Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 313314315 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
06-07-2016, ora 15:29
indigo89
Nu este medic/terapeut
indigo89
Am vrut sa intreb daca se mai intilneste cineva cu astfel de simptome. Pe linga toate simptomele de anxietate am si o frica de ganduri, am uneori impresia ca nu le pot controla si ca as putea innebuni. Poate cineva ma linisteste cu un sfat bun. Uneori ma simt mai bine dar ultemile zile am impresia ca nu mai este iesire din situatie.
0
06-07-2016, ora 16:51
selko 11
Nu este medic/terapeut
selko 11
Buna ziua sunt Alexandru am 29 ani problema mea cea mai mare sunt gîndurile negative mie frica de moarte gîndul ăsta mă macină am zile sau poate saptamîni cind parcă e binișor mai sunt gînduri dar e acceptabil dar sunt zile cind pur și simplu gî dul ăsta nu- mi iese din cap mă confrunt cu problema asta de vreo 3 luni dar frica asta de moarte am avuto și cind eram copil 13 ani a fost o perioadă pe urmă a trecut și a revenit anul ăsta după ce a apărut în familia noastră îngrașul nostru primele 2 luni au fost foarte stresante pentru noi.Poate cineva sami răspundă dacă sa confruntat sau se confruntă cu problema dată vă rog mult sămi răspundeți.Eu sunt o persoană foarte emotivă.Vă mulțumesc pentru răspuns și vă doresc multă sănătate fără anxietate.
0
11-07-2016, ora 02:57
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ai anxietate, de acolo vin gandurile alea si teama, du-te la medicul psihiatru, spune ce simti si poate iti va da tratament pentru asta daca considera ca este cazul, el va decide daca e cazul sau nu, nu trebuie sa stai asa ca adca aveai si inainte e clar ca nu trece.
Un om normal nu are frica de asta, ca pana la urma moare si gata, mare chestie nu ar fi, stie ca se va intampla asta candva dar nu-si face probleme de acum.
0
11-07-2016, ora 14:09
selko 11
Nu este medic/terapeut
selko 11
Mulțumesc eu acum iau Rexetin dimineața jumate de pastila și Alprazolam jumate de pastila seara după alpraz ma liniștesc am abia a 6 zi de tratament.Spuneți vă rog cum stați cu pofta de mîncare?
0
11-07-2016, ora 17:14
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pofta de mancare depinde de la om la om, nu e o regula, unii mananca mai mult altii mai putin.
Paroxetina isi va face efect abia dupa minim 3 saptamani, deocamdata isi face alprazolamul, dupa 3 sapt iti va scoate alprazolamul si ramai pe paroxetina.
0
12-07-2016, ora 12:22
ana255
Nu este medic/terapeut
ana255
Buna ziua, ma numesc Adriana am 30 de ani si de 7 ani sufar de anxietate.Primul episod l.am avut la 22 de ani cand habar nu aveam ce se intampla cu mine, am luat tratament 3 luni dupa care am inceput sa ma simt mai bine, intre timp am facut si un copil dar dupa 3 ani au revenit simptomele parca mai acute ca prima data...acum din 2013 sunt cu tratament dar nu mi.au disparut starile de tot, chiar am mai si facut atacuri de panica.Va urmaresc de mult as a vea atatea sa va spun dar nu stiu cu ce sa incep...mi.am facut curaj sa va scriu si as vrea sa ma alatur voua pentru ca nu multi cred si inteleg starile acestea( de ex sotul meu nu crede ca este o problema reala si nu imaginatia mea).Frica mea cea mai mare este ca as putea murii, sau mai simt iar cand merg pe strada ca o sa cad jos, tot timpul cand nu e fetita cu mine am impresia ca o sa ma sune cineva sa.mi spuna ca a patit ceva groaznic(nu gen cazaturi, julituri specifice copiilor)si cel si cel mai frica mie sa stau simgura...am observat ca daca sunt in compania oamenilor ma simt muuult mai bine
de ex la servici mare parte a timpului sunt singura nu odata mi.a venit sa plec, saplec pur si simplu, sau sa simt ca am palpitatii sau tremur dar, cand apareau colegii ma simteam mai bine.Ce ziceti de treaba asta mai simte cineva asa?
scuze pt mesajul lung sper cxa nu v.am plictisit
Astept orice sfat sau parere de.a voastra sau pur si simplu sa conversam
0
12-07-2016, ora 17:08
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai e foarte simplu, tratamentul nu este prea bun, trebuie schimbat pana te simti bine de tot.
Chiar daca o fi mers acelasi tratament prima data, acuma n-a mai mers acelasi, 3 luni mi se pare putin durata unui tratament, probabil ca dupa ce ai incetat tratamentul, anxietatea a inceput lento sa progreseze dupa un timp, deci s-a cam agravat, si dupa 3 ani a rabufnit si mai tare, asta e explicatia, nu e deloc imaginatie, e pe bune.
Nu te mai lua dupa sotul tau ca el vorbeste fara sa stie despre ce este vorba, su asa s-au dus dracului multi, li se zicea de catre necunoscatori ca n-au nimic, nu s-au tratat si s-a agravat urat de era f greu de tratat apoi.
Un tratament in general stiam ca se ia inca minim 6 luni de dupa ce te simti bine, asa cam era regula, dar oricum medicul decide ce si cum in final, doar ce zice medicul conteaza, nu ce zice mama, tata, sotul...si asa mai departe.
Ca daca doamne fereste ai fi rau tare si nu-ti mai revii, sotul pleaca si se spala pe mani (poate sa zica el acuma ca nu nu nu, ca asa e), mama si tata si ei se spala pe maini ca oricum nu au ce mai face, si tu ramai cu problema.
0
12-07-2016, ora 23:32
ana255
Nu este medic/terapeut
ana255
Da Costy2008 cam asa e...poate intradevar e greu de inteles pentru cei care nu sunt in cauza, nici eu nici acum nu pot sa inteleg cum o forma de anxietate, deci ceva ce pleaca de la creier poate sa iti dea tot felul de simptome fizicedar.m.am cam obisnuit cu gandul.acum de ceva timp ma tot incearca o sufocare pe care nu am mai simtit-o de asta vara, incerc sa o depasesc, mai i-au un sedatif pcsi incerc sa merg mai departe ca vara trecuta tot la 2 saptamani eram la garda ca nu pot respira si mi se lua tensiunea, ekg, saturatia de oxigen toate in regula si ma trimiteau acasa ca e de la anxietate.asa ca traim cu anxietatea.Am si eu o intrebare pt cei cu anumite fobii, incercati sa le invingeti? sa va spun de ce.anul trecut am fost cu cortul peste noapte si bineinteles ca am facut atac de panica ma tot innebunesc ai mei sa merg din nou dar mi.e frica.Ce ziceti sa incerc oare?Oseara linistita va doresc
0
12-07-2016, ora 23:50
xander76
Nu este medic/terapeut
xander76
Revin si eu dupa 2luni cu cateva ganduri...Am citit saptamanal ce a mai aparut pe aici si ce s-a mai vorbit insa de ceva timp am o noua senzatie ciudata si urata.Ameteala.Spuneam cam acum 1 luna si ceva ca mi-au revenit cam toate starile de anxietate, nu la o intensitate mare, mai reduse dar au revenit.Intre timp mi-am mai revenit acum, chiar am reusit in ultima luna sa imi revin binisor, au disparut in cateva saptamani si chiar ma simt super insa problema mare sunt aceste ameteli care nu-mi dau pace.Stare buna, dorm foarte bine cu toate ca ma culc cam tarziu si ma ttrezesc odihnit si ok.Pe parcursul zilei insa apare aceasta ameteala enervanta, uneori destul de urata cu senzatie de dezechilibru.Ma tine in fiecare zi cam 1 saptamana 2 dupa care sunt ok 1 sapt 2 si iar reapare...

Ma enerveaza pt ca ma simt bine, nu ma doare nimic, am pofta de viata, totul e ok dar...pana la starea asta.Inainte cand aveam starile de anxietate nu aveam ameteli dar imi simteam capul, creierul murat asa ca o perdea pe cap.Acum, ameteli.Nu inteleg de unde si de ce atata timp cat ma simt foarte bine chiar, fricile au disparut iar starea psihica e ok.Daca nu as avea aceste ameteli ar fi minunat...Este o ameteala idioata ca si cum as fi baut 2l de bere si sunt ametit, uneori nu simt ca se invarte totul cu mine dar uneori simt si asta.Daca ma intind imi este mai bine dar daca ma ridic e dezastru, mi se invarte capul.M-am testat singur stand intr-un picior cu ochii inchisi si cu bratele intinse forma de T si nu reusesc sa stau drept decat 1 sec, ma indoi imediat intr-o parte :( Cand nu sunt ametit stau perfect pe un picior in aceeasi pozitie...of

Cu starea asta uneori iar cad prada gandurilor rele, de boala si imi imaginez tot felul de aiureli...Mai experimenteaza cineva asa ceva?
0
14-07-2016, ora 00:17
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
ana, nu te mai duce cu cortul nicaieri, du-te la medic si spune problema sa-ti dea tratament bun sa scapi de frici si tot, nu le invingi deloc, trebuie sa treaca de la sine odata cu anxietatea, ca de acolo e, daca trece boala, automat dispare tot de la sine.
Nu te mai juca cu invinsul sa faci atacuri de panica plencand cu cortul sau altele, ca poate te destabilizezi mai tare !
Sedatif PC e frectie la picior de lemn, n-are nici o treaba.
Poti sa te duci si la psihoterapie insa doar in combinatie cu tratament.

Xander, ce simti tu poate fi o alta forma de manifestare a anxietatii, chiar daca nu o percepi ca teama, anxietatea este acolo din pacate, se numeste somatizare, deci simptome fizice simulate, la altii apare sufocare aia, la altii durere falsa de inima, la altii tulburari de vedere ca si cum nu mai vad clar si nici un ochelar nu se potriveste, deci ceva nu este okey cu tine, oricum simptomele au revenit mai slab, acum s-au mai retras, deci nu esti bine, ia tratament ca lumea de urgenta, deci mergi la medic, nu sta asa ca se poate agrava.
Un nestiutor ar zice ca are ceva la cap neurologic si s-ar duce la n medici degeaba, ar face RMN, EEG si altele jurand ca e problema neurologica.
Oricum medicul psihiatru are ultimul cuvant, discuta cu el.
0
14-07-2016, ora 23:06
Puki
Nu este medic/terapeut
Puki
Buna sunt noua pe forum. De ceva timp urmăresc mes. scrise de către persoane care suferă de anxietate. Vad ca în ultimul timp tot mai multe persoane vin la cabinet cu probleme psihice care le influențează activitățile de zi cu zi, legat de acest subiect nu tot timpul o rezolvare este medicația trebuie făcută psihoterapie si foarte mult trebuie lucrat cu tine, trebuie să încerci să te autosugestionezi si sa speri că poți învinge orice.Speranța moare ultima
1
14-07-2016, ora 23:23
Puki
Nu este medic/terapeut
Puki
Anxietatea este destul de enervanta când zici ca ești ok apare din senin o stare foarte ciudată care îți dă diferite stări în organism cum ar fi de la amețeală, stare de voma, senzație de greață, bufeuri sau frison, dureri abdominale, furnicături în membrele superioare sau inferioare, presiune în cap (senzație de apăsare), dureri toracice care dau senzație de infarct. Data importanta mare unei stări care ne apare din senin nu faceti decât să accentuati starea de rău. Cred că până la primul atac de panica pe care l-ați experimentat nu dadeati atâta importanta nici unui simptom cu toate că au existat dar nu era teama (frica) de moarte care apare în atacul de panica. Trebuie lucrat mult si foarte importantă este autosugestia.
1
15-07-2016, ora 01:06
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu stii ce vorbesti...apare starea aia care nu mai trece cand deja chimia pica, trebuie de urgenta la medic si tratament ! Cu cat pierd oamenii timpul, cu atat se agraveaza si dau de dracu mai tare. Sau cel putin la medic si cerut o parere deci de la cineva specializat. Daca faci tratament merge sa faci si psihoterapie, altfel nu prea merge asa usor.
Asta e amageala ca sa nu dai importanta, ca la inceput nu dai, cand se agraveaza iti da ea tie importanta si ce faci ?
Nu trebuie sa se ajunga la atac de panica ca sa se ia masuri, trebuie luate la primul semn daca nu trece ptr o perioada de timp mai indelungata.
Eu nu stiu de ce fugiti toti de adevar ? Crezi ca daca ne amagim ca nu e nimic, ne ajuta ? Ca pana acuma din ce am vazut, cam majoritatea si-au luat-o pe principiul asta, ca, cate cazuri am vazut la psiholog in 18 ani, stiu f bine. A trecut la unii care de fapt nu aveau anxietate, erau prea stresati si atat, in cazul ala e altceva, dar si la aia a trecut de la sine totul, nu au lucrat deloc cu ei, au eliminat factorii de stres si gata.
Si pe ce baza crezi ce crezi ? Esti documentata in acest domeniu ?
0
15-07-2016, ora 03:43
Puki
Nu este medic/terapeut
Puki
În primul rând bineanțeles ca trebuie luată leg. cu un medic pt a putea fi pus un diagnostic. Nu zic ca sunt împotriva medicamentelor sunt, foarte bune la nevoie. Dar acestea nu fac minuni dacă nu depui efort si te autosugestionezi ca te vindeci dacă faci trat. În orice boala acuta sau cronica dacă nu crezi în medicație ca da randament nu ai șanse de 100% să te vindeci " 50% din boala o tratezi cu psihicul". Credeam că medicația nu prea ajuta daca stai tot în factori stresanti sau aștepți să te simți mai bine de pe o zi pe alta, foarte important în timpul trat. este să faci terapie ca să dea randament. Si credema ca am cunoștințe în domeniu deoarece lucrez ca si asistenta medicala si am lucrat si cu pers cu probleme psihice și credema că erau minori care erau pe trat si înaintând în vârstă le tot mărești doză si pe la vreo 40-50 de ani ce le mai dai? De aceea recomand terapiile pot fi efectuate în paralel cu medicația dar au o foarte mare importanta în tratarea anxietății. Eu cred foarte mult în medicină naturistă dacă stăm si ne gândim și med sunt făcute tot din plante care bineînțeles mai au și alte chimicale în compoziție.
0
15-07-2016, ora 04:18
Puki
Nu este medic/terapeut
Puki
Sunt foarte multe persoane negativiste, din păcate nu au foarte mare succes in recuperarea lor au tot timpul un gol în drumul spre vindecare " dacă fac trat. sper sa îmi treaca crezi ca scap de simptome" ei nici nu încep și se îndoiesc de efectele med". Sunt pacienți cărora li se administrează trat. îl achiziționează se duc acasă citesc prospectul si suna după administrarea unui comprimat si acuză reactii adverse ca a citit prospectul si are n reactii adverse. Cu toate că în urma a mai luat același trat. deci concluzia nu este ca îți atragi starea de rău.
0
15-07-2016, ora 17:41
Seby93
Nu este medic/terapeut
Seby93
eu nu prea mai am incredere in doctori..diagnosticele sunt puse la vrajeala..i am zis ca o sa
mor si pac ai si depresie :))) nu mai dormisem de 2 zile si ma simteam rau cu inima..imi exploda cu totul si am crezut ca o sa mor..si eu am chef sa fac anumite lucruri..mergi la un doctor si nu scapi fara 3 medicamente din cabinet :)))si iti zice ca daca nu sunt bune ti le schimba sau primesti o doza mai mare :))) si sa vin inapoi peste o luna. am incredere in doctori dar nu in aia care se ocupa cu psihiatria si prescriu medicamente pt orice..ca nu exista dovezi reale ca medicamentele ajuta.. si depresia se diagnosticheaza aiurea si altele..si ei tin simptomele sub control cu sedative(te ajuti si tu putin)..nu vindeca cauza. cu ce te ar putea ajuta medicamentele daca tu continui sa te gandesti la simptome si sa nu dispara frica interioara de ceva? dispare daca pui botul si crezi ca te ajuta medicamentele..asa a fost la mine la inceput..are dreptate david cu efectul placebo
0
15-07-2016, ora 22:37
StefanyaS
Nu este medic/terapeut
StefanyaS
Vreau sa va zic ca mai mult decat medici ma ajutat psihoterapia 10 sedinte si o pastila de seroxat pe zi timp de 4 luni apoi 1 luna cate jumate.si ultima luna reduse de tot..Plus un grup format acum circa 7-8 luni pe whats up.Am postat si eu pe aici de multe ori, pana am gasit grupul.Pot spune ca sunt bine.Deci daca vrei si ai ambitie merge sa invingi senzatiile.!
0
16-07-2016, ora 02:48
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Puki, sunt deacord ca gandirea conteaza, dar de exemplu eu mereu cand ma duceam la medic me bucuram gandind cum zici tu ca va fi bine, dupa cateva zile de tratament picam iara si ramaneam dezamagit, ca de fapt tratamentele nu mergeau asa cum gandeam ca ar fi, ca m-am dus prea tarziu si deja nu mai eram tratabil, adica dupa 15 ani abia.
De multe ori nici nu citeam prospectul tocmai sa nu ma sugestionez negativ, n-a contat, bine, ca efecte secundare mai putin apareau.
Sigur ca adolescentii au nevoie de psiholog, ca au si alte probleme, asta e clar.
Dar daca ai o depresie serioasa sau anxietate, e nasol, trebe tratata neaparat, sigur ca merge si psihoterapia paralel, insa neaparat tratata !

Sebi, depresia nu se diagnosticheaza aiurea si anxietatea sau Tulburarea afectiva bipolara, ci dupa simptome f clar definite, exista criterii de diagnostic bine stabilite !
Daca ai o tristete trecatoare in limite normale, e una, daca o ai de luni de zile permanent orice faci, e cu totul alta.
Daca ai atacuri de panica, daca ai frici puternice si nu stii cauza (anxietate) sau fobii (Frica unde stii cauza) si-s exagerate si tin de mult timp, insomnii, nervi, e clar ca e anxietate si trebe tratata.
Daca e depresie sau altceva si nu te tratezi, risti sa se agraveze si sa ajungi mai rau si mai greu de tratat, sigur daca daca un medic nu stie si da aiurea, acolo e deja altceva.

Klaudia nu ai invins nimic, daca nu luai Seroxatul, erai praf acuma ! S-ar fi agravat, senzatiile au disparut din cauza tratamentului, psihoterapia sigur ca te-a ajutat, discutai, te simteai bine ca comunicai. Acele senzatii erau date de problema ce o aveai, depresie anxioasa, sau doar anxietate, cand ai tratat problema automat senzatiile date de acea problema au disparut.
Nu stim cand va reveni ce ai avut ! Pe moment s-a dus, e bine sa ramai asa, insa este posibil la o adica candva sa revina iar problema ta, daca revine, va reveni mai tare si va necesita tratament mai lung, insa sa speram ca nu revine.
0
17-07-2016, ora 13:48
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Buna ziua tuturor.am scris un mesaj dimineata dar se pare ca nu s-a postat.vroiam sa vad cr mai faceti, sper sa fiti mai bine, sa va bucurati de vara, de concedii si sa va relaxati mai mult.
Eu pana acum nu am mai avut nici o problema, dar nu e exclus sa apara un atac de panica...asa ca incerc sa ma resemnez.decat sa stau toata ziua sa ma gandesc la panica, la anxietate mai bine imi vad de ale mele.cand o fi sa ma ia panica asta e, cand mi-e bine incerc sa profit la maxim si cam asa imi petrec eu timpul.
Abi astept sa mai dau o fuga la mare...e asa de linistitoare.trb sa ajungeti si voi la ea.va spun eu ca face bine ;)
0
18-07-2016, ora 01:05
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, ai dreptate, profitam cat putem de zilele placute ca sa ne simtim bine.
0
19-07-2016, ora 18:25
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Ce deranjant este sa ai capul tulbure sa nu te poti concentra la nimic, sa nu ai productivitate la serviciu si acasa !offfff
0
19-07-2016, ora 23:21
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai cu tratament bun, dispar toate simptomele alea si e f bine, cine sta fara, se agraveaza cel mai posibil si aia este.
0
22-07-2016, ora 22:01
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Trebuie sa impartasesc si eu cu cineva expierintele mele, cu voi !familia am stresat-o destul!
In ultima perioada m-am gandit ca trebuie sa mai dau bani la niste doctori, asa ca am facut RMN, ecografie dopller la carotide, consultatii neurologice.Cred ca o sa maintrebati de ce m-am dus iar la neurolog si de nu la psihiatru ?eu va spun ca imi recunosc starea de axietate, de depresie, dar pe langa acestea imi amortesc foatte tare mainile pana la durere noaptea cand corpul nu e in miscare, iar dimineata sunt tulbure, cu ameteli groaznice si complet amortita, abia dupa ora 10, ma mai dezmetecest atunci in intru in miscare.zic si eu ! si ca sa mai dau niste bani si pentru linistea mea, am facut aceste investigatii la mine in judet.la RMN este urmatoarea concluzie :leziune unica de 4, 3 mm demielinizant, substrat microangiopatic.si tratamentul este :oxibral, naldorex, si nu inteleg de ce naldorex ca nu am dureri, nici de cap nici de coloana, eu am spus .dar.cred ca va trebui sa suport aceste stari pe langa cele anxioase si depresive pana la sfarsit si gata.eu am impresia ca nu ma crede nimeni, ca toti ma vad in picioare, dar nu as sta cu orele pe la usile lor cu geanta cu bani, daca nu as fi asa de rau.apai suntem o societate bolnava, o sa ma impac cu aceste stari ca sunt oameni cu boli incurabile si poate nu se plang ca mine.o noapte linistita va doresc !
0
23-07-2016, ora 02:25
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu te crede ca ei nu au trecut prin astea asa ca nu e potrivit sa le zici lor, zici aici ca cel putin pe mine nu ma stresezi deloc, chiar imi place sa aud cazuri si sa dau o parere buna daca pot, mi se pare chiar interesant, nu-mi face absolut nici un rau cand citesc cazuri oricat de grave nici in neurologie, nici in psihiatrie, nu am nici o problema, cei ce zic "aaa imi face rau sa aud astea", au anxietate mascata (nici macar nu o percep ca frica ci ca o stare nasoala generala depresiva sau disconfort general) si de fapt raul ala este o frica sa nu ajunga si ei la fel, se vad pe ei de fapt in cazurile alea. Ca dovada ca nici medicii si medicii cercetatori nu au absolut nimic desi toata ziua doar din astea afla si trateaza, dar aia-s sanatosi tun.
Asa ca mie zi-mi orice si oricat si oricand vrei tu, mie chiar imi face placere in loc sa ma prostesc ca ei prin cluburi sau la emisiuni de 2 lei la TV.

Uite aici sa-ti dau despre ce ai aflat tu ca ai avea:

"Leziunile de demielinizare sint de regula efectul unei microangiopatii la nivel cortical sau pe nervii periferici, ca urmare a unui accident traumatic sau ischemic, simptomatic sau asimptomatic, cu sau fara importanta patologica. DAR!!!! DESEORI astfel de microangioparii apar in infectii sistemice precum cele cu v. Epstein-Barr sau in cazul neuroborreliozei, o forma grava a borreliozei. De aceea trebuie intotdeauna corelate in context clinic.
