Efecte adverse Clopixol (schizofrenie)
Buna ziua,
Am schizofrenie, am luat 1 an de zile Clopixol dar l-am intrerupt. Cred ca intreruperea s-a facut brusc, deoarece faceam 1 injectie de 200 mg/luna, adica aproximativ 6, 6 mg/zi si acum nu mai fac deloc. Am citit pe internet ca doza minima este 4 mg/zi. Trebuia sa iau o perioada de cateva zile doza minima de 4 mg/zi inainte de a intrerupe? Am citit ca efectele secundare negative ale anti-psihoticelor chiar se amplifica in caz de intrerupere brusca a tratamentului. E adevarat? Va intreb deoarece am sesizat urmatoarele efecte secundare: mancarime intensa a pielii, urinare frecventa, ingrasare, pofta de mancare, salivare (cand adorm si mai ales cand ma trezesc), disfunctii sexuale. Aceste efecte continua, chiar si dupa intreruperea tratamentului. In special ma deranjeaza mancarimea pe care nu o mai suport. As dori sa-mi spuneti cat o sa mai continue aceste efecte secundare, avand in vedere ca am intrerupt tratamentul?
Multumesc.
Am schizofrenie, am luat 1 an de zile Clopixol dar l-am intrerupt. Cred ca intreruperea s-a facut brusc, deoarece faceam 1 injectie de 200 mg/luna, adica aproximativ 6, 6 mg/zi si acum nu mai fac deloc. Am citit pe internet ca doza minima este 4 mg/zi. Trebuia sa iau o perioada de cateva zile doza minima de 4 mg/zi inainte de a intrerupe? Am citit ca efectele secundare negative ale anti-psihoticelor chiar se amplifica in caz de intrerupere brusca a tratamentului. E adevarat? Va intreb deoarece am sesizat urmatoarele efecte secundare: mancarime intensa a pielii, urinare frecventa, ingrasare, pofta de mancare, salivare (cand adorm si mai ales cand ma trezesc), disfunctii sexuale. Aceste efecte continua, chiar si dupa intreruperea tratamentului. In special ma deranjeaza mancarimea pe care nu o mai suport. As dori sa-mi spuneti cat o sa mai continue aceste efecte secundare, avand in vedere ca am intrerupt tratamentul?
Multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4schizofrenie - masura internarii medicale
- 72iau antidepresive de 3 ani
- 14Ma va accepta cineva asa cum sunt?
- 7simptome ale schizofreniei sa fie?
- 26a doua opinie boala psihica
- 8efecte adverse din cauza medicatiei
- 2Poate emite medicul de familie retete cu medicamente psihiatrice?
- 3A folosit cineva Piportil L4 pentru schizofrenie si deliruri cronice ?
- 7Olanzapina creste colesterolul ?
- 3Probleme dupa marirea dozei
- 5Tratamentul si probleme dentare
- 5Rispolept Consta sau Xeplion?
- 5Care i boala mea ? Sensibilitatea ?
- 3Rivotril, mirzaten si sanval
- 3Vaccin covid - anxietate
- 9Fobia sociala ca simptom al schizofreniei.
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?
- 11Dacă ai schizofrenie înseamnă că ești prost?
- 12Garsonieră sau azil pentru o persoana cu schizofrenie, care ar fi soluția?
- 4Medicamente pentru a crește randamentul la învățat și pentru a crește energia?
Mai multe informații despre: Schizofrenia medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: