Ameteli, tinitus, dureri cap

16-10-2022
ELI79
Nu este medic/terapeut
ELI79
Bună ziua,
de aproximativ 10 saptamani ma confrunt cu ameteli, tinitus, dureri/presiune cap, senzatie de curenti sau furnicaturi prin tot corpul. Ametelile sunt de tipul pierdere echilibru, mai ales la schimbarea pozitiei corpului sau atunci cand realizez miscari repetitive ale capului/corpului. Tinitusul este foarte puternic, de la trezire pana la mers la somn si pe timpul noptii daca ma trezesc din somn automat il resimt. Acesta este de genul ca si cum simt ca curge sangele turbulent sau ca si cum ar circula apa cu presiune intr-o teava. Din cand in cand simt si pocnituri si un sunet gen metalic cumva si galgait. Durerile de cap sunt mai ales in partea din spate a capului, plus ca simt o presiune in cap si ma doare capul pe zona unde atinge acesta perna. Cum mentionam mai sus simt si aceste furnicaturi sau curenti prin tot corpul. Am hipertensiune arteriala, sau aveam, dar este tinuta sub control de medicamente. Chestia ciudata e ca imi masor tensiunea in fiecare zi si aceasta nu are valori de hipertensiune arteriala, e gen 118 sau 110 cea sistolica si in jur de 80 sau 70 cea diastolica. Cand am mers la medicul de familie si am spus ca eu nu mai am valori de hipertensiune arteriala, mi-a masurat tensiunea si acolo in cabinet era 154 cea sistolica.
Am mers la ORL, neurolog, cardiolog, RMN la cap am facut si toate sunt in regula. Am cerut si Doppler carotidian dar aici in Germania unde locuiesc nu vor sa imi faca, spun ca nu este cazul.
Ce părere aveti, ce as putea avea, de la ce vin ametelile si tinitusul, acestea afectandu-mi foarte tare viata de zi cu zi ?
Mulțumesc frumos.
4 comentarii
1
16-10-2022, ora 20:40
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Nu spuneti greutate virsta si inaltime, ar ajuta mult pe cineva care ar pute sa va raspunda. Parerea mea este sa dati jos din greutate (nu stiu cit aveti) si sa beti multe lichide (apa ) Singele este ingrosat foarte tare din cauza ca nu beti apa si va produce toate problemele.
0
16-10-2022, ora 21:16
ELI79
Nu este medic/terapeut
ELI79
Varsta 43 ani, inaltime 1, 76, greutate 80 kg, nu fumez.
0
02-03-2023, ora 11:11
Vali Barbu
Nu este medic/terapeut
Vali Barbu
Buna Ely! Aceleași simptome am si eu de o luna de zile. Vreau sa te întreb.Cum esti acum si ce ai făcut în privința asta! Mulțumesc frumos pentru răspuns!
0
06-03-2023, ora 22:32
ELI79
Nu este medic/terapeut
ELI79
Bună ! De puțin timp am fost diagnosticata cu paroxismie vestibulara si am inceput tratamentul cu carbamapezina. Am mai facut un Angio RMN la cap si aici a ieșit contactul nervo-vascular cu nervul vestibulocohlear.
Intre timp am mai facut multe investigatii si acel Doppler carotidian, am fost la Orl, neurolog, cardiolog, ortoped, am facut si masaj coloana cervicala.
Simptomele tinitus unilateral ( acesta ma inebuneste, e foarte puternic, cu bubuituri, vibratie si un galgait ) si ameteli sau acutizat mult in ultimul timp. Mai am acea presiune in cap, plus infundat de urechi cu tiuit in ambele urechi, senzatie de rau, palpitatii si un tremur in tot corpul.
Tinitusiul la o anumita miscare a capului e
pulsatil.
Chestia este ca eu nu sunt convinsa de diagnosticul meu, acesta este de fapt o suspiciune, doar daca raspund bine la tratamentul cu carbamapezina se confirma.
Mie imi este teama ca este altceva, nedescoperit.
Tinitusul meu este foarte vascular, pulsatil, ma gandeam sa nu fie ceva cu vena jugulara sau sa nu fie ceva la gat.
La paroxismie vestibulara e vorba de ameteli, atacuri scurte si dese si tinitus in timpul ametelilor si mai rar tinitus mereu asa cum am eu.
Dar eu mai am si alte simptome, de asta zic ca nu sunt deloc convinsă de diagnosticul primit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.