Partea proasta a acestor afectiuni consta in faptul ca simptomatica tine de neurologie, desi boala este una infectioasa!
Adica, desi deseori neurologul n-are nici un instrument la indemana de a ajuta intr-un fel pacientul, prin nedirectionarea acestuia catre infectionist duce de fapt la agravarea simptomaticii acestuia.
In cazul acestui diagnostic RMN fara o simptomatica clara poate fi vorba de o leziune sechelara hipoxica mai veche, dar daca este asociata cu cefalee, parestezii, paralizii, sindrom vertiginos, dureri articulare, febra, PROGRESIVE, sau una din acestea, atunci, foarte sigur, v-a muscat capusa si la fel de probabil suferiti de neuroborrelioza, fapt care poate fi diagnosticat"
Iti dau si linkul:
-----------*

Iti recomand sa te duci si la psihiatru sa vedem ce zice si el, nu te feri sa te duci, nu te ajuta sa fugi de un eventual diagnostic de anxietate sa stii, ca tu vrei sa fugi de asta, daca nu ai nimic neurologic si e ca mai sus ca poate sa nu aiba insemnatate patologica, si ai anxietate si nu o tratezi, se va agrava si nu castigi nimic, nu te amagi "nu am nimic, trece..." ca nu e deloc asa.
Ca daca cu tratament de anxietate trece, e clar ca nu are treaba cealalta problema.
Cu tratamentul dat, esti mai bine ?
De multe ori RMN-ul arata si chestii care n-au nici o treaba, mie imi gasise nu stiu ce in spatele nasului de m-am si speriat, si cand colo nu era nimic cand m-am dus la ORL.

(*modificat de admin)
0
23-07-2016, ora 18:15
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Mihaela, daca iti face bine sa scrii aici e foarte bine, tu stie cel mai bine cand e momentul sa renunti la forum.daca intri aici nu costa bani...ca la doctori.
Eu m-as duce la doctori, dar sa fie o clinica unde ma pot interna o zi, doua si sa-mi faca toate testele posibile si imposibile, sa fie chiar si un doctor psihiatru care sa ma asculte si sa imi explice ce se intampla, indiferent de concluzia la care ar ajunge.sa-mi zica clar...mai femeie ai luat-o razna, trebuie sa faci aia, aia sa iei pastilele alea si ne vedem peste cateva zile la control.
Nu m-ar interesa banii, dar sa stiu ce se intampla in organismul meu.
Nu stiu daca v-am zis ca prin februarie am fost la dr de familie si mi-a zis ca sunt anemica(din cate stiu eu anemia se refera la lipsa fierului) asa ca mi- dat o serie de analize, dar ghiciti ce lipsea...sideremia(adica fierul din organism).analizele mi-au iesit foarte bune, calciul ok...mi-a dat niste pastile ptr stomac si mi-a dat din cutia ei magica(o cutie cu vitamine si minerale data gratis de vreun reprezentant medical) niste pastilute care contineau calciu, mg, zinc dar nu mi-a mai zis nimic de fier.
Mi-e urat sa merg la doctori din cauza unora ca astia peste care am dat, mi-e urat sa stau la cozi interminabile, sa te ia ba cu o analiza, ba cu o pastila, dar nici unul nu se implica mai serios.
In atatia ani de cand am probleme cu stomacul(de mai bine de 8 ani) nici un dr nu s-a gandit sa imi faca vreo ecografie, radiografie cu bariu, analiza ptr helicobacter...Nu, nici unul.se uitau la mine, le aratam ca ma doare stomacul deasupra buricului...ei imi spuneau ca e gastrita ca ma doare sub stern, in capul pieptului, le spuneam ca am grija cu alimentatia, ei spuneau ca sigur mananc de la fast-food si beau cola(daca ar fi stiut ei ca nu aveam eu bani de asa ceva).
Aaa...si tot daca ne legam de psihiatru...mare grija...dr la care am fost eu nici macar nu s-a omorat sa-mi explice ce inseamna tulburare anxioasa, ce medicamente mi-a prescris, nu mi-a explicat ca as putea sa am efecte adverse si ca ar trb sa revin daca cumva ma simt mai rau, nu mi-a zis ca ar trb sa vin la evaluare si ca medicamentele se intrerup treptat, si culmea e cea mai buna dr psihiatra din spitalul judetean.
Daa tot va hotarati sa mergeti la medici, mergeti la privat, nu regretati ca dati banii ca tot ptr binele vostru o faceti dar macar ii dati cu cap.
Eu as fi de acord sa se desfiinteze casele de asigurari judetene de stat ptr ca oricum dai bani degeaba si cand ai cu adevarat nevoie te programeaza peste cateva luni.
Sper sa nu va plictiseasca mesajul meu.sunt experiente personale, daca va ajuta e de bine daca nu imi cer scuze ca v-am luat din timpul vostru.
Eu va salut de la mare, si va astept cu solutii ptr bronzul meu exagerat... Am vrut sa iau tot soarele :D
0
23-07-2016, ora 18:52
Marina3
Nu este medic/terapeut
Marina3
Buna ziua.Sunt Marina si am primit diagnosticul de sindrom depresiv anxios de multi ani.In acest timp am testat multe medicamente dintre care unele chiar m au ajutat si pot spune ca ma simt binisor, ma confrunt mai tare cu lipsa de energie.Am peste 40 de ani, casatorita, copii dar mi as dori prietene cu care sa comunic despre boala, sa ne vizitam.Prietenele mele actuale se trezesc la 5 si se culca la miez de noapte, circula prin soare sau ger si nu pot tine pasul cu ele.Mi as dori ca amicile mele sa fie mai putin active, eventual casatorite si sa le placa sa viziteze zonele de munte in pas domol.Doresc tuturor sanatate multa si sa ne auzim sau vedem cu bine!
0
23-07-2016, ora 23:24
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ronicole, pe mine nu m-a plictisit mesajul tau, e si normal, si eu am recomandat la privat, ca la stat nu e deloc okey, am inteles foarte bine experientele tale, multi zic ca patesc asa.

Marina, ce tratament iei acuma ? Sa nu cumva sa fi tratata doar pe Serotonina si pe Dopamina si Noradrenalina, ca, cam alea se ocupa cu energia.
Ca daca e asa, o sa discuti cu medicul de asocierea la Bubropion, sa vezi ce parere are, ca asta lucreaza pe Dopamina si Noradrenalina.
Sau poate iei deja ? De aia doresc sa aflu ce tratament si ce doze iei.
0
26-07-2016, ora 21:50
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
eu merg numai la privat , doar la urgenta merg la spital, dar medicii sunt aceeasi, cei de la stat au si cabinete, sunt aceeasi.nu am inceput tratamentul cu oxibral, o sa incept , ce mai am de pierdut ???!!!, alaturi de anxiar bineinteles, cu dumnezeu inainte , nu stiu ce o sa mi se mai intample, dar vreau sa merg inainte pentru familia mea.tot am incercat sa -mi descopr cauzele amortelilor si ametelilor din somn, dar nu m-a bagat nimeni in seama, nu ignor starile de anxietate si depresie, nu mai pot spune nimic, macar sa nu sa se agraveze, sa ramana macar in starea asta.
0
27-07-2016, ora 22:42
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Sunt aceiasi medici insa macar la privat nu mai astepti mult, te programeaza si te duci la ora aia, daca medicul e ok, e ok si la stat si la particular, depinde la cine nimeresti si deci ce noroc ai.
Daca ai si depresie si anxietate, actionezi ca atare, nu ma mai repet ca ti-am zis, daca ai si inceput de scleroza in placi (ca aia inseamna demielizare), si acolo actionezi cu tratament si vei fi bine.
0
28-07-2016, ora 07:02
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Auleu scleroza in placi ?????!!!!!!pai doctorita a spus ca nu este nici o problema cu leziunea, dar de fapt ce o intereseaza pe ea !
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 313314315 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul