paraziti intestinali au vreo legatura cu respiratia urat mirositoare?
am o intrebare: pot avea parazitii intestinali vreo legatura cu respiratia nazala urat mirositoare la copii (chiar si mai mari)?
4 comentarii
DA !! Unul din simptomele giardiozei sau lambliazei, provocate de Giardia lamblia, este" halena fetida" - o respiratie urat mirositoare, persistenta si uneori cu miros de sulf.
Am rugamintea ca cine cunoaste vre-o legatura intre paraziti intestinali si rinita alergica sau si mai grav cu manifestarile de astm bronsic sa ne spuna si noua. Este vorba despre o persoana majora, care are simptome de rinita alergica, care a facut testele de alergologie si are sensibilitate crescuta la: par de caine (dar noi nu avem caini - locuim la bloc), la polen (dar se manifesta fara sa fie in prezenta florilor, sau sa fie anotimp specific florilor), la praf (dar casa este destul de ingrijita), iar acum este intr-o campanie teribila de a depista o sursa de acarieni etc. Manifestari de greutate in respiratie are de mai multi ani, cu intermitente bineinteles, dar de ~ 1 an, are aceasta dificultate din ce in ce mai des, se trezeste noaptea ca nu poate respira si cu nasul f. uscat. A fost diagnosticat cu astm bronsic si i s-a recomandat inhalatoare. Ma ingrijoreaza f. mult faptul ca ultima data i s-a recomandat inhalator cu cortizon (symbicort), a inceput sa -l foloseasca, si dupa cateva utilizari, a facut din nou criza de respiratie. Poate impropriu spus "criza", pt. ca nu a ajuns niciodata la urgente ca nu poate respira( a rezolvat pana acum cu ventolin). Dar oricum sa nu poata respira in timp ce ia cortizon, ma face sa ma gandesc ca tratamentul nu e cel potrivit, sau diagnosticul a fost ratat. Pe mine ma duce gandul la paraziti, pt. ca atunci cand era mic, a avut giardia, altadata limbrici si vreau sa-l conving sa se straduiasca sa elimine mai intai aceasta varianta (a parazitilor) si apoi sa se lanseze in tratamente mai complexe. A facut si spirometria si concluzia a fost ca are plamanii ca o persoana de 57 de ani desi are doar 27. Toti indicatorii din spirometrie sunt sub limitele inferioare ale normalului. Nu fumeaza, nu lucreaza in mediul toxic, nu are alte probleme de sanatate, iar la analizele medicale ii ies eozinofilele cresute. Analiza coproparazitologica este destul de dificil de realizat, pt. ca f. greu sunt depistati parazitii, iar omul isi pierde rabdarea in general si respectiv persevarenta, asa incat ma tot chinuiesc si duc munca de lamurire sa ia ceva cu spectru mai larg de actiune, pentru paraziti. Mi se pare cel mai la indemana sa elimini o banuiala. Nimeni pana acum nu i-a dat sa faca vre-o radiografie sau radioscopie pulmonara si mai grav mi se pare ca nici un medic din toti la care a fost (si au fost vre-o 5, din care 3 in mediul privat) nu a pus stetoscopul pe el. Ma intreb oare chiar nu era necesar?! Eu nu ma pricep, asa ca intreb. Multumesc tuturor celor care vor vrea sa spuna cate ceva despre acest subiect din tot ce stiu ei mai bine.
cred ca articolul asta ar trebui sa va ajute chiar daca e cam tarziu raspunsul !
----------*
(*modificat de admin)
----------*
(*modificat de admin)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23Blastocystis Hominis
- 816Nas infundat, respiratie diminuata
- 16paraziti intestinali
- 6Halena sau altceva?
- 72secretii ale gatului
- 6simt cum respir in partea stanga cateodata.
- 3am o problema foarte mare cu respiratia simt ca nu am aer suficient
- 5Respiratie profunda - purificare organism
- 21Halena - Mucus in gat
- 7miros urat indiferent de numarul de spalari zilnice pe dinti
- 7senzatie de gol respirator deasupra stomacului
- 3Dureri cand respir
- 6miros urat in gura de aproape 3 ani
- 3Miros neplacut al respiratiei
- 1Respiratie grea
- 1Biltricide 600mg
- 2Viermi parazitari
- 1Parazit/Bacterii in nas
Mai multe informații despre: Respiratia urat mirositoare Halena caile respiratorii parazitii intestinali
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: