2010, ora 15:49
gugulustuk
Nu este medic/terapeut
gugulustuk
buna ziuna. acum o luna m'am ras in graba cu lama in zona inghinala si de atunci am ramas cu o iritatie de toata "frumusetea"..am niste cosi mici iar sub piele sunt fire de par..am mai scos din ele cu penseta...din cate am inteles se numeste foliculita..am folosit mibazon, fluocinolon, clotrimazol, crema de galbenele..dar degeaba..nu stiu ce sa mai fac macar sa mai reduc din ele daca nu pot scapa de tot de ele.daca folosesc mibazon sunt sanse de vindexare?.va rog sa'mi dati un sfat daca se poate.multumesc mult
8
09-12-2010, ora 02:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă Aceea2004, nu vă recomand să folosiţi Mibazon, deşi chiar şi în cazul soţului dvs. poate avea efecte remarcabile.
Motivul nerecomandării? Mibazonul nu este indicat să se folosească pe răni deschise, datorită faptului că, prin conţinutul destul de semnificativ de prednisolon, prin absorbţia în fluxul sanguin, poate să afecteze activitatea glandelor suprarenale, prin supresare. Riscul de afectare este redus, însă, chiar şi aşa, eu nu-mi permit să vă supun soţul la niciun risc.
_

Sugestie: Folosiţi Oregano Oil (Ulei de oregano sălbatic (Origanum vulgaris))
Substanţa denumită carvacol - substanţa biologic activă din uleiul de oregano - este considerată a fi una dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene şi antifungale substanţe obţinute pe cale naturală.
Mod de administrare: Se aplică 3 picături de 3 ori pe zi, pe zona afectată - dimineaţa, la prânz şi seara - strict înainte de curăţarea zonei cu infuzie de salvie (modul de preparare al infuziei îl veţi putea găsi inscripţionat pe ambalajul ceaiului de salvie).
Se face o cură cu ulei de oregano, timp de minim 3 luni, pentru a obţine rezultatele favorabile neobţinute cu ajutorul antibioticelor sintetice şi nu numai.

Mai multe informaţii puteţi găsi accesând link-ul de mai jos (accesând link-ul veţi putea să şi cumpăraţi uleiul).
----------*
_
Consultaţi-vă cu medicul dvs. curant, pentru a primi aviz de administrare!



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
8
09-12-2010, ora 02:47
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
GuessWhoo,

Problema dvs. cu leziunile acneiforme poate fi indusă de o afectare hepatică.
Alcoolul, chiar şi cantităţi mici, afectează integritatea celulară a ficatului. Ar fi indicat să vă faceţi următoarele analize medicale:
TRANSAMINAZE (AST/ALT/TGP/TGO/GGT (aspartataminotransferaza, alaninaminotransferaza, transaminaza glutampiruvică, transaminaza glutamoxalică, glutamiltranspeptidaza));
Biblirubină totală, directă şi indirectă, Uree serică, Electroforeza proteinelor serice şi Fosfataza alcalină, în principal.
_
Observaţie: Mergeţi cu rezultatul acestor analize la un medic internist/hepatolog.
_

NU mai beţi alcool până nu vi se investighează funcţia hepatică, vă rog! (refuzaţi gentil orice băutură alcoolică). Dacă funcţia hepatică se va dovedi a fi nealterată - dovedire realizată în special prin evidenţierea GGT-ului normal - vă rog să vă adresaţi unui medic dermatolog.
Şi totuşi, până ajungeţi la medic puteţi să încercaţi Mibazonul, dar aplicaţi-l doar pe coşurile apărute, nu pe toată faţa, strict după ce vă spălaţi.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick

P.S. Cicatrix este un produs foarte bun pentru tratarea semnelor post-acneice!
8
09-12-2010, ora 03:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
D-nule Dan62,

Mă bucur foarte mult că Mibazonul vă ajută în patologia de care suferiţi, însă vă rog să îl folosiţi cu multă prudenţă, deoarece, aşa cum am menţionat şi într-un posting anterior, el nu este recomandat pentru uzul pe răni, pentru că vă expune unui risc de dezechilibrare a activităţii glandelor suprarenale, în principal.
Repet, folosiţi-l cu multă prudenţă!!!
_
În cazul în care, Doamne fereşte, veţi ajunge să experimentaţi simptomele specifice dezechilibrării glandelor suprarenale (oboseală excesivă, intoleranţă la frig, poftă excesivă pentru alimente sărate, somn neodihnitor etc.), ar fi indicat să consultaţi medicul pentru a primi aviz de începerea a unei cure cu gemoderivat de coacăz negru, pentru a vă restabili funcţia fiziologică, sau pentru a primi alt tratament corespunzător.

Mai multe informaţii despre gemoderivatul despre care v-am vorbit:
----------*
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
8
09-12-2010, ora 03:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

D-ră/D-nă CarlaRoxana, Mibazonul vă poate ajuta, dar nu este indicat să folosiţi fond de ten, pentru că veţi îngreuna foarte mult respiraţia pielii, iar acest fapt poate duce la obstrucţionarea porilor, finalitatea fiind producerea de alte leziuni acneice.
_

Sugestie: Folosiţi Sensibio H2O, soluţie micelară pentru curăţare şi Sensibio forte, cremă, pentru tratarea tenului intolerant (iritat, reactiv, eritrozic, cu pete roşii), conform instrucţiunilor inscripţionate în prospectele produselor.

Mai multe detalii:
Sensibio H2O
----------*
Sensibio forte
----------*
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Sărbători fericite!
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
8
09-12-2010, ora 03:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*finalitatea fiind producerea de leziuni acneice (fără cuvântul "alte", pentru că dă o conotaţie diferită în frază, lăsând să se înţeleagă faptul că deja aveţi leziuni acneice, care în urma obstrucţionării s-ar înmulţii; dvs. nu aţi precizat că aveţi astfel de leziuni, tocmai de aceea am făcut corecţia) :)
8
09-12-2010, ora 03:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

D-ră/D-nă Gugulustuk, aveţi la dispoziţie cel puţin o variantă, şi anume, exfolierea pielii din zona afectată, urmată de aplicarea unei creme hidratante cu efect antimicrobian (procesul de exfoliere şlefuieşte stratul superficial al pielii - epiderma - favorizând activ reducerea firelor de păr de sub piele, iar crema hidratantă antimicrobiană tratează iritaţia).
Exfolierea trebuie făcută strict în timpul duşului, pentru că numai atunci pielea este emoliată (înmuiată) corespunzător, timp de minim 1-2 minute, prin frecare uşoară şi circulară, pentru a reduce riscul de înrăutăţire a iritaţiei (exfolierea poate fi făcută atât cu ajutorul mălaiului amestecat cu puţin ulei de măsline, cât şi cu zaţ de cafea sau cu un produs exfoliant comercializat în orice farmacie umană).
_
Consultaţi un medic dermato-estetician!
NU vă mai radeţi cu lama :)
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick

P.S. Crema hidratantă antimicrobiană o puteţi găsi la orice Plafar!
0
09-12-2010, ora 19:09
gugulustuk
Nu este medic/terapeut
gugulustuk
imi fac exfoliere de o saptamana cu malai ulei de masline si miere.au mai trecut putin dar ati spus ceva de o crema hidratanta..daca mi'ati da si cateva exemple ar fii nemaipomenit..precizez ca nu este o foliculita grava incat sa nu pot sta la plaja sau ceva de genu..dar pentru simplu fapt ca este pe corpul meu ma deranjeaza sa stiu ca mai tarziu se va putea extinde..astept raspuns.. scuze pentru insistenta.sanatate si dumnevoastra
8
22-12-2010, ora 14:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Îmi cer iertare pentru răspunsul tardiv.
_
Exemplu de cremă hidratantă eficientă şi relativ ieftină:----------*
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect, dorindu-vă sărbători fericite,
Nick

(*modificat de administrator)
0
24-12-2010, ora 17:48
akasha1
Nu este medic/terapeut
akasha1
buna ziua, am si eu o intrebare, ce imi recomandati pentru semnele lasate de acnee in afara peelingului chimic sau laser pt ca nu imi permit.Inca mai am acnee am 24 de ani si am fost pe la medici am folosit tot felul de produse, cosuri nu mai am atat de multe in schimb ceea ce ma deranjeaza cel mai tare sunt petele acelea rosii care nu par sa treaca cu nimic.Si as mai avea o intrebare daca acest mibazon este bun si pt un ten gras tinand cont ca este o crema grasa.
Multumesc.
0
10-01-2011, ora 15:10
raduuu
Nu este medic/terapeut
raduuu
buna ziua, sunt inca in perioada adolescentei avand 16 ani dar am cosurile de vreo 3 ani. nu este foarte grav dar nici o acnee care se trece cu vederea. am cosuri pe zonele obrajilor in special si cateva pe zona gatului si a fruntii. tin sa zic ca nu snt genu de cosuri care sa aiba puroi sau lichid d ala alb:)), sunt rosii si mai au obiceuiul dar a se imflama. este sigur sa folosesc mibazom?
0
13-01-2011, ora 16:28
mikk88a
Nu este medic/terapeut
mikk88a
Buna am si eu o intrebare :) Sufar de acnee..de ceva timp:) am incercat toate tratamentele posibile si costisitoare :) azi am cumparat mibazon la indicatia unei prietene. In momentul de fata fac tratament cu anticonceptionale (melleva 35) recomandate de dermatolog. Diagnosticul pus de catre acest medic ( care cica este cel mai bun din Cluj) este de acnee nodulara. As vrea sa stiu dak imi face vreun rau mibazonul, avand in vedere ca fac tratamentul cu anticonceptionale. Adevarul e ca lucrez intr-un mediu in care sunt expusa la toate infectiile posibile (spital). Va multumesc anticipat
0
16-01-2011, ora 01:51
danielle2
Nu este medic/terapeut
danielle2
buna ziua.Pentru hidrosadenita cronica este bun?
0
26-01-2011, ora 15:55
Madalina-Valeria
Nu este medic/terapeut
Madalina-Valeria
Buna ziua, revin si eu cu o problema la care nu am gasit raspunsul.
Interactioneaza folosirea cremei Mibazon cu anticonceptionalele orale?
Se absoarbe asa mult in organism astfel incat sa interactioneze?
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
461 comentarii 12 ..... 15 16 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Influenta alimentatiei asupra dezvoltarii acneei
  • Vergeturile
  • Coșurile (acneea)
  • Foliculita în urma epilării
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  •