Teama infarct | Forumul Medical ROmedic

Teama infarct

24-02-2016
Robertgz
Nu este medic/terapeut
Robertgz
Buna ziua! In ultimul timp am niste probleme de sanatate si as dorii sa cer niste informatii. Sunt un 'baiat' de 20 de ani, iar in ultimul timp sunt destul de stresat din cauza facultatii, al starii de sanatate etc. Totul a inceput cand am facut colica renala. M-am speriat foarte puternic si de atunci imi este foarte teama de boli. Saptamana trecuta am fost intr-un local cu prietenii unde am baut un ceai si am mancat. Dupa cam o ora, am simtit a durere (nu pot sa va descriu cum este) in zona pieptului care a radiat spre spate. Durerea n-a tinut mult.M-a luat caldura, si nu mai primeam aer bine. Am si vomitat de doua ori.a doua zi am fost destul de obosit, respiram destul foarte greu si deabea primeam aer. Am fost la urgente unde mi-au facut ceva analize de sange, au facut un EKG si radiatii la piept. In final mi-au zis ca nu este nimic grav, sa ma linistesc. Probabil a fost un atac de panica si poate ca am un nerv inflamat in coloana din cauza caruia am avut durerile. Mi s-a prescris midocalm si movalis. Ieri am fost la facultate de la ora 10 pana seara la 8. De mancat am mancat foarte putin si seara la ora noua am mancat normal. Fix dupa ce am mancat si mi-am luat medicamentele (care le-au prescris la urgente) si m-am pus in pat. Atunci a inceput sa ma doara din nou pieptul, foarte tare, si durerea a tinut cam 15-20 de minute, tot asa primeam aer foarte greu si am si vomitat. Am o frica foarte mare ca am facut un preinfarct sau infarct, sincer nu stiu multe despre aceste boli, dar din informatiile pe care le-am cutit de pe internet pare ca asta s-a intamplat cu mine, sau o fi de la anxietate? Ma gandesc ca daca ar fi ceva grav ar fi iesit la urgente. De cand am fost la urgente am inceput sa iau si magneziu cu vitamina b6 s beau ceai de sunatoare. Deci nu cred sa fi fost ieri un atac de panica pentru ca 'fac tratament' si pentru anxietate. O parere puteti sa imi dati va rog frumos? Multumesc!
5 comentarii
0
24-02-2016, ora 20:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Toate simptomele tale incepand cu durerile in piept, lipsa de aer, teama de infarct sunt de anxietate.
Anxietea se trateaza la psihiatru cu medicamente pentru anxietate in combinatie cu sedintele la psiholog.
Daca nu tratezi, vei tot ajunge la urgente cu atacuri de panica.
Fa test anxietate orientativ pe net si mergi la medic. Magneziul si B-urile sunt povesti pt simptomele cu care te confrunti tu.
0
27-02-2016, ora 19:02
sanat
Nu este medic/terapeut
sanat
Regimul de viata pe care il abordezi nu este unul corect. Ultima masa trebuie sa fie consumata la ora 18, maxim 19 si sa fie "lejera" pentru stomac. In zilele noastre, orice om poate face infarct, nu mai este o noutate, din contra a devenit un subiect tabu. Totusi, in cazul tau poate fi vorba de o problema din sfera gastrointestinala, un posibil reflux gastroesofagian. Sfatul meu este sa consulti un gastroenterolog. Nu ar strica si o ecocardiografie si eventual un test de efort, in caz ca nu ai o problema in sfera gastro.
0
28-02-2016, ora 11:59
Robertgz
Nu este medic/terapeut
Robertgz
Multumesc pentru raspunsuri! Acum urmez un tratament pentru reflux gastroesofagian, dar chiar si asa din cand in cand simt ca am palpitatii si respiratie ingreunata, iar durerile de piept inca nu au disparut! Sper ca totul sa fie OK.
0
04-07-2016, ora 22:22
Robertgz
Nu este medic/terapeut
Robertgz
Revin dupa cateva investigatii, am facut ecografie cardiaca, inca un ECG, am mai facut analize de sange, care au iesit in limitele normale, am fost la endocrinolog, tiroida ok, calciu magneziu super ok.
In ultimul timp am observat ca sunt deja innebunit de gandul ca o sa fac infarct. Efectiv ma ia durerea de piept, devin foarte anxios, ma ia o intensa frica de moarte, am senzatie de voma, sunt ametit tot timpul, simt de parca nu iau destul aer. Am ajuns in situatia in care 24/24 ma gandesc oare cand o sa inceapa infarctul si cand o sa mor. La cardiolog mi-au zis ca nu am nimic grav la inima dar nu mai stiu ce sa cred, la ce simptome am din cand in cand numai la infarct pot sa ma gandesc. Probleme psihice nu am avut niciodata, umblu la facultate, am un job part time lejer (programator), stresat sunt numai din cauza starii mele de sanatate (toata ziua efectiv). Ce parere aveti?
0
18-08-2016, ora 19:50
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Ai fost si la medicul gastroenterolog ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